Reteta zilei: Terci de ovaz cu piure de curmale si fistic

Terci de ovaz cu piure de curmale si fistic din: curmale, fulgi de ovaz, lapte, sare, fistic.   Ingrediente:  250gr curmale 225gr fulgi de ovaz 475ml lapte 1 praf sare 50gr fistic, maruntit       Mod de preparare: Taiati curmalele si indepartati samburele. Adaugati intr-o cratita si acoperiti cu apa calda. Pastrati deoparte 30 […]

Reteta zilei: Compot de caise

Compot de caise din: caise uscate, ghimbir, iaurt.   Ingrediente:  350gr caise uscate 4 cm radacina ghimbir, tocat 200gr iaurt         Mod de preparare: Acoperiti caisele cu apa clocotita si lasati departe peste noapte. Adaugati amestecul intr-o tigaie, adaugati ghimbirul si aduceti la fierbere. Reduceti focul si fierbeti 10 minute. Scurgeti printr-o […]

Reteta zilei: Granola cu merisoare

Granola cu merisoare din: fulgi de ovaz, seminte de floarea soarelui, seminte de ssuan, alune, migdale, ulei, miere, stafide, merisoare, iaurt, fructe proaspete.   Ingrediente:  230gr fulgi de ovaz 50gr seminte de floarea soarelui 25gr seminte de susan 50gr alune prajite 25gr migdale, maruntite 50ml ulei 50ml miere 50gr stafide 50gr merisoare uscate fructe proaspete […]

Cereale cu kiwi si caju

Reteta zilei: Mix de cereale cu fructe uscate

Mix de cereale cu fructe uscate din: seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, fulgi de ovaz, fulgi de porumb, stafize, alune, caise uscate, mere uscate, fulgi de cocos, lapte.   Ingrediente:  50gr seminte de floarea soarelui 25gr seminte de dovleac 115gr fulgi de ovaz 115gr fulgi de porumb 115gr stafide 115gr alune 115gr caise […]

Reteta zilei: Muesli cu capsuni si fructe uscate

Muesli cu capsuni si fructe uscate din: migdale, caise uscate, cereale, stafide, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, lapte, iaurt, fructe proaspete.     Ingrediente:  50 gr migdale 115 gr caise uscate 200 gr cereale 50 gr stafide 40 gr seminte de dovleac 40 gr seminte de floarea soarelui lapte, iaurt, suc de fucte […]

Desert

Reteta zilei: Desert cu piersici

Desert cu piersici din: piersica, cereale, iaurt, gem, suc de fructe. Ingrediente:  1 piersica 75gr cereale 150ml iaurt 1 lingura gem 1 lingura suc de fructe     Mod de preparare: Taiati piersica cuburi. Impartiti in 2 pahare de servire, pastrand cateva bucati pentru decor. Presarati cerealele si adaugati iaurtul. Amestecati impreuna gemul cu sucul […]

Salata de ananas cu nuca de cocos

Reteta zilei: Salata de pepene galben cu ananas si struguri

Salata de pepene galben cu ananas si struguri din: pepene galben, ananas, struguri, suc de struguri, menta. Pepenele galben este o sursă excelentă de vitamina C, care sprijină sistemul imunitar, și de vitamina A, care este esențială pentru sănătatea ochilor. De asemenea, conține vitaminele B, vitamina K și potasiu. Acest fruct conține antioxidanți precum beta-carotenul […]

Mihalţ cu spanac

Reteta zilei: Paste umplute cu spanac si ricotta

Paste umplute cu spanac si ricotta din: paste, passata, spanac, pesmet, lapte, ulei de masline, ricotta, nucsoara, pasta de masline, parmezan, nuci de pin, sare, piper.   Ingrediente:  350gr paste in forma de scoici 450ml passata 275gr spanac 50gr pesmet 120ml lapte 4 linguri ulei de masline 250gr branza ricotta 1 praf nucsoara 1/2 lingurita […]

Reteta zilei: Pateuri cu legume

Pateuri cu legume din: aluat de patiserie, parmezan, patrunjel, oua, fasole, morcovi, praz, mazare, sare, piper,verdeata, rosii din conserva, unt, faina, zahar, marar, apa.   Ingrediente:  225gr aluat de patiserie 1 lingura parmezan, ras 1 lingura patrunjel, tocat oua batute 175gr fasole boabe 115gr morcovi baby 4 fire praz baby 75gr mazare sare si piper […]

Tocanita ciobaneasca

Reteta zilei: Tocanita aromata de conopida cu bame

Tocanita aromata de conopida cu bame din: seminte de chimen, piper, cardamom, nucsoara, ulei, ardei iute, ghimbir, pudra de chili, sare, cartofi, conopida, bame, iaurt, supa, fulgi de migdale, verdeata.   Ingrediente:  2 lingurite seminte de chimen 8 boabe de piper 2 pastai cardamom, doar boabele 1/2 lingurita nucsoara 3 linguri ulei 1 ardei iute […]

Reteta zilei: Placinta cu conopida si ciuperci

Placinta cu conopida si ciuperci din: unt, faina, oua, cheddar, dijon, sare, piper, conopida, rosii, ulei, ceapa, ciuperci, verdeata.   Ingrediente:  115gr unt 150gr faina 4 oua 115gr branza cheddar, tocata 1 lingurita mustar dijon sare si piper Ingrediente umplutura: 1 conopida 200gr rosii din conserva 1 lingura ulei 1 lingura unt 1 ceapa tocata […]

Reteta zilei: Placinta cu legume

Placinta cu legume din: praz, unt, morcovi, ciuperci, varza de bruxelles, usturoi, crema de branza, branza, smantana, oua, mere, nuci, aluat, sare, piper.   Ingrediente:  225gr praz 165 gr unt 225gr morcovi, cuburi 225gr ciuperci, feliate 225gr varza de bruxelles, sferturi 2 catei de usturoi, zdrobiti 115gr crema de branza 115gr branza, rasa 150ml smantana […]

Rulada vesela

Reteta zilei: Rulada de cartof dulce

Rulada de cartof dulce din: branza, iaurt, ceapa verde, nuci, cartof dulce, condimente, oua, seminte de susan, sare, piper, salata verde. Ingrediente:  225gr branza 75ml iaurt 6-8 fire ceapa verde, tocata 2 linguri nuci, maruntite 450gr cartof dulce condimente, dupa gust 4 oua 50gr branza rasa 1 lingura seminte de susan sare si piper salata […]

Reteta zilei: Souffle de spanac

Souffle de spanac din: spanac, unt, usturoi, ciuperci, lapte, faina, oua, nucsoara, parmezan, sare, piper. Ingrediente:  225gr spanac, maruntit 50gr unt nesarat 1 catel de usturoi, zdrobit 175gr ciuoerci asortate 200ml lapte 20gr faina 6 oua 1 praf nucsoara 25gr parmezan, ras sare si piper Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 190C. Opariti spanacul 3-4 […]

Reteta zilei: Souffle cu branza de capra

Souffle cu branza de capra din: unt, faina, lapte, dafin, nucsoara, parmezan, crema de branza, branza de capra, albus de ou, crema de tartar, sare, piper.   Ingrediente:  3 linguri unt 25gr faina 175ml lapte 1 frunza dafin nucsoara parmezan ras 40gr crema de branza cu verdeata 150gr branza de capra, maruntita 6 albusuri de […]

Rulada de spanac cu umplutura de branza

Reteta zilei: Rulada de spanac cu umplutura de branza

Rulada de spanac cu umplutura de branza din: unt, spanac, smantana, oua, parmezan, nucsoara, sare, piper, telina, suc de lamaie, branza, crema de branza.   Ingrediente:  1 lingura unt 225gr spanac, gatit 150ml smantana 4 oua 15gr parmezan, ras 1 praf nucsoara sare si piper Ingrediente umplutura: 225gr telina suc de lamaie 75gr branza, maruntita 115gr […]

Reteta zilei: Pateuri cu branza si spanac

Pateuri cu branza si spanac din: ulei de masline, ceapa, spanac, unt, aluat de patiserie, ou, nucsoara, feta, parmezan, sare, piper. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 275gr spanac 4 linguri unt, topit 4 foi de aluat de patiserie 1 ou 1 praf nucsoara 75gr branza feta, cuburi 1 lingura parmezan, ras […]

Legume cu brânză

Reteta zilei: Sote de legume cu sos de branza

Sote de legume cu sos de branza din: febel, broccoli, morcovi, conopida, dovlecei, unt, bagheta, branza, faina, lapte, parmezan, nucsoara, galbenusuri, sare, piper. Ingrediente:  legume asortate: fenel, broccoli, morcovi, conopida, dovlecei 8 linguri unt 1 bagheta, taiata felii Ingrediente sos de branza: 300gr branza fontina 1 lingura faina lapte, dupa preferinta 4 linguri unt 50gr […]

Budincă verde cu sos de brânză

Reteta zilei: Budinca de broccoli

Budinca de broccoli din: unt, broccoli, crema de branza, ou, galbenus de ou, ceapa verde, nucsoara, sare, piper, sos, verdeata. Ingrediente:  1 lingura unt 350gr broccoli 3 linguri crema de branza 1 ou si 1 galbenus de ou 1 lingura ceapa verde 1 praf nucsoara sare si piper sos, dupa preferinta, pentru servire verdeata, pentru […]

Reteta zilei: Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci din: ulei, ceapa, faina, supa, sfecla, smantana, mustar, otet, unt, ciuperci, patrunjel, cartofi, lapte, verdeta, sare, piper.   Ingrediente:  1 linguri ulei 1 ceapa, tocata 3 linguri faina 300ml supa 675gr sfecla, curatata si tocata 75ml smantana 1 lingurita mustar 1 lingura otet 2 linguri unt 225gr ciuperci, […]

Reteta zilei: Noodles cu tofu marinat

Noodles cu tofu marinat din: tofu, sos de soia, sherry, praz, ghimbir, ardei iute, ardei gras, supa, miere, amidon, noodles, sare, piper. Ingrediente;  225gr tofu 3 linguri sos de soia 2 linguri sherry 3 fire praz, feliat 2.5cm radacina de ghimbir, ras 1-2 ardei iuti, fara seminte, taiat felii 1 ardei gras, fara seminte, feliat […]

Reteta zilei: Gratin de praz

Gratin de praz din: unt, praz, oua, branza de capra, iaurt, parmezan, pesmet, sare, piper. Ingrediente:  2 linguri unt 8 fire praz, doar partea alba 2 oua 150gr branza de capra, rasa 85ml iaurt 50gr parmezan, ras 25gr pesmet sare si piper     Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti un vas termorezistent. […]

Musaca de cartofi cu branza

Reteta zilei: Musaca de cartofi cu legume

Musaca de cartofi cu legume din: cartofi, ulei, unt, faina, passata, suc de mere, zahar, ketchup, sherry, otet, sos de soia, fasole, naut, fasole verde, ceapa, ciuperci, cimbru, sare, piper, verdeata.   Ingrediente:  450gr cartofi 1 lingura ulei 3 linguri unt 40gr faina 300ml passata 150ml suc de mere cate 4 lingurite zahar brun, ketchup, […]

Tocanita cu legume si orez 

Reteta zilei: Tocanita de legume cu painici de casa

Tocanita de legume cu painici de casa din: ulei, usturoi, ceapa, chili, cartofi, telina, morcovi, praz, ciuperci, faina, supa, rosii, pasta de tomate, cimbru, fasole, sare, piper, verdeata, unt, cheddar, patrunjel, lapte.   Ingrediente:  1 linguri ulei 2 catei de usturoi, zdrobit 1 ceapa, tocata 1 lingurita chili 450gr cartofi, curatati si tocati 450gr telina, […]

Reteta zilei: Tocanita de bame pe pat de orez

Tocanita de bame pe pat de orez din: usturoi, ghimbir, ardei iute, apa, ulei, coriandru, chimen, cardamom, turmeric, rosii, ciuperci, bame, orez, mango, ceapa, sare, piper.   Ingrediente:  4 catei de usturoi, tocat 2.5cm radacina ghimbir, tocat 1-2 ardei iuti, fara seminte, tocati 175ml apa rece 1 lingura ulei 1 lingura seminte de coriandru 1 […]

Reteta zilei: Ardei umpluti cu legume

Ardei umpluti cu legume din: ulei de masline, ceapa rosie, dovelecel, ciuperci, usturoi, rosii, pasta de tomate, nuci de pin, busuioc, ardei gras, branza, sare, piper, busuioc.   Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata 1 dovlecel, tocat 115gr ciuperci, tocate 1 catel usturoi, tocat 400gr rosii din conserva 1 lingura pasta […]

Curry de legume

Reteta zilei: Curry de legume – reteta gustoasa si usor de preparat

Curry de legume din: unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, cardamom, scortisoara, turmeric, curry, ardei iute, cartof, vanata, ciuperci, fasole verde, iaurt, smantana, garam masala, sare, piper, coriandru proaspat. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației. Anumite tipuri de legume, precum fasolea și […]

Reteta zilei: Tocanita de vinete cu coriandru

Tocanita de vinete cu coriandru din: vinete, ulei de masline, seminte de mustar, ceapa verde, ciuperci, usturoi, ardei iute, pudra de chili, chimen, coriandru, turmeric, sare, rosii.   Ingrediente:  2 vinete mari 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita seminte de mustar 1 legatura ceapa verde, tocata 115gr ciuperci 2 catei usturoi 1 ardei iute, […]

Musaca de legume cu vin

Reteta zilei: Musaca de vinete cu mix de legume

Musaca de vinete cu mix de legume din: vinete, linte, supa, dafin, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, naut, rosii, pasta de tomate, ierburi de provence, iaurt, oua, cheddar, sare, piper, ceapa verde, patrunjel.   Ingrediente:  450gr vinete, feliate 115gr linte 600ml supa 1 frunza dafin 3 linguri ulei de masline 1 ceapa, feliata 1 […]

Reteta zilei: Tocanita de legume cu seminte de dovleac

Tocanita de legume cu seminte de dovleac din: ulei de masline, fasole, pastarnac, praz, ardei gras, anghinare, seminte de dovleac, sos de soia, sare, piper.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 675gr fasole congelata 4 radacini pastarnac, feliat 4 fire praz, feliat 1 ardei gras rosu, fara seminte, feliat 200gr spanac 2 conserve anghinare […]

Reteta zilei: Pizza cu branza si sos de rosii

Pizza cu branza si sos de rosii din: drojdie uscata, zahar, faina, sare, ulei de masline, rosii, passata, usturoi, oregano, dafin, otet, sare, piper, ciuperci, ricotta, fontina.   Ingrediente:  1/2 lingurita drojdie uscata 1 praf zahar 450gr faina 1 lingurita sare 2 linguri ulei de masline Ingrediente sos de rosii: 400gr rosii, tocate 2/3 cana […]

Reteta zilei: Pizza cu sos iute si branza

Pizza cu sos iute si branza din: ardei iute, ulei, ceapa, usturoi, rosii uscate, rosii, pasta de tomate, spanac, aluat de pizza, cascaval afumat, branza cheddar, sare, piper.   Ingrediente:  1-2 ardei iuti 3 linguri ulei de la rosiile uscate 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 50gr rosii uscate in ulei 400gr rosii, […]