Reteta zilei: Piept de curcan umplut

Piept de curcan umplut din: piept de curcan, unt, lamaie, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan, cu os 8 linguri de unt 1 lămâie tăiată în jumătate 1 ceapă tăiată în jumătate patrunjel (frunze tocate, tulpini pentru umplutură) sare si piper     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 220C. Clătiți pieptul […]

Reteta zilei: Pui cu dovlecei si ceapa

Pui cu dovlecei si ceapa din: pulpe de pui, dovlecei, ceapa, usturoi, lamaie, condimente, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui dezosate, tăiate în sferturi 2 dovlecei felii 1 ceapă feliata 3 căței de usturoi tocat 1 lamaie 2 lingurițe condimente, dupa gust 2 linguri de ulei de măsline sare si […]

Reteta zilei: Piept de pui umplut

Piept de pui umplut din: piept de pui, ceapa,bacon, parmezan, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 3 piepti de pui 2 cepe feliate 6 felii de bacon rumenit 1/2 cană parmezan ras praf de usturoi sare piper 2 linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Tăiați fiecare piept de pui pe jumătate orizontal. Așezați bucățile […]

Reteta zilei: Briose cu pecan si afine

Briose cu pecan si afine din: banane, oua, iaurt, ovaz, sirop de artar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie, scortisoara, sare, nuci pecan, afine. Ingrediente: 2 banane 2 oua 1 cană de iaurt 2 cesti de ovaz 4 linguri sirop de arțar 1 1/2 linguriță praf de copt 1/2 linguriță bicarbonat de […]

Reteta zilei: Supa cu varza de bruxelles

Supa cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, mar, usturoi, curcuma, mustar, ghimbir, apa, lapte de cocos, sare, piper rosu, otet, ulei de masline. Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, […]

Tiramisu cu coacăze roşii

Reteta zilei: Deserturi pentru Craciun

Reteta zilei: Tiramisu O reteta delicioasa de tiramisu din: piscoturi, oua, crema mascarpone, esenta migdale, cafea, coniac, zahar si cacao. Ingrediente: 500 g piscoturi (de preferat boromir) 4 oua 500 g crema mascarpone 1 esenta migdale 1 l cafea Coniac 4 linguri zahar Cacao   Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se […]

Reteta zilei: Rulada de porc

Rulada de porc din: carne de porc, ceapa, oua, ulei de cocos, pasta de rosii, boia, oregano, mustar, piper, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 2 kg de carne de porc tocata 2 cepe tocate 3 oua fierte 1 ou 1 linguriță ulei de cocos 1 linguriță pastă de roșii 3/4 linguriță boia 3/4 linguriță […]

Reteta zilei: Chifle cu mac si susan

Chifle cu mac si susan din: faina de migdale, amidon, faina de cocos, oua, ulei de avocado, apa, praf de copt, sare, seminte de mac, seminte de susan. Ingrediente: 2/3 cană făină de migdale 1/4 cană amidon 3 linguri făină de cocos 4 ouă 3 linguri ulei de avocado 2 linguri apă 1 linguriță praf […]

Reteta zilei: Nuggets de peste

Nuggets de peste din: cod, ou, faina de migdale, praf de chili, pudra de usturoi, praf de ceapa, piper cayenne. Ingrediente: 2 file-uri de cod tăiate în bucăți 1 ou 1 cană de făină de migdale 1 linguriță praf de chili 1 linguriță pudră de usturoi 1 lingurita praf de ceapa 1/4 linguriță piper Cayenne […]

Reteta zilei: Salata de varza murata

Salata de varza murata din: varza, sare. Ingrediente: 1 varză 5 lingurițe sare       Mod de preparare: Tocati varza. Transferați într-un castron mare nemetalic. Presarati sare. Se amesteca bine timp de 5-7 minute. Trebuie sa se lase lichid, astfel incat varza sa fie acoperita. Transferati intr-un borcan, iar daca nu aveti suficient lichid […]

Reteta zilei: Cotlete de porc cu mozzarella

Cotlete de porc cu mozzarella din: cotlete de porc, ceapa, mozzarella, maioneza, piper, sare. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 ceapă 1/2 cană de brânză mozzarella rasa 8 lingurițe maioneză piper si sare, dupa gust       Mod de preparare: Spălați cotletele de porc și uscați-le cu șervețele de hârtie. Condimentați ambele părți cu […]

Reteta zilei: Friptura de porc cu sos de soia

Friptura de porc cu sos de soia din: friptura de porc, sos de soia, otet balsamic, sos worchestershire, suc de lamaie, mustar dijon, piper, usturoi, ulei.   Ingrediente: 2 fripturi de porc 2 1/2 linguri sos de soia 2 linguri de oțet balsamic 2 linguri sos worcestershire 1 linguriță suc de lămâie 1 linguriță de […]

Reteta zilei: Wrap cu sunca

Wrap cu sunca din: lipii, sunca, salata, rosie, maioneza, condimente, cheddar. Ingrediente: 2 lipii 8 felii de șuncă 6 frunze de salată 1 roșie feliată 3 linguri maioneză 1/2 linguriță condimente, dupa gust 3/4 cană de cheddar, rasa     Mod de preparare: Ungeti cu maioneza lipiile. Se presară condimentele și se acoperă cu salată. […]

Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos de cimbru

Cotlete de miel cu sos de cimbru din: cotlete de miel, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, cimbru, sare, piper, supa de pui, unt, patrunjel. Ingrediente: 4-5 cotlete de miel 4 catei de usturoi maruntiti 3 linguri de ulei de măsline 1 linguriță suc de lămâie 1/2 linguriță de cimbru 1 linguriță sare 3/4 […]

Reteta zilei: Friptura cu sos de mustar

Friptura cu sos de mustar din: porc, smantana, patrunjel, mustar, unt, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 2 fripturi de porc 5 linguri smântână 3 linguri de patrunjel tocat 1 lingură de muștar 1 lingura unt 2 linguri de ulei de măsline sare piper     Mod de preparare: Se condimenteaza fripturile cu sare […]

Reteta zilei: Piept de curcan cu bacon

Piept de curcan cu bacon din: piept de curcan, bacon, pudra de usturoi, praf de ceapa, cimbru, sare, piper. Pieptul de curcan cu bacon este un preparat culinar savuros și versatil, perfect pentru mesele festive sau cinele deosebite. Această rețetă combină delicatețea pieptului de curcan cu aroma intensă și crocantă a baconului, rezultând un fel […]

Reteta zilei: Turte cu conopida

Turte cu conopida din: conopida, ou, faina, ulei de avocado, praf de ceapa, praf de usturoi, sare, condimente.   Ingrediente: 1 conopidă, rasa 1 ou 1 cană de făină de migdale 1 lingura ulei de avocado 1/4 linguriță praf de ceapă 1/4 linguriță pudră de usturoi sare condimente, dupa gust     Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Placinta cu varza si rosii

Placinta cu varza si rosii din: varza, morcovi, rosie, kefir, ou, bicarbonat, otet, faina, sare, piper.   Ingrediente: 1/2 varză 2 morcovi 1 roșie 2 cani kefir 1 ou 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1/2 linguriță oțet 1 1/2 cani de făină sare si piper   Mod de preparare: Tocati varza si radeți morcovii. Într-o […]

Reteta zilei: Cartofi la tigaie

Cartofi la tigaie din: cartofi, unt, uei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 2 linguri de unt nesărat, topit 1 lingura ulei de masline sare si piper, dupa gust     Mod de preparare: Radeți cartofii. Adaugati intr-o bucata de tifon si scurgeti zeama. Transferati într-un castron, adăugați untul topit, sarea și piperul. Amestecati […]

Reteta zilei: Legume gratinate cu usturoi

Legume gratinate cu usturoi din: dovlecel, cartof, rosie, usturoi, ceapa, mozzarella, parmezan, ulei de masline, cimbru, busuioc, condimente, sare. Ingrediente: 1 dovlecel feliat 1 cartof feliat 1 roșie feliată 3 căței de usturoi tocat 1/2 ceapa tocata 1 cană de brânză mozzarella rasă 2 linguri parmezan ras 1 lingura ulei de masline cimbru busuioc condimente, […]

Reteta zilei: Curry de legume

Curry de legume din: vinete, varza de bruxelles, mar, usturoi, curcuma, praf de mustar, ghimbir, fulgi de ardei, apa, lapte de cocos, sare, otet de mere, ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete 400gr varză de Bruxelles 1 măr 4 catei de usturoi tocat 2 lingurite curcuma 1 linguriță praf de muștar ghimbir ras 1/4 linguriță […]

Reteta zilei: Omleta cu legume

Omleta cu legume din: oua, ceapa verde, usturoi, ghimbir, conopida, morcov, mazare, cocos, otet, ulei de susan, ulei de avocado, sare. Ingrediente: 2 oua 5 fire ceapa verde, feliata 2 catei de usturoi 1 lingură de ghimbir ras 1 conopida 1 morcov taiat cubulețe 3/4 cană mazăre 4 linguri fulgi de cocos 1 linguriță oțet […]

Reteta zilei: Sote de legume cu sos de rosii

Sote de legume cu sos de rosii din: fasole verde, spanac, fasole neagra, ceapa, usturoi, rosii, sos de rosii, apa, coriandru, ulei de avocado, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de fasole verde 100gr spanac spalat si tocat 1/2 cutie de fasole neagră scursă și clătită 1 ceapa tocata 3 căței de usturoi tocat 1 cutie […]

Reteta zilei: Orez cu legume si ou

Orez cu legume si ou din: orez, pui,on, broccoli, morcovi, ceapa, usturoi, ou, sos de peste, sos de soia, sirop de artar, ulei de avocado, fulgi de ardei, ceapa verde, castravete. Orezul alb este cel mai frecvent consumat și este obținut prin îndepărtarea stratului exterior și a tărâțelor din bobul de orez. Este caracterizat prin […]

Reteta zilei: Somon marinat cu usturoi

Somon marinat cu usturoi din: somon, usturoi, ulei, lamaie, patrunjel, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 3 file de somon 2 căței de usturoi tocat 5 linguri de ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat 1 linguriță de busuioc uscat 3/4 linguriță sare 3/4 linguriță piper negru măcinat   […]

Reteta zilei: Somon cu sos de unt si marar

Somon cu sos de unt si marar din: somon, lamaie, ulei, unt, lapte, faina, marar, condimente, sare, piper. Ingrediente: 4 – 5 fileuri de somon 1 lingura suc de lamaie 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri unt 1 cană de lapte 1 lingura faina 1 linguriță de mărar uscat 1/2 linguriță condimente, dupa […]

Reteta zilei: Scoici cu sos de portocale

Scoici cu sos de portocale din: scoici, ulei de rapita, pesmet, coaja de portocala, patrunjel, maioneza, mustar, usturoi, otet, suc de portocale, cimbru, ardei iute, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 scoici 2 linguri ulei de rapita 5 1/2 linguri pesmet coaja de la 1 portocala 1 1/2 linguri pătrunjel tocat 1 1/2 linguri […]

Reteta zilei: Cod la cuptor

Cod la cuptor din: file de cod, ulei de masline, unt, usturoi, ou, pesmet, patrunjel, ceapa verde, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de cod 1 lingura ulei de masline 1 lingura unt 1 cățel de usturoi zdrobit 1 ou 1 cană pesmet 1 lingura de patrunjel tocat 1 lingură de ceapa verde tocata 1/8 linguriță […]

Reteta zilei: Ton marinat la tigaie

Ton marinat la tigaie din: ton, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, ghimbir, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 fileuri de ton 6 lingurite suc de lamaie 6 lingurite sos de soia 3 lingurițe de ulei de măsline 1/4 linguriță ghimbir 1/4 linguriță oregano 1/4 lingurita patrunjel 1/4 linguriță […]

Reteta zilei: Ton cu sos de unt

Ton cu sos de unt din: file de ton, unt, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de ton 3 linguri de unt moale 2 lingurite suc de lamaie 2 lingurite patrunjel uscat 1 1/2 linguri ulei de măsline 2 lingurite de piper negru sare     Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Creveti cu orz la tigaie

Creveti cu orz la tigaie din: orz, creveti, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, unt, apa, sare, piper. Ingrediente: 1 cană orz 1 kg creveți decorticati 3 căței de usturoi tocat 2 linguri suc de lamaie 2 linguri de patrunjel tocat 1 lingura unt 3 căni de apă sare piper     Mod de preparare: Sotati […]

Reteta zilei: Salata de ton cu ceapa verde

Salata de ton cu ceapa verde din: ton, telina apio, muraturi, ceapa, ceapa verde, patrunjel, lamaie, piper, sare, piper rosu, maioneza. Ingrediente: 2 cutii de ton 1 tulpina de telina apio tocata 2 1/2 linguri murături tocate 2 1/2 linguri de ceapă tocată 1 1/2 lingură de ceapă verde tocata 1 1/2 lingura patrunjel tocat […]