Bors de loboda

Bors de loboda din: loboda, apa, bors, morcov, patrunjel, ceapa, sare, orez, unt, marar, patrunjel, leustean, ceapa verde, galbenusuri, smantana. Ingrediente: 5 legături lobodă 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe sare 50 gr orez sau 2 cartofi 125 g unt mărar pătrunjel leuştean 2-3 fire ceapă verde 2 gălbenuşuri […]

Bors de dovlecei cu floare

Bors de dovlecei cu floare din: dovlecei cu floare, apa, bors, morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa, orez, sare, verdeata, galbenusuri, smantana.   Ingrediente: 1 kg dovlecei cu floare 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstamac 1 ceapă 25 g orez sare verdeaţă 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană   Mod de preparare: […]

Spanac ardelenesc

Ciorbă de spanac cu cartofi

Ciorbă de spanac cu cartofi din: spanac, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, bulion, orez, usturoi, ulei, leustean, otet, sare si piper.   Ingrediente: 1 kg de spanac 2 cepe 1 mor­cov 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 2 cartofi 3 roşii din conservă sau 2 linguri de bulion un pahar de orez 3 căţei […]

Ciorbă de lobodă cu cartofi

Ciorbă de lobodă cu cartofi din: frunze de loboda, cartofi, ceapa verde, patrunjel, marar, leustean, rosii, sare de lamaie, ulei. Ingrediente: 1/2 kg frunze de lobodă 2 cartofi 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de leuştean 2-3 roşii din conservă oţet sau sare de lămâie ulei […]

Borş de urzici cu hrean

Bors de urcizi cu hrean din: urzici, bors, orez, hrean, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac, leustean, ulei si sare. Ingrediente: 300 g urzici 500 ml borş 2 linguri orez 1 bucată de hrean 1 ceapă uscată sau 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 păstâmac leuştean 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: […]

Ciorba de varză dulce cu smantană

Ciorba de varză dulce cu smantană

Ciorba de varză dulce cu smantană Ingrediente: 1,5 kg varză dulce 150 g smântână sau sucul de la o jumătate de lămâie jumătate de pahar de orez jumătate de pahar ulei 2 linguri de făină o ceapă sare   Mod de preparare: Cureţi varza de cotor şi o opăreşti în apă cu sare. O laşi […]

Bors de vara

Bors de vara Ingrediente: 1 morcov o ceapă un dovlecel 2-3 cartofi 3-4 roşii o mână de fasole păstăi galbenă 250 ml borş 2-3 linguri de smântână 1 ou, leuştean tarhon mărar pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Bors de vara : Speli foarte bine şi cureţi toate legumele. Tai ceapa şi o pui […]

Ciorba de legume si zarzavat

Ciorba armeneasca

Ciorba armeneasca Ingrediente: (cantităţile le sta­bileşti în funcţie de nr. de per­soane la masă şi de cât de deasă vrei să fie ciorba): ceapă sare fidea ulei iaurt mentă uscată apă   Mod de preparare: Căleşti ceapa în ulei cu sare, pui fideaua şi o căleşti şi pe ea puţin. O laşi să se răcească, […]

Ciorba de varza noua

Ciorba de varza noua Ingrediente: 1 varză potrivită 3 mor­covi 2 ardei 1 ceapă pătrunjei ţelină mărar cimbru suc de roşii (din roşii proaspete trecute pe râzătoare) boia   Mod de preparare: Ciorba de varza noua: Ceapa tocată o căleşti în ulei şi puţină apă, împreună cu morcovul ras şi cu boiaua. Completezi cu apă, […]

Ciorba de verdeturi

Ciorba de verdeturi Ingrediente: 5 salate verzi 5 frunze de rabarbură 5 frunze ştevie 8 frunze măcriş 6 fire ceapă verde 8 fire usturoi verde   Mod de preparare: Ciorba de verdeturi: Speli verdeţurile în două-trei ape. Rabarbura o tai mai mare şi o opăreşti. Tai normal toate verdeţurile, ceapa şi usturoiul. Aşezi o oală […]

Retete de ciorbe

Ciorba de verdeturi cu smantana

Ciorba de verdeturi cu smantana Ingrediente: 2 l apa 1 l bors o farfurie adinca plina cu verdeturi 3 linguri de orez o bucatica de zahar sare un galbenus doua linguri de smintina   Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, […]

Bors de legume cu galuste

Bors de legume cu galuste Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină mică 200 ml ulei 2 cepe 4- 5 linguri făină 1 l borş boia de ardei pătrunjel verde şi piper   Mod de preparare: Toci zarzavaturile şi le pui la fiert împreună cu o ceapă. Toci şi ceapa rămasă, […]

Ciorba de cartofi cu sos

Ciorba de cartofi cu sos Ingrediente: 700-800 g cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 100 ml smintina   Mod de preparare: In circa 1-1/2 -2 l apa (simpla sau in care […]

Bors de sfecla cu bulion

Ciorba de sfecla cu patrunjel si leustean

Ciorba de sfecla cu patrunjel si leustean Ingrediente: 1/2 sfecla morcov patrunjel ceapa (apoximativ 200 g) un cartof de marime mijlocie 2-3 linguri untdelemn leustean patrunjel sare   Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in untdelemn 2 minute, adauginduse apoi circa 1-1/2 l apa fierbinte. Se fierbe […]

Ciorba olteneasca de loboda

Ciorba de loboda rosie si stevie

Ciorba de loboda rosie si stevie din: loboda rosie, stevie, ceapa, orez, morcovi, cartofi, leustean, ulei si condimente. Ingrediente: 10 legături de lobodă roşie 1 legătură de ştevie 1 ceapă mijlocie 1 mână de orez (circa 100 g) 2 morcovi 1 cartof mare 1 legătură leuştean ulei condimente   Mod de preparare: Dai pe răzătoarea […]

Ciorba de stevie cu ou

Ciorba de stevie – o reteta tradițională

Ciorba de stevie – o reteta tradițională, apreciată pentru gustul său fresh și beneficiile nutriționale. Această ciorbă aromată este perfectă pentru primăvară, când stevia este în sezon, și este o alegere excelentă pentru cei care doresc să includă mai multe legume în alimentația lor. Stevia, cunoscută pentru conținutul său bogat în vitamine și minerale, aduce […]

Bors de hribi cu varza acra

Bors de hribi cu varza acra

Bors de hribi cu varza acra Ingrediente: 100 grame hribi uscati 1 litru apa 1/2 l bors 500 grame varza acra 1 buc. ceapa 2 linguri faina 2 linguri ulei sare verdeata   Mod de preparare: Se taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se scot din zeama, se […]

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhon (varianta)

Ciorba de cartofi cu tarhon Ingrediente: 500-600 g cartofi morcov patrunjel telina o ceapa de marime mijlocie 3 linguri de untdelemn bors zeama de castraveti suc de rosii zeama de castraveti suc de rosi zeama sau sare de lamiie sau otet leustean tarhon patrunjel telina   Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea […]

Bors din tarate de grau

Bors din tarate de grau din: tarate de grau, malai, drojdie, lamaie si paine neagra.   Ingrediente: 500 grame tarate de grau 300 grame de malai un pahar huste sau 20 grame de drojdie o lamaie 2-3 felii de paine neagra     Mod de preparare: Bors din tarate de grau: prepara intr-un vas de […]

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu marar

Ciorba de ciuperci cu marar din: ciuperci, ceapa, marar, boia dulce de ardei, faina, ulei, sare.   Ingrediente: 500 g ciuperci (proaspete sau din conservă) 5 cepe 1 legătură mărar 1 vârf cuţit boia dulce de ardei 2 linguri făină 3 linguriţe ulei sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli în mai multe ape […]

Ciorba de praz cu zeama de varza

Ciorba de praz cu zeama de varza din: praz, rosii, morcov, radacina de patrunjel, verdeata, faina, ulei, zeama de varza, sare. Ingrediente: 1 kg praz 400 g roşii 150 g morcov 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g fidea 2 legături verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 50 g făină 130 ml ulei 1 litru zeamă de […]

Bors cu hribi

Bors cu hribi – usor de preparat

Bors cu hribi din: hribi, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, radacina de telina, ardei gras, fasole boabe, marar, leustean, patrunjel, bors, ulei, sare. Ingrediente: 1 pungă (sau două) de hribi decon­gelaţi 1 ceapă mare 2-3 morcovi pătrunjel păstârnac rădăcină de ţelină date pe râ­zătoare 1 ardei gras 1 pumn de fasole boabe mari mărar leuştean pătrunjel […]

Ciorba taraneasca de praz

Ciorba taraneasca de praz – un preparat apreciat pentru gustul său bogat și valorile nutritive. Această ciorbă este ideală pentru zilele reci, fiind reconfortantă și plină de legume proaspete, care aduc un aport considerabil de vitamine și minerale. Prazul, ingredientul principal, adaugă o notă dulce și delicată ciorbei, făcând-o deosebit de savuroasă. Este o rețetă […]

Ciorbă de urzici cu malai

Ciorbă de urzici cu malai din: urzici, malai, ceapa, morcov, sare. Poate te intereseaza si: Ciorba de urzici cu stevie si loboda Ciorbă de urzici ca in Ardeal Ciorba de urzici cu orez Ciorba de urzici cu legume si smantana Ciorba de urzici cu usturoi   Ingrediente: un kilogram de urzici o jumătate de cană de […]

Bors cu verdeturi

Bors de tarhon

Bors de tarhon Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 2 legături tarhon 3 linguri ulei 1 lingură făină 3 linguri smântână 1/2 linguriţă boia dulce 2 linguri orez 1 ou 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Bors de tarhon: Se curăţă rădăcinoasele, se spală, se dau prin răzătoarea mare şi se călesc uşor în […]

Ciorba de zarzavat

Ciorba de zarzavat – un fel de mâncare tradițional în multe culturi, apreciat pentru aroma sa bogată și beneficiile nutritive. Aceasta este preparată de obicei cu o varietate de legume proaspete, care pot varia în funcție de sezon sau preferințele personale, oferind astfel un prânz sau o cină reconfortantă și sățioasă. Legumele sunt fierte într-un […]

Ciorbă de varză cu legume

Ciorbă de varză cu legume

Ciorbă de varză cu legume Ingrediente: un kilogram varză de Bruxelles un fir de praz 600 g roşii doi morcovi o rădăcină de pătrunjel doi ardei graşi 300 ml borş sare piper ulei de măsline pătrunjel ceapă verde zeamă de varză Preparare: Ciorbă de varză cu legume: Prazul se curăţă, se spală şi se taie […]