Bors de hribi cu varza acra

Bors de fasole verde cu ceapa

Bors de fasole verde cu ceapa din: fasole verde, patrunjel, marar, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei, sare, untdelemn, bors. Ingrediente: 250 g fasole verde 2 legături pătrunjel 2 legături de mărar 4 cepe 2 legături ceapă verde 4 roşii 4 ardei sare undelemn borş   Mod de preparare: Se prepară ca şi borşul de cartofi […]

Ciorba de hamei

Ciorba de hamei din: hamei, ceapa, orez, sare, verdeata. Hameiul, cunoscut în principal ca ingredient în fabricarea berii, este de asemenea folosit în bucătăria românească pentru a da savoare unor mâncăruri specifice. Ingrediente: un kilogram hamei o ceapă 3 linguri orez sare verdeaţă     Mod de preparare: Hameiul, bine curăţat şi spălat, se fierbe […]

Supă cu orez

Ciorba de zarzavat cu vinete

Ciorba de zarzavat cu vinete din: zarzavat, ceapa, cartofi, fasole verde, mazare, rosii, ardei, dovlecel, vanata, varza, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: zarzavat (un morcov, un păstârnac, un pătrun­jel) 3 cepe 4 cartofi o mană de fasole verde o mână de mazăre verde 4, 5 roşii 2 ardei un dovlecel o vânătă un sfert varză 2 […]

Ciorba ardeleneasca de vacuta

Ciorba de vacuta cu parmezan

Ciorba de vacuta cu parmezan din: piept de vita, ceapa, morcov, usturoi, ulei, pasta de rosii, telina, ardei, unt, parmezan.   Ingrediente: 300 g piept de vită 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 500 g ţelină (rădăcina) sare ardei iute 2 felii pâine 1 […]

Ciorba gustoasa de vacuta

Ciorba gustoasa de vacuta din: carne de vita, ceapa, usturoi, dafin, sare, piper, smantana, lamaie, faina, morcov, telina, untura, pastarnac. Ingrediente: 350 g carne de vită 1 ceapă roşie 3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin sare 1 linguriţă boabe de piper 100 ml smântână 1 lingură zeamă de lămâie 1 morcov 2 linguri […]

Ciorba a la grec cu orez

Ciorba de dovlecei dreasa cu ou

Ciorba de dovlecei dreasa cu ou din: dovlecei, patrunjel, marar, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei. Ingrediente: 6-8 dovlecei tineri 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2 cepe 4 legături ceapă verde 4 roşii 4 ardei   Mod de preparare: Dovleceii, curăţaţi de coajă, se taie în bucăţi mici şi se pun la fiert în apă […]

Borş de păstrăv

Bors de peste asortat

Bors de peste asortat din: biban, crap, somn, morcovi, cartofi, ceapa, patrunjel, concentrat de legume, dafin, bors. Ingrediente: 300 g biban 300 g crap 300 g somn 3 morcovi 2 cartofi 2 cepe 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură concentrat de legume deshidratate 1 frunză de dafin 1 I borş   […]

Bors de peste cu verdeata

Bors de peste moldovenesc

Bors de peste moldovenesc din: peste mic, capete de crap, cozi de crap, crap, stiuca sau salau, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, rosii, otet sau bors, leustean, sare. Ingrediente: 1/2 kg peşte mic, proaspăt 2 capete de crap 2 cozi de crap 1 kg crap, ştiucă sau şalău 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 ardei gras […]

Ciorba de peste acrita cu zeama de varza

Ciorba din icre si lapti de peste

Ciorba din icre si lapti de peste din: peste, lapti, icre nematurate, ceapa, ardei, morcov, pastarnac, rosii, sare, concentrat de legume, fidea, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 6 peşti (capete şi cozi) 250 g lapţi şi icre nematurate 1 ceapă 1 ardei roşu 1 morcov 1 păstârnac 2-3 roşii 1 linguriţă sare 1 linguriţă concentrat de […]

Ciorba de legume si zarzavat

Ciorba de somn cu legume

Ciorba de somn cu legume din: somn, ceapa verde, ardei, rosie, morcovi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg somn 2 fire ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 roşie 1 legătură morcovi noi frunze de pătrunjel şi leuştean sare piper 1 lămâie 2 linguri ulei 1 varză mică 3 litri apă   Mod de preparare: […]

Ciorba de perisoare de pui

Ciorba de perisoare de pui din: carne de pui, ceapa, orez, paprika, morcovi, ardei, pastarnac, telina, patrunjel, leustean, marar, rosie, gulie, smantana. Ingrediente: 600 g carne tocată de pui 2 cepe 6 linguri orez 2 albuşuri 1 linguriţă rasă paprika dulce 3 morcovi 1 ardei 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 1 gulie […]

Ciorbă de primăvara din carne de porc

Ciorba de post cu cartofi

Ciorba de post cu cartofi din: cartofi, rosii, ardei, ceapa, ulei, maghiran, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g cartofi 3 roşii 1 felie ardei sau 1 lingură paştă de ardei 1 ceapă puţin ulei sare piper maghiran zeamă de lămâie sau zeamă de varză acră   Mod de preparare: Se înăbuşe ceapa mărunţită […]

Ciorba de varza murata cu afumatura

Ciorba de varza murata cu afumatura

Ciorba de varza murata cu afumatura din: varza, ceapa, usturoi, carne de porc, carnati, dafin, faina, ulei, sare, boia. Ingrediente: 500 g varză murată 1 ceapă roşie 2 căţei usturoi carne afumată crudă de porc 1 fir de cârnaţi afumat 2 foi de dafin sare boia 2 linguri faină 4 linguri de ulei   Mod […]

Ciorba ardeleneasca cu costita de porc

Ciorba ardeleneasca cu costita de porc

Ciorba ardeleneasca cu costita de porc din: costita, morcovi, patrunjel, ardei, ceapa, orez, ulei, sare, leustean, smantana, varza murata. Ingrediente: 400 g costiţă de porc afumată 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ardei capia 1 ceapă 40 g orez 4 linguri ulei sare leuştean 100 ml smântână 100-150 ml zeamă de varză murată   […]

Ciorba_de_cartofi_cu_ciolan_afumat

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat din: cartofi, ciolan, ceapa, morcov, pastarnac, telina, ou, smantana, tarhon, leustean. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 kg ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină 1 ou 100 ml smântână tarhon leuştean   Mod de preparare: Pune ciolanul la fiert până cade carnea de pe os. […]

Bors de urzici cu ceapa si orez

Bors de urzici cu ceapa si orez

Bors de urzici cu ceapa si orez din: urzici, ceapa, patrunjel, marar, ceapa verde, ardei, sare, orez, bors, apa. Ingrediente: 4- 5 grămăjoare urzici o ceapă pătrunjel verde mărar verde 2-3 cepe verzi un ardei gras sare 50 g orez 500 ml borş acru 1 l apă   Mod de preparare: Urzicile tinere se aleg […]

Bors clasic de sfecla rosie

Bors clasic de sfecla rosie din: sfecla, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, bors, apa, sare. Ingrediente: 0 sfeclă mai mare sau 2 mai mici 2 rădăcini pătrunjel 2 păstârnaci o jumătate telină o ceapă 1 l borş 1,5 l apă sare   Mod de preparare: Bors clasic de sfecla rosie: spală bine sfecla, se curăţă de […]

Bors cu caltabos

Bors de loboda (sau de stevie)

Bors de loboda (sau de stevie) din: loboda, ceapa verde, orez, fidea, spaghete, leustean, marar, patrunje, ou, smantana, bors. Ingrediente: 5-6 legături de lobodă roşie 6-7 fire die ceapă verde o lingură orez o mână de fidea sau 5-6 fire de spaghete rupte mic leuştean mărar pătrunjel verde un ou smântână 750 ml borş   […]

Ciorba de naut cu carnati

Ciorba de naut cu carnati

Ciorba de naut cu carnati din: naut, carnati, ceapa, ardei, morcov, patrunjel, usturoi, dafin, boia, tarhon, ulei, sare. Ingrediente: 250 g năut uscat 150 g cârnaţi 1 ceapă 1 ardei 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă tarhon în oţet oţet de tarhon […]

Ciorba de hribi cu verdeata

Ciorba de hribi cu usturoi

Ciorba de hribi cu usturoi din: hribi, morcovi, patrunjel, cartofi, ceapa, ardei, bulion, usturoi, ulei, patrunjel, sare, smantana. Ingrediente: 2 pumni de hribi uscaţi 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cartofi mari 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ardei gras 1/2 ardei iute 1 ceaşcă bulion smântână ulei sare frunze de pătrunjel verde   […]

Ciorba de cartofi cu rosii si verdeata

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat din: ciolan, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, faina, bulion, telina, sare, piper, smantana.   Ingrediente: 1 ciolan mic şi afumat 600 g cartofi 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei ulei 2 linguri făină 200 ml bulion frunze verzi de pătrunjel şi ţelină sare […]

Bors aromat de legume

Bors de legume si smantana

Bors de legume si smantana din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, fasole verde, dovlecel, rosii, ardei, bors, smantana, ou, verdeata, apa, sare. Ingrediente: 2 cartofi o telină o ceapă 2 morciovi un pătrunjel un păstărnac un sfert varză o mână de fasole verde un dovlecel tânăr 3-4 roşii 2-3 ardei graşi 500 ml […]

Bors de hribi cu varza acra

Bors de fasole verde grasa

Bors de fasole verde grasa din: fasole verde grasa, ceapa, ardei, rosii, patrunjel, faina, ou, smantana, apa, bors. Ingrediente: 500 g fasole verde grasă 2 cepe 2 ardei graşi 4-5 roşii pătrunjel verde o lingură faină un ou 3 linguri smântână 2 l apă 500 ml borş     Mod de preparare: Se curăţă, se […]

Bors de urzici

Bors de urzici cu taitei

Bors de urzici cu taitei din: urzici, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, bulion, bors, taitei, sare. Ingrediente: 2 pumni mari de urzici 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 ardei roşu sau 1 gogoşar murat 200 ml bulion 200 ml borş 0 mână de tăieţei ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală […]

Bors rapid cu fasole

Bors gustos de fasole

Bors gustos de fasole din: fasole boabe, morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa, cimbru, leustean, untdelemn, apa, bors, sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe un morcov un pătrunjel un păstârnac o ceapă cimbru leuştean 2 linguri untdelemn 2 l apă 2 ceşti borş sare   Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală şi se pune în […]

Bors de cartofi

Bors de cartofi cu smantana

Bors de cartofi cu smantana din: cartofi, morcov, patrunjel, telina, verdeata, ceapa, apa, leustean, sare, smantana. Ingrediente: 3-4 cartofi un morcov un pătrunjel o telină verdeaţă o ceapă 1l apă 1l borş o crenguţă leuştean sare smântână   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe legumele, în afară de cartofi, şi […]

Bors cu perisoare de peste si smantana

Bors cu perisoare de vita

Bors cu perisoare de vita din: carne de vita, orez, ceapa, ou, sare, piper, apa, os cu maduva, patrunjel, morcov, ceapa, leustean, oua, smantana bors. Ingrediente: Pentru perişoare: 300 g carne de vacă o lingură orez o ceapă un ou sare piper Pentru borş: 1,5 l apă un os cu măduvă un pătrunjel un morcov o […]

Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole cu salata verde

Ciorba de fasole cu salata verde din: fasole, costita, zer, salata verde, smantana, sare, piper. Ingrediente: 350 g fasole uscată 350 g costiţă afumată 1 litru zer 1 căpăţână salată verde smântână sare otet   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se pune la fiert în apă […]

Ciorba_cu_sunca

Ciorba cu sunca

Ciorba cu sunca din: ceapa, sunca, orez, oua, faina, smantana, marar, sare, piper. Ingrediente: 4-5 cepe verzi 200 g şuncă 50 g orez 4 ouă fierte 2 linguri făină 100 ml smântână sare ulei mărar verde zeamă de lămâie   Mod de preparare: Şunca se taie cubuleţe, se prăjeşte în puţin ulei, apoi se adaugă […]

Bors de pui cu loboda

Bors de pasare

Bors de pasare din: gaina, apa, bors, morcov, patrunjel, ceapa, leustean, ou, smantana, sare, patrunjel. Ingrediente: 0 găină 2 l apă 500 ml borş un morcov un pătrunjel o ceapă o crenguţă leuştean un ou 2-3 linguri smântână sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine găina; se taie bucăţi. […]

Bors de rata cu leustean

Bors de rata cu leustean din:carne de rata, bors, ardei, oua, ceapa, leustean, rachiu, sare, piper.   Ingrediente: 1,2 kg carne de raţă 2 1/2 l apă 1/2 l borş sare piper 2 cepe 2 ardei graşi 2 ouă de raţă leuştean 1 păhărel de rachiu de corcoduşe   Mod de preparare: Bors de rata […]

Ciorba de peste Clarias

Ciorba pescareasca cu obleti

Ciorba pescareasca cu obleti din: obleti, crap, ceapa, patrunjel, ardei, rosii, lamaie sau bors, patrunjel, leustean, sare, piper, apa. Ingrediente: 2 kg obleţi (peşti mărunţi) 1 kg crap o ceapă un pătrunjel un ardei gras 3-4 roşii zeamă de lămâie sau 500 ml borş pătrunjel şi leuştean verde sare piper 3 l apă   Mod […]