Reteta zilei: Sote de varza de bruxelles

Sote de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ulei, ceapa verde, condimente, sos de soia. Varza de Bruxelles este bogată în nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele C și K, acid folic, vitamina A, potasiu și fibre dietetice. Aceasta conține, de asemenea, cantități mici de proteine și carbohidrați.   Ingrediente:  450gr varza de bruxelles 1 lingura […]

Orez grecesc

Reteta zilei: Orez cu seminte de susan

Orez cu seminte de susan din: ulei,turmeric, cardamom, seminte de coriandru, usturoi, orez basmati, supa, iaurt, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, sare, piper, coriandru. Ingrediente:  1 lingura ulei 1/2 lingurita turmeric 6 pastai cardamom 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite 1 catel de usturoi, zdrobit 200gr orez basmati 400ml supa 115gr iaurt 1 […]

Reteta zilei: Cartofi dulci copti cu unt

Cartofi dulci copti cu unt din: cartofi dulci, unt, piper negru, piper alb, piper cayenne, sare.   Ingrediente:  3 cartofi dulci 6 linguri unt piper negru, alb si cayenne sare       Mod de preparare: Spalati bine cartofii si frecati cu sare. Intepati cu o furculita si asezati intr-o tava in cuptor. Coaceti timp […]

Reteta zilei: Sote de cartofi si conopida

Sote de cartofi si conopida din: cartofi, ulei, pudra de chimen, pudra de coriandru, pudra de turmeric, piper cayenne, ardei iute, conopida, seminte de chimen, usturoi, coriandru proaspat.   Ingrediente:  225gr cartofi 5 linguri ulei 1 lingurita pudra de chimen 1 lingurita pudra de coriandru 1 lingurita pudra de turmeric 1/4 lingurita piper cayenne 1 […]

Bacon and tomato cups

Reteta zilei: Salata greceasca cu branza feta

Salata greceasca cu branza feta – Această salată este perfectă pentru zilele călduroase de vară, dar poate fi savurată în orice sezon. Combinând legume proaspete, brânză feta și ulei de măsline de calitate, salata grecească oferă nu doar un aspect atrăgător, ci și o explozie de arome și nutrienți. Ingrediente Pentru salată: 3 roșii mari, […]

Castraveti cu ansoa

Reteta zilei: Salata de castraveti marinati

Salata de castraveti marinati din: castraveti, sare, zahar, cidru, otet, marar, piper.   Ingrediente:  2 castraveti 1 lingura sare 90gr zahar 175ml cidru 1 lingura otet 3 linguri marar, tocat piper marar, pentru servire     Mod de preparare: Taiati castravetii in felii subtiri, puneti intr-o strecuratoare, presarati cu sare si pastrati deoparte o ora. […]

Salata aromata de fasole rosie

Reteta zilei: Salata de fasole rosie cu dressing de patrunjel

Salata de fasole rosie cu dressing de patrunjel din: fasole rosie, cimbru, dafin, ceapa, usturoi, chimion, ceapa verde, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, oua fierte, castravete murat, sare, piper.   Ingrediente:  350gr fasole rosie 2 fire cimbru proaspat 2 frune de dafin 1 ceapa, taiata in jumatate 4 catei de usturoi, zdrobit 1 […]

Reteta zilei: Salata de couscous cu ardei iute

Salata de couscous cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa verde, usturoi, chimion, supa de legume, rosii, couscous, patrunjel, menta, ardei iute, suc de lamaie, sare, piper, salata creata, nuci de pin, coaja de lamaie.   Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 5 fire ceapa verde, tocata 1 catel usturoi, zdrobit 1 lingurite chimion […]

Salata de legume fierte cu usturoi

Reteta zilei: Salata de legume cu dressing de mustar

Salata de legume cu dressing de mustar din: cartofi noi, fasole, rosii cherry, alune, otet, mustar cu boabe, ulei de masline, zahar, sparanghel, ceapa verde, sare, piper, spanac.   Ingrediente:  675 gr cartofi noi, taiati in jumatati 400gr fasole din conserva 115gr rosii cherry 75gr alune, maruntite 2 linguri otet 1 limngura mustar cu boabe […]

Oua ochiuri cu sparanghel

Reteta zilei: Oua ochiuri pe pat de sparanghel

Oua ochiuri pe pat de sparanghel din: sparanghel, unt, oua, parmezan, sare, piper. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, fierul, calciul […]

Reteta zilei: Bruschete cu crema de branza, rosii si ceapa

Bruschete cu crema de branza, rosii si ceapa din: paine, crema de branza, pesto, rosie, ceapa rosie, sare, piper, busuioc.   Ingrediente:  2 felii de paine 3 linguri crema de branza 2 lingurite pesto 1 rosie 1 ceapa rosie sare si piper busuioc, pentru servire     Mod de preparare: Prajiti painea si lasati sa […]

Bruschete cu ciuperci si nucsoara

Reteta zilei: Bruschete cu ciuperci

Bruschete cu ciuperci din: bagheta, ulei de masline, ciuperci, suc de lamaie, lapte, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente:  1 bagheta 2 linguri ulei de masline 250gr ciuperci, maruntite 2 linguri suc de lamaie 2 linguri lapte 2 lingurri patrunjel sare si piper patrunjel, pentru garnitura     Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200C. […]

Pere umplute cu branza si miere

Reteta zilei: Pere umplute cu mix de branza

Pere umplute cu mix de branza din: ricotta, branza de vaci, miere, telina, masline, curmale, paprika, pere, suc de mere. Ingrediente:  50gr ricotta 50gr branza de vaci 1 lingurita miere 1/2 radacina telina, tocata 8 masline verzi, tocate 4 curmale, maruntite 1 vf de cutit paprika 4 pere 150ml suc de mere   Mod de […]

Chiftelute de legume

Reteta zilei: Chiftelute de legume cu marar

Chiftelute de legume cu marar din: cartofi, branza feta, ceapa verde, marar, suc de lamaie, ou, faina, sare, piper, ulei de masline.     Ingrediente:  500gr cartofi 115 gr branza feta 4 fire ceapa verde 3 linguri marar, tocat 1 lingura suc de lamaie 1 ou, batut faina 3 linguri ulei de masline sare si […]

Reteta zilei: Mozzarella pane

Mozzarella pane din: mozzarella, ulei, oua, faina, pesmet, patrunjel, piper.   Ingrediente:  300 gr mozzarella ulei 2 oua faina asezonata cu sare si piper pesmet patrunjel, pentru servire piper     Mod de preparare: Taiati mozzarella felii. Presarati cu piper. Incalziti ulei intr-o tigaie. Intr-un bol bateti oualele. Intr-o farfurie puneti faina, iar in alta […]

Crema de branza cu nuci

Reteta zilei: Crema de branza aromata cu patrunjel

Crema de branza aromata cu patrunjel din: branza albastra, crema de branza, vin rosu, patrunjel, nuci, sare, piper, paine prajita.   Ingrediente:  225 gr branza albastra 115 gr crema de branza 1 lingura vin rosu 1 lingura patrunjel, tocat 50 gr nuci, tocate sare si piper felii de paine prajita si patrunjel, pentru servire   […]

Reteta zilei: Hummus cu dovlecei prajiti

Hummus cu dovlecei prajiti din: naut, usturoi, tahini, suc de lamaie, ulei de masline, chimion, zucchini, sare, piper, paprika.   Ingrediente:  225 gr naut din conserva 2 catei usturoi 6 linguri suc de lamaie 4 linguri tahini 5 linguri ulei de masline 1 lingurita chimion 450gr zucchini sare si piper paprika si ulei de masline, […]

Reteta zilei: Chiftele de naut cu sos picant de maioneza

Chiftele de naut cu sos picant de maioneza din: naut, ceapa verde, ou, turmeric, usturoi, chimion, coriandru, ulei ardei iute, maioneza, sare, piper.   Ingrediente:  400gr naut din conserva 6 fire ceapa verde tocata 1 ou 1/2 lingurita turmeric 1 catel de usturoi zdrobit 1 lingurita chimion 4 linguri coriandru ulei, pentru prajit 1 ardei […]

Reteta zilei: Sos de morcovi

Sos de morcovi din: ceapa, morcovi portocala, sos curry iute, iaurt, suc de lamaie, sos tabasco, sare, piper. Morcovii conțin antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeaxantina, care protejează celulele corpului împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice. Beta-carotenul din morcovi poate contribui la menținerea unei pielii sănătoase și strălucitoare. Morcovii […]

Sos de branza cu sofran

Reteta zilei: Sos de branza cu sofran

Sos de branza cu sofran din: sofran, crema de branza, ceapa verde, busuioc, sare, piper, legume proaspete.   Ingrediente:  putin sofran 200gr crema de branza 1 legatura ceapa verde 10 frunze de busuioc sare si piper legume proaspete, pentru servire     Mod de preparare: Puneti 1 lingura apa calda intr-un bol si presarati sofranul. […]

Reteta zilei: Sos de branza cu verdeata

Sos de branza cu verdeata din: crema de branza, fasole, ceapa verde, nasturel, maioneza, ierburi aromate, sare, piper, legume proaspete.   Ingrediente:  225 gr crema de branza 400gr fasole din conserva 1 legatura ceapa verde 50gr nasturel, tocat 4 linguri maioneza 3 linguri ierburi aromate sare si piper nasturel si legume proaspete pentru servire   […]

Reteta zilei: Sos guacamole

Sos guacamole din: avocado, rosii, ceapa verde, ardei iute, suc de lamaie, coriandru, sare, piper, tortilla chips.   Ingrediente:  2 avocado, curatate 2 rosii, curatate de coaja si tocate 6 fire ceapa verde 1 ardei iute, tocat 2 linguri suc de lamaie 1 lingura coriandru, tocat sare si piper coriandru si tortilla chips, pentru servire […]

Supă de cartofi cu praz şi kaiser

Reteta zilei: Supa crema de cartofi cu praz

Supa crema de cartofi cu praz din: cartofi, supa, praz, smantana, patrunjel. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor […]

Reteta zilei: Supa crema de mazare – usor de preparat

Supa crema de mazare din: unt, ceapa, mazare, smantana, sare, piper, crutoane.   Ingrediente:  2 linguri unt 2-3 cepe mici, tocate 400gr mazare 3-4 linguri smantana sare si piper crutoane, pentru servire     Mod de preparare: Topiti untul si gatiti ceapa timp de 3 minute amestecand ocazional. Adaugati 500ml apa, mazarea si asezonati cu […]

Pateu de ţelină

Reteta zilei: Supa de telina cu praz

Supa de telina cu praz din: ulei de masline, ceapa praz, telina, curry, cartofi, supa, sare cu plante aromatice, sare, seminte si frunze de telina.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1 fir praz, tocat 675gr telina, tocata 1 lingurita curyy 225gr cartofi, cuburi 900ml supa 2 lingurite ierburi aromatice sare […]

Reteta zilei: Supa de mazare cu dovlecei

Supa de mazare cu dovlecei din: mazare, ceapa ulei, dovlecei, supa, turmeric, sare, piper, crutoane. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.   Ingrediente:  175 gr mazare uscata 1 ceapa tocata 1 […]

Supa de linte cu bulion de rosii

Reteta zilei: Supa crema de linte cu rosii

Supa crema de linte cu rosii din: ulei de masline, ceapa, telina, linte, rosii, supa, ierburi de provence, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini telina, tocata 175 gr linte 2 rosii, fara piele, tocate 900ml supa 2 lingurite ierburi de provence sare si piper patrunjel tocat […]

Reteta zilei: Supa de sparanghel cu patrunjel

Supa de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel, unt, ceapa, faina, supa, suc de lamaie, lapte, smantana, patrunjel sare, piper.   Ingrediente:  450gr sparanghel 3 linguri unt 6 cepe mici, tocate 1 lingura faina 600ml supa 1 lingura suc de lamaie 250ml lapte 120 ml smantana 2 lingurite patrunjel sare si piper   Mod de preparare: […]

Supă pasată de fasole albă cu ceapă

Reteta zilei: Supa de fasole cu legume

Supa de fasole cu legume din: fasole, dafin, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, rosii, usturoi, cimbru, apa calda, sare, piper.   Ingrediente:  350gr fasole 1 frunza de dafin 5 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 morcov, tocat 1 tulpina telina, tocata 3 rosii fara coaja si tocate 2 catei de usturoi 1 […]

Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita

Supa de ceapa cu paine prajita din: ceapa, ulei de masline, unt, supa, paine, sare, piper. Supele de ceapă au fost populare cel puțin încă din epoca romană.  De-a lungul istoriei, au fost văzute ca hrană pentru oamenii săraci, deoarece ceapa era din belșug și ușor de cultivat. Versiunea modernă a acestei supe își are […]

Reteta zilei: Supa de cartofi

Supa de cartofi din: ulei de masline, usturoi, ceapa, chimen, coriandru, supa, cartofi, naut, amidon, smantana, pasta tahini, spanac, piper cayenne, sare, piper. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi […]

Supă cremă de dovlecei

Reteta zilei: Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei din: ulei de masline, unt, ceapa, dovlecei, oregano supa, branza, smantana, sare, piper. Dovlecelul este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți esențiali. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, potasiu, magneziu și fibre alimentare. Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat […]