Salată caldă cu bacon

Reteta zilei: Salata de spanac cu orz si bacon

Salata de spanac cu orz si bacon din: orz, bacon, nuci pecan, ceapa rosie, usturoi, spanac, capsuni, branza de capra, busuioc.     Ingrediente:  ½ cești de orz 2 felii bacon, tocat ¼ cesti nuci pecan întregi ½ ceapă roșie, felii 2 catei usturoi, tocat 4 cani de spanac 4 căpșuni, feliate 30gr brânză de […]

Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafide

Reteta zilei: Mere coapte umplute cu fulgi de ovaz

Mere coapte umplute cu fulgi de ovaz din: mere, unt, zahar brun, fulgi de ovaz, scortisoara.     Ingrediente:  9 mere 2 linguri unt, pentru ungerea vasului 2 linguri de zahăr brun Ingrediente umplutura: ⅓ ceasca unt, la temperatura camerei ⅓ ceasca zahăr brun 1 ceașcă fulgi de ovăz 1 linguriță scorțișoară     Mod […]

Reteta zilei: Peste marinat la gratar

Peste marinat la gratar din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano, tortilla, sos.   Ingrediente:  coaja si sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lime 3 linguri vin alb 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1/2 lingurite piper cayenne 1 […]

Burgeri de curcan cu cartofi

Reteta zilei: Burgeri de curcan cu salata

Burgeri de curcan cu salata din: carne de curcan, ceapa, lamaie, cimbru, ulei de masline, sare, piper, chifle, cartofi prajiti, salata.   Ingrediente:  675gr carne tocata de curcan 1 ceapa tocata sucul si coaja de la 1 lamaie cimbru 1-2 linguri ulei de masline sare si piper chifle, cartofi prajiti si salata, pentru servire   […]

Cum se prepara miel si couscous

Reteta zilei: Frigarui cu miel si legume

Frigarui cu miel si legume din: miel, ceapa, ardei, rosii cherry, ciuperci, lamaie, rozmarin, orez, vin rosu, ulei de masline, salvie, sare, piper.   Ingrediente:  675gr carne de miel, cuburi 12 cepe mici 2 ardei, fara seminte, taiati bucati 12 rosii cherry 12 ciuperci felii de lamaie si crengute de rozmarin si orez, pentru servire […]

Rata cu cartofi la cuptor

Reteta zilei: Rata cu cartofi la cuptor

Rata cu cartofi la cuptor din: rata, sos de soia, suc de portocale, cartofi, miere, seminte de susan, sare, piper. Ingrediente:  1 rata 4 linguri sos de soia 150ml suc de portocale 3 cartofi, cuburi 2 linguri miere 1 lingurita seminte de susan sare si piper     Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 180C. […]

Reteta zilei: Pui la cuptor cu mix de condimente

Pui la cuptor cu mix de condimente din: pui, suc de lamaie, usturoi, piper cayenne, paprika, oregano, piper, ulei, sare.   Ingrediente:  1 pui de 1.5 kg sucul de la 1 lamaie 4 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita piper cayenne 1 lingurita paprika 1 lingurita oregano 1/2 lingurita piper 2 linguri ulei 1 lingura […]

Reteta zilei: Muschi de porc marinat

Muschi de porc marinat din: muschi de porc, usturoi, sare, ceapa verde, alge uscate, telina, creson, sos de soia, sake, mirin, limeta.   Ingrediente:  600gr muschi porc 1 catel usturoi, zdrobit 1 praf sare 4 fire ceapa verde, tocata doar partea alba 10gr alge uscate, inmuiate in apa 1 tulpina telina, tocata putin creson Ingrediente […]

Rulada Na Zaru

Reteta zilei: Rulada de vitel

Rulada de vitel din: unt, ulei, praz, telina, pesmet, patrunjel, vitel, sare, piper. Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită acestei texturi moi, vitelul este adesea preferat […]

Escalop de vitel cu sos de smantana

Reteta zilei: Escalop de vitel cu sos de smantana

Escalop de vitel cu sos de smantana din: faina, escalop de vitel, ulei, ceapa, ciuperci, sherry, santana, tarhon, sare, piper. Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită […]

Reteta zilei: Peste cu legume – reteta delicioasa

Peste cu legume din: cod afumat, cod, lapte, apa, busuioc, unt, ceapa, faina, rosii, cartofi, sare, piper, salata.   Ingrediente:  1kg file de cod afumat 1kg file de cod 900ml lapte 1.2l apa 2 frunze busuioc 150gr unt 1 ceapa, tocata 75gr faina 2 linguri busuioc proaspat 4 rosii, curatate si tocate 12 cartofi sare […]

Reteta zilei: Placinta de peste

Placinta de peste din: file de peste, file de cod afumat, lapte, lamaie, dafin, cimbru, boabe de piper, unt, patrunjel, sos de peste, ciuperci, sare, piper, piper cayenne, piure de cartofi, rosii, branza cheddar.   Ingrediente:  450gr file de peste 225gr file de cod afumat 300ml lapte 1/2 lamaie, feliata 1 frunza dafin 1 crenguta […]

Platica la cuptor cu legume

Reteta zilei: Platica cu legume la cuptor

Platica cu legume la cuptor din: rosii, zahar, ulei de masline, cartofi noi, lamaie, dafin, cimbru, busuioc, platica, vin, pesmet, usturoi, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente:  8 rosii 2 linguri zahar 200ml ulei de masline 450gr cartofi noi 1 lamaie, feliata 1 frunza dafin 1 crenguta cimbru 8 frunze busuioc 1 platica (1 kg) 150ml […]

Reteta zilei: Escalop de porc cu mere caramelizate

Escalop de porc cu mere caramelizate din: cartofi, mar, usturoi, ou, unt, ulei de masline, prosciutto, escalop de porc, salvie, sare, piper.   Ingrediente:  2 cartofi, rasi 1 mar, ras 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ou, batut unt 1 lingura ulei de masline 4 felii prosciutto 4 bucati escalop de porc 4 frunze salvie […]

Pizza cu aluat de cartofi si cu sunca si cascaval

Reteta zilei: Pizza cu sos de rosii si usturoi

Pizza cu sos de rosii si usturoi din: ulei, rosii, usturoi, oregano, sare, piper, faina, sare, praf de copt, margarina, lapte.   Ingrediente:  4 linguri ulei 675gr rosii, fara seminte, tocate 4 catei usturoi, feliati 1 lingura oregano proaspat sare si piper Ingrediente aluat: 225gr faina 1 praf sare 2 lingurite praf de copt 4 […]

Placinta de ton cu legume

Reteta zilei: Placinta de legume cu ton

Placinta de legume cu ton din: aluat de patiserie, ou, ulei de masline, ton, ceapa, ardei gras, usturoi, capere, lamaie, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente:  2 foi de aluat de patiserie ou batut 4 linguri ulei de masline 175gr ton 2 cepe, feliate 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat 2 catei usturoi, zdrobit 3 […]

Banane caramelizate şi iaurt cu pricomigdale

Reteta zilei: Clatite cu banane si nuci caramelizate

Clatite cu banane si nuci caramelizate din: faina, faina integrala, ovaz, praf de copt, sare, zahar, ou, ulei, lapte, unt, sirop de artar, banane, nuci pecan.   Ingrediente:  75gr faina 50gr faina integrala 50gr ovaz 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare 25 gr zahar 1 ou 1 lingura ulei ulei pentru prajit […]

Supă condimentată din coadă de viţel

Reteta zilei: Supa de paste cu spanac

Supa de paste cu spanac din: ceapa, telina, morcovi, ulei de masline, dafin, vin alb, supa, rosii, paste, fasole, spanac, sare, piper, pamezan.   Ingrediente:  1 ceapa tocata 1 tulpina telina, tocata 2 morcovi, tocati 5 linguri ulei de masline 1 frunza dafin 1 pahar vin alb 5 cani supa 400gr rosii din conserva 175gr […]

Supa de legume cu pesto si parmezan

Reteta zilei: Supa de legume cu pesto si parmezan

Supa de legume cu pesto si parmezan din: ulei de masline, ceapa, praz, morcovi, telina, usturoi, cartofi, supa, dafin, cimbru, mazare, dovlecei, rosii, fasole, pesto, sare, piper, parmezan.   Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 fir praz, tocat 2 morcovi, tocati 1 tulpina telina, tocata 2 catei de usturoi, tocat 2 […]

Supa de dovleac cu parmezan

Reteta zilei: Supa de dovleac cu parmezan

Supa de dovleac cu parmezan din: dovleac, unt, ceapa, supa, lapte, nucsoara, spaghete, parmezan. Dovleacul este o plantă anuală cu tulpini lungi și târâtoare, care poate ajunge la dimensiuni impresionante. Frunzele sale sunt mari, cu margini aspre și lobate. Fructele sunt de obicei rotunde sau alungite, cu coaja tare și culori variate, cum ar fi portocaliu, […]

Reteta zilei: Supa de anghinare cu bruschete de branza

Supa de anghinare cu bruschete de branza din: ulei de masline, ceapa, usturoi, telina, anghinare, supa, lapte, sare, piper, paine, branza.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, tocat 1 tulpina telina, tocata 675gr anghinare, tocate, din conserva 500ml supa 300ml lapte sare si piper 8 felii paine […]

Reteta zilei: Supa de legume cu tofu – usor de preparat

Supa de legume cu tofu din: morcovi, supa, chili, iarba de lamaie, frunze de lime, usturoi, ceapa verde, zahar, suc de lime, coriandru, sare, tofu. Ingrediente:  2 morcovi 900ml supa 2 chili, fara seminte, tocati 2 fire iarba de lamaie 4 frunze de lime 2 catei usturoi, tocat 4 fire ceapa verde, tocata 1 lingurita […]

Supă de miso

Reteta zilei: Supa de legume cu miso si chili

Supa de legume cu miso si chili din: pasta miso, noodles, sherry, otet, sos de soia, sparanghel, ciuperci, morcov, ceapa verde, sare, piper, chili. Ingrediente:  3 lingurita pasta miso 200gr noodles 2 linguri sherry 1 lingura otet 3 linguri sos de soia 115gr sparanghel, feliat 50gr ciuperci, feliate 1 morcov, taiat julienne 3 firea ceapa […]

Chifteluţe în stil oriental

Reteta zilei: Chiftelute de dovlecei cu gem picant

Chiftelute de dovlecei cu gem picant din: dovlecei, parmezan, oua, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, cjili, zahar.   Ingrediente:  450gr dovlecei, rasi 50gr parmezan, ras 2 oua, batute 4 linguri faina ulei sare si piper Ingrediente gem chili: 75ml ulei de masline 4 cepe 4 catei usturoi 1-2 chili, tocati 25gr zahar […]

Reteta zilei: Risotto cu parmezan

Risotto cu parmezan din: usturoi, patrunjel, coaja de lamaie, sofran, unt, ceapa, orez arborio, vin alb, supa, sare, piper, parmezan.   Ingrediente:  2 catei de usturoi, zdrobit 4 linguri patrunjel, tocat coaja de la 1 lamaie Ingrediente risotto: 1 lingurita sofran 2 linguri unt 1 ceapa, tocata 275gr orez arborio 150ml vin alb 1 l […]

Reteta zilei: Mix de paste si orez cu legume si sos

Mix de paste si orez cu legume si sos din: dovlecei, fenel, dovleac, ceapa, ardei iute, rosii, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper, menta, patrunjel, mustar dijon, lamaie, paste de orez, orez, supa.   Ingrediente:  3 dovlecei 1 bulb fenel 450gr dovleac, cuburi 12 cepe mici 2 ardei iuti, fara seminte, tocati 4 […]

Reteta zilei: Frittata cu cartofi si ceapa rosie

Frittata cu cartofi si ceapa rosie din: ulei de masline, ceapa rosie, cartofi noi, oua, branza feta, sare, piper.   Ingrediente:  1/2 lingura ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata 350gr cartofi noi, taiati in jumatati sau sferturi 6 oua, batute 115gr branza feta, maruntita sare si piper       Mod de preparare: Incalziti […]

Reteta zilei: Mamaliga cu sos de rosii si spanac

Mamaliga cu sos de rosii si spanac din: sare, malai, ulei de masline, parmezan, sare, piper, usturoi, rosii, salvie, zahar brun, fasole, spanac, smantana, gorgonzola, nucsoara. Ingrediente:  1 lingurita sare 3 cani malai ulei de masline 25gr parmezan, ras sare si piper Ingrediente sos de rosii: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi […]

Salata de sparanghel cu suc de portocale

Reteta zilei: Salata de sparanghel cu portocale

Salata de sparanghel cu portocale din: sparanghel, portocale, rosii, salata verde, ulei de masline, otet, sare, piper, suc de portocale.   Ingrediente:  225gr sparanghel, taiat bucati 2 portocale 2 rosii, feliate 50gr salata verde 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita otet sare si piper 1 lingura suc de portocale     Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Supa de peste cu ceapa

Supa de peste cu ceapa din: peste, unt, ceapa, telina, morcovi, vin, plante aromatice, cuisoare, boabe de piper, sare, piper, ciuperci.   Ingrediente:  1 kg mix de peste 50gr unt 1 ceapa, tocata subtire 2 tulpini telina 2 morcovi 1 sticla vin alb sau rosu 1 buchet plante aromatice 2 cuisoare 6 boabe piper sare […]

Reteta zilei: Supa de peste cu fenel

Supa de peste cu fenel din: chili, usturoi, paprika, pasta de creveti, ghimbir, ceapa, coriandru, ulei, seminte de fenel, fenel, supa, noodles, lapte de cocos, lime, sos de peste, peste, creveti, ierburi aromatice, ceapa verde.   Ingrediente:  3 chilli, fara seminte 4-5 catei usturoi 1 lingurita paprika 2 lingurite pasta de creveti 1 1/2 lingurite […]

Supa de peste din crap cu condimente si vin alb

Reteta zilei: Supa de peste cu ierburi aromatice

Supa de peste cu ierburi aromatice din: ulei de masline, ceapa, praz, usturoi, rosii, supa de peste, pasta de tomate, sofran, ierburi aromatice, mix de peste, cartofi, sare, piper, piper cayenne, paine prajita, patrunjel.   Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 2 fire praz, partea alba tocata 4 catei usturoi, tocat 450gr […]