Mancarica de oua

Bors de gulii

Bors de gulii din: gulii, morcovi, ceapa, cartofi, orez, bors, smantana, ulei, leustean, sare si piper.   Ingrediente: 3 gulii de toamna 2 morcovi potriviti 1 ceapa 3 cartofi 3 linguri orez 500 ml bors 250 ml smantana 50 ml ulei 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Căliti ceapa în ulei, apoi […]

Ciorba cu zer

Ciorba cu zer din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, rosii, marar, patrunjel si sare.   Ingrediente: 2 l apa 1 l zer (sau 500 g iaurt diluat cu apa) o mana de mazare o mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii 1 legatura marar […]

Ciorbă de păstăi ardelenească

Ciorbă de păstăi ardelenească

O reteta de ciorba de pastai ardeleneasca din: pastai, morcovi, ceapa, telina, rosii, ardei, usturoi, patrunjel verde, zer, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pastai 3 morcovi 2 cepe 1 radacina telina cu frunze 3 rosii mari 2 ardei 1 catel de usturoi patrunjel verde 500 ml zer proaspat (optional) 200 g smantana […]

Ciorba de stevie

Ciorba de stevie din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, ulei, bulion, bors, sare si leustean. Ingrediente: 4-5 legaturi stevie 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa 4 cartofi 1 mana de orez ulei bulion 300 ml bors sare leustean   Mod de preparare: Ciorba de stevie: Cureti zarzavatul (morcovul, ceapa, pastarnacul). Pui zarzavatul la fiert […]

Ciorba de dovlecei cu iaurt

Ciorba de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, patrunjel, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de ceapa verde 1 legatura de morcovi 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 linguri ulei de masline 2 lamai (zeama) 250 ml iaurt sare piper […]

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba cu ciuperci si legume

O reteta de ciuperci si legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, vin rosu, frunze de dafin, boia, sos de soia, sare de mare si piper. Acest amestec de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se obtin 6 cani.     Ingrediente: 60 […]

Ciorba de legume cu paste

Ciorba de legume cu paste din: dovlecei, ardei gras, praz, morcovi, ceapa, usturoi, telina, frunze de telina, paste, sare grunjoasa, piper si ulei de masline.   Ingrediente: 2 dovlecei un ardei gras galben un ardei gras roşu un fir praz 2 morcovi o ceapă 2 căţei usturoi o ţelină rădăcină frunze de ţelină 150 g […]

Ciorba de broccoli

Ciorba de broccoli cu telina

O reteta delicioasa de ciorba de broccoli, morcov, telina, ardei gras, fenicul, ceapa rosie, varza creata, rosii, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane. Ingrediente: un morcov un sfert de ţelină doi ardei graşi roşii un ardei gras verde 500 g broccoli un fenicul o ceapă roşie 400 g varză creaţă 3 roşii […]

Ciorba de fasole cu ciuperci

Ciorba de fasole cu ciuperci din: fasole alba, fasole neagra, ceapa, morcov, ciuperci, otet, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie fasole alba 1 cutie fasole neagra 2 cepe 1 morcov 7 ciuperci 1 lingura cu otet cimbru ulei sare piper   Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei împreună […]

Ciorba din legume

Ciorba din legume

Ciorba din legume din: ceapa, usturoi, morcovi, cartof, rosie, gulie, telina, ardei gras, castravete, bors, sare, piper, ulei de masline si patrunjel.   Ingrediente: 1 bucata ceapa 1 catel usturoi 1 bucata morcov 1 bucata cartof 1 bucata rosie 1 bucata gulie 1 bucata telina 1 bucata ardei gras 1 bucata castravete bors dupa gust […]

Ciorba de fasole

Reteta zilei: Ciorba de fasole

Ciorba de fasole din: fasole uscata, ardei gras, ceapa, telina, miez de dovlecel, bulion si patrunjel.   Ingrediente: ½ kg fasole uscata 1 ardei gras rosu 1 ceapa ½ telina miez de dovlecel bulion patrunjel     Mod de preparare: Se spala fasolea si se pune la fiert. Se curate si se taie legumele. Prima […]

Ciorba de pepene

Ciorba de pepene verde

O reteta gustoasa de ciorba de pepene, ceapa, morcov, patrunjel, marar, sare, ulei si smantana.   Ingrediente: o farfurie adâncă de coajă albă de pepene verde 2 cepe 1 morcov pătrunjel mărar sare 50 ml ulei 200 g smântână sau iaurt     Mod de preparare: Ceapa şi mor­covul le tai mărunt şi pui la […]

Ciorba rece de sfecla rosie

Ciorba rece de sfecla rosie din: sfecla rosie, castraveti, patrunjel, marar, ceapa verde, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 500 g sfeclă roşie 4 ouă castraveţi verzi pătrunjel şi mărar proaspete, tocate fin 1 legătură ceapă verde sucul de la o lămâie smântână   Mod de preparare: Ciorba rece de sfecla rosie: Sfecla se spală foarte […]

Ciorba de loboda delicioasa

Reteta zilei: Ciorba de loboda delicioasa

O reteta simpla si gustoasa de ciorba de loboda delicioasa din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, loboda, orez, bors, sare, bulion, maggi si 1 ou.   Ingrediente:  2 morcovi 1 pastarnac 1 bucata de telina 2 cepe 6-7 legaturi de loboda 1 ceasca de orez bors sare bulion 3 cuburi maggi 1 ou   Mod de […]

Ciorba de fasole boabe cu legume

Reteta zilei: Ciorba de fasole boabe cu legume

O reteta delicioasa de ciorba de fasole boabe cu legume din: fasole, morcovi, telina, radacina de pastarnac/patrunjel, ceapa si bors. Ingrediente: fasole doi morcovi o telina o radacina de pastarnac/ patrunjel o ceapa bors     Mod de preparare: Se alege fasolea si se puna la inmuiat cu o seara inainte. Se varsa apa; se […]

Bors de primavara cu tarhon

Bors de primavara cu tarhon din: gulii, morcovi, tarhon, ceapa, cartofi noi, faina si oua. Ingrediente: 2-3 gulii 1 legătură morcovi noi 2-3 fire ceapă 300 g cartofi noi 60-100 g făină 1-2 ouă tarhon   Mod de preparare: Bors de primavara cu tarhon: Cureţi legumele, le speli, le tai mărunt şi le pui 1 […]

Ciorba de fasole verde cu curry

Ciorba de Teci (Fasole Verde)

O reteta simpla de ciorba de fasole verde din: ceapa, morcov, telina, albitura, fasole verde, rosii sau bulion, usturoi, otet, sare, knorr si marar sau patrunjel. Poate te intereseaza si Ciorba de fasole verde cu verdeata Ingrediente: ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g fasole verde 500 g cartofi 200 g […]

Ciorbă de lobodă

Ciorba de loboda cu orez si leustean

O reteta aboslut delicioasa de ciorba de loboda cu orez si leustean din: ceapa, morcov, telina, albitura, orez, loboda, bors, sare, knorr si patrunjel sau leustean. Poate te intereseaza si: Ciorbă de lobodă delicioasă Ciorba de loboda cu ciolan afumat Ciorba de loboda cu tarhon Ciorba de loboda si stevie Ciorbă de lobodă Ingrediente: ceapă […]

Ciorbă de roşii cu bame

Ciorbă de roşii cu bame

O reteta foarte simpla si gustoasa de ciorba de rosii cu bame din: rosii, ceapa verde, orez, bame, sare, ulei si paturnjel verde tocat. Bamele sunt bogate în nutrienți și fibre alimentare. Acestea conțin vitaminele A, C și K, precum și minerale importante precum fierul, calciul și potasiul. De asemenea, conțin antioxidanți care pot ajuta […]

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi din: fasole boabe, morcovi, pastarnac, marar, corcoduse, ulei, sare. Poate te intereseaza si: Ciorba de legume acrita cu corcoduse Ciorba de salata cu corcoduse si legume Ciorba de legume de vara cu corcoduse   Ingrediente: 200 g fasole boabe 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă […]

Ciorba de stevie cu smantana

Ciorba de stevie cu smantana

Ciorba de stevie cu smantana din: stevie, apa, bors, ceapa, ulei, smantana, faina, orez sau cartofi, sare. Ingrediente: 500 g ştevie 2 l apă 11 borş 1 cea­pă 1 lingură ulei 1 cană de smântână 1/2 lingură faina 3 linguri orez sau 2 cartofi mari sare   Mod de preparare: Alegi şi speli ştevia, o […]

retete

Bors de ciuperci

Bors de ciuperci din: apa, bors, ciuperci, ceapa, morcov, orez, smantana, marar, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic 2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare   Mod de preparare: Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorbă de castraveti

Ciorbă de castraveti din: castraveti, ceapa, morcov, orez brun, ulei, bors, leustean, ou.   Ingrediente: 1 kg castraveţi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe mai mari 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez brun 3 linguri ulei 500 g borş 1 legătură leuştean 1 ou     Mod de preparare: Se pun 4 litri de […]

Ciorba de bob

Ciorba de bob

Ciorba de bob din: pastai verzi de bob, morcov, marar verde, ceapa, corcoduse, sare.   Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de mărar verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare   Mod de preparare: Se toacă ceapa se rade morcovul se pun la fiert cu bobul în 2 […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorbă de spanac cu lapte acru

Ciorbă de spanac cu lapte acru din: spanac, lapte acru, smantana, sare, boia, faina. Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1 lingură boia 1 lin­gură făină   Mod de preparare: Ciorbă de spanac cu lapte acru: Cureţi spanacul, îl speli bine şi îl tai mărunt. într-o oală pui […]

Ciorba de zarzavat de iarna

Ciorba de zarzavat de iarna

Ciorba de zarzavat de iarna din: morcovi, patrunjel, telina, gulie, varza, cartofi, orez, sare, condiment. Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 felie de gulie 1 varză (300-400 g) 3 cartofi 100 g orez sare condiment   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile şi le speli. Dai pe râzătoare morcovii, pătrunjelul, ţelina, felia de gulie. […]

Ciorba de stevie

Reteta ciorba de stevie

Reteta ciorba de stevie din: stevie, ceapa, morcov, rosii la borcan, ulei si bors sau zeama de varza Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ştevie 3 cepe 1 morcov 1 cană roşii de la borcan pentru iarnă 4 linguri ulei 1 l borş (sau zeamă de varză)   Mod de preparare: Alegi ştevia de cotoare, o […]

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba de ciuperci cu smantana din: ciuperci, morcovi, smantana, galbenus, patrunjel, condiment, usturoi, otet, piper, apa, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 2 mor­covi 200 g smântână 1 gălbenuş 1 legătură pătrun­jel condiment 3 căţei de ustu­roi oţet după gust piper 3-4 l apă sare     Mod de preparare: Pui apa la fiert, […]

Bors de ciuperci cu afumatura de porc

Bors de manatarci

Bors de manatarci din: manatarci, supa, apa, bors, ulei, faina, sare, ceapa, marar, smantana.   Ingrediente: 500 g manătărci sau alţi bureţi de pădure 1 l supă 1 1/31 apă 1/2 l borş 4 linguri de ulei 15 g făină sare 1 ceapă 2 legături de mărar 3 linguri de sman­tană     Mod de […]

Bors cu spanac

Bors de spanac cu orez

 Bors de spanac cu orez din: spanac, ceapa, morcovi, ulei, orez, condimente, bors, sare.   Ingrediente: 300 g spanac 1 ceapă 2 morcovi 1 lingură de ulei 1 cană de orez condimente 1 cană de borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi […]

Reteta ciorba de urzici

Reteta ciorba de urzici

Reteta ciorba de urzici Ingrediente: 1 kg de urzici 2 cepe de mărime potrivită 1 ceşcuţă (de cafea) cu orez puţin ulei 1/2 l borş leuştean condimente   Mod de preparare: Reteta ciorba de urzici: Cureţi şi speli foarte bine urzicile, într-o oală de 2 litri pui apă să fiarbă şi când a dat în […]

Bors de praz cu orez

Bors de praz cu orez Ingrediente: 2 fire de praz 1 morcov 1 ceapă 1/2 de ţelină 1 ceşcuţă de orez 1-2 roşii 1 legătură leuştean 1/2 l borş proaspăt 1 linguriţă de ulei   Mod de preparare: Bors de praz cu orez: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le tai bucăţele mici, […]