Bors de perisoare din carne de porc

Bors de perisoare din carne de porc

Bors de perisoare din carne de porc din: carne macra, oase, zarzavat, ceapa, smantana, oua, orez, bors, rosii, leustean, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne macră oase pentru zeamă 300 g zarzavat de supă 2 cepe 100 g smântână 2 ouă 60 g orez 1 l borş, sau zeamă de varză roşii sau bulion leuştean […]

Ciorba de fasole boabe cu suc de rosii

Ciorba de fasole boabe cu suc de rosii

Ciorba de fasole boabe cu suc de rosii din: fasole, telina, suc de rosii, pastarnac, ceapa, ulei, sare, cimbru. Ingrediente: 250 g fasole nouă boabe (pestriţă) frunze de ţelină 1 l suc de roşii 1 păstârnac 1 ceapă ulei sare cimbru   Mod de preparare: Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi-o şi lăsaţi-o câteva ore […]

Bors cu spanac

Bors de spanac cu costita

Bors de spanac cu costita din: spanac, ceapa, usturoi, bors, costita, oua, sare, ulei, leustean, smantana. Ingrediente: 500 g spanac 6 jire de ceapă verde 6 fire de usturoi 1 l borş 100 g costiţă afumată 3 ouă fierte tari sare ulei leuştean 1 ceaşcă mijlocie cu smântână   Mod de preparare: Alegeţi spanacul, spălaţi-l frunză […]

Bors de varza cu marar

Bors de varza cu marar din: varza, untdelemn, ceapa, morcov, marar, orez, bors, apa, sare, smantana. Ingrediente: o varză mică 3-4 linguri de untdelemn 2-3 cepe un morcov mijlociu o legătură de mărar o cană cu orez 1 l borş apă sare 200-300 ml smântână   Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzele veştede, […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean

Ciorba de potroace cu leustean verde

Ciorba de potroace cu leustean verde din: maruntaie de pasare, zarzavat, ceapa, orez, zeama de varza, verdeata, piper, sare.   Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre zarzavat (rădăcini de morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină) o ceapă 2 linguri orez 500 ml zeamă de varză verdeaţă (mărar, leuştean) piper sare     Mod de preparare: Măruntaiele de […]

retete

Bors ucrainean

Bors ucrainean din: carne de porc, ceapa, morcov, patrunjel, ardei, cartofi, sfecla, varza, bors, suc de rosii, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe un morcov un trunjel un ardei gras 4-5 cartofi mijlocii 3-4 linguri sfeclă roşie rasă un sfert varză dulce borş şi suc de roşii după gust 100 […]

Bors de pui

Bors de carne de pui

Bors de carne de pui din: pui, ceapa, telina, ardei, rosie, morcov, taitei de casa, bors, leustean. Ingrediente: 1 pui mic sau 1/2 pui mare 1 ceapă 1 ţelină 1 ardei 1 roşie 1 morcov 100 g tăiţei de casă 1l borş leuştean smântână sare   Mod de preparare: Curăţaţi puiul de tuleie şi fulgi, […]

Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Ciorba de fasole uscata cu afumatura din: fasole, ceapa, pastarnac, morcovi, patrunjel, rosii, tarhon, costita, carnati fumati, zeama de varza, sare. Ingrediente: 350 g fasole boabe albă sau pestriţă 2 cepe 1 păstărnac 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 roşii mari sau 2 linguri cu bulion de roşii 4-5 tije de tarhon sau de […]

retete

Zara moldoveneasca

Zara moldoveneasca din: cartofi, morcovi, telina, fasole verde, ceapa, varza cruda, sare, zer, patrunjel, marar, leustean, ou. Ingrediente: 2 cartofi 2-3 morcovi 1 ţelină 10-14 păstăi de fasole verde 1 ceapă 6-8 frunze de varză crudă sare 1 l zer pătrunjel şi mărar tocate împreună 1 ou 2-3 fire de leuştean   Mod de preparare: […]

Bors taranesc

Bors din praz

Bors din praz din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, sare, bors, leustean. Ingrediente: 2-3 bucăţi de praz 1 morcov 4 linguri cu orez 1 ţelină cu frunze 2 roşii din conservă 1 ceapă sare 1 l de borş leuştean   Mod de preparare: Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă şi o tăiaţi […]

Ciorba de ciocanele de porc

Ciorba de ciocanele de porc

Ciorba de ciocanele de porc din: picioare de porc, limba, cozi, urechi, ceapa, morcovi, telina, telina, orez, leustean, patrunjel, varza, sare. Ingrediente: 4 picioare de porc tânăr 1-2 bucăţi limbă 3-4 cozi 2 urechi 1 ceapă 2 morcovi 1 felină 3-4 tije de ţelină cu frunze 1 ceaşcă de orez leuştean şi pătrunjel tocate 1/2 […]

Bors cu carne de vacuta

Bors cu carne de vacuta

Bors cu carne de vacuta din: carne de vita, ceapa, orcov, ardei, rosii, orez, bors, leustean, ou sau smantana, sare.   Ingrediente: 3/4 kg carne de vită de la cap sau de la piept o ceapă 1 morcov 1 ardei gras 3 roşii 3 linguri de orez 1 l borş leuştean tocat ou sau smântână […]

Ciorbă de varză cu legume

Ciorba de varza cu carnati

Ciorba de varza cu carnati din: varza murata, carnati afumati, untura, faina, ceapa, sare, boia, smantana. Ingrediente: 1 varză murată 250 g cârnaţi afumaţi 1 lingură cu untură 2 linguri cu făină 1 ceapă tocată sare 2 linguri cu boia dulce de ardei 1 pahar cu smântână   Mod de preparare Ciorba de varza cu […]

Bors de vita cu smantana

Bors de vita cu smantana

Bors de vita cu smantana din: carne de vita, ceapa, morcov, albitura, ardei, rosii, bors, smantana, sare, ou, orez, leustean. Ingrediente: 750 g carne de vita 1 ceapă 1 morcov albitură 1 ardei gras 3 roşii 1 l borş 1- 1 pahar cu smântâna sare 1 ou orez leuştean   Mod de preparare Bors de […]

Ciorba de salata verde cu kaizer

Ciorba de salata verde cu kaizer din: salata, kaizer, usturoi, ardei, rosii, oua, ulei, smantana, cartofi, faina, patrunjel, sare, piper, otet. Ingrediente: 4 salate 400 g kaizer sau cârnaţi afumaţi 5 căţei de usturoi sau 5 fire de usturoi verde 2 ardei graşi 2 roşii 4 ouă 50 ml ulei 200 g smântână 2 cartofi […]

Bors cu afumatura de porc

Bors cu afumatura de porc

Bors cu afumatura de porc din: carne afumata de porc, ceapa, morcovi, telina, bulion, taitei de casa, ou, leustean, sare, bors. Ingrediente: 1/2 kg carne afumată de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 telină 1 linguriţă de bulion 100 g tăiţei de casă 1 ou 2 linguri cu leuştean verde sau uscat sare 1 l […]

Ciorba olteneasca de rosii

Ciorba olteneasca de rosii din: rosii, ceapa, morocv, patrujel, usturoi, unt, cimbru, orez, zahar, corcoduse. Ingrediente: • 1 1/2 kg roşii • 1 ceapă • 1 morcov • 1 rădăcină de pătrunjel • 3 căţei de usturoi • 1 lingură unt sau ulei • 1 crenguţă de cimbru • 200 g orez • 1 linguriţă zahăr […]

Bors de varza

Bors de fasole boabe cu costita afumata

Bors de fasole boabe cu costita afumata din: fasole, ceapa, usturoi, costita, rosii, morcov, cimbru, sare, leustean, bors, ardei. Ingrediente: 250 g fasole nouă 4-5 fire de ceapă verde usturoi 200 g costiţă afumată 2 roşii 1 morcov 1 crengută de cimbru sare leuştean tocat 1 l de borş 1 ardei gras   Mod de […]

Ciorba de stevie

Ciorba de stevie cu cartofi

Ciorba de stevie cu cartofi din: stevie, ceapa, usturoi, cartofi, bulion, oua, orez, bors, morcovi, leustean, marar, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 legături ştevie 1 ceapă uscată mare 6-8 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5 morcovi noi 2 linguri bulion 4-5 cartofi noi medii 2 ouă 4 linguri orez 800 ml borş 1 legătură […]

Borş ţărănesc din carne de vită

Bors de ied cu legume

Bors de ied cu legume din: carne de ied, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, bulion, ceapa, telina, cartofi, ardei, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de ied cu os (gât, coaste) 4 morcovi noi măricei 1 rădăcină de pătrunjel rădăcină medie de păstârnac 1/3 varză nouă 1 linguri bulion 1 ceapă mică 6 fire ceapă verde […]

Ciorba de loboda cu ou – usor de preparat

Ciorba de loboda cu ou din: loboda, ceapa, usturoi, morcovi, orez, leustean, bors, ulei, oua, sare. Ingrediente: 8 legături lobodă roşie 1 ceapă uscată mică 8 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5 morcovi noi 5 linguri orez 2 legături leuştean 1 l borş ulei 3 ouă sare   Mod de preparare: Tăiaţi cozile […]

Ciorba de porc cu tarhon si orez

Ciorba de porc cu tarhon si orez

Ciorba de porc cu tarhon si orez din: scaricica, ceapa, orez, patrunjel, pastarnac, morcovi, tarhon, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg scăricică de porc, bine împănată 1 ceapă uscată mare 8-10 fire ceapă verde 5 linguri orez 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 8 morcovi noi 2linguri tarhon tocat oţet sare 2 gălbenuşuri   Mod de […]

Ciorba de salata verde cu crutoane

Ciorba de salata verde cu afumatura

Ciorba de salata verde cu afumatura din: salata verde, ceapa, morcovi, costita, iaurt, faina, ulei, oua, sare. Ingrediente: 1 salată verde mare 1 ceapă medie 5-6 fire ceapă verde 6 morcovi noi (8 dacă sunt mici) 75-100 g costiţă sau slănină bine afumată 500 g iaurt simplu 1 linguriţă făină 3 linguri ulei 2 ouă […]

Bors din cap de miel cu legume

Bors de miel cu verdeturi

Bors de miel cu verdeturi din: miel, ceapa, morcovi, bors, leustean, orez, sare, galbenus. Ingrediente: 1/2 cap de miel 1 gât de miel 400 g coaste de miel 15 fire ceapă verde 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: […]

Ciorba cu kaizer

Ciorba de salata verde cu costita

Ciorba de salata verde cu costita din: salata verde, costita, ceapa, morcovi, iaurt, faina, ulei, oua, sare. Ingrediente: 1 salată verde mare 1 ceapă medie 5-6 fire ceapă verde 6 morcovi noi (8 dacă sunt mici) 75-100 g costiţă 500 g iaurt simplu 1 linguriţă făină 3 linguri ulei 2 ouă sare oţet   Mod […]

Ciorba de miel cu legume si orez

Ciorba de miel cu verdeturi

Ciorba de miel cu verdeturi din: cap de miel, coaste, ceapa, morcovi, leustean, orez, bors, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cap de miel 400 g coaste de miel 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Tăiaţi bucăţi cât mai mici […]

Bors de sfecla cu bulion

Bors de sfecla cu usturoi

Bors de sfecla cu usturoi din: carne de vita, sfecla, morcovi, gulii, cartofi, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana, verdeata. Ingrediente: un kg carne de vită de supă un os de vită cu măduvă o sfeclă fiartă sau coaptă 250 g morcovi 250 g gulii 250 g cartofi o ceapă înţepată cu 2 cuişoare un căţel […]

Ciorba de loboda (Bors de loboda)

Ciorba de loboda (Bors de loboda)

Ciorba de loboda (Bors de loboda) din: loboda verde, orez, ceapa verde, leustean, bors, sare. Ingrediente: 1/2 kg lobodă verde (4-5 legături) 2 linguri orez 2 legături ceapă verde 1 legătură leuştean 1 I borş sare   Mod de preparare: Se pune la fiert 1-1,5 l apă. Când clocoteşte se pune orezul. După 5-10 minute, se […]

Ciorba de cartofi (cu bors sau zeama de varza)

Ciorba de cartofi (cu bors sau zeama de varza)

Ciorba de cartofi din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, oua, ulei, leustean, sare, bors sau zeama de varza. Ingrediente: 7-8 cartofi de mărime medie 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac, eventual 1 telină 2 cepe 2-3 roşii coapte sau 2-3 linguri bulion 2 ouă 4 linguri ulei 1 legătură leuştean verde sare […]

Ciorba de dovlecei cu carne de vita

Ciorba de dovlecei (Bors de dovlecei)

Ciorba de dovlecei (Bors de dovlecei) din: dovlecei, morcovi, patrunjel, leustean, bors, sare, ulei, oua, smantana. Ingrediente: 1/2 kg dovlecei cruzi 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel pătrunjel verde leuştean verde 1 I borş sare 1 lingură ulei 2 ouă 1 lingură smântână   Mod de preparare: Morcovul şi pătrunjelul se curăţă şi se spală […]

Crema acra de corcoduse pentru ciorbe sau supe

Crema acra de corcoduse pentru ciorbe sau supe

Crema acra de corcoduse pentru ciorbe sau supe din: corcoduse verzi. Ingrediente: 1 kg corcoduşe verzi, acre, cu sâmburi tari   Mod de preparare: Intr-un vas smălţuit sau din inox, se pun la fiert corcoduşele – acoperite de apă. Fierberea se face la foc potrivit la început şi mai redus după aceea, până ce corcoduşele […]

Ciorbă ardelenească de fasole verde

Ciorba de fasole verde cu lapte acru

Ciorba de fasole verde cu lapte acru din: fasole verde, ceapa, rosii, lapte batut, faina, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 3 cepe 2-3 roşii (sau 2-3 linguri bulion) 1 I lapte bătut (acrit bine) 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Se pune la fiert o oală cu 2 I de apă fără […]