Salata cu porumb si ceapa

Reteta zilei: Salata calda de porumb

Salata calda de porumb din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, porumb, usturoi. Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 1 ceasca de ceapa tocata 1 ceasca de ardei gras rosu 2 cesti de boabe de porumb proaspat 1 catel de usturoi     Mod de preparare: Incalziti o tigaie si adaugati ulei. Incorporati ceapa […]

Sfeclă roşie în otet

Reteta zilei: Sfecla rosie in otet

Sfecla rosie in otet din: sfecla rosie, otet, apa, condimente.   Ingrediente:  1-2 sfecle rosii coapte otet de mere cu miere apa condimente, dupa gust         Mod de preparare: Coaceti sfecla la 150 C timp de 15-20 de minute. Curatati si feliati sfecla rosie. Aranjați feliile de sfecla rosie în borcane sterilizate. […]

Limonada de pepene

Reteta zilei: Limonada de pepene cu zmeura

Limonada de pepene cu zmeura din: pepene verde, zmeura, apa zahar, suc de lamaie.   Poate te intereseaza si: Limonada cu menta si miere Limonada cu visine Limonada cu gheata si busuioc   Ingrediente:  6 cani de pepene verde, cuburi 1/4 cană de zmeură 1 cană apă 1/3 cana de zahar 1/2 cana suc de […]

Reteta zilei: Orez cu supa de pui si legume

Orez cu supa de pui si legume din: supa de pui, orez basmati, morcov, piept de pui, suc de lamaie, ardei, usturoi, lapte, amidon, pasta de tomate, tortilla chips, branza.   Ingrediente:  2 cesti de supa de pui 1/2 cana de orez basmati 1 morcov tocat 2 cesti de piept de pui fiert si tocat […]

Reteta zilei: Sote de ciuperci cu usturoi

Sote de ciuperci cu usturoi din: ciuperci, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente:  ciuperci usturoi ulei sare si piper         Mod de preparare: Spalati foarte bine ciupercile. Scurgeti intr-o strecuratoare si uscati pe prosoape de hartie. Feliati ciupercile si usturoiul curatat. Intr-o tigaie incalziti putin ulei si incorporati usturoiul, pe care il rumeniti […]

Ardei cu usturoi

Reteta zilei: Creveti cu ardei gras si usturoi

Creveti cu ardei gras si usturoi din: creveti, ardei gras, ceapa, ceapa verde sos de stridii, usturoi, zahar, ulei.   Ingrediente:  300 gr creveti, decorticati 2 ardei grasi, 1 ardei gras rosu si 1 ardei gras galben 1 ceapa 2 fire ceapa verde sos de stridii 2 catei de usturoi zahăr ulei       […]

Reteta zilei: Mere glazurate

Mere glazurate din: suc de mere, mere, suc de lamaie, ghimbir, scortisoara, unt, zahar brun, frisca. Ingrediente:  4 mere, fara cotor si taiate flii subtiri 1/2 ceasca suc de mere 1 lingura suc de lamaie 1/4 linguriță ghimbir, măcinat 1/4 lingurita de scortisoara macinata 1/4 ceasca de unt 1/2 cană zahăr brun frisca pentru servire […]

Reteta zilei: Omleta cu creveti si garam masala

Omleta cu creveti si garam masala din: creveti, oua, ulei, ceapa, ardei, frunze de curry, pasta de ghimbir, praf de turmeric, praf de chili, sare, garam masala, coriandru. Ingrediente:  250 gr de creveți 5 oua ulei 2 cepe 3 ardei verzi frunze de curry pasta de ghimbir cu usturoi praf de turmeric praf de chili […]

Sandwich-uri calde spaniole

Reteta zilei: Sandwich-uri calde cu branza si usturoi

Sandwich-uri calde cu branza si usturoi din: usturoi, cascaval, paine. Ingrediente:  2 catei de usturoi cașcaval ras 2 felii de pâine pentru fiecare sandwich           Mod de preparare: Curatati si tocati usturoiul. Amestecati intr-un bol cu cascavalul ras. Prajiti painea. Topiti la microunde branza. Ungeti painea cu branza Serviti sandwich-urile calde. […]

Reteta zilei: Salata de naut cu branza feta

Salata de naut cu branza feta din: naut, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, branza feta, ceapa verde, coriandru, patrunjel, suc de lamaie. Ingrediente:  250g naut 250 ml ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata 5 catei de usturoi, tocat 1-2 ardei iuti rosii, fara semințe și tocat marunt 250g brânză feta maruntita […]

Cum se prepara niste clatite perfecte

Reteta zilei: Clatite cu banane si miere

Clatite cu banane si miere din: banane, arahide faina, apa, miere, ulei.   Ingrediente:  2 banane, piure 1 lingura arahide zdrobite 80 gr făină 150 ml de apă 1 lingura de miere 1 lingura de ulei       Mod de preparare: Se amestecă făina cu apă și se amestecă. Incorporati piureul de banane. Amestecati […]

Reteta zilei: Omleta cu cartofi prajiti

Omleta cu cartofi prajiti din: oua, cartofi, unt, sare.   Ingrediente:  6 oua 6-8 cartofi, curatati și tăiati cuburi mici 3 linguri de unt sare dupa gust           Mod de preparare: Spalati si scurgeti bine cartofii. Se topește untul. Adaugati cartofii și gatiti timp de 8-10 minute. Spargeti oalele si bateti […]

Maioneza

Reteta zilei: Sos de mustar cu maioneza si curry

Sos de mustar cu maioneza si curry din: maioneza, mustar, curry.   Ingrediente:  1 cană (225g) maioneza 1/4 ceasca (62g) muștar 1 lingura curry         Mod de preparare: Intr-un bol potrivit adaugati maioneza, mustar si curry. Amestecati foarte bine ingredientele pana se omogenizeaza. Serviti imediat sau dati la rece pana la servire. […]

Reteta zilei: Sote de telina in sos de smantana

Sote de telina in sos de smantana din: telina, sos de smantana, apa. Ingrediente:  3-4 tulpini de telina apio sos de smantana apa         Mod de preparare: Se toaca telina bucăți mici. Puneti telina in apa rece timp de 15 minute. Gatiti pana cand se inmoaie. Strecurati apoi adaugati in apa rece […]

Alune caju prajite

Reteta zilei: Mix de migdale si caju caramelizate

Mix de migdale si caju caramelizate din: miere, ulei de masline, sare, piper cayenne, caju, migdale.     Ingrediente:  2 linguri de miere 2 linguri ulei de măsline 2 lingurite de sare 1 linguriță de piper cayenne 200g caju nesărate 200g migdale     Mod de preparare:  Se amestecă mierea, uleiul de masline, sare si […]

Bruschete cu rosii si sunca

Reteta zilei: Bruschete cu rosii cherry

Bruschete cu rosii cherry din: rosii cherry, capa rosie, busuioc, otet de vin rosu, paine, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper.     Ingrediente:  250g roșii cherry 1/2 ceapa rosie, feliata 2 lingurite busuioc proaspăt, feliat 2 linguri de otet de vin rosu 8 felii de pâine 1 catel de usturoi ulei de […]

Reteta zilei: Orez cu piept de pui si ananas

Orez cu piept de pui si ananas din: orez, ananas, piept de pui, caju, iarba de lamaie, ceapa verde, coriandru, usturoi, ghimbir, ou, sos de soia, sos de ardei iute, ulei de susan.   Ingrediente:  200gr orez fiert 1/3 de ananas proaspat 2 bucati piept de pui mici 1 pumn de caju zdrobit 1 tulpină […]

Reteta zilei: Spaghete cu sos pesto de busuioc

Spaghete cu sos pesto de busuioc din: spaghete, ulei, apa, mozzarella, busuioc.   Ingrediente:  400gr spaghete 1/2 cana de ulei 1/2 cană de apă 1/2 ceasca de mozzarella 2 cesti de frunze proaspete de busuioc         Mod de preparare: In blender adaugati busuioc, 1/2 ceasca de ulei de masline, 1/2 cana de apa, […]

Şerbet de alune

Reteta zilei: Alune caramelizate cu miere

Alune caramelizate cu miere din: alune, unt, miere, sare. Ingrediente:  2 cani alune 2 linguri unt 2-3 linguri de miere 1 lingurita de sare           Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 177 ° C. Puneti alunele intr-un castron. Topiti impreuna untul si mierea. Adaugati peste alune. Transferati intr-o tava pe hartie […]

Reteta zilei: Sote de broccoli cu ulei de masline

Sote de broccoli cu ulei de masline din: broccoli, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente:  2 broccoli, rupt buchetele sare si piper ulei de masline         Mod de preparare: Spalati foarte bine broccoli. Intr-o oala incalziti apa si adaugati putina sare. Cand clocoteste incorporati broccoli si gatiti 3-4 minute. Scurgeti si […]

Reteta zilei: Omleta cu somon

Omleta cu somon din: somon, ceapa, ardei gras, oua, lapte, branza, unt.   Ingrediente:  300gr somon 1 ceapa 1 ardei gras 2-3 oua 30 ml lapte branza rasa unt     Mod de preparare: Spalati, uscati, dezosati si taiati pielea pestelui. Se taie ceapa si ardeiul gras. Se taie somonul în bucăți. Gatiti ceapa, ardeiul […]

Orez condimentat cu anghinare

Reteta zilei: Orez cu anghinare

Orez cu anghinare din: orez, anghinare, supa de legume, ulei de masline, suc de lamaie.   Ingrediente:  300 gr de orez 3 anghinare 1 l supa de legume 2 linguri de ulei de măsline sare 2 linguri de suc de lamaie     Mod de preparare: Scoateți frunzele exterioare de la anghinare și taiati marginile […]

Reteta zilei: Ananas caramelizat cu zahar brun

Ananas caramelizat cu zahar brun din: ananas, zahar brun, inghetata.   Ingrediente:  1 ananas 3 linguri de zahăr brun inghetata, pentru servire           Mod de preparare: Taiati ananasul, apoi feliati bucati potrivit. Asezati intr-o tava unsa cu putin ulei. Presarati zahar brun peste ananas in tava. Dati la cuptor 5-7 minute. […]

Piept de rata cu linte

Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu salata

Piept de pui la gratar cu salata din: pui, sare, piper, parmezan, mustar dijon, sos worcestershire, usturoi, supa de pui, salata iceberg, rosii cherry. Ingrediente:  2 piepti de pui sare si piper 2 lingurite parmezan ras 1 lingurita mustar de Dijon 1/2 lingurita Worcestershire 1 catel mic de usturoi zdrobit 100ml supa de pui salata […]

Reteta zilei: Frittata cu ciuperci si usturoi

Frittata cu ciuperci si usturoi din: unt, ciuperci, ceapa, usturoi, oua, cimbru, sare, piper, busuioc.   Ingrediente:  2 linguri de unt 1 ceasca de ciuperci feliate 1 ceapa tocata 1 catel de usturoi tocat 4 oua 1 lingurita de cimbru tocat sare si piper busuioc proaspăt   Mod de preparare: Se topește untul într-o tigaie. […]

Cârnaţi cu piure de mere

Reteta zilei: Carnati la cuptor cu piure de cartofi

Carnati la cuptor cu piure de cartofi din: carnati, cartofi, lapte, unt, sare, piper. Ingrediente:  6 cârnați 1/2 kg cartofi 125 ml lapte 25 gr unt sare si piper         Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Curatati si feliati cartofii. Puneți într-o cratiță, acoperiti cu apa si gatiti la […]

Reteta zilei: Banane in crusta de zahar brun

Banane in crusta de zahar brun din: ulei banane, zahar brun, inghetata, fulgi de ciocolata. Ingrediente:  1 1/2 cani de ulei 1-3 banane 1 lingura de zahar 1/2 cana zahar brun inghețată fulgi de ciocolata       Mod de preparare: Incalziti ulei intr-o tigaie. Adaugati 1/2 cana zahar brun. Curatati bananele si incorporati in […]

Supă cu pui fript

Reteta zilei: Supa de pui cu taietei de casa

Supa de pui cu taietei de casa din: apa, pui, ceapa, morcovi, patrunjel, faina, oua, sare. Ingrediente:  12 cesti de apa 2 cani bucati de pui 1 ceapa 2-3 morcovi 1 patrunjel 4 căni de făină 3 oua 1 vârf de cuțit de sare     Mod de preparare: Pregatiti aluatul pentru taieteii de casa. […]

Risotto cu parmezan si verdeata

Reteta zilei: Risotto cu unt si parmezan

Risotto cu unt si parmezan din: unt, ceapa, orez, vin alb, supa de pui, mazare, parmezan.   Ingrediente:  5 linguri unt 1 ceapa, tocata 2 cesti orez pentru risotto 1 cană vin alb sec 6 cani supa de pui 1 cană de mazăre 1 lingură unt 1 cană parmezan   Mod de preparare: Incalziti unt […]

Sos de ceapă

Reteta zilei: Sos de branza cu ceapa

Sos de branza cu ceapa din: ceapa, bramza cheddar, faina, ulei, apa.   Ingrediente:  1 ceapa, feliata 200 gr branza cheddar rasa 1 lingurita de faina 1 lingurita de ulei 1/2 cană de apă       Mod de preparare: Tocati ceapa. Incalziti ulei si gatiti ceapa 1-2 minute. Se adauga faina si gatiti la […]

Salata festiva de citrice

Reteta zilei: Salata de citrice

Salata de citrice din: capsuni, kiwi, portocal mre, banane, suc de portocale, zahar vanilat. Salata de citrice este un adevărat răsfăț pentru simțuri, combinând prospețimea și dulceața fructelor într-un amestec vibrant și plin de viață. Într-o armonie perfectă, această salată reunește arome exotice și zemoase din căpșuni, kiwi, portocale și banane, toate îmbăiate într-un suc […]

Reteta zilei: Rosii coapte in crusta de unt si pesmet

Rosii coapte in crusta de unt si pesmet din: rosii, sare, piper, unt, pesmet. Roșiile coapte reprezintă un veritabil triumf al simplității și rafinamentului culinar. Această rețetă clasică pune în valoare dulceața naturală și suculența roșiilor, accentuate de o crustă crocantă și aurie, obținută printr-o combinație de unt topit și pesmet. Procesul de coacere intensifică […]