Ciorba de peste

Ciorba mixta de peste

Ciorba mixta de peste din: peste, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ardei, dovlecel, orez, rosii, bors, leustean, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6-8 bucăţi de peşte diferit (crap, biban, ştiucă, caras), curăţate 1 ceapă medie 2 morcovi 1 rădăcină de ţelină 1 păstârnac 1 ardei 1 dovlecel 1 mână cu orez 1 conservă cu roşii decojite 0,5 […]

Ciorbă de gasca cu sfecla

Ciorba de sfecla rosie cu paste

Ciorba de sfecla rosie cu paste din: sfecla rosie, paste scurte, ceapa, cartof, morcov, telina, ulei, sare, piper, patrunjel. O ciorbita simpla si gustoasa. Sfecla roșie este bogată în nutrienți esențiali precum vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, mangan și fibre alimentare. De asemenea, conține antioxidanți și fitonutrienți cu proprietăți benefice pentru sănătate. Sfecla […]

Loboda cu cas la cuptor

Bors de stevie cu leustean

Bors de stevie cu leustean din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa, ulei, patrunjel, leustean, bors, sare. Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud. Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit. Stevia […]

Bors cu verdeturi

Bors cu verdeturi

Bors cu verdeturi din: loboda, salata, urzici, morcovi, bors, patrunjel, ceapa verde, stevie, pastarnac, oua, smantana, orez, leustean. Ingrediente: 200 g lobodă 200 g salată verde 100 g urzici 200 g morcovi 1l borş 100 g pătrunjel rădăcină 200 g ceapă verde 100 g ştevie 100g păstârnac 2 ouă 100 g smântână 50 g orez […]

Ciorba de vitel cu bors

Ciorba de vitel cu bors

Ciorba de vitel cu bors din: piept de vitel, ceapa, cartof, morcov, telina, ardei, suc de rosii, fasole, ardei, sare, piper.   Ingrediente: 800 g piept de viţel 1 ceapă 1 cartof 1 morcov 1 felie ţelină 1 ardei gras 400 ml suc de roşii 5 păstăi fasole verde 1 ardei iute leuştean pătrunjel 500 […]

D:\WORK\Retete Corina si Alex - spetembrie\Bucataria de azi 4 august\Ciorba de perisoare de porc.jpg

Ciorba de perisoare de porc

Ciorba de perisoare de porc din: cartofi, morcovi, ceapa, telina, rosii, oua, smantana, bors, leustean, carne de porc, paine, orez, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 ţelină 3 roşii 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână 1 I borş leuştean Pentru perisoare: 500 g carne de porc potrivit de grasă (cu os) […]

Ciorba de varza cu marar

Ciorba de varza cu marar

Ciorba de varza cu marar din: ceapa, varza, rosii, castraveti, ulei, sare, marar. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi o varza ulei sare rosii castraveti marar   Mod de preparare: Se pun 2-3 litri de apă la fiert. Taie cubuleţe două cepe, dă prin râzătoare doi morcovi şi le pui în oala cu apa clocotită. Adaugă şi o […]

Ciorba cu varza si castraveti

Ciorba cu varza si castraveti

Ciorba cu varza si castraveti din: ceapa, varza, rosii, castraveti, ulei, sare, marar. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi o varza ulei sare rosii castraveti marar   Mod de preparare: Pui 2-3 litri de apă la fiert. Taie cubuleţe două cepe, dă prin râzătoare doi morcovi şi le pui în oala cu apa clocotită. Adaugă şi […]

Bors de praz cu leustean

Bors de praz cu leustean

Bors de praz cu leustean din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, bors, sare, leustean. Ingrediente: 2-3 bucăţi de praz 1 morcov 4 linguri cu orez 1 ţelină cu frunze 2 roşii din conservă 1 ceapă sare 1 l de borş leuştean   Mod de preparare: Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă şi […]

Ciorba de perisoare cu suc de rosii

Ciorba de perisoare cu suc de rosii

Ciorba de perisoare cu suc de rosii din: carne de vita, morcov, patrunjel, ardei, orez, verdeata, ou, franzela. Ingrediente: 2 căni cu supă de pasăre 150 g carne tocată de vacă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ardei gras 1 lingură cu orez verdeaţă tocată 1/2 ou 1/2 felie de franzelă 1 pahar cu suc de […]

Bors de zarzavat

Bors de zarzavat cu bulion

Bors de zarzavat cu bulion din: varza, telina, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, cartofi, sare, leustean, bors, bulion. Ingrediente: 1 varză crudă mică 1 ţelină 3 morcovi 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 3 cartofi 3 lin­guri cu ulei sare leuştean uscat 1 l borş bulion   Mod de preparare Bors de zarzavat cu bulion: Curăţaţi […]

Ciorba de fasole cu gogonele

Ciorba de fasole cu gogonele din: fasole, gogonele, morcov, ceapa, pastarnac, ulei, sare, cimbru. Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogonele murate 500 ml zeamă de gogonele 1 morcov 1 ceapă 1 păstârnac 1 lingură cu ulei sare cimbru   Mod de preparare: Alegeţi şi spălaţi fasolea în mai multe ape, daţi-o în clocot şi […]

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba de fasole pestrita cu suc de rosii

Ciorba de fasole pestrita cu suc de rosii din: fasole, pastarnac, ceapa, telina, sare, suc de rosii. Ingrediente: 250 g fasole boabe pestriţă 1 păstărnac 1 ceapă foi de ţelină verde sau uscată sare 1 l suc de roşii   Mod de preparare: Alegeţi fasolea, spălaţi-o în două ape, lăsaţi-o să se înmoaie câteva ore […]

Ciorba de rosii cu cartofi

Ciorba de zarzavat cu bulion

Ciorba de zarzavat cu bulion din: varza, telina, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, cartofi, sare, leustean, bors, bulion. Ingrediente: 1 varză crudă mică 1 ţelină 3 morcovi 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 3 cartofi 3 lin­guri cu ulei sare leuştean uscat 1 l borş bulion   Mod de preparare: Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi-o […]

Ciorba de castraveti murati

Ciorba de castraveti si varza

Ciorba de castraveti si varza din: ceapa, morcovi, varza, ulei, rosii, castraveti, sare, marar. Ingrediente: 2-3 l apa 2 cepe 2 morcovi varza ceasca de ulei sare 2-3 rosii 2-3 castraveti marar   Mod de preparare: Pui 2-3 litri de apa la fiert. Taie cubulete doua cepe, da prin râzatoare doi morcovi si le pui […]

Bors de salata cu omleta

Bors de salata cu omleta din: salata, loboda, ceapa, usturoi, orez, bors, oua, ulei, leustean, sare. Ingrediente: 2 salate mari 1 legătură de lobodă 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze 1 ceaşcă mare cu orez 1 l borş 2 ouă 2 linguri cu ulei 4-5 fire de leuştean 2 l […]

Ciorba de varza noua si carne

Ciorba de varza acra cu carnati afumati

Ciorba de varza acra cu carnati afumati din: varza, carnati, untura, faina, ceapa, sare, boia, smantana. Ingrediente: 1 varză murată 250 g cârnaţi afumaţi 1 lingură cu untură 2 linguri cu făină 1 ceapă tocată sare 2 linguri cu boia dulce de ardei 1 pahar cu smântână   Mod de preparare: Tocaţi varza fideluţă şi […]

Bors din cap de miel cu legume

Bors din cap de miel cu legume

Bors din cap de miel cu legume din: cap de miel, costite, ceapa, morcov, telina, rosie, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: 1 cap de miel si 2-3 costiţe 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 roşie 1 ardei gras 1 legătură de leuştean 1 l borş 1 ceşcuţă cu orez sare   Mod de preparare: […]

Ciorba de fasole cu suc de rosii

Ciorba de fasole cu suc de rosii din: fasole, telina, suc de rosii, pastarnac, ceapa, sare. Ingrediente: 250 g fasole boabe pestriţă 1 legătură de frunze de ţelină 1 l suc de roşii 1 păstărnac 1 ceapă     Mod de preparare: Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi-o în câteva ape, lăsaţi-o în apă rece 1 […]

Ciorba de miel cu orez

Ciorba arabeasca de berbecut

Ciorba arabeasca de berbecut din: carne de berbecut, ulei, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, paste, sare, ardei sau scortisoara. Ingrediente: 500 g carne de berbecuţ,  tăiată bucăţi mici 1 cană ulei 1 ceapă mare 1 lingură pastă de tomate 2-3 roşii 1 lămâie 1 cană paste sare ardei roşu sau scorţişoară   Mod de […]

Reteta ciorba de fasole verde

Reteta ciorba de fasole verde din: fasole, rosii, ceapa, cimbru, faina, sare, ulei, marar. Ingrediente: 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1 crenguţă de cimbru 1 lingură cu faină sare 1 lingură ulei mărar tocat   Mod de preparare Reteta ciorba de fasole verde: Spălaţi fasolea cu apă călduţă, rupeţi-o după ce aţi curăţat-o […]

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba de fasole pestrita

Ciorba de fasole pestrita din: fasole, telina, suc de rosii, pastarnac, ceapa, sare. Ingrediente: 250 g fasole boabe pestriţă 1 legătură de frunze de ţelină 1 l suc de roşii 1 păstărnac 1 ceapă sare   Mod de preparare: Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi-o în câteva ape, lăsaţi-o în apă rece 1 ora, apoi […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec

Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec din: spanac, iaurt, ceapa, oua, faina, smantana, ceafa de berbec. Ingrediente: 2,5 kg spanac 3 kg iaurt 200 g ceapă 4 ouă 150 g făină 250 g smântână 100 g ceafă de berbec Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală şi se pune la fiert […]

Ciorba de legume aromata

Ciorba de legume in stil arabesc

Ciorba de legume in stil arabesc din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, dovlecei, unt, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi mijlocii 1 ceapă 3 morcovi 1 ţelină 8 dovlecei mici 3 linguri unt 1 lămâie sare piper Mod de preparare Ciorba de legume in stil arabesc: Se curăţă şi se spală cartofii, dovleceii şi morcovii. Se […]

Ciorba galbena de peste

Ciorba de peste cu specific arab

Ciorba de peste cu specific arab din: peste, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, leustean, scortisoara, rosii, ulei, otet, marar. Ingrediente: 1,5 kg capete şi cozi de peşte mare 75 g pastă de roşii 400 g morcovi şi telină 400 g ceapă 50 g leuştean 20 g scorţişoară 1,5 kg roşii 200 ml ulei de […]

Ciorba cu perisoare din pate de soia

Ciorba arabeasca de vita

Ciorba arabeasca de vita din: oase de vita, carne de vita, ceapa, albitura, patrunjel, oua, lamaie, orez, boabe de hei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg oase 500 g carne de vită 250 g ceapă 250 g albitură 25 g pătrunjel 3 ouă sucul de la 1 lămâie mai mare 25 g orez câteva boabe hei […]

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorbe pentru detoxifierea organismului

Ciorbe pentru detoxifierea organismului. Metodele de detoxifiere variază, și ce funcționează pentru o persoană poate să nu fie potrivit pentru alta. Este important să consultați un profesionist medical sau un nutriționist pentru a vă personaliza planul de detoxifiere în funcție de nevoile și starea dumneavoastră de sănătate. Dacă doriți să sprijiniți procesul de detoxifiere, optați […]

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba de fasole verde cu cimbru

Ciorba de fasole verde cu cimbru din: fasole, rosii, ceapa, sare, cimbru, marar. Ingrediente: 1 kg fasole verde (păstăi late sau subţiri) 1 kg roşii foarte coapte 1 ceapă 1 lingură cu sare 2-3 ramuri de cimbru mărar tocat   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea de capete şi codiţe, rupeţi păstăile bucăţi de 3-4 cm […]

Bors de telina cu taitei

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, ardei, rosii, bors, smantana, sare, leustean. Ingrediente: tacâmuri şi măruntaie de la două păsări 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 2 roşii 1 l borş 1 ou 1 pahar cu smântână sare leuştean   Mod de preparare: Curăţaţi tacâmurile de fulgii mărunţi, […]

Bors de cartofi cu spanac

Bors de cartofi cu spanac

Bors de cartofi cu spanac din: cartofi, ceapa, spanac, usturoi, ardei, rosii, ulei, bors, sare, leustean, faina, ou. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe mari 2 legături mici de spanac 5-6 căţei de usturoi 1 ardei gras 2 roşii 2 linguri cu ulei sare 1 l borş leuştean tocat 1 ou 2 linguri cu făină […]

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba de fasole verde cu ou

Ciorba de fasole verde cu ou din: fasole, ceapa, rosii, sare, marar, ulei, faina, oua. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 4-5 roşii sare mărar tocat 1 lingură cu ulei 2 linguri faină 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea de codiţe şi de capete, rupeţi-o bucăţi, spălaţi-o cu apă călduţă, presăraţi-o […]

Ciorba cu piept de porc

Ciorba ardeleneasca cu piept de porc

Ciorba ardeleneasca cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ingrediente: 0,8-1 kg piept de porc cu coaste 60 g orez 500 g zarzavat (morcov, ţelină, albitură) 2 cepe 2 ouă 100 g smântână oţet tarhon şi sare, după gust   Mod de preparare: Pieptul de porc […]