Cum se prepara Ciorba de fasole galbena (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba de fasole galbena – un preparat gustos și sănătos, specific multor culturi din Europa de Est, fiind o alegere excelentă pentru mesele de toamnă și iarnă. Această ciorbă este ușor de preparat, hrănitoare și plină de arome. Fasolea galbenă este o sursă bogată de proteine, fibre și minerale, iar combinată cu […]

Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana din: sfecla, cartofi, smantana, morcov, ardei, patrunjel, bors. Sfecla roșie este bogată în nutrienți esențiali precum vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, mangan și fibre alimentare. De asemenea, conține antioxidanți și fitonutrienți cu proprietăți benefice pentru sănătate. Beneficii pentru sănătate Sistem cardiovascular sănătos: Sfecla roșie conține […]

Ciorba acra de verdeturi

Ciorba acra de verdeturi din: apa, bors, verdeturi, loboda, frunze de sfecla, stevie, ceapa verde, marar, patrunjel, leustean, orez, zahar, sare, galbenus, smantana. Ingrediente: 2 1 apa 1 1 bors o farfurie adanca plina cu verdeturi (loboda, frunze de sfecla, stevie, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel si leustean) 3 linguri de orez 1 lingurita de […]

Bors moldovenesc cu fasole si ciuperci

Bors moldovenesc cu fasole si ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci + 200 g fasole cu bob mic 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă, după gust sare   Mod de […]

Bors de loboda cu legume

Bors de loboda cu legume din: loboda, ceapa, morcovi, telina, ulei, bors, sare, piper. Loboda are frunze verzi, lanceolate sau ovale, cu nervuri proeminente și margine ușor ondulată. Aceste frunze pot fi consumate crude în salate sau gătite ca legume. Loboda are un gust ușor amărui, iar frunzele mai tinere sunt de obicei mai delicate […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba de spanac cu ou din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, spanac, oua, sare, piper. Ingrediente: o ceapă un morcov o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac un kg spanac 2 ouă fierte zeama de la două lămâi sare piper   Mod de preparare: Spanacul se curăţă şi se opăreşte în […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Bors verde

Ciorba de praz cu bors cu orez

Ciorba de praz cu bors cu orez din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, sare, bors, leustean. Ingrediente: 2-3 bucăţi de praz 1 morcov 4 linguri cu orez 1 ţelină cu frunze 2 roşii din conservă 1 ceapă sare 1 l de borş leuştean   Mod de preparare: Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă […]

Ciorba simpla cu naut

Ciorba simpla cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Ciorba de stevie

Ciorba de stevie cu ou – reteta simpla

Ciorba de stevie cu ou din: stevie, ceapa, usturoi, cartofi, bulion, oua, orez, bors, morcovi, leustean, marar, sare, piper, marar. Acesta are un conținut scăzut de calorii, fiind utilizat ca alternativă la zahăr în diverse produse alimentare și băuturi pentru cei care doresc să reducă aportul de calorii și să evite efectele negative ale consumului […]

Bors de zarzavat cu orez

Bors moldovenesc cu ciuperci – usor de preparat

Bors moldovenesc cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, fasole, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă sare   Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă rece. Când începe să se […]

Ciorba de loboda cu fidea 

Ciorba de loboda cu fidea din: loboda, morcov, ceapa, telina, fidea, bors, sare. Ingrediente: 4 legături lobodă 1 morcov 2 fire de ceapă 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel o mână de fidea 1/2 l borş câteva fire de pătrunjel şi câteva de  leuştean sare condiment (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi şi tai […]

Ciorba de cartofi cu varza dulce

Ciorba de cartofi cu varza dulce din: cartofi, varza, morcovi, ceapa, bulion, ulei, telina, sare, lamaie. Ingrediente: 5 cartofi 1/2 varză tăiată mărunt 2 morcovi tăiaţi cubuleţe 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 cană bulion 2 linguri pastă de ardei 1 linguriţă concentrat de legume 1 linguriţă sare 2 linguri ulei frunze de pătrunjel verde […]

Ciorba de fasole cu praz – usor de preparat

Ciorba de fasole cu praz din: fasole, ceapa, cartofi, morcov, praz, rosii, ardei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole 1 ceapă, tocată 1 morcov, tăiat cubuleţe 2 cartofi pătrunjel tocat, după gust ceapă verde tocată, după gust praz tocat, după gust 150 g roşii cherry, tăiate pe jumătate 1 ardei gras, feliat 200 ml suc […]

Ciorba aromata de castravete

Ciorba aromata de castravete din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare piper iaurt usturoi verdeata   Mod de preparare: Ciorba aromata de castravete: Se curăţă castraveţii, se taie cubuleţe, se sărează şi se lasă 30 minute. Se adaugă in supa un sos preparat din iaurt bătut cu apă, usturoi pisat, verdeaţă tocată […]

Ciorbă de sfeclă şi castraveţi

Ciorba de castravete

Ciorba de castravete din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper.   Ingrediente: 5 castraveţi sare si piper iaurt usturoi verdeata     Mod de preparare: Se curăţă castraveţii, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă 20-30 minute. Se adaugă in supa un sos preparat din iaurt bătut cu […]

Ciorba de sfecla rosie cu bulion

Ciorba de sfecla rosie cu bulion din: sfecla, morcovi, cartofi, ceapa, bulion, verdeata. Sfecla roșie este bogată în nutrienți esențiali precum vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, mangan și fibre alimentare. De asemenea, conține antioxidanți și fitonutrienți cu proprietăți benefice pentru sănătate. Sfecla roșie conține nitrați naturali care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale […]

Ciorba bulgareasca

Ciorba bulgareasca din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Ciorba bulgareasca: Se curăţă 4 castraveţi de mărime potrivită, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă cca 30 minute. Se adaugă apoi un sos preparat din […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba de castraveti cu iaurt si usturoi

Ciorba de castraveti cu iaurt si usturoi din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Ciorba de castraveti cu iaurt si usturoi: Se curăţă 4 castraveţi, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă 30 minute. Se […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba simpla de spanac

Ciorba simpla de spanac din: spanac, ceapa, pastarnac, patrunjel, bors. Ingrediente: 350 g spanac o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o legătură pătrunjel 1/2 l bors o lingură ulei sare   Mod de preparare: Spanacul se curăţă şi se spală în 2-3 ape. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Morcovul, […]

Ciorba de verdeata cu cartofi

Ciorba de verdeata cu cartofi din: cartofi, ceapa, morcov, loboda, leustean, stevie, urzici, orez, ulei. Ingediente: 500 g cartofi 1 legătură ceapă verde 1 ceapă uscată 1 morcov 2 legături lobodă roşie 2 legături pătrunjel 2 legături leuştean 1 legătură ştevie 2 grămezi de urzici 1/2 dovlecel 2 linguri pastă de ardei 1 crenguţă de cimbru […]

Ciorba cu kaizer

Ciorba simpla

Ciorba simpla din: rosii, cartofi, ceapa, morcov, ardei, ulei. Ingrediente: 500 g roşii foarte bine coapte 4 cartofi o ceapă un morcov un ardei gras o lingură ulei sare   Mod de preparare: Morcovul ras se căleşte în ulei şi, după ce s-a înmuiat, se stinge cu 1,5 litri apă. Se pun ceapa tăiată mărunt, […]

Ciorba cu naut

Ciorba cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 conservă năut 4 roşii 1 morcov 1 ţelină mică cu frunze 2 linguri ulei de măsline leuştean verde sare piper 2 ouă fierte, pentru servire   Mod de preparare: Cureţi prazul şi îl speli, apoi îl […]

Ciorbe

Ciorba picanta cu legume si ciuperci

Ciorba picanta cu legume si ciuperci din: ceapa, usturoi, morcov, patrunjel, gulie, telina, marar, patrunjel, ciuperci, ardei rosu, ghiveci de legume, ardei iute, smantana. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 morcov 1/2 rădăcină pătrunjel 1/2 gulie 1/2 ţelină mărar pătrunjel verde 200 g ciuperci pleurotus pastă de ardei roşu ghiveci de legume (opţional) […]

Loboda cu cas la cuptor

Bors de stevie cu leustean

Bors de stevie cu leustean din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa, ulei, patrunjel, leustean, bors, sare. Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud. Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit. Stevia […]

Bors de zarzavat

Bors de zarzavat cu bulion

Bors de zarzavat cu bulion din: varza, telina, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, cartofi, sare, leustean, bors, bulion. Ingrediente: 1 varză crudă mică 1 ţelină 3 morcovi 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 3 cartofi 3 lin­guri cu ulei sare leuştean uscat 1 l borş bulion   Mod de preparare Bors de zarzavat cu bulion: Curăţaţi […]

Reteta ciorba de fasole verde

Reteta ciorba de fasole verde din: fasole, rosii, ceapa, cimbru, faina, sare, ulei, marar. Ingrediente: 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1 crenguţă de cimbru 1 lingură cu faină sare 1 lingură ulei mărar tocat   Mod de preparare Reteta ciorba de fasole verde: Spălaţi fasolea cu apă călduţă, rupeţi-o după ce aţi curăţat-o […]

Ciorba de legume aromata

Ciorba de legume in stil arabesc

Ciorba de legume in stil arabesc din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, dovlecei, unt, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi mijlocii 1 ceapă 3 morcovi 1 ţelină 8 dovlecei mici 3 linguri unt 1 lămâie sare piper Mod de preparare Ciorba de legume in stil arabesc: Se curăţă şi se spală cartofii, dovleceii şi morcovii. Se […]

Ciorba de loboda cu ou – usor de preparat

Ciorba de loboda cu ou din: loboda, ceapa, usturoi, morcovi, orez, leustean, bors, ulei, oua, sare. Ingrediente: 8 legături lobodă roşie 1 ceapă uscată mică 8 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5 morcovi noi 5 linguri orez 2 legături leuştean 1 l borş ulei 3 ouă sare   Mod de preparare: Tăiaţi cozile […]

Ciorba de loboda (Bors de loboda)

Ciorba de loboda (Bors de loboda)

Ciorba de loboda (Bors de loboda) din: loboda verde, orez, ceapa verde, leustean, bors, sare. Ingrediente: 1/2 kg lobodă verde (4-5 legături) 2 linguri orez 2 legături ceapă verde 1 legătură leuştean 1 I borş sare   Mod de preparare: Se pune la fiert 1-1,5 l apă. Când clocoteşte se pune orezul. După 5-10 minute, se […]

Ciorbă ardelenească de fasole verde

Ciorba de fasole verde cu lapte acru

Ciorba de fasole verde cu lapte acru din: fasole verde, ceapa, rosii, lapte batut, faina, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 3 cepe 2-3 roşii (sau 2-3 linguri bulion) 1 I lapte bătut (acrit bine) 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Se pune la fiert o oală cu 2 I de apă fără […]

Bors rapid cu fasole

Bors de fasole cu manatarci

Bors de fasole cu manatarci din: fasole, manatarci, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, sare, bors, patrunjel verde. Ingrediente: 250 g fasole boabe 200 g mânătărci 2 cepe un morcov un pătrunjel un păstârnac sare borş, după gust pătrunjel verde   Mod de preparare: Mânătărcile sau hribii se spală dee cu seară în apă rece şi se […]