Omleta cu dovleac si branza de oaie

Reteta zilei: Omleta cu cascaval

Omleta cu cascaval din: oua, sare, unt, cascaval. Omleta cu cașcaval reprezintă una dintre cele mai rafinate și totodată confortabile experiențe culinare, o adevărată celebrare a simplității și eleganței gastronomice. Acest preparat clasic, îndrăgit de gurmanzi din întreaga lume, reunește arome și texturi într-o armonie perfectă, transformând fiecare mic dejun sau brunch într-un moment de […]

Reteta zilei: Vita cu legume si suc de rosii

Vita cu legume si suc de rosii din: carne de vita ceapa, morcovi, praz, ciuperci, ardei iute, usturoi, piure de tomate, cub de supa, suc de rosii, rozmarin sare, piper.   Ingrediente:  500g de carne de vită cuburi 1 ceapa 2 morcovi 2 fire praz 100g de ciuperci 1 ardei iute roșu 1 catel de […]

Reteta zilei: Salata de fructe cu suc de portocale

Salata de fructe cu suc de portocale din: zmeura, mar, pepene, suc de portocale.   Ingrediente:  1 cană de zmeură 1 mar 2 cani pepene verde 2 linguri de suc de portocale       Mod de preparare: Curățați toate fructele. Se taie merele bucati. La fel si pepenele. Transferati toate fructele intr-un bol. Se […]

Ciuperci umplute cu mozzarella

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu mozzarella

Ciuperci umplute cu mozzarella din: mozzarella, ciuperci, piper, ulei, sos tabasco.   Ingrediente:  100g de brânză mozzarella 20 ciuperci (aproximativ 200 g) piper ulei sos tabasco       Mod de preparare: Se spală ciupercile și taie tulpinile. Adaugati ulei la tigaie si se prajesc pe partea de jos. Scurgeti ciupercile si umpleti cu branza. […]

Reteta zilei: Spaghete cu parmezan si bacon

Spaghete cu parmezan si bacon din: spaghete, bacon, oua, parmezan, piper.   Ingrediente:  225g spaghete bacon, tocat 2 oua 1/2-3/4 ceasca parmezan proaspat ras piper negru măcinat       Mod de preparare: Tocati bacon-ul. Fierbeti pastele al dente. Între timp, rumeniti bacon-ul in tigaie pentru cateva minute, nu trebuie prajit, ci doar rumenit. Scurgeti […]

Sos Bechamel

Reteta zilei: Sos bechamel de casa

Sos bechamel de casa din: unt, faina, lapte. Sosul Béchamel, cunoscut și sub numele de „sos alb”, este unul dintre cele mai vechi și mai respectate preparate din repertoriul culinar clasic francez. Originea sa se pierde în negura timpului, dar rafinamentul și versatilitatea acestui sos îl fac indispensabil în bucătăria de astăzi. Pregătit din doar […]

Reteta zilei: Capsuni in votca

Capsuni in votca din: capsuni, votca. Căpșunile în vodcă reprezintă un exemplu sublim de cum simplitatea ingredientelor de calitate poate conduce la o creație culinară sofisticată și plină de savoare. Acest preparat elegant, care îmbină dulceața naturală a căpșunilor cu rafinamentul tăios al vodcăi, oferă o experiență gustativă unică și memorabilă. Departe de a fi […]

Supa aurie de dovleac

Reteta zilei: Supa de dovleac cu crutoane

Supa de dovleac cu crutoane din: dovleac, ceapa unt, usturoi, supa de pui, smantana nucsoara, scortisoara, zahar, ulei de masline, paine, sirop de artar, sare, piper, ricotta.     Ingrediente:  1 dovleac, curatat si tocat 1 ceapa, felii 20 gr unt 2 catei de usturoi, decojit 2 cani supa de pui 2 linguri smantana 1 […]

Cartofi cu sofran

Reteta zilei: Cartofi cu sofran

Cartofi cu sofran din: cartofi, sofran, apa, sare, piper, verdeata. Cartofii cu șofran reprezintă o simfonie culinară unde simplitatea ingredientelor se împletește cu rafinamentul unui condiment prețios, oferind un preparat de o eleganță subtilă și o profunzime gustativă inegalabilă. Această combinație unică aduce împreună textura catifelată și gustul pământiu al cartofilor cu aromele florale și […]

Reteta zilei: Omleta cu rosii si ceapa

Omleta cu rosii si ceapa din: oua, ulei, ceapa, rosii.   Ingrediente:  3 oua 2 linguri de ulei 1 ceapa 3 roșii sare si piper       Mod de preparare: Bateti oalele intr-un castron. Tocati ceapa. Taiati rosiile in jumatate si indepartati semintele. Apoi tocati roșiile cuburi. Intr-o tigaie adaugati 2 linguri de ulei. […]

Reteta zilei: Mere imbracate in caramel

Mere imbracate in caramel din: bomboane de caramel, mere, lapte.   Ingrediente:  1/2 punga bomboane de caramel 3 mere 1 lingura de lapte 3 bete de lemn         Mod de preparare: Spălați bine merele. Tăiați tulpinile merelor și introduceți betele de lemn. Topiti caramelul la bain-marie. Scufundati merele în sos de caramel […]

Vinete pane cu mujdei de usturoi

Reteta zilei: Vinete pane

Vinete pane din: vinete, ou, sare, piper, ulei, pesmet.   Ingrediente:  3-4 vinete, taiate felii 1 ou sare piper ulei pesmet           Mod de preparare: Se înmoaie vinetele în apă sărată timp de 10 minute, apoi scurgeti. Bateti oul cu un sfert de lingurita de sare. Adaugati piper și amestecati usor. […]

Somon la grătar

Reteta zilei: Medalion de somon la gratar

Medalion de somon la gratar din: somon, ulei de masline, unt.   Ingredinte:  1 medalion de somon ulei de masline sau unt           Mod de preparare: Spalati si uscati pestele. Ungeti cu ulei de masline sau unt topit. Lasati la marinat 10-15 minute. Incalziti o tigaie de fonta si ungeti cu […]

Reteta zilei: Omleta cu ciuperci si usturoi

Omleta cu ciuperci si usturoi din: oua, ceapa, usturoi, branza, ciuperci, sare, piper, chili, curry, ulei de masline, lapte.   Ingrediente:  5 oua 1 ceapa 2 catei de usturoi 50 gr branza 7 ciuperci sare, piper, praf de chili, pudra de curry, dupa gust ulei de masline lapte     Mod de preparare: Se toaca […]

Gem de cirese

Reteta zilei: Gem de capsuni cu zmeura si seminte de chia

Gem de capsuni cu zmeura si seminte de chia din: capsuni, zmeura, suc de portocale, suc de lamaie, miere, zahar, seminte de chia. Ingrediente:  500gr capsuni 180gr zmeură proaspătă 2 linguri de suc de portocale 2 linguri suc de lămâie 2 linguri de miere 1 lingura de zahar 2 linguri de +1 lingurita seminte Chia […]

Omletă andaluză

Reteta zilei: Omleta cu unt si lapte

Omleta cu unt si lapte din: oua, lapte, unt, ulei, sare. Ingrediente:  2-3 oua putin lapte unt sau ulei sare       Mod de preparare: Spargeti oualele intr-un bol. Adaugati putin lapte. Bateti bine. Se topește untul într-o tigaie si se adauga amestecul de oua. După 1-2 minute cu o spatulă se verifica partea […]

Ardei copt cu quinoa

Reteta zilei: Ardei grasi copti

Ardei grasi copti din: ardei grasi, sare, ulei.   Ingrediente:  2-3 ardei grasi sare ulei         Mod de preparare: Curatati ardeii de cotoare. Spalati bine si taiati felii. Asezati intr-o tava, presarati cu sare si dati la cuptor pentru 10-15 minute sau puneti intr-o tigaie cu ulei incins, apoi acoperiti cu un […]

Paste cu rosii uscate si parmezan

Reteta zilei: Paste cu rosii uscate si parmezan

Paste cu rosii uscate si parmezan din: carnati, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, dovlecei, cimbru, rosii uscate, vin alb, supa de pui, smantana, paste, parmezan, busuioc, sare de mare, piper. Ingrediente:  4-5 carnati 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 10-12 ciuperci 2 dovlecei 1 lingurita cimbru proaspat […]

Reteta zilei: Sirop de ghimbir

Sirop de ghimbir din: zahar, apa, ghimbir, suc de lamaie.   Ingredinte:  1 cana zahar 1 cana apa 1/2 cana ghimbir proaspat tocat 2 linguri suc de lamaie         Mod de preparare: Faceti un sirop simplu, se amesteca zaharul cu apă, aduceti la fierbere. Se fierbe ușor până când se dizolvă zahărul. […]

Reteta zilei: Sandwich-uri cu branza si castraveti murati

Sandwich-uri cu branza si castraveti murati din: paine, branza, castraveti murati. Ingrediente:  2 felii de paine felii de brânză castraveti murati         Mod de preparare: Intr-o tigaie topiti unt si rumeniti fiecare felie de paine, unse fiecare cu putin unt. Adaugati felii de branza si castraveti. Asezati deasupra cealalta felie de paine […]

Salata cu bacon

Reteta zilei: Salata calda de cartofi cu bacon

Salata calda de cartofi cu bacon din: cartofi, bacon, ceapa, faina, zahar, sare, seminte de telina, boabe de mustar, piper apa, otet, patrunjel.   Ingrediente:  1 kg cartofi 4 felii de bacon 1/2 cana ceapa tocata 1 lingura făină 1 lingura de zahar 1/2 linguriță de sare 1/2 lingurita semințe de țelină 1/2 lingurita boabe […]

Reteta zilei: Macaroane cu cheddar si parmezan

Macaroane cu cheddar si parmezan din: macaroane, unt, lapte, ceapa, usturoi, dafin, cimbru, boabe de mustar, cheddar, parmezan, mozzarella, sare, piper. Ingrediente:  4 căni macaroane 5 linguri de unt 4 cesti lapte 1/2 ceapa 4 catei de usturoi 1 frunza de dafin 3 crengute cimbru proaspat 1 lingurita boabe de muștar, zdrobite 2 cesti cheddar […]

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si cola

Fursecuri cu ciocolata si cola din: unt, fulgi de ciocolata, zahar, cacao, oua, esenta de vanilie, cola, faina, praf de copt, sare, zahar pudra.   Ingrediente:  ½ ceasca unt 1 cană fulgi de ciocolata 1½ cana zahar 1 cană pudră de cacao 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie ¼ ceasca coca-cola 1½ căni de […]

Reteta zilei: Orez in lapte de cocos

Orez in lapte de cocos din: orez, lapte de cocos, usturoi, sare, apa, ceapa verde. Ingrediente:  1½ căni orez 1 cutie lapte de cocos 1 cățel de usturoi ¾ linguriță de sare 1 cană cu apă ceapa verde, pentru servire     Mod de preparare: Adaugati orezul intr-o cratita. Se adaugă apă rece astfel incat […]

Reteta zilei: Sote de broccoli cu parmezan

Sote de broccoli cu parmezan din: broccoli, lamaie, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare, piper. Ingrediente:  2 tulpini broccoli 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura parmezan ras sare si piper proaspat macinat, dupa gust       Mod de preparare: Rupeti broccoli in buchetele. Radeti coaja de la […]

Reteta zilei: Taietei cu legume si ou

Taietei cu legume si ou din: taietei, condimente pentru pui, legume, unt, parmezan, ou, sare, piper. Ingrediente:  1 pachet taietei condimente pentru pui ⅔ ceașcă legume asortate congelate 1 lingura de unt 2 linguri de parmezan tocat 1 ou 1 vârf de cuțit de sare si piper     Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Umpleti […]

Reteta zilei: Compot de mere

Compot de mere din: mere, apa, lamaie, scortisoara, zahar, esenta de vanilie frisca. Ingrediente:  1 kg mere rosii 2 cesti de apa sucul de la o lamaie 1 baton de scorțișoară 2 linguri de zahăr esenta de vanilie frisca si scortisoara, pentru servire   Mod de preparare: Pregătiți merele. Spălati, curatati de coaja, taiati cotorul […]

Reteta zilei: Omleta cu feta si rosii

Omleta cu feta si rosii din: rosii, oua, sare, branza feta. Ingrediente:  2 roșii 7 ouă sare 1/2 cana de brânză feta verdeata       Mod de preparare: Tocati rosiile. Bateti oualele. Maruntiti feta si adaugati intr-o tigaie. Cand incepe sa se topeasca se adauga oualele. Se amestecă bine. Adaugati rosiile si se amesteca. […]

Supă de roşii proaspete si ardei

Reteta zilei: Supa clara de rosii

Supa clara de rosii din: rosii, busuioc, sare piper unt apa. Ingrediente:  6 rosii busuioc 1 lingura de unt apă sare si piper         Mod de preparare: Se topeste untul la foc mediu. Înțepati roșiile din loc in loc si adaugati in oala in care ati topit untul. Gatiti pana se inmoaie. […]

Pui cu sos de rosii si paste

Reteta zilei: Paste cu snitele de pui si sos de rosii

Paste cu snitele de pui si sos de rosii din: pui, faina, pesmet, oua sare, piper, ulei de masline, paste sos de rosii, apa, busuioc, mozzarella, parmezan.   Ingrediente:  4 piepti de pui 2 cani de faina 300gr pesmet 3 oua sare și piper ulei de măsline 200gr paste 1 borcan sos de rosii apă […]

Reteta zilei: Desert cu nutella si crema de branza

Desert cu nutella si crema de branza din: chifle, nutella, crema de branza, unt, zahar, scortisoara, lapte, zahar pudra, vanilie. Ingrediente:  12 chifle mici ½ ceasca nutella 120gr cremă de brânză ¼ cană unt topit 1/2 cana zahăr ½ lingurita scortisoara Ingrediente glazura: 120gr cremă de brânză ¼ cană de lapte 1 cană zahăr pudră […]

Placinta cu carne de curcan si sos de afine

Reteta zilei: Placinta cu carne de curcan si sos picant de afine

Placinta cu carne de curcan si sos picant de afine din: aluat de patiserie, crema de branza, piept de curcan, sos de afine cu ardei iut, ou, apa. Ingrediente:  300gr aluat de patiserie 60gr cremă de brânză 1 cană piept de curcan gatit si tocat ½ ceasca sos de afine cu ardei iute 1 ou […]