Ciorba picanta de legume

Ciorba picanta de legume cu smantana si verdeata

Ciorba picanta de legume cu smantana si verdeata din: smantana, bulion, ulei, conopida, fasole verde, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, dovlecel, ardei iute, gulie, cartofi, ardei gras, rosii, galbenusuri, patrunjel, leustean, frunze de telina, marar, sare, piper, otet. Ingrediente: 300 ml smântână 100 ml bulion 50 ml ulei 300 g conopidă 250 g fasole […]

Ciorba de broccoli cu smantana si crutoane

Ciorba de broccoli cu smantana si crutoane din: morcov, telina, ardei gras, broccoli, fenicul, ceapa rosie, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane.   Ingrediente: un morcov un sfert de telina doi ardei grasi rosii un ardei gras verde 500 g broccoli un fenicul o ceapa rosie 100 ml ulei de masline o […]

Ciorba taraneasca de legume

Ciorba taraneasca de legume din: dovlecel, morcov, ceapa, cartofi, telina, ardei gras, pastarnac, ulei, mazare, fasole verde, orez, leustean, bors, smantana. Ingrediente: 1 dovlecel 1 morcov 2 cepe 2 cartofi 1 telina 1 ardei gras rosu 1 pastarnac 100 ml ulei 400 g mazare 400-500 g fasole verde 1 cana orez cate 2 legaturi leustean […]

Bors de verdeturi cu orez

Bors de verdeturi cu orez din: verdeturi, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, cimbru, orez, bors, leustean, sare. Ingrediente: 6-7 legaturi verdeturi: loboda, stevie, leurda 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 lingurita cimbru 50 g orez 1 l bors 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Căliţi într-o oală, în ulei, ceapa curăţată, […]

Ciorba de sfecla rosie cu bors

Ciorbă de sfeclă cu ceapa verde si morcovi

Ciorbă de sfeclă cu ceapa verde si morcovi cu: sfecla rosie, morcov, ardei gras rosu, rosii, ceapa verde, radacina de patrunjel, ceapa, bors, ienibahar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 sfeclă-roşie 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 roşii 2 fire de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1l bors boabe de ienibahar pătrunjel sare   […]

Bors de rosii cu ficatei de pui

Bors de salata verde cu suc de rosii

Bors de salata verde cu suc de rosii din: salata, ceapa verde, usturoi verde, oua, leustean, ulei, bors, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 salate mari 1 legatura ceapa verde 3 fire usturoi verde 3 oua 1 legatura leustean 2 linguri ulei 1 litru bors 100 ml suc de rosii sare piper   Mod […]

Ciorba de sfecla rosie cu zeama de lamaie

Ciorba de sfecla rosie cu zeama de lamaie din: sfecla rosie, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, patrunjel, leustean, bulion de tomate, zeama de lamaie, sare.   Ingrediente: 3 sfecla rosii de marime medie 2 morcovi mici 2 radacini de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 2 linguri bulion de […]

Ciorba de varza – usor de preparat

Ciorba de varza din: varza, morcov, ceapa, suc de rosii, boia dulce, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: o varza medie (1 kg) 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 cana suc de rosii 1 lingura rasa cu boia dulce sare piper 4 linguri cu ulei marar   Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se […]

Ciorba de fasole verde cu legume

Ciorba de fasole verde cu legume din: fasole pastai, rosii, morcov, telina, ceapa, usturoi, ulei, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 0,5 kg fasole pastai 3 rosii mari 1 morcov o telina mica 1 ardei gras o ceapa mica 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei patrunjel leustean sare   Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă, […]

Ciorbă de lobodă cu crutoane

Bors de loboda rosie cu orez

Bors de loboda rosie cu orez din: loboda rosie, ceapa verde, orez, leustean, patrunjel verde, bors. Ingrediente: 5-6 legaturi de loboda rosie 2 legaturi de ceapa verde o lingurita cu orez leustean patrunjel verde 1 l bors   Mod de preparare: Se spală bine zarzavaturile, se toacă mărunt şi se pun la fiert într-un litru […]

Bors moldovenesc cu ciuperci

Bors de ciuperci cu orez si telina

Bors de ciuperci cu orez si telina din: ciuperci, morcov, telina, cartof, orez, ceapa, patrunjel verde, sare, margarina, bors. Ingrediente: 0,25 kg ciuperci 1 morcov o telina mica 1 cartof o cescuta cu orez o ceapa patrunjel verde sare o lingura de margarina 1,5 l bors   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi […]

Topping de ciuperci cu patrunjel

Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel

Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel din: hribi, ulei de masline, hasme, rozmarin, cartofi, usturoi, sare, rosii uscate, arpagic,cimbru, busuioc. Ingrediente: 100 g hribi uscati 3 linguri ulei de masline 3 hasme tocate marunt o lingurita de rozmarin tocat 400 g cartofi taiati cubulete 3 catei de usturoi 4 cani de apa o lingurita […]

Ciorba de sfecla rosie cu oase de porc afumate (sira)

Ciorba de sfecla rosie cu nucsoara si tofu

Ciorba de sfecla rosie cu nucsoara si tofu din: ceapa, cartofi, sfecla rosie, morcovi, supa de legume, ulei de masline, nucsoara, sare, piper, patrunjel, tofu. Ingrediente: o ceapa tocata un cartof taiat cubulete mici o sfecla rosie cubulete sau data pe razatoare 3 morcovi dati pe razatoare un litru supa de legume ulei de masline […]

Bors de varza dulce cu orez si marar

Bors de varza dulce cu orez si marar din: varza, ulei, ceapa, morcov, marar, orez, bors, apa, sare.   Ingrediente: 1 varza 4 linguri ulei 3 cepe 1 morcov marar orez bors apa sare   Mod de preparare Bors de varza dulce cu orez si marar: Cureţi varza, o speli şi o tai fâşii. Cureţi […]

Ciorba gustoasa de dovlecei

Ciorba gustoasa de dovlecei din: dovlecei, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ceapa verde, usturoi, verde, rosii, ardei capia, bors, ulei de masline, sare, piper, orez si leustean.   Ingrediente: 4 dovlecei 1 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ceapa alba 2 legaturi de ceapa verde 2 fire de usturoi verde 4 […]

Ciorba de urzici cu legume si smantana

Ciorba de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2 […]

Ciorbă de mărar

Ciorbă de mărar din: marar, lapte, ulei, faina, oua, smantana, sare, condimente, zahar si otet.   Ingrediente: 2 legaturi marar proaspat 1 pahar mare lapte putin ulei 1 lingura faina 4 oua fierte 20 ml smantana sare condimente de legume putin zahar otet   Mod de preparare: Tai mărunt mărarul şi îl căleşti în ulei. […]

Ciorba de loboda cu usturoi verde si morcov

Ciorba de loboda cu usturoi verde si morcov din: loboda, morcov, ceapa, usturoi verde, ou, faina, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 6 legatura loboda 1 morcov 1 ceapa 1 legatura de usturoi verde 1 ou 1 lingura faina 1 litru bors 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Spălaţi loboda şi rupeţi-o […]

Ciorbita cu porumb, rosii si ceapa verde

Ciorbita cu porumb, rosii si ceapa verde din: rosii si ceapa verde din: porumb, paine, rosii, ceapa verde, unt, ulei, sare, piper si lapte. Ingrediente: 200 g porumb 200 g paine 100 g rosii 1 legatura ceapa verde 30 g unt 30 ml ulei 20 g sare, piper 30 ml lapte   Mod de preparare: […]

Ciorba de rosii cu rozmarin

Ciorba de rosii cu rozmarin din: suc de rosii, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sare, piper negru, rozmarin, patrunjel, ulei de masline si paine prajita. Ingrediente: 50 ml suc de rosii 2 morcovi o radacina patrunjel o radacina telina un dovlecel o ceapa rosie 2-3 catei de […]

Ciorbă cu usturoi şi sparanghel

Ciorbă cu usturoi şi sparanghel din: sparanghel, morcovi, ceapa, usturoi, radacina de telina, cartofi, sare, piper macinat, ardei, patrunjel, bors si smantana vegetala.   Ingrediente: 500 g sparanghel 2-3 morcovi 2 cepe 4 catei de usturoi o radacina de telina 3-4 cartofi sare piper macinat 2 ardei o legatura patrunjel bors dup gust 200 g […]

Bors de fasole cu praz

Bors de fasole cu praz din: fasole alba si rosie, ceapa, praz, morcovi, piept afumat, ardei capia, sare, piper, suc de rosii, bors si boia iute.   Ingrediente: 400 g fasole boabe alba si rosie 2 cepe un fir praz 2 morcovi 300 g piept afumat 1-2 ardei capia 2 linguri ulei sare piper 300 […]

Ciorba de rosii si conopida – Usor de Preparat

Ciorba de rosii si conopida din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii si bors.   Ingrediente: 500 g conopida o legatura ceapa verde 3-4 catei de usturoi 2-3 gogosari un ardei capia sare piper macinat o lingura boia dulce 3-4 linguri ulei un litru suc de […]

Ciorbă de fasole cu gogonele murate

Ciorbă de fasole cu gogonele murate din: fasole boabe, gogonele murate, zeama de la gogonelele murate, frunze de leustean, frunze de patrunjel, ceapa, morcov, pastarnac, ulei, sare, piper si cimbru.   Ingrediente: 400 g fasole boabe 4 gogonele murate 1 lingurita de boai de ardei dulce 1/2 l zeama de la gogonelele murate frunze de […]

Ciorba de sfecla cu iaurt

Ciorba de sfecla cu iaurt din: sfecla, ceapa, ulei, morcov, patrunjel, telina, orez, marar, iaurt, ou si sare. Ingrediente: 4 sfecle 2 cepe 50 ml ulei 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 50 g orez 1 legatura marar 300 g iaurt 1 ou sare   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt […]

Ciorba de rosii cu legume

Ciorba de rosii cu legume din: rosii in bulion, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, oua, ulei, radacina de patrunjel si sare.   Ingrediente: 800 g rosii in bulion 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 oua 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare     Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi […]

Ciorbă delicioasa cu legume

Ciorbă delicioasa cu legume din: bors, mazare, ardei capia, morcov, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, masline, sare, piper, leustean, santana.   Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml ulei de floarea-soarelui 500 rnl borş […]

Bors de legume cu orez sau paste

Bors de legume cu orez sau paste din: ceapa verde, morcovi, ardei grasi, telina, patrunjel, rosii, ciuperci, ardei iute, orez, paste, bors, ulei si sare.   Ingrediente: doua legaturi de ceapa verde doi morcovi doi ardei grasi o telina o radacina de patrunjel doua rosii mari cateva ciuperci un ardei iute o ceasca de orez […]

Ciorba de legume cu ulei de masline

Ciorba de legume cu fidea

Ciorba de legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, conopida, gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea, leustean, condimente, piper si bors.   Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 […]

Ciorba de ciuperci

Ciorba de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, gogosar, orez, patrunjel, condimente si bors.   Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 gogosar 100 g orez 1 legatura patrunjel condimente bors   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Cu­răţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o […]

Ciorba gustoasa de legume

Ciorba gustoasa de legume din: conopida, telina, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, gogosar, gulie, cartofi, patrunjel, ulei, condimente si bors.   Ingrediente: 1 conopida mica 1 telina mica 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras verde 1 gogosar 1 gulie 2 cartofi 1 legatura patrunjel 50 ml ulei condimente bors   […]

Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie din: sfecla rosie, ceapa, pastarnac, morcovi, telina, cartofi, frunze de telina, bors si condimente.   Ingrediente: 4 sfecle rosii copate 2 cepe 2 radacini de pastarnac 2 morcovi 1 telina mica 3 cartofi 1 legatura frunze de telina bors condimente   Mod de preparare: Curăţaţi şi tăiaţi-o în cubuleţe. Curăţaţi ceapa, […]