Ciorba de castraveti murati

Ciorba de castraveti murati

Ciorba de castraveti murati din: supa, castraveti murati, cartofi, faina, lapte, ceapa, ou, morcov, unt, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 1.5 l supă de legume sau de pui 150 ml zeamă de castraveţi muraţi 4 castraveţi muraţi 4 cartofi 2 linguri făină 100 ml lapte 1 ceapă 1 morcov 1 ou 2 linguri unt 200 […]

Bors cu verdeturi de primavara

Bors cu verdeturi de primavara

Bors cu verdeturi de primavara din: urzici, loboda, stevie, leurda, ceapa, usturoi, spanac, verdeata, cartofi, orez, sare, smantana, bors.   Ingrediente: 2 mâini de urzici fragede 2 legături lobodă roşie 1 mână de ştevie 4 legături de leurdă câte 2 legături de ceapă verde şi de usturoi verde 1 mână de spanac crud multă verdeaţă […]

Bors de stevie (varianta)

Bors de stevie (varianta) – Stevia aduce o notă de prospețime și este perfectă în combinație cu borșul pentru a crea o mâncare ușoară, ideală pentru primăvară sau începutul verii. Iată cum poți prepara borșul de stevie:   Ingrediente: 500 g stevie, curățată și tocată grosier 1 litru de borș sau zeamă de varză acră […]

Bors de hribi cu varza acra

Bors de fasole cu verdeata

Bors de fasole cu verdeata din: fasole, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, bulion, rosii, sare, verdeata. Ingrediente: 300 g fasole boabe 200 g fasole verde păstăi 2 cepe 2 morcovi o bucată ţelină o rădăcină păstârnac 3 roşii în bulion o lingură bulion 500 ml borş sare verdeaţă după gust   Mod de preparare: Cu o […]

Ciorba deasa de praz

Ciorba deasa de praz din: praz, telina, morcov, orez, bulion, rosii, bors sau zeama de varza, leustean, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg praz 1 ţelină 1 morcov 50 g orez 3 linguri bulion 500 g roşii curăţate de coajă 500-750 ml borş sau zeamă de varză 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare ulei […]

Ciorba de praz cu laptuci

Ciorba de praz cu naut

Ciorba de praz cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, telina, ulei de masline, leustean, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 fir de praz 1 conservă năut 4 roşii 1 morcov 1 ţelină mică cu frunze 2 linguri ulei de măsline leuştean verde sare piper 2 ouă fierte, pentru servire   Mod de preparare: Cureţi prazul […]

Bors aromat de legume

Bors de legume cu cas

Bors de legume cu cas din: varza, cartofi, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, ulei de masline, leustean sau patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză mică 4 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină mică 1 ardei gras 500 ml borş 2 linguri ulei de măsline 200 g caş de oaie 1 lingură bulion de tomate […]

Reteta_ciorba_de_dovleac

Reteta ciorba de dovleac

Reteta ciorba de dovleac din: lapte prins, ceapa, dovleac, patrunjel, marar, cimbru, sare, ulei, bulion, faina. Ingrediente: 1 litru lapte prins 1 ceapă 1 kg dovleac cubuleţe pătrunjel verde mărar verde cimbru verde sare Pentru rântaş: 5 linguri ulei 1 ardei 3 linguri bulion 1 lingură făină 500 ml lapte   Mod de preparare: Pui […]

Bors de varza

Bors de fasole cu zeama de varza

Bors de fasole cu zeama de varza din: fasole, ciolan afumat, ceapa, morcov, pastarnac, zeama de varza, cimbru, boia, tarhon.   Ingrediente: 1/2 kg fasole 1 ciolan afumat 2-3 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 l zeamă de varză murată cimbru boia tarhon   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli şi o pui la […]

Bors de urzici cu taitei

Bors de urzici si zarzavat

Bors de urzici si zarzavat din: urzici, zarzavat, bors, ceapa, orez, sare, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg urzici 2 linguri de zarzavat pentru ciorbă 1 l borş 1 ceapă 1/2 ceaşcă de orez sare verdeaţă (leuştean)   Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape, apoi le toci şi le pui la fiert […]

Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie

Ciorba gustoasa cu legume – reteta gustoasa

Ciorba gustoasa cu legume din: mazare, fasole, porumb, sare, broccoli, cartofi, ceapa verde, morcovi, ardie capia, telina, ardei verde, suc de rosii, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 200 g mazăre 200 g fasole verde 200 g porumb sare 200 g broccoli 2 cartofi o legătură ceapă verde 2 morcovi un ardei capia un ardei verde o […]

Ciorba acra de ciuperci

Ciorba de ciuperci cu usturoi

Ciorba de ciuperci cu usturoi din: ciuperci, morcovi, usturoi, smantana, galbenus. Ingrediente: 500 g ciuperci 100 g morcovi 3-4 căţei de usturoi 250 g smântână 3 gălbenuşuri         Mod de preparare: Tai fâşii ciupercile, morcovii în cubuleţe mici şi fierbi totul cu usturoiul pisat şi cu condimentul de legume. Când s-a fiert […]

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba cu ciuperci – reteta usor de preparat

Ciorba cu ciuperci din: unt, morcovi, gulie, telina, usturoi, patrunjel, ciuperci, smantana, galbenus, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de unt 4 morcovi 1 gulie 1 ţelină mică 5 căţei de usturoi 1 rădăcină pătrunjel 1/2 kg de ciuperci 500 g smântână 5 gălbenuşuri sare piper puţin mărar şi pătrunjel tocat   Mod de […]

Ciorba de mazare si morcovi

Ciorba de mazare si morcovi

Ciorba de mazare si morcovi din: mazare, morcovi, ceapa, faina, zeama de lamaie sau otet, ulei, condimente, sare, piper, smantana, marar.   Ingrediente: 300 g mazăre 2-3 morcovi 1 ceapă 1 lingură făină zeama de la 1 lămâie sau oţet ulei condimente sare piper 150 g smântână 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi […]

Bors de praz cu verdeata

Bors de praz cu verdeata din: praz, masline, ceapa, ulei, orez, patrunjel, leustean, morcovi, rosii, bors, apa. Ingrediente: 800 g praz 50 g măsline 100 g ceapă 150 g ulei 150 g orez 1 legătură pătrunjel verde 100 g morcovi 200 g roşii 1 l borş 1 legătură leuştean 2 l apă   Mod de […]

Ciorba de sfecla rosie cu leustean

Ciorba de sfecla rosie cu iaurt si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu iaurt si smantana din: sfecla, morcovi, fasole, ceapa, porumb, ulei, suc de lamaie, iaurt, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 sfeclă roşie 2 morcovi carote 400 g fasole verde 1 ceapă roşie 200 g boabe de porumb 50 ml ulei de floarea-soarelui sucul de la 1 lămâie 300 g iaurt […]

Ciorbă de legume

Ciorba de legume cu patrunjel

Ciorba de legume cu patrunjel din: ceapa, morcovi, mazare, fasole pastai, cartofi, rosii, ulei, sare, suc de lamaie, patrunjel.   Ingrediente: o ceapă 2 morcovi o mână mazăre o mână fasole păstăi 2-3 cartofi 3 roşii bine coapte o linguriţă ulei sare sucul a două lămâi pătrunjel pentru servit   Mod de preparare: Se taie […]

Borş de sfeclă roşie

Bors din sfecla rosie

Bors din sfecla rosie din: sfecla, cartofi, telina, ceapa, morcov, bors, sare, patrunjel.   Ingrediente: 3 sfecle roşii 1/2 kg cartofi 1/2 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 l borş sare pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe sfeclele şi cartofii. Le pui la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa tocată, […]

Bors cu hribi

Bors de hribi si varza murata

Bors de hribi si varza murata din: hribi, varza murata, ceapa, faina, ulei, bors, patrunjel, leustean, sare, piper. Ingrediente:  400 g hribi 500 g varza murata 2 cepe 2 linguri faina 3 linguri ulei 1 l bors 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se […]

Ciorba de praz cu paste si hrean

Bors cu praz – usor de preparat

Bors cu praz – usor de preparat din: praz, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, rosii, bors, orez, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 kg praz 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 rosii 1 l bors 3 linguri de orez 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean sare piper   Mod de preparare: […]

Borş de sfeclă

Bors de sfecla rosie cu cartofi

Bors de sfecla rosie cu cartofi din: sfecla, cartofi, morcov, ceapa, oua, smantana, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 1 sfecla rosie 250 g cartofi 100 g morcovi 2 cepe mari 2 oua 100 ml smantana 1 l bors 1 leg patrunjel 1 leg leustean   Mod de preparare: Bors de sfecla rosie cu cartofi: Sfecla şi […]

Bors de cartofi cu leustean

Bors de cartofi cu pastarnac

Bors de cartofi cu pastarnac din: cartofi, bors, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, leustean.   Ingrediente: 1 kg cartofi 1 l bors 1 ceapa mare 1 leg morcovi 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 1 leg patrunjel 1 legatura leustean   Mod de preparare: Ceapa şi zarzavaturile se curăţă, se spală şi se taie în sferturi apoi […]

Ciorba de dovlecel cu rosii si smantana

Ciorba de dovlecel cu rosii si smantana din: dovlecei,  morcovi, ceapa, telina, orez, smantana sau iaurt, ulei, rosii, verdeaţă tocată (pătrunjel, ţelină, leuştean sau mărar, la alegere), sare, piper, concentrat de legume.   Ingrediente: 5 dovlecei mijlocii 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 1 ceaşcă mică de orez 200 g smântână sau iaurt ulei 1/2 kg roşii […]

Ciorba de cartofi cu naut si busuioc

Ciorba de cartofi cu naut si busuioc din: naut, cartofi, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, usturoi, ulei, foi de dafin, busuioc, sare.   Ingrediente: 1500 g năut 4 cartofi 1 ceapă mare 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 6 căţei de usturoi 1 lingură ulei 1 foaie de dafin 1 lingură busuioc sare Mod de […]

Bors de zarzavat cu varza murata

Bors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean

Bors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, radacina patrunjel, rădăcină de ţelină, tulpini de ţelină cu frunze, verzişoare de Bruxelles, orez, rosii, bors de putina, oua, smantana, marar, leuştean.   Ingrediente: 2 dovlecei de dimensiune mijlocie 4 fire ceapă verde 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină […]

Bors cu caltabos

Bors de loboda cu ceapa verde

Bors de loboda cu ceapa verde din: morcovi, cartofi, orez, ardei gras, loboda rosie, ceapa verde, ulei, leustean, patrunjel, bors, sare, oua.   Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 linguri orez 1 ardei gras 2 legături lobodă roşie 1 legătură ceapă verde 3 linguri ulei 3-4 fire leuştean 1 legătură pătrunjei 1/2 l borş sare 2 ouă […]

Ciorba de fasole cu rosii

Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii

Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii din: dovlecei, fasole verde, morcovi, ţelină, roşii, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar, zeamă de lămâie, apă.   Ingrediente: 5 dovlecei 500 g fasole verde 2 morcovi 1 ţelină 8 roşii 1 ceapă 3 linguri de orez 2 linguri ulei sare piper 1 legătură mărar zeamă de lămâie, opţional apă Mod de preparare: Căleşti, în […]

Bors de legume moldovenesc

Bors cu varza, sfecla si iaurt

Bors cu varza, sfecla si iaurt din: varză dulce, albitură, sfeclă roşie, cartofi, oase vită, bulion, ceapă, borş, iaurt, roşii proaspete,  pătrunjel verde.   Ingediente: 500 g varză dulce 150 g albitură 500 g sfeclă roşie 750 g cartofi 2,5 kg oase vită 100 g bulion 150 g ceapă 1 l borş 500 g iaurt […]

Ciorba de fasole cu ardei si cimbru

Ciorba de fasole cu ardei si cimbru din: fasole boabe, ardei gras rosu, cartofi, cimbru, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie, ceapa, suc de lamaie, ceapa, smantana. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 ardei graşi roşii 1/2 ardei gras rosu, pentru ornat 2 cartofi potriviţi 1 lingurită cimbru 1 legătură pătrunjel sare piper sucul de la […]

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei

Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei din: ceapă, morcovi, cartofi, dovlecel, fasole păstăi, telina, ardei, pătrunjel rădăcină, usturoi, bulion, busuioc, patrunjel verde, zeamă de lămâie, ulei de măsli­ne, chimen, telemea mai nesărată, piper, sare, ou, făină de mei, faina de grau.   Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 250 g […]

Bors gustos de loboda

Bors gustos de loboda din: loboda, ceapa verde, patrunjel, morcov, telina, orez, galbenus, smantana, leustean, usturoi, bors si sare. Ingrediente: 3-4 legături lobodă 4 fire ceapă verde 1 legătură pătrunjel 1 morcov 1 ţelină 3-4 linguri orez 1 gălbenuş 2 linguri smântână leuştean 3 căţei de usturoi 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Legumele […]

Ciorbita cu rosii intregi

Ciorbita cu rosii intregi din: morcovi, pastarnac, ceapa, ardei gras, cartofi, orez, rosii in suc de tomate, ulei, bulion de corcoduse, verdeata si sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 ardei gras 2-3 cartofi 2 linguri orez 1 borcan (720 g) roşii întregi conservate în suc de tomate 2 linguri ulei bulion de corcoduşe […]