Bors de dovlecei cu ceapa verde

Ciorba de dovlecei cu bors

Ciorba de dovlecei cu bors din: dovlecei, ceapa, pastarnac, morcov, rosii, bors, marar. Ingrediente: 3 dovlecei ceapa pastarnac morcov rosii bors marar   Mod de preparare: Dovleceii se spala, se curata si se toaca cubulete. Zarzavatul se spala, se curata si se toaca fin. Se toarna doua-trei liguri de ulei intr-o oala si se pun […]

Ciorba de linte cu carnati

Ciorba de linte cu cimbru

Ciorba de linte cu cimbru din: linte, ceapa, ulei, usturoi, otet, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 350 g linte 1 ceapa 50 ml ulei 2-3 catei de usturoi 50 ml otet 1 lingurita cimbru sare piper   Mod de preparare: Alegeţi lintea, spălaţi-o şi puneţi-o la fiert într-un vas cu apă rece. Când este aproape fiartă, […]

Bors cu varza rosie si smantana

Bors cu varza rosie si smantana din: varza rosie, ceapa rosie, ardei verde, ardei capia, cartofi, morcovi, rosii, patrunjel, marar, ulei de masline, sare, piper, boia iute, smantana, bors, smantana. Ingrediente: 1 varză roşie 1-2 cepe roşii 1 ardei verde 1 ardei capia 2 cartofi 2 morcovi 500 g roşii  pătrunjel  mărar 2-3 linguri ulei de măsline  sare  piper  boia iute  smântână  borş […]

Bors de stevie

Bors de stevie din: apa, bors, stevie, loboda, ceapa verde, orez, ulei, ou, leustean, marar, sare. Ingrediente: 1 litru apa 500 ml bors 4 legaturi de stevie 1 legatura de loboda rosie 8 fire de ceapa verde 1 lingura orez 2 linguri ulei 1 ou leustean si marar verde sare   Mod de preparare: Ceapa […]

Ciorba de verdeturi cu bors

Ciorba de verdeturi cu bors din: apa, bors, verdeturi, loboda, frunze de sfecla, stevie, ceapa verde, marar, patrunjel, leustean, orez, zahar, sare, galbenus, smantana. Ingrediente: 2 1 apa 1 1 bors o farfurie adanca plina cu verdeturi (loboda, frunze de sfecla, stevie, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel si leustean) 3 linguri de orez 1 […]

Ciorbiţă cu ciuperci uscate

Ciorbiţă cu ciuperci uscate din: ciuperci uscate, ceapa, morcovi, radacina patrunjel, rosii, ardei grasi, fasole pastai, varza, sfecla rosie, leustean, smantana, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci uscate 1 ceapa 3 morcovi 1 radacina patrunjel 3 rosii 2 ardei grasi 100 g fasole pastai 1 varza mica 1 sfecla rosie mica 1 legatura […]

Ciorba de dovlecei cu cimbru

Ciorba de dovlecei cu cimbru din: dovlecei, ceapa, ardei, suc de rosii, sare grunjoasa, piper, marar, ulei de floarea soarelui, baheta, mujdei de usturoi, cimbru. Ingrediente: 3 dovlecei 2 cepe 3 ardei un litru suc de rosii sare grunjoasa piper negru macinat marar 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui o bagheta alba 5-6 lingurite mujdei […]

Ciorba de dovlecei cu praz si parmezan

Ciorba de dovlecei cu praz si parmezan din: dovlecei, rosii, morcovi, praz, bors, sare, radacina de telina, ulei, patrunjel, parmzan. Ingrediente: 2 dovlecei 2 roşii 2 morcovi 1 fir de praz 250 ml borş sare 1 rădăcină ţelină 1 lingura ulei 1 legatura pătrunjel parmezan ras   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă de coajă dovleceii şi roşiile, se taie cubuleţe […]

Ciorbă cu morcovi şi ciuperci

Ciorbă cu morcovi şi ciuperci din: morcovi, mazare, rosii, praz, ceapa, ardei capia, ciuperci, bors, ulei de floarea soarelui, sare, piper, leustean, ardie iute, gulii, conopida. Ingrediente: 500 g morcovi 200 g mazare 5 rosii un fir de praz doua cepe albe doi ardei capia 400 g ciuperci 500 ml bors 100 ml ulei de […]

Ciorba de dovlecei cu iaurt si verdeata

Ciorba de dovlecei cu iaurt si verdeata – un preparat ușor, aromat și perfect pentru zilele călduroase sau pentru momentele în care dorești ceva sănătos și reconfortant. Combinația dintre dovlecei, iaurt și verdeață proaspătă aduce un echilibru perfect între savoare și prospețime. Ingrediente (pentru 4-6 porții) 2 dovlecei medii, tăiați cuburi – baza ciorbei, oferă […]

Bors calugaresc cu rosii

Bors calugaresc cu rosii din: cartofi, ceapa, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean, patrunjel, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapa 500 ml bors 1 dovlecel 2 morcovi 1 telina 100 g fasole verde 2 ardei 6 rosii 4-5 frunze de varza alba sare leustean 4-5 […]

ciorbe

Ciorba de verdeturi cu orez

Ciorba de verdeturi cu orez din: apa, bors, verdeata, patrunjel, leustean, loboda, frunze de sfecla, ceapa verde, marar, ore, zahar, sare, galbenus de ou, smantana. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 1 farfurie verdeata (patrunjel, leustean, loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar) 3 linguri orez 1 lingurita de zahar sare dupa […]

Bors de urzici cu orez si boia

Bors de urzici cu orez si boia din: urzici, apa, bors, ceapa, ardei gras, boia, orez, sare, ulei, faina. Ingrediente: 1/2 kg urzici 1 l apa 1/2 l bors 1 ceapa 1 ardei gras 1 varf de cutit de boia 1 cescuta orez sare 1 lingura ulei 1 lingura faina   Mod de preparare: Cureti […]

Bors usor de cartofi

Bors de cartofi cu telina si verdeata

Bors de cartofi cu telina si verdeata din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, leustean, sare, piper, bors, untdelemn. Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapa 100 g morcovi o telina (radacina si frunze) doua legaturi de patrunjel o legatura de leustean sare piper un litru bors facultativ: 3 linguri de untdelemn   Mod de preparare: […]

Supa Tartara

Bors de rosii – usor de preparat

Bors de rosii din: rosii, ceapa, morcovi, cartofi, leustean, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi mari 1 legatura leustean 1 litru bors sare piper   Mod de preparare: Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în bucăţi. Curăţaţi ceapa, morcovul şi cartofii, apoi tocaţi mărunt ceapa […]

Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara

Bors de sfecla rosie cu verdeata

Bors de sfecla rosie cu verdeata din: sfecla rosie, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, fidea, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: 4 sfecle rosii 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 150 g fidea 1 l bors 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi sfecla de coajă, spălaţi- […]

Ciorba de dovleac de post

Ciorba munteneasca de dovleac cu gutuie

Ciorba munteneasca de dovleac cu gutuie din: dovleac, gutuie, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei gras, ulei, orez, sare, piper, otet de mere, patrunjel. Ingrediente: 500 g dovleac 1 gutuie 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina 1 albitura (pastarnac) 1 gogosar (ardei gras) 4 linguri ulei 3 linguri orez sare piper otet de mere, dupa gust […]

Ciorba de fasole cu usturoi si chili

Ciorba de fasole cu usturoi si chili din: ulei, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, ciuperci, oregano, chili, bulion, supa de pui, fasole rosie, sare, piper. Ingediente: 2 linguri ulei 1 ceapa tocata 4 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi rosii 250 g ciuperci champignon 1 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita chili macinat 2 […]

Ciorba cu orz si castraveti acri

Ciorba cu orz si castraveti acri din: cereale de orz, castarveti acri, morcov, gulie, zeama de castarveti, pasta de rosii, ulei, frunze de leustean. Ingrediente: 150 g orz 5 castraveti acri un morcov o gulie un litru zeama de castraveti 3 linguri pasta de rosii o lingura ulei cateva frunze de leustean   Mod de […]

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba de ciuperci cu smantana – usor de preparat

Ciorba de ciuperci cu smantana din: ciuperci, morcovi, praz, ulei, ardei gras, albus de ou, sare, usturoi, sos de soia, amidon alimentar, lamaie, piper, busuioc, smantana, iaurt. Ingrediente: 600 g ciuperci doi morcovi un fir de praz 75 ml ulei un ardei gras un albus de ou sare doi catei de usturoi o lingura cu […]

Ciorbă cu broccoli

Ciorbă cu broccoli din: morcovi, cartofi, mazare, telina, ardei grasi, dovlecel, broccoli, bors, ceapa verde, ulei, sare, piper, frunze de telina, iaurt, smantana, ardei iute. Ingrediente: doi morcovi doi cartofi 200 g mazare o telina mica doi ardei grasi un dovlecel 500 g broccoli 4 rosii 500 ml bors doua legaturi de ceapa verde 100 […]

Ciorbă de conopidă – delicioasa

Ciorbă de conopidă – delicioasa din: conopida, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras 50 ml ulei 1 l bors 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi legumele, […]

Bors delicios de legume

O reteta savuroasa de Bors delicios de legume din: ceapa, morcovi, patrunjel, conopida, cartofi, ulei, bors, leustean si sare. Ingrediente:  2 cepe 3 morcovi 2 radacini patrunjel 1 conopida mica 3-4 cartofi 50 ml ulei 1 l bors 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe iar conopida […]

Borş cu mere şi legume

Bors de cartofi cu mere si telina

Bors de cartofi cu mere si telina din: bors, lamaie, cartofi, mere, telina, galbenusuri, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5 l bors 1 lamaie 2 cartofi 2 mere 1 telina 2 galbenusuri 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe răzătoarea cu ochiuri mari. Stropiţi-i cu […]

Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc

Ciorba de fasole cu ceapa rosie

Ciorba de fasole cu ceapa rosie din: fasole, ceapa, morcov, ardei gras, telina, suc de rosii, leustean, ulei de masline, bicarbonat, sare. Ingrediente: 300 g fasole 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 1 telina 500 ml suc de rosii 1 legatura de leustean ulei de masline bicarbonat sare   Mod de preparare: Pune fasolea […]

Ciorba de dovlecei cu carne de vita

Ciorba de dovlecei cu marar

Ciorba de dovlecei cu marar din: dovlecei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, orez, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 rosii 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 50 ml ulei 50 g orez 1 lamaie 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, morcovii, rădă­cina de pătrunjel, spălaţi-le şi tocaţi-le […]

Ciorba de fasole cu cimbru

Ciorba de fasole cu cimbru din: fasole uscata, morcov, telina, pastarnac, ardei rosu, ceapa, pasta de rosii, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 250 g fasole uscata 1 morcov 1 telina 1 pastarnac 1 ardei rosu 1 ceapa 1 lingura pasta de rosii 1 lingura ulei cimbru sare   Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat peste […]

Ciorbă de fasole boabe cu gutui

Ciorbă de fasole boabe cu gutui din: gutui, smantana, lapte, oua, sare, boia, fasole alba, apa, patrunjel si ceapa rosie. Ingrediente: 4 gutui mari coapte bine 250 g smantana 20 ml lapte 2 oua sare boia dulce, dupa gust (circa 1 lingurita) 1 kg fasole uscata alba 3-5 l de apa 1 legatura patrunjel verde […]

Ciorba de cartofi cu varza

Ciorba de cartofi cu varza din: cartofi, varza, morcovi, bulion, ceapa, pasta de ardei, concentrat de legume, sare, ulei, patrunjel, telina, suc de lamaie si apa. Ingrediente: 8 cartofi 1/2 varza taiata marunt 3 morcovi taiati cubulete mici 1 ceapa mare taiatamarunt 1 cana bulion 2 linguri pasta de ardei 1 lingurita concentrat de legume 1 […]

Ciorbă cu ouă si tarhon

Ciorbă cu ouă si tarhon din: morcov, telina, ceapa, radacina de pastarnac, ardei, faina, unt, tarhon, zahar, oua, verdeata, sare, piper, smantana. Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1 ardei 3 linguri faina 2 linguri unt sau ulei 2 linguri tarhon conservat in otet 1 lingurita zahar 2 oua […]

Ciorbă vegetariană de perişoare

Ciorbă vegetariană de perişoare din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ardei gras, ceapa, lamaie, leustean, patrunjel, ulei, ceapa, orez, granule de soia, pesmet si gris. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel 1 bucata de telina 1 ardei gras 1 ceapa 1 lamaie leustean patrunjel ulei pentru perisoare: 2 cepe 100 g orez 100 g […]

Bors aromat

Bors aromat din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, bors, lestean verde, sare, piper si smantana. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri ulei 1 morcov mare 1 radacina de patrunjel 1 telina potrivita 1 ceapa 2 linguri orez 1 lingurita amestec rozmarin, maghiran, cimbru, salvie 600 ml bors de casa leustean […]