Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu marar

Ciorba de ciuperci cu marar din: ciuperci, ceapa, marar, boia dulce de ardei, faina, ulei, sare.   Ingrediente: 500 g ciuperci (proaspete sau din conservă) 5 cepe 1 legătură mărar 1 vârf cuţit boia dulce de ardei 2 linguri făină 3 linguriţe ulei sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli în mai multe ape […]

Ciorba de praz cu zeama de varza

Ciorba de praz cu zeama de varza din: praz, rosii, morcov, radacina de patrunjel, verdeata, faina, ulei, zeama de varza, sare. Ingrediente: 1 kg praz 400 g roşii 150 g morcov 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g fidea 2 legături verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 50 g făină 130 ml ulei 1 litru zeamă de […]

Bors cu hribi

Bors cu hribi – usor de preparat

Bors cu hribi din: hribi, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, radacina de telina, ardei gras, fasole boabe, marar, leustean, patrunjel, bors, ulei, sare. Ingrediente: 1 pungă (sau două) de hribi decon­gelaţi 1 ceapă mare 2-3 morcovi pătrunjel păstârnac rădăcină de ţelină date pe râ­zătoare 1 ardei gras 1 pumn de fasole boabe mari mărar leuştean pătrunjel […]

Ciorba taraneasca de praz

Ciorba taraneasca de praz – un preparat apreciat pentru gustul său bogat și valorile nutritive. Această ciorbă este ideală pentru zilele reci, fiind reconfortantă și plină de legume proaspete, care aduc un aport considerabil de vitamine și minerale. Prazul, ingredientul principal, adaugă o notă dulce și delicată ciorbei, făcând-o deosebit de savuroasă. Este o rețetă […]

Ciorbă de urzici cu malai

Ciorbă de urzici cu malai din: urzici, malai, ceapa, morcov, sare. Poate te intereseaza si: Ciorba de urzici cu stevie si loboda Ciorbă de urzici ca in Ardeal Ciorba de urzici cu orez Ciorba de urzici cu legume si smantana Ciorba de urzici cu usturoi   Ingrediente: un kilogram de urzici o jumătate de cană de […]

Bors cu verdeturi

Bors de tarhon

Bors de tarhon Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 2 legături tarhon 3 linguri ulei 1 lingură făină 3 linguri smântână 1/2 linguriţă boia dulce 2 linguri orez 1 ou 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Bors de tarhon: Se curăţă rădăcinoasele, se spală, se dau prin răzătoarea mare şi se călesc uşor în […]

Ciorba de zarzavat

Ciorba de zarzavat – un fel de mâncare tradițional în multe culturi, apreciat pentru aroma sa bogată și beneficiile nutritive. Aceasta este preparată de obicei cu o varietate de legume proaspete, care pot varia în funcție de sezon sau preferințele personale, oferind astfel un prânz sau o cină reconfortantă și sățioasă. Legumele sunt fierte într-un […]

Ciorbă de varză cu legume

Ciorbă de varză cu legume

Ciorbă de varză cu legume Ingrediente: un kilogram varză de Bruxelles un fir de praz 600 g roşii doi morcovi o rădăcină de pătrunjel doi ardei graşi 300 ml borş sare piper ulei de măsline pătrunjel ceapă verde zeamă de varză Preparare: Ciorbă de varză cu legume: Prazul se curăţă, se spală şi se taie […]