Ciorba de fasole verde cu curry

Ciorba de Teci (Fasole Verde)

O reteta simpla de ciorba de fasole verde din: ceapa, morcov, telina, albitura, fasole verde, rosii sau bulion, usturoi, otet, sare, knorr si marar sau patrunjel. Poate te intereseaza si Ciorba de fasole verde cu verdeata Ingrediente: ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g fasole verde 500 g cartofi 200 g […]

Ciorba de fasole acrita cu gutui

Ciorba de fasole acrita cu gutui din: fasole alba, ceapa, morcov, pastranac, gogosari, rosii, gutui, cimbru, zahar, sare si leustean. Ingrediente: 172 kg fasole albă 4-5 cepe 1 morcov 1 păstârnac 2 gogoşari 5 roşii 2 gutui 1 linguriţă cimbru 2 linguriţe zahăr sare câteva fire de leuştean verde   Mod de preparare: Ciorba de […]

Ciorbă de lobodă

Ciorba de loboda cu orez si leustean

O reteta aboslut delicioasa de ciorba de loboda cu orez si leustean din: ceapa, morcov, telina, albitura, orez, loboda, bors, sare, knorr si patrunjel sau leustean. Poate te intereseaza si: Ciorbă de lobodă delicioasă Ciorba de loboda cu ciolan afumat Ciorba de loboda cu tarhon Ciorba de loboda si stevie Ciorbă de lobodă Ingrediente: ceapă […]

Ciorbă de roşii cu bame

Ciorbă de roşii cu bame

O reteta foarte simpla si gustoasa de ciorba de rosii cu bame din: rosii, ceapa verde, orez, bame, sare, ulei si paturnjel verde tocat. Bamele sunt bogate în nutrienți și fibre alimentare. Acestea conțin vitaminele A, C și K, precum și minerale importante precum fierul, calciul și potasiul. De asemenea, conțin antioxidanți care pot ajuta […]

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi din: fasole boabe, morcovi, pastarnac, marar, corcoduse, ulei, sare. Poate te intereseaza si: Ciorba de legume acrita cu corcoduse Ciorba de salata cu corcoduse si legume Ciorba de legume de vara cu corcoduse   Ingrediente: 200 g fasole boabe 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă […]

Ciorba de stevie cu smantana

Ciorba de stevie cu smantana

Ciorba de stevie cu smantana din: stevie, apa, bors, ceapa, ulei, smantana, faina, orez sau cartofi, sare. Ingrediente: 500 g ştevie 2 l apă 11 borş 1 cea­pă 1 lingură ulei 1 cană de smântână 1/2 lingură faina 3 linguri orez sau 2 cartofi mari sare   Mod de preparare: Alegi şi speli ştevia, o […]

retete

Bors de ciuperci

Bors de ciuperci din: apa, bors, ciuperci, ceapa, morcov, orez, smantana, marar, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic 2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare   Mod de preparare: Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea […]

Ciorba de naut cu coriandru verde

Ciorba de naut cu coriandru verde din: boabe de naut, fasole, morcov, telina, patrunjel, ceapa, rosii, costita, sare, piper, ulei, coriandru. Ingrediente: 200 g boabe de năut 150 g fasole roşie boabe un morcov un sfert de ţelină o rădăcină de pă­trunjel două cepe 4 roşii 250 g cos­tiţă afumată sare piper 4 linguri de […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorbă de castraveti

Ciorbă de castraveti din: castraveti, ceapa, morcov, orez brun, ulei, bors, leustean, ou.   Ingrediente: 1 kg castraveţi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe mai mari 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez brun 3 linguri ulei 500 g borş 1 legătură leuştean 1 ou     Mod de preparare: Se pun 4 litri de […]

Ciorba de bob

Ciorba de bob

Ciorba de bob din: pastai verzi de bob, morcov, marar verde, ceapa, corcoduse, sare.   Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de mărar verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare   Mod de preparare: Se toacă ceapa se rade morcovul se pun la fiert cu bobul în 2 […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorbă de spanac cu lapte acru

Ciorbă de spanac cu lapte acru din: spanac, lapte acru, smantana, sare, boia, faina. Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1 lingură boia 1 lin­gură făină   Mod de preparare: Ciorbă de spanac cu lapte acru: Cureţi spanacul, îl speli bine şi îl tai mărunt. într-o oală pui […]

Ciorba de zarzavat de iarna

Ciorba de zarzavat de iarna

Ciorba de zarzavat de iarna din: morcovi, patrunjel, telina, gulie, varza, cartofi, orez, sare, condiment. Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 felie de gulie 1 varză (300-400 g) 3 cartofi 100 g orez sare condiment   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile şi le speli. Dai pe râzătoare morcovii, pătrunjelul, ţelina, felia de gulie. […]

Ciorba de stevie

Reteta ciorba de stevie

Reteta ciorba de stevie din: stevie, ceapa, morcov, rosii la borcan, ulei si bors sau zeama de varza Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ştevie 3 cepe 1 morcov 1 cană roşii de la borcan pentru iarnă 4 linguri ulei 1 l borş (sau zeamă de varză)   Mod de preparare: Alegi ştevia de cotoare, o […]

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba de ciuperci cu smantana din: ciuperci, morcovi, smantana, galbenus, patrunjel, condiment, usturoi, otet, piper, apa, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 2 mor­covi 200 g smântână 1 gălbenuş 1 legătură pătrun­jel condiment 3 căţei de ustu­roi oţet după gust piper 3-4 l apă sare     Mod de preparare: Pui apa la fiert, […]

Bors de ciuperci cu afumatura de porc

Bors de manatarci

Bors de manatarci din: manatarci, supa, apa, bors, ulei, faina, sare, ceapa, marar, smantana.   Ingrediente: 500 g manătărci sau alţi bureţi de pădure 1 l supă 1 1/31 apă 1/2 l borş 4 linguri de ulei 15 g făină sare 1 ceapă 2 legături de mărar 3 linguri de sman­tană     Mod de […]

Bors cu spanac

Bors de spanac cu orez

 Bors de spanac cu orez din: spanac, ceapa, morcovi, ulei, orez, condimente, bors, sare.   Ingrediente: 300 g spanac 1 ceapă 2 morcovi 1 lingură de ulei 1 cană de orez condimente 1 cană de borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi […]

Reteta ciorba de urzici

Reteta ciorba de urzici

Reteta ciorba de urzici Ingrediente: 1 kg de urzici 2 cepe de mărime potrivită 1 ceşcuţă (de cafea) cu orez puţin ulei 1/2 l borş leuştean condimente   Mod de preparare: Reteta ciorba de urzici: Cureţi şi speli foarte bine urzicile, într-o oală de 2 litri pui apă să fiarbă şi când a dat în […]

Bors de praz cu orez

Bors de praz cu orez Ingrediente: 2 fire de praz 1 morcov 1 ceapă 1/2 de ţelină 1 ceşcuţă de orez 1-2 roşii 1 legătură leuştean 1/2 l borş proaspăt 1 linguriţă de ulei   Mod de preparare: Bors de praz cu orez: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le tai bucăţele mici, […]

Ciorba de dovleac de post

Ciorba de dovleac de post

Ciorba de dovleac de post din: dovleac, ceapa, orez, ulei, faina, condiment, zarzavat de ciorba, marar, patrunjel, sare, sare de lamaie.   Ingrediente: 1 kg dovleac 2 cepe 1 lingură orez 150 ml ulei 1 linguriţă făină 1 lin­guriţă condiment 3 linguri zarzavat de ciorbă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare sare de lămâie […]

Ciorba din legume

Ciorba din cuburi de soia

 Ciorba din cuburi de soia Fierbi cuburile de soia în apă cu cimbru câteva clocote, apoi le scurgi. Cureţi o ceapă, o tai mărunt, cureţi şi un morcov, îl dai pe râzătoare, apoi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, pui şi cuburile de soia. Când s-au rumenit toate le pui într-o oală cu […]

Ciorba de cartofi cu perisoare

Ciorba de cartofi dreasa cu lapte

Ciorba de cartofi dreasa cu lapte din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, gogosari, sare, rosii, verdeata, ulei, apa, faina, lapte.   Ingrediente: 4-5 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1-2 ardei sau gogoşari sare 3-4 roşii verdeaţă (pătrunjel, mărar, leuştean) 50 ml ulei 3-4 l apă 1 lingură făină 1 cană lapte   Mod de […]

Ciorba rece de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie cu zeama de varza

Ciorba de sfecla rosie cu zeama de varza din: sfecla rosie, morcov, pastarnac, ceapa, rosii, orez, faina, ulei, verdeata, zeama de varza, sare. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 150 g orez 1 lingură făină 100 ml ulei 1 legătură verdeaţă 1 l zeamă de varză sare   […]

Ciorba de legume cu bors

Bors de legume

Bors de legume Ingrediente: 2 ardei graşi 3-4 roşii 1 dovlecel 2 mor­covi 2 cartofi 1 ţelină 1/4 varză 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac o mână de fasole verde 1 l borş sare leuştean pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul şi îl speli. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ceapa […]

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ciorbă de fasole păstăi

Ciorbă de fasole păstăi Ingrediente: morcovi ceapă ardei păstăi de fasole cimbru pătrunjel sare boia condimente 1 ou smântână     Mod de preparare: Tai morcovii şi ardeii cubuleţe, toci ceapa şi apoi le căleşti în ulei cu puţină boia. Torni apă şi le laşi să fiarbă, apoi adaugi fasolea tăiată, cimbrul, sarea şi puţine […]

retete

Ciorbă cu legume si sare de lamaie

Ciorbă cu legume si sare de lamaie din: cartofi noi, pastai galbene, rosii, ardei grasi, ceapa, patrunjel, leustean, sare de lamaie.   Ingrediente: 2-3 cartofi noi o mână de păstăi galbene 4-5 roşii 2 cepe 2 ardei graşi 1 dovlecel 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean sare de lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi […]

Ciorbă de urzici acrita cu zeama de lamaie

Ciorbă de urzici acrita cu zeama de lamaie Ingrediente: 1/2 kg urzici 1 legătură de ceapă 2-3 linguri de orez 2 ouă zeamă de lămâie dpă gust 1 linguriţă făină sare piper marar boia dulce   Mod de preparare: Ciorbă de urzici acrita cu zeama de lamaie: Intr-o oală vei pune cam 2 l de […]

Ciorba de pui cu rosii si fidea

Ciorbă de verdeţuri cu fidea

Ciorbă de verdeţuri cu fidea  Ingrediente: 1 kg verdeaţă (urzici, spanac, ştevie, măcriş) 3 – 4 cartofi 2 morcovi 2-3 cepe 100 g fidea sare 4 l apă 1 legă­tură leuştean 1 legătură mărar 1/2 l suc de roşii 4 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, morcovii şi ceapa, apoi tai […]

Ciorbă de lobodă cu crutoane

Ciorbă de lobodă cu crutoane

Ciorbă de lobodă cu crutoane din: loboda, marar, patrunjel, usturoi, faina, paine, bors. Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu lobodă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 căţei de ustu­roi 1 lingură făină 2-3 felii de pâine 1/2 l borş     Mod de preparare: Speli loboda în câteva ape, o tai mărunt o pui […]

Bors de loboda cu fidea

Bors de loboda cu fidea  Ingrediente: 4 legături lobodă 1 morcov 2 fire de ceapă 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel o mână de fidea 1/2 l borş câteva fire de pătrunjel şi câteva de  leuştean sare condiment (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa mărunt, iar morcovul, ţelina şi rădăcina de […]

Ciorba de crupe de porumb

Ciorba de crupe de porumb

Ciorba de crupe de porumb  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă de crupe de porumb verdeaţă sare     Mod de preparare: Se spală o farfurie de crupe de porumb şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă verdeţuri de tot felul tocate mărunt şi cînd totul este […]

Bors de urzici

Bors de urzici si spanac

Bors de urzici si spanac  Ingrediente: 300 g urzici 2 linguri orez 2 oua 80 g smantana 1 legatura ceapa verde 1 salata verde 200 g spanac 1 l bors cateva fire de leustean sare Mod de preparare: Cureti urzicile, ceapa, salata si spanacul, le speli in mai multe ape si pui la fiert in […]

Ciorba de verdeata

Ciorba de verdeata – o rețetă simplă și sănătoasă, ideală pentru zilele când vrei să te răcorești cu o supă ușoară, dar plină de vitamine. Cu ingrediente proaspete, cum ar fi leușteanul, mărarul și alte verdețuri, această ciorbă este nu doar savuroasă, dar și benefică pentru sănătate. Este perfectă pentru o masă de primăvară sau […]