Reteta zilei: Sandwich cu omleta si bacon

Sandwich cu omleta si bacon din: bacon, oua, lapte, oregano, sare, piper, paine, sos pesto, mozzarella. Ingrediente:  3 felii de bacon 2 oua 2 linguri lapte ½ linguriță oregano ¼ linguriță de sare ¼ linguriță piper negru 2 felii paine 2 linguri sos pesto ¼ cană brânză mozzarella tocata     Mod de preparare: Incalziti […]

Reteta zilei: Salata de cartofi cu marar si sos de maioneza

Salata de cartofi cu marar si sos de maioneza din: cartofi, iaurt, smantana, sos iute, mustar dijon, marar, sare, piper, patrunjel, telina, ceapa. Ingrediente:  1.5 kg cartofi roșii 1/4 ceasca iaurt 1/4 ceasca smantana 1/4 ceasca sos iute 1 lingura mustar dijon 1 lingura marar 1/4 linguriță de sare 1/2 lingurita piper negru 1 lingura […]

Reteta zilei: Gem de cirese cu mar si capsuni

Gem de cirese cu mar si capsuni din: cirese, capsuni, mar, lamaie, conservant. Ingrediente:  800 g cireșe, fara samburi 200g capsuni, maruntite 1 mar ras sucul de la 1/2 lamaie 350 g de zahăr 1 plic conservant       Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-un vas adanc si se amesteca bine. Se încălzesc […]

Omleta cu ceapa caramelizata

Reteta zilei: Omleta cu ceapa caramelizata

Omleta cu ceapa caramelizata din: oua, sare, piper, zahar, ceapa rosie, ulei.   Ingrediente:  4 oua sare și piper 1 linguriță de zahăr 2 cepe rosii, felii subțiri putin ulei     Mod de preparare: Gatiti ceapa în ulei fierbinte până se înmoaie, apoi se adauga zaharul si gatiti pana se caramelizeaza. Într-un castron se […]

Şniţele de porc cu legume

Reteta zilei: Snitele de porc in crusta de pesmet

Snitele de porc in crusta de pesmet din: porc, oua, sare, piper, pesmet, faina, ulei.   Ingrediente:  4 bucati carne de porc 2 oua sare și piper 6 linguri pesmet 3 linguri de faina ulei pentru prajit       Mod de preparare: Bateti snitelele pe ambele parti. Se amestecă făina și pesmetul. Se bat […]

Reteta zilei: Somon marinat

Somon marinat din: somon, sare, piper, lamaie, usturoi, cimbru, boabe de piper, apa, ulei de masline. Ingrediente:  300 g somon proaspăt, cu sau fără piele sare și piper 1 lamaie 2 catei de usturoi 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita boabe de piper 1/2 linguriță sare 200 ml de apă 150 ml ulei de măsline […]

Muschi de porc invelit in bacon

Reteta zilei: Muschi de porc invelit in bacon cu rozmarin

Muschi de porc invelit in bacon cu rozmarin din: muschi de porc, otet balsamic, ulei de masline, rozmarin, cimbru, condimente, piper, usturoi, bacon.   Ingrediente:  2 kg muschi de porc 3 linguri otet balsamic 2 linguri de ulei de măsline 6 crengute de rozmarin proaspat 6 crengute de cimbru proaspat 2 linguri condimente de friptură […]

Paste cu pui, muştar şi miere

Reteta zilei: Paste cu pui si sos de branza

Paste cu pui si sos de branza din: pui, crema de branza, sos de branza, supa de pui, boia de ardei, praf de usturoi, piper, sare, sos de branza albastra, paste, ceapa verde, fulgi de ardei.   Ingrediente:  2 cesti piept de pui gatit, tocat 240 gr crema de branza 1/3 sos 1/2 cana supa […]

Reteta zilei: Chifle de casa cu rozmarin

Chifle de casa cu rozmarin din: drojdie, zahar, apa calda, faina, sare, unt, rozmarin, piper, condimente, ulei de masline.   Ingrediente: 7 gr drojdie uscata 1 lingura de zahar 1 cană cu apă caldă 2 1/2 cani de faina 1 linguriță de sare 1 lingura unt 3 linguri de rozmarin proaspat tocat 1 linguriță de […]

Reteta zilei: Prajitura cu prune si mascarpone

Prajitura cu prune si mascarpone din: aluat, prune, zahar, mascarpone, ou, scortisoara.   Ingrediente:  500gr aluat de patiserie 1 kg prune 2 linguri de zahăr 250 g mascarpone 1 ou 1/4 lingurita scortisoara       Mod de preparare: Puneti aluatul in într-o tavă de copt. Scoateți samburii și se taie în sferturi. Puneti prunele peste […]

Reteta zilei: Vita aromata la cuptor

Vita aromata la cuptor din: vita, piper, rozmarin, cimbru, oregano, boia de ardei, chimion, patrunjel, busuioc, praf de chili, usturoi.   Ingrediente:  1 bucată de friptură de vită Ingrediente marinata: boabe de piper rozmarin cimbru oregano boia de ardei chimion pătrunjel busuioc praf de chili 2 căței de usturoi tocat   Mod de preparare: Se […]

Reteta zilei: Chiftele de paine cu aroma de patrunjel

Chiftele de paine cu aroma de patrunjel din: paine, lapte, ceapa, patrunjel, ou, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente:  350 g pâine veche, cuburi 250 ml de lapte cald 1 ceapa, tocata 1 1/2 legaturi patrunjel, tocat 1 ou 20 g unt sare și piper nucșoară   Mod de preparare: Inmuiati pâinea în lapte. Între timp […]

Sandwich cu carne de porc si hrean

Reteta zilei: Sandwich-uri cu carne de porc si sos de hrean

Sandwich-uri cu carne de porc si sos de hrean din: ceapa, sare, piper, usturoi, rozmarin, pulpa de porc, sos worcestershire, supa de vita, dafin, cheddar, hrean. Ingrediente:  1 ceapa feliata 1 linguriță de sare 1 lingurita de piper negru macinat 4 catei de usturoi zdrobit 2 linguri de rozmarin proaspat tocat + 1 crenguta de […]

Reteta zilei: Crema de lime

Crema de lime din: unt, lime, oua, zahar, frisca, iaurt. Ingrediente:  75 g unt coaja de la 2 limete sucul de la 3 limete 2 oua 150 g de zahăr 250gr frișcă 250g iaurt coaja de limeta, pentru servire   Mod de preparare: Se topește untul într-o oală adâncă. Adaugati coaja de limeta, impreuna cu […]

Mancare de linte cu afumatura

Reteta zilei: Mancare de linte cu rosii si ghimbir

Mancare de linte cu rosii si ghimbir din: linte, fasole rosie, apa, rosii, sare, turmeric, pasta de ghimbir, lapte, unt.   Ingrediente:  2 1/2 cani linte inmuiata timp de o oră 1/2 cana fasole roșie înmuiata timp de 4 ore 6 cesti apa 1 1/4 ceasca rosii pasate sare dupa gust 1 varf de cutit […]

Salata de paste cu oua

Reteta zilei: Salata de paste cu oua fierte

Salata de paste cu oua fierte din: macaroane, masline, ardei, ceapa verde, maioneza, sare, piper, ou fiert.   Ingrediente:  400gr macaroane 1 cutie masline negre tocate 1 borcan ardei tocat 1 legatura de ceapa verde tocata 2 cani maioneza ½ linguriță de sare ¼ linguriță piper negru 7 oua fierte tare, decojite și tocate   […]

Placinta cu ciuperci si usturoi

Reteta zilei: Placinta de ciuperci

Placinta de ciuperci din: aluat de patiserie, ciuperci, patrunjel, usturoi, sunca, oua, branza, faina, lapte batut, sare, piper, boia, oregano, ulei. Ingrediente:  500gr aluat de patiserie 800 g ciuperci 1 legatura patrunjel, tocat 4 căței de usturoi, tocat 100 g sunca, tocata 2 oua 200 g brânză rasă 2 linguri de faina 200 g de […]

Reteta zilei: Gem de mandarine

Gem de mandarine din: mandarine, zhar, apa.   Ingrediente:  8-10 mandarine 1 1/4 ceasca (250g) zahăr 3/4 cană (200 ml) de apă     Mod de preparare: Curatati mandarinele de coaja si indepartati samburii daca exista. Puneti in blender. Procesati pana se omogenizati si apoi transferati intr-o cratita. Aduceti la fierbere si adaugati zahar si […]

Fasole cu branza la cuptor

Reteta zilei: Orez cu fasole neagra si branza

Orez cu fasole neagra si branza din: orez, fasole neagra, chimen, praf de usturoi, sare, sos, branza maruntita, ceapa verde.   Ingrediente:  6 căni de orez fiert 2 cani fasole neagra ½ linguriță de chimen 1/4 linguriță praf de usturoi sare, dupa gust 2 cesti sos, dupa gust 180gr brânză mărunțită 1 legatura ceapa verde […]

Creier de vita pane

Reteta zilei: Stridii pane

Stridii pane din: stridii, sare, piper, ou, faina, apa, pesmet, ulei. Ingrediente:  8 stridii sare și piper Ingrediente pentru aluat: 1 ou 2 linguri de făină 1 lingura apa Ingrediente pentru crusta: 1 cană pesmet ½ ceasca de faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se spală și se clătesc stridiile cu puțină apă […]

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu spanac si boia

Ciuperci umplute cu spanac si boia din: ciuperci, branza cu aroma de usturoi, crema de branza, spanac, boia, sare, piper, fulgi de chili. Ingrediente:    8 ciuperci 250 g branza cu aroma de usturoi 100 g crema de brânză 20 g spanac proaspat boia de ardei sare și piper fulgi de chili Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Prajitura cu lapte si ciocolata

Prajitura cu lapte si ciocolata din: unt, zahar brun, faina, lapte condensat, unt, fulgi de ciocolata, batoane de ciocolata.   Ingrediente:  ¾ cana unt ¾ cana zahăr brun 1½ cani făină 1 cutie lapte condensat 2 linguri unt 2 cani fulgi de ciocolata 4 batoane de ciocolata, tocata   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la […]

Ciuperci umplute cu crema de branza

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu crema de branza si sunca

Ciuperci umplute cu crema de branza si sunca din: ciuperci, crema de branza, smantana, sunca, piper, boia. Ingrediente:  4 ciuperci 150 gr crema de branza 60 g smantana 2 felii sunca tocata piper boia de ardei   Mod de preparare: Se amestecă brânza cu smantana, sunca si condimentele. Curatati, spalati si umpleti ciupercile cu amestecul […]

Reteta zilei: Pulpe de pui cu legume si sos la tigaie

Pulpe de pui cu legume si sos la tigaie din: broccoli, dovlecel, mazare, ardei gras, morcovi, ceapa rosie, ghimbir, usturoi, pulpe de pui, ulei, amidon, nuca de cocos, otet, sirop de artar, coaja de portocala, suc de portocale, ulei de susan.   Ingrediente:  1 broccoli, rupt buchetele 1 dovlecel 2 cesti mazăre 1 ardei gras […]

Reteta zilei: Placinta cu bacon si branza cheddar

Placinta cu bacon si branza cheddar din: faina, malai, praf de copt, bicarbonat, sare, zahar brun, porumb, lapte batut, oua, unt, branza cheddar, bacon, ardei iute. Ingrediente:  1 1/2 cani faina 1 cană mălai 2 lingurite praf de copt 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 3/4 linguriță sare 1/4 ceasca de zahar brun 3/4 ceasca porumb […]

Reteta zilei: Sirop de pepene

Sirop de pepene din: suc de lamaie, suc de portocale, pepene verde, zahar. Ingrediente:  sucul de la 2 lamai sucul de la 2 portocale 750 g pepene verde 300 g de zahăr         Mod de preparare: Se taie pepenele în bucăți și se amestecă cu sucurile de lamaie si portocale. Se adauga […]

Paella cu pui, carnati chorizo si creveti

Reteta zilei: Paella cu legume

Paella cu legume din: orez, ardei gras, vanata, usturoi, ceapa, chorizo, bacon, rosii, pasta de tomate, paprika, sare, piper, sofran, supa, vin alb, ulei. Ingrediente:  350 g orez 1 ardei gras rosu, cuburi cate 1 ardei rosu si galben pentru servire 1 vanata, pentru servire 3 catei de usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1/2 chorizo […]

Reteta zilei: Pulpe de pui cu legume si rozmarin

Pulpe de pui cu legume si rozmarin din: pulpe de pui, ardei, sare, piper, ulei de masline, ketchup, mustar iute, rozmarin, boia de ardei. Ingrediente:  4 pulpe de pui 2 ardei sare si piper ulei de masline Ingrediente marinata: 3 linguri ketchup 4 linguri de ulei de măsline 1 lingurita mustar iute rozmarin boia de […]

Bruschete cu avocado si fructe de mare

Reteta zilei: Bruschete cu avocado si fructe de mare

Bruschete cu avocado si fructe de mare din: avocado, suc de lamaie, sare de mare, paine, homar, ardei iute, arpagic, ulei de masline.   Ingrediente:  2 avocado 2 lingurite suc proaspat de lamaie sare de mare 4-6 felii de pâine 120 gr homar, maruntit 1 ardei iute, felii subțiri 2 lingurite arpagic tocat ulei de […]

Reteta zilei: Fructe de mare cu sote de legume

Fructe de mare cu sote de legume din: bacon, unt, ceapa, telina, ardei gras, ardei iute, usturoi, faina, dafin, supa de pui, apa, sos worcestershire, pasta de tomate, rosii, sare, piper, languste, creveti, patrunjel, ceapa verde, sos iute, orez.   Ingrediente:  2 felii de bacon, cuburi 1 lingura unt 1/2 ceapa, cuburi 1 tulpină de […]

Reteta zilei: Biscuiti cu aroma de lamaie

Biscuiti cu aroma de lamaie din: faina, praf de copt, zahar, sare, ou, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie. Ingrediente:  250 g de făină 1/2 lingurita praf de copt 80 g de zahăr 1 praf de sare 1 ou 100 g unt, cuburi 1 lingura coaja de lamaie sucul de la 1/2 lămâie   […]

Budinca de vinete cu usturoi

Reteta zilei: Budinca de vinete

Budinca de vinete din: sos de rosii, mozzarella, busuioc, parmezan, sare, piper, oregano, ulei, smantana. Ingrediente:  400 g sos de rosii 1 bucata mozzarella busuioc proaspăt parmezan sare si piper oregano ulei pentru prăjit smantana   Mod de preparare: Prajiti feliile de vinete în ulei fierbinte. Ungeți un vas termorezistent și puneti niște sos de […]