Ciorba rece de sfecla rosie

Bors de sfecla cu leustean si patrunjel

Bors de sfecla cu leustean si patrunjel din: cepe, rădăcini de pătrunjel, păstârnac, morcov, borş de huşti, sfeclă roşie, oua, smantana, pătrunjel, leuştean, frunză de ţelină.   Ingrediente: cepe rădăcini de pătrunjel păstârnac morcov 1 litru de borş de huşti câteva bucăţi de sfeclă roşie pătrunjel, leuştean frunză de ţelină oua smantana     Mod de […]

Topping de ciuperci cu patrunjel

Ciorba cu ciuperci si cuiburi de randunica

Ciorba cu ciuperci si cuiburi de randunica din: cutie de cuiburi de rândunică, supă de pui, apă, ciuperci parfumate. Ingrediente: 1 cutie de cuiburi de rândunică 500 ml supă de pui 500 ml apă 10-12 ciuperci parfumate       Mod de preparare: Se pun ciupercile parfumate în jumătatea de litru de apă şi se lasă să macereze câteva […]

retete

Ciorba de varza cu cartof si morocov

Ciorba de varza cu cartof si morocov din: varza acra, morcov, ceapa, cartofi, radacina de pastarnac, cimbru uscat, rosiiin bulion, ulei, zeama de varza. Ingrediente: 1 varză acră medie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină păstâr­nac 1 lingură cimbru uscat 2 roşii în bulion 1 lingură ulei 1/2 l zeamă de varză Mod […]

Ciorba de legume cu ceapa verde

Ciorba de legume cu ceapa verde din: ceapa, morocovi, cartofi, rădăcină păstârnac, telina, cub concentrat de legume, ulei, ceapă verde, pătrunjel verde.   Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi o rădăcină păstârnac o ţelină mică un cub concentrat de legume 2 linguri ulei ceapă verde şi pătrunjel verde, pentru servit   Mod de preparare: Ceapa tăiată peştişori […]

Ciorba de salata cu fasole boabe si usturoi

Ciorba de salata cu fasole boabe si usturoi din: fasole boabe, salata, frunze de ţelină, usturoi,  bulion sau concentrat de roşii, ulei, sare.   Ingrediente:  300 g fasole boabe 1 salată câteva frunze de ţelină 2 căţei de usturoi 4-5 linguri bulion sau concentrat de roşii 6 linguri ulei sare Mod de preparare: Este nevoie ca boabele […]

Ciorba de fasole uscata cu verdeata si legume

Ciorba de fasole uscata cu verdeata si legume din: fasole, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei, ceapa, ulei, sare, pasta de rosii, bors, leustean verde. Ingrediente: 2 cani de fasole cu bob mic 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 ardei tocat 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingurita sare 3 linguri […]

Ciorba de cartofi cu fidea

Ciorba de cartofi cu fidea din: cartofi, ceapa, verdeata, rosii, ardei grasi, fidea, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe verdeata (patrunjel, leustean) 1 cutie rosii cuburi in suc 2 ardei grasi 2-3 papusi de fidea zeama de lamaie sau 1 cana de bors sare   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi […]

ciorbe

Ciorba de dovlecel cu rosii si zer

Ciorba de dovlcel cu rosii si zer din: dovlecei, ceapa, leustean, rosii, ulei, zer, sare, smantana. Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 2 cepe mici leuştean 2 roşii mari 1 lingura ulei 1 l zer proaspat sare 1 ceaşcă mica smantana   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe, îi speli în apă rece […]

retete

Ciorba de fasole cu bors si cimbru

Ciorba de fasole cu bors si cimbru din: fasole pestriţă, ceapa, morcovi, rădăcină de ţelină şi păstârnac, bors, bulion, suc de rosii, crenguţe de cimbru, patrunjel, leustean, ulei. Ingrediente: 250 g fasole pestriţă 1 ceapă 2 mor­covi rădăcină de ţelină şi păstârnac 1 l borş bulion suc de roşii 2 crenguţe de cimbru pătrunjel leuştean 3 linguri ulei […]

Ciorba de varza cu morcov si patrunjel

Ciorba de varza cu morcov si patrunjel din: varză, morcov, patrunjel,  suc de corcoduşe verzi sau borş, ulei, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat de legume. Ingrediente: 1 varză micuţă 1 morcov 1 legătură pătrunjel 50 ml suc de corcoduşe verzi sau borş 2 linguri ulei 1 ţelină micuţă 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 […]

Bors de fasole verde cu verdeata

Bors de fasole verde cu verdeata din: apa, fasole verde, ardei gras, ceapa, rosii, bors, leustean. Ingrediente: 1 l apa 500 g fasole verde congelata 1 ardei gras 1 ceapa uscata 1 legatura de ceapa verde 3 rosii 2 cani de bors leustean   Mod de preparare: Păstăile de fasole se fierb împreună cu ardeiul […]

retete

Bors de fasole uscata cu verdeata

Bors de fasole uscata cu verdeata din: fasole uscata, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, rosii, leustean, bors, sare. Ingrediente: 2 pumni de fasole uscata 2 morcovi 1 pastarnac 1 patrunjel 2 cepe 1 telina 1 cutie de rosii taiate, in suc patrunjel leustean verde 1 cana bors sare   Mod de preparare: Fasolea aleasă se […]

Ciorba de dovlecel cu bors si leustean

Ciorba de dovlecel cu bors si leustean din: apa, ceapa, morcov, ardei grasi, dovlecei, cartofi, sare, piper, bors, bulion, ulei, leustean. Ingrediente: 3 l apă 4 cepe mari 1 morcov 2 ardei graşi 1 borcan dovlecei 4 cartofi sare piper borş 2 linguri bulion 2 linguri ulei leuştean Mod de preaprare: Toci toate legumele, pe […]

Reteta de post: Bors de cartofi

Bors de cartofi din: apa, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ulei, leustean, bors. Ingrediente: 1 l apa 4 cartofi, taiati ca pentru piure 2 morcovi, taiati cuburi 2 radacini de patrunjel, taiate marunt 1 ceapa mijlocie, tocata 1 lingurita ulei 2 linguri leustean, tocat marunt 1 cana bors   Mod de preparare: Se călesc […]

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu tarhon (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu tarhon din: cartofi, ceapa, morcovi, apa, ulei, tarhon, sare, piper, otet. Ciorba este o rețetă tradițională, îndrăgită pentru aroma sa distinctă și pentru simplitatea preparării. Combinația de cartofi sățioși și tărhonul cu gustul său unic creează un fel de mâncare reconfortant, ideal pentru zilele răcoroase. Descoperă cum să […]

Bors cu legume si iaurt

Bors cu legume si iaurt din: cartofi, morcov, varză, rădăcină păstârnac, rădăcină pătrunjel, rădăcină de ţelină, dovle­cel, ardei gras roşu, roşie, orez, borş, iaurt, sare. Ingrediente: 1 cartof 1 morcov 1/4 căpăţână varză 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină de ţelină foarte mică sau 25 g dintr-o rădăcină mare 1 dovle­cel 1 ardei gras […]

Ciorba de praz cu paste si hrean

Ciorba de praz cu patrunjel

Ciorba de praz cu patrunjel din: praz, ceapa, morcovi, bors, apa, patrunjel, sare, ulei. Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Prazul poate fi folosit într-o varietate largă […]

Ciorba de varza cu morcov si cartofi

Ciorba de varza cu morcov si cartofi din: varză acră, morcovi, rădăcină pătrunjel, telină, cartofi, cimbru, zeamă de varză, pătrunjel, piper. Ingrediente: 1/2 varză acră, medie 2 morcovi o ceapă o rădăcină pătrunjel o felie ţelină 3 cartofi o linguriţă cimbru 3 linguri ulei 500 ml zeamă de varză pătrunjel piper   Mod de preparare: Varza se trece sub un jet […]

Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana

Ciorba de legume dreasa cu smantana – usor de preparat

Ciorba de legume dreasa cu smantana din: cartofi, ţelină, ceapă, păstârnac, morcov, roşii, ciuperci, pastă de tomate, smântână, varza, patrunjel, sare, leustean. Ingrediente: 2 cartofi 1/2 ţelină 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 roşie 200 g ciuperci 5-6 linguri pastă de tomate 200 ml smântână 1 mână varză tocată pătrunjel leuştean sare Mod de preparare: Cureţi toate legumele. Tai car­tofii cubuleţe, ceapa, […]

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata

Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata din: ciuperci, mor­cov, ceapă, usturoi, ulei, cartof, sare, piper, lămâie, apă, verdeaţă.  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 mor­cov 1 ceapă 1 căpăţână usturoi 2 lin­guri ulei 1 cartof sare piper lămâie 2 litri apa verdeaţă     Mod de preparare: Ceapa şi morcovul se dau prin răzătoarea mică, iar […]

Ciorba cu galuste de paine si chimen

Ciorba cu galuste de paine si chimen din: ceapă, morcov, roşii, ţelină, seminţe de chimen, mazăre, pastă de tomate, borş, ulei, miez de paine, oua, lapte, lustean, sare, piper.   Ingrediente: o ceapă 1 morcov 4 roşii o ţelină mică 1/2 lin­guriţă cu seminţe de chimen 300 g mazăre o lingură cu pastă de tomate 300 ml borş 75 ml […]

Ciorbă de mazăre cu seminţe de susan

Ciorba de dovlecel cu naut si mazare

Ciorba de dovlecel cu naut si mazare din: dovlecei, ceapa, naut, morcov, mazare, lamie, sare, paste mici, ulei.   Ingrediente:  2 dovlecei mari  o legătură ceapă  un morcov  2 linguri năut fiert  100 g mazăre  sucul unei lămâi  sare  paste mici, după gust  2 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o oală cu doi litri de apă […]

Ciorba de legume cu smantana

Ciorba de legume cu smantana din: ceapa verde, ceapa, morcov, ardei, cartofi, zarzavat, pastai galbene, pasta de gogosari, rosii, sare, piper, bors, patrunjel, marar, leustean, bors, smantana, ulei. Ingrediente:  1 ceapă verde 1 ceapă 1 morcov 1 ardei galben 3 cartofi 3 linguri zarzavat de la borcan 300 g păstăi galbene subţiri 2 linguri pastă […]

Bors delicios de dovlecei

Bors de dovlecei cu smantana si ou

Bors de dovlecei cu smantana si ou din: dovlecei, ceapa, ardei gras, radacina de telina, patrunjel, ulei, bors, sare, patrunjel, marar, smantana, ou. Ingrediente: 2 dovlecei o ceapa un ardei gras o felie radacina telina o radacina patrunjel o lingura ulei 600 ml bors sare pentru servit: o legatura patrunjel o legatura marar 200 g […]

Ciorba cu corcoduse

Ciorba de legume acrita cu corcoduse

Ciorba de legume acrita cu corcoduse din: dovlecel, morcov, cartofi, ardei gras, fasole pastai, marar, sare. Ingrediente: un dovlecel un morcov 2-3 cartofi o ceapa un ardei gras o mana fasole pastai o legatura marar pentru servit sare pentru acrit: 300 g corcoduse   Mod de preparare: Corcoduşele se pun la fiert cu apă şi […]

Ciorba de fasole verde cu verdeata

Ciorba de fasole verde cu verdeata din: fasole verde, ceapa, ardei capia, morcovi, pastarnac, radacina patrunjel, telina, dovlecel, rosii, pasta de tomate, bors, verdeata, boia dulce, curry, concentrat de legume, ulei. Ingredientele:  1 borcan de fasole verde conservata sau 1/2 kg fasole proaspătă 1 ceapă 1 ardei capia 2 morcovi 1 păstărnac 1 radacina pătrunjel […]

retete

Ciorba de varza cu patrunjel

Ciorba de varza cu patrunjel din: varza, morcov, radacina patrunjel, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat de legume, patrunjel, suc de corcoduse, bors, ulei.   Ingrediente: 1 varză 1 morcov 1 radacina pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 lingură concentrat de legume 1 legătură pătrunjel 50 ml suc de corcoduşe […]

Ciorba delicioasa cu legume – reteta usor de preparat

Ciorba delicioasa cu legume din: broccoli, conopida, varza alba, morcovi, ardei, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, sare, ulei, galbenus, smantana, otet. Ingrediente: 200 g broccoli 200 g conopida 200 g varza alba 2 morcovi 2 ardei 2 cartofi 1 ceapa 1 telina 1 legatura patrunjel sare 2-3 linguri ulei 1 galbenus 1 lingura smantana 1 lingura […]

Ciorba de stevie

Ciorba de urzici cu stevie si loboda

Ciorba de urzici cu stevie si loboda din: urzici, ceapa, morcov, telina, ardei gras, cartofi, zahar, stevie, patrunjel, loboda, leustean, bors, rosii, orez, sare, ulei, oua. Poate te intereseaza si: Ciorba de urzici cu usturoi Sufleu de urzici Ciorba de stevie congelata Ciorba de stevie cu orez   Ingrediente: 5-6 gramezi de urzici 1 ceapa […]

Ciorba de loboda cu tarhon

Ciorba de loboda cu tarhon din: ceapa, morcov, telina, ulei, loboda, orez, ceapa verde, oua, otet, tarhon, patrunjel, smantana, sare, piper, faina. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei 8 legaturi loboda 2 linguri orez 1 legatura ceapa verde 3 oua 2 linguri otet 1 legatura tarhon 1 legatura patrunjel verde smantana […]

Ciorba de loboda si stevie cu legume

Ciorba de loboda si stevie cu legume din: morcov, ceapa, pastarnac, ardei gras, loboda, stevie, orez, bors, apa, ulei de floarea soarelui, oua, sare, leustean, patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa 1 pastarnac 1 ardei gras rosu 2 maini de loboda 2 maini de stevie 50 g orez 1 l bors 2 l apa 2-3 […]

Reteta de post: Ciorba de ciuperci

Ciorba de ciuperci din: ciuperci, radacina de patrunjel, ceapa, telina, morcovi, pastarnac, ardei rgas, bors, leustean, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 radacina de patrunjel 2 cepe 1 telina mica 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei gras 1 l bors 1 legatura leustean ulei sare   Mod de preparare: Cureţi legumele şi le treci […]