Reteta zilei: Ardei iuti umpluti cu crema de branza

Ardei iuti umpluti cu crema de branza din: crema de branza, branza cheddar, branza, coriandru, ceapa verde, ardei iute.   Ingrediente:  240gr crema de branza 1 1/4 ceasca branza cheddar rasa 1/2 ceașcă brânză moale 2 linguri coriandru tocat 2 fire ceapa verde, tocata 20 ardei iuti mici     Mod de prearare: Se incalzeste […]

Reteta zilei: Salata de cruditati cu dressing picant

Salata de cruditati cu dressing picant din: varza rosie, napi, morcov, ardei gras, ceapa verde, ardei iute, coriandru, chimen, chili, miere, suc de lime, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente pentru salata:  4 căni varza rosie tocata 1 1/2 cani napi, felii 1 cană morcov ras 1/2 ardei gras rosu, tăiat în fâșii subțiri […]

Pizza cu dovleac

Reteta zilei: Pizza calzone cu chiftele

Pizza calzone cu chiftele din: carne de carnati, vita, pesmet, patrunjel, sare, piper, ou, aluat de patiserie, lapte, ricotta, sos de rosii, telemea, mozzarella.   Ingrediente chiftelute:  1/2 kg carne de carnati 1/2 kg carne tocata de vita 1/2 cană pesmet 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat sare și piper 1 ou, ușor bătut Ingrediente aluat […]

Carne de porc cu taietei de orez

Reteta zilei: Taietei de orez cu carne de porc

Taietei de orez cu carne de porc din: taietei de orez, porc, broccoli, oua, usturoi, ulei, sos de stridii, sos de soia, zahar, piper alb. Ingrediente:  200 g taitei de orez 150 g carne de porc tăiata în felii subțiri 150g broccoli chinezesc, maruntit 2 oua 4 catei de usturoi tocat ulei Ingrediente sos: 2 […]

Reteta zilei: Tofu cu broccoli in sos

Tofu cu broccoli in sos din: sos de soia, apa, ulei de susan, zahar brun, otet de orez, ghimbir, usturoi, seminte de susan, amidon, tofu, ulei, broccoli, ceapa verde, orez.   Ingrediente sos:  ¼ ceasca sos de soia 2 linguri de apă 1 lingura ulei de susan 2 linguri de zahăr brun 2 linguri otet […]

Reteta zilei: Porc cu legume si paste

Porc cu legume si paste din: ulei de masline, porc, sare, piper, ceapa, telina, morcov, usturoi, ciuperci, dafin, rozmarin, cimbru, piure de rosii, vin rosu, paste.   Ingrediente:  2 linguri de ulei de masline 1 kg carne de porc fara os 1/2 lingurita sare 1/4 linguriță de piper negru 1 ceasca ceapa tocata 1 tulpină […]

Smoothie din capsune tropicale

Reteta zilei: Smoothie de banane cu capsuni si vanilie

Smoothie de banane cu capsuni si vanilie din: banane, capsuni, iaurt cu vanilie, miere, scortisoara – un smoothie usor de preparat, delicios, savuros, si plin de vitamine.   Ingrediente:  1 banana, taiata bucăți 1 cană căpșuni, înjumătățite 180gr iaurt cu vanilie 1/4 cana lapte 1/2 lingura de miere 1 vârf de cuțit de scorțișoară 1/2 cana […]

Reteta zilei: Salata de legume cu branza de capra

Salata de legume cu branza de capra din: ulei de masline, cuscus, ardei gras, ceapa rosie, ardei iute, rosii cherry, dressing, avocado, seminte de rodie, branza de capra, coriandru.   Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 240gr cușcuș ½ cană ardei gras rosu cuburi ½ cana ceapa rosie cuburi 1 ardei iute cuburi 1 cana […]

Reteta zilei: Pui la cuptor cu coriandru

Pui la cuptor cu coriandru din: ulei de masline, usturoi, chimen, sare, piper, lamaie verde, coriandru, pulpe de pui.   Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 4 catei de usturoi, tocat ½ linguriță de chimen ½ linguriță sare piper 2 lămâi verzi ½ legatura coriandru 6 pulpe de pui     Mod de preparare: Combinati […]

Aperitive cu somon si caviar

Reteta zilei: Aperitive cu somon afumat si caviar

Aperitive cu somon afumat si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare de mare, piper, somon afumat, smantana, caviar, marar.   Ingrediente:  6 cartofi, feliati 1 lingura ulei de masline sare de mare și piper 240gr somon afumat, felii subtiri 1/2 cana smantana 50 gr caviar marar, pentru ornat     Mod de preparare: Se […]

Burtă de porc roşie înăbuşită

Reteta zilei: Burta de porc cu aroma de usturoi

Burta de porc cu aroma de usturoi din: burta de porc, usturoi, vin alb, lapte, sare de mare, seminte de fenicul, condimente.   Ingrediente:  300gr burta de porc 1 capatana usturoi 120ml vin alb ½ ceașcă lapte sare de mare semințe de fenicul condimente     Mod de preparare: Inveliti burta de porc in prosoape […]

Reteta zilei: Cartofi dulci cu chili

Cartofi dulci cu chili din: cartofi dulci, praf de chili, ulei de masline, sare.   Ingrediente:  2 cartofi dulci 1 lingura praf de chili 2 linguri ulei de măsline ¼ linguriță de sare verdeata, pntru servire       Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati folie de aluminiu. Se spală […]

Supă de linte cu dafin

Reteta zilei: Supa de linte rosie

Supa de linte rosie din: ulei, garam masala, morcovi, ceapa, telina, mar, supa de pui, lapte de cocos, linte rosie, praf de ghimbir, sare, pui, suc de limeta felii de limeta, piper rosu coriandru.   Ingrediente:   2 linguri de ulei 1 lingura garam masala 3 morcovi, cubulete 1 ceapa, tocata 2 tulpini de țelină, […]

Piure gratinat garnisit cu chifteluţe

Reteta zilei: Piure de conopida cu cimbru

Piure de conopida cu cimbru din: conopida, supa de pui, sare, unt, cimbru, piper. Conopida este o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. De asemenea, conopida conține fibre și antioxidanți, Conopida este disponibilă în mai multe culori, inclusiv alb, verde, violet și […]

Pere in sirop, cu crema de vanilie

Reteta zilei: Pere in sirop de rodie

Pere in sirop de rodie din: suc de rodie, zahar, suc de lamaie, scortisoara, cuisoare, pere, seminte de rodie. Ingrediente:  1 1/2 cani suc de rodie 3/4 cană zahar 3 linguri suc proaspăt de lămâie 2 batoane de scorțișoară 6 cuisoare 4 pere, curatae si taiate in jumatate 1/2 cană seminte de rodie   Mod […]

Reteta zilei: Gratin de varza de bruxelles

Gratin de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, unt topit, sare, piper, pesmet, branza, smantana lichida.   Ingrediente:  2 kg varza de bruxelles, taiata in jumatati 3 linguri unt topit sare piper negru 1 cană pesmet 1/4 cană branza rasa 1 1/4 cani smântână lichida   Mod de preparare: Se încălzește cuptorul la 200C. […]

Reteta zilei: Sangria cu fructe de padure

Sangria cu fructe de padure din: capsuni, afine, zmeura, vin alb, suc de portocala, gheata – un cocktail usor de preparat si deosebit de savuros. Sangria cu fructe de pădure este un cocktail rafinat și plin de prospețime, ideal pentru orice ocazie specială sau pentru a transforma o zi obișnuită într-una de neuitat. Cu un […]

Reteta zilei: Vinete pane in sos de rosii

Vinete pane in sos de rosii din: ou, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper, pesmet, pasmezan, vanata, ulei de masline, mozzarella, sos de rosii, paste.     Ingrediente:  1 ou 1 lingurita oregano uscat 1 lingura cimbru uscat 1 lingura busuioc proaspat tocat 1 lingurita sare 1 linguriță de piper negru ¾ ceasca pesmet ¼ cană […]

Reteta zilei: Mic dejun cu carnati de curcan si oua

Mic dejun cu carnati de curcan si oua din: ulei de masline, ceapa, usturoi, curcan, rosii, pesto, oua, parmezan.   Ingrediente:  1 lingura ulei de masline ½ cana ceapa cuburi 3 catei de usturoi tocat 2-3 carnati de curcan, doar carnea 2 cesti rosii cuburi ¼ cană pesto 6 oua ¼ cană parmezan ras   […]

Reteta zilei: Paste cu vita si sos de smantana

Paste cu vita si sos de smantana din: unt, ciuperci, ceapa, usturoi, vita, sare, piper, boia, supa de vita, smantana lichida, paste, smantana, parmezan, patrunjel.   Ingrediente:  2 linguri de unt 240 gr ciuperci feliate 1 cană de ceapă cuburi 3 catei de usturoi tocat 1 kg carne tocata de vita 1 lingurita sare 1 […]

Biscuiti cu miere si migdale

Reteta zilei: Biscuiti cu afine uscate

Biscuiti cu afine uscate din: faina, unt, zahar pudra, sare, praf de copt, lapte, oua, afine uscate. Ingrediente:  360 g făină 113 g unt rece, cuburi 70 g zahăr pudră ½ linguriță de sare 28 g praf de copt 250 ml lapte integral 2 oua 180 g afine uscate     Mod de preparare: Preîncălziți […]

Salată de midii cu fenicul

Reteta zilei: Midii cu coriandru

Midii cu coriandru din: midii, unt, ulei, usturoi, ceapa, vin alb, supa, sare, piper, smantana, coriandru, lamaie.   Ingrediente:  450g midii 2 linguri unt 1 lingura ulei 3 catei de usturoi tocat 1 ceapă tocată 140 ml vin alb 60 ml supa ½ linguriță de sare piper negru 45 ml smantana coriandru tocat lamaie feliata […]

Reteta zilei: Cartofi copti si aromati

Cartofi copti si aromati din: cartof, ulei de masline, oregano, praf de usturoi, sare, piper, parmezan, patrunjel. Ingrediente:  1 cartof 1 lingura ulei de masline 1 linguriță oregano uscat ¼ linguriță praf de usturoi ¼ linguriță de sare piper proaspăt macinat 1 lingura parmezan ras pătrunjel proaspăt     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul […]

Reteta zilei: Gratin de rosii

Gratin de rosii din: unt, faina sare, piper alb, lapte, apa, salata verde, rosii, oua, branza rasa.   Ingrediente:  4 linguri unt 3 linguri faina 1 lingurita sare 1/4 linguriță piper alb 1 1/2 cani lapte 3 linguri de apă 3-4 cani salata verde tocata 3 roșii, taiate in jumatate, transversal 6 oua 1 1/4 […]

Reteta zilei: Desert cu lapte si banane

Desert cu lapte si banane din: grau, lapte, vanilie, zahar brun, sirop de artar, miere, banana, nuci.   Ingrediente:  ½ ceasca grau fiert ½ ceașcă lapte ¼ linguriță esenta de vanilie ½ linguriță de zahăr brun, sirop de arțar sau miere 1 banana 2 linguri nuci tocate     Mod de preparare: Adăugați graul și […]

Carnati cu legume condimentate

Reteta zilei: Carnati cu legume

Carnati cu legume din: ulei de masline, carnati, ardei, ceapa, rosii, oregano, piper, grau, patrunjel. Cârnații cu legume reprezintă o mâncare robustă și savuroasă, perfectă pentru mese de familie sau întâlniri cu prietenii. Preparată cu ingrediente simple, dar pline de aromă, această rețetă îmbină cârnații suculenți cu prospețimea legumelor precum ardeii, ceapa și roșiile, toate […]

Reteta zilei: Sangria

Sangria din: grepfruit, zahar, proscco, vin alb, suc de grapefruit, pepene, capsuni, apa minerala. Sangria din grapefruit este o băutură sofisticată și răcoritoare, perfectă pentru zilele calde de vară sau pentru a adăuga o notă de eleganță la orice eveniment special. Această rețetă combină cu măiestrie prospețimea pepenelui și căpșunilor cu aciditatea vibrantă a grapefruitului, […]

Budinca de paste cu broccoli

Reteta zilei: Budinca de paste cu legume

Budinca de paste cu legume din: ulei de masline, ceapa, salata verde, usturoi, piper rosu, sunca, unt, faina, sare, piper, lapte, cheddar, paste, paine, patrunjel.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 1 cană de ceapă cuburi 6-7 frunze de salata verde 2 catei de usturoi 1/4 linguriță piper roșu 1 1/2 cani de sunca […]

Legume la cuptor cu vin

Reteta zilei: Legume la cuptor cu oua ochiuri

Legume la cuptor cu oua ochiuri din: fenicul, ulei de masline, sare, cartofi, ceapa, boia, praf de usturoi, patrunjel, frunze de fenicul, parmezan, oua. Reprezintă un preparat culinar echilibrat și nutritiv, ideal pentru orice moment al zilei. Această rețetă îmbină armonios gustul delicat al feniculului și cartofilor cu aromele intense ale cepei și boiaua picantă. […]

Reteta zilei: Vinegreta de lamaie cu miere

Vinegreta de lamaie cu miere din: usturoi, coaja de lamaie, ceapa, sare, piper, suc de lamaie, mustar dijon, miere, ulei de masline. Vinegreta de lămâie cu miere este o combinație sofisticată și vibrantă de arome, ideală pentru a adăuga un plus de rafinament oricărei salate. Această rețetă echilibrează perfect aciditatea proaspătă a sucului de lămâie […]

Reteta zilei: Sos caramel

Sos caramel din: zahar, apa, smantana, unt, esenta de vanilie, sare de mare. Sosul caramel este o delicatesă decadentă și versatilă, perfectă pentru a înnobila o varietate de deserturi sau pentru a adăuga un plus de rafinament unei gustări simple. Această rețetă clasică combină zahărul caramelizat cu apă pentru a crea baza perfectă, la care […]

Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii cherry

Spaghete cu sos de rosii cherry din: rosii cherry, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, fulgi de ardei iute, vin alb, spaghete, busuioc, parmezan.   Ingrediente:  4-5 cești roșii cherry înjumătățite 1/3 cană ulei de măsline 1 ceapă, feliata 3 catei de usturoi, feliat 1/2 lingurita sare 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat […]