Ciorba_de_cartofi_cu_ceapa_verde

Ciorba de cartofi cu ceapa verde

Ciorba de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, ceapa, sunca, unt, smantana, lamaie, zarzavat, sare, piper. Ingrediente: 600 g cartofi 4 cepe verzi 200 g şuncă afumată 2 linguri unt 150 g smântână pentru gătit coajă rasă de lămâie 1 lingură zarzavat cu sare la borcan sare piper   Mod de preparare: Ciorba de cartofi […]

Ciorba_de_post_cu_legume

Ciorba de post cu legume

Ciorba de post cu legume din: cartofi, morcovi, ceapa, gogosar, gulie, orez, prune, ulei, sare, patrunjel, piper, otet. Ingrediente: 4-5 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 gogoşar murat 1 gulie 2-3 linguri orez 1 pumn de prune uscate ulei sare piper frunze de pătrunjel verde otet   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală […]

Ciorba de vita si ciuperci

Bors de vita – usor de preparat

Bors de vita din: carne de vita, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei, rosii, varza, cimbru, bors, apa, smantana, ou. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 2 morcovi un păttrunjel un păstârnac o ceapă o jumătate de ţelină un ardei grras 2-3 roşii o felie varză dulce o crenguţă cimbru 1 l borş 2 l […]

Ciorba_de_creier_de_porc

Ciorba de creier de porc

Ciorba de creier de porc din: creier de porc, faina, unt, smantana, patrunjel, lamaie, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 2 creieri de porc 2 linguri făină 2 linguri unt 1 litru supă de oase 1 gălbenuş de ou 100 ml smântână frunze de pătrunjel verde sare piper 1 lămâie 4 felii franzelă prăjită sau crutoane   […]

Ciorba_de_linte_galbena

Ciorba de linte galbena

Ciorba de linte galbena din: linte, slanina, arpacas, morcovi, cartofi, telina, ceapa, otet, sare. Ingrediente: 200 g linte galbenă 100 g slănină afumată 50 g arpacaş 2-3 morcovi 2 cartofi 1 felie ţelină 1 ceapă 1,2 litri supă de oase (sau de legume) sare oţet   Mod de preparare: Se pun separat la înmuiat lintea […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Reteta clasica: Ciorba de potroace

Ciorba de potroace din: maruntaie de pasare, zeama de varza, ceapa, leustean, patrunjel, morcov, ardei, orez, oua, apa. Ingrediente: măruntaie de pasăre (în special curcan şi gâscă) 1 l zeamă de varză o ceapă 2 crenguţe leuştean un pătrunjel un morcov un ardei verde mic 2 linguri orez 2 ouă 1 l apă   Mod […]

Ciorbita de burta

Ciorbita de burta

Ciorbita de burta din: burta, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, patrunjel, sare, ou, apa, otet, usturoi. Ingrediente: 1 kg burtă 2 cepe un morcov un pătrunjel un păstârnac pătrunjel verde sare un ou 2,5 l apă oţet de vin un căţel usturoi   Mod de preparare: Se curăţă burta cu sare, se spală foarte bine în […]

Ciorba din cap de miel

Ciorba din cap de miel

Ciorba din cap de miel din: cap de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, leurda, orez, smantana, sare, otet.   Ingrediente: 1 cap de miel bine curăţat 3-4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelina 2 legături ceapă verde 1 legătură leurdă sau 2-3 fire usturoi verde 50 g orez 2 gălbenuşuri 200 g smântână sare […]

Ciorba_de_gulii_cu_mazare

Ciorba de gulii cu mazare

Ciorba de gulii cu mazare din: gulii, ceapa, morcovi, mazare, ulei, smantana, boia, cimbru, ardei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 gulii potrivite 250-300 g mazăre congelată 2 morcovi 1 ceapă 5 linguri ulei 1 gălbenuş de ou 200 ml smântână sare oţet 1 linguriţă boia de ardei cimbru proaspăt sau uscat ardei iute pătrunjel verde […]

Ciorba de perisoare cu boia

Ciorba de perisoare cu boia din: morcovi, patrunjel, telina, cartofi, mazare, orez, ceapa, ulei, marar, carne, ou, smantana, sare, piper, boia.     Ingrediente: 6 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1/2 ţelină 2 cartofi 100 g mazăre 3 linguri orez 1 ceapă ulei sare piper mărar zeamă de lămâie Pentru perişoare: 500 g carne tocată […]

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba de fasole si carnati

Ciorba de fasole si carnati din: carnati, fasole, varza, usturoi, dafin, faina, ulei. Ingrediente: 250 g cârnaţi Trandafir 250g fasole boabe 1 ceapă 250 g varză 4 căţei de usturoi dafin făină ulei   Mod de preparare: Se înmoaie fasolea şi se lasă astfel peste noapte. A doua zi se fierbe în apă sărată împreună […]

Ciorbă de carnati afumaţi si varză acră

Ciorba cu carnati taranesti

Ciorba cu carnati taranesti din: carnati taranesti, fasole verde, mazare, usturoi, ceapa, taron, smantana, frisca, lamaie, ulei, chimen, otet, sare, piper. Ingrediente: 350 g cârnaţi ţărăneşti 250 g fasole verde 250 g mazăre 2 căţei de usturoi 1 ceapă tarhon 200 ml smântână 100 ml frişcă 1/2 lămâie ulei 1/2 linguriţă chimen 1 linguriţă oţet […]

Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca de gaina

Ciorba taraneasca de gaina din: carne de gaina, zarzavat, ceapa, cartofi, ardei, rosii, mazare, varza, fasole, leustean, patrunjel, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 600-700 g carne de găină 2 1/2 l apă sare zarzavat pentru supă 1 ceapă 500 g cartofi 2 ardei graşi 300 g roşii puţină varză albă 200 g mazăre câteva păstăi de […]

Ciorba de potroace de pasare

Ciorba de potroace cu carne de pasare

Ciorba de potroace cu carne de pasare din: carne de pasare, zarzavat, leustean, zeama de varza. Ingrediente: 1, 2 kg carne de pasăre (capul, aripile, spinarea, pipota) zarzavat 1 legătură de leuştean 2-3 l apă zeamă de varză   Mod de preparare: Puneţi carnea la fiert cu foarte puţină sare, luaţi cu atenţie spuma, după […]

Bors cu smantana

Bors de pui cu rosii

Bors de pui cu rosii din: carne de pui, rosii, ceapa, orez, bors, marar, smantana. Ingrediente: 200 kg carne de pui 250 g roşii  5-6 fire de ceapa verde 50 g orez 2-3 l de apă 1 l borş 2 legaturi de mărar 2 gălbenuşuri 2 linguri cu smântână Mod de preparare: Tăiaţi puiul în […]

Ciorbă grecească de vită

Ciorba greceasca de gaina

Ciorba greceasca de gaina din: carne de gaina, zarzavat, orez, lamaie, patrunjel, sare. Ingrediente: 600 g carne de găină (pui) zarzavat sare 50 g orez 2 gălbenuşuri o lămâie zemoasă pătrunjel verde 2-3 l de apă Mod de preparare: Tăiati carnea in bucăţi mai mici, egale şi fierbeţi-le în apa in care aţi pus o linguriţă […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean

Bors de potroace cu carne de gasca

Bors de potroace cu carne de gasca din: carne de gasca, apa, bors, ceapa, orez, ardei, leusetan, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg carne de gâscă 3 l de apă 1/2 l de borş sau zeamă de varza 2 cepe 50 g orez sare piper 2 ardei graşi leuştean verde 2 linguri cu smântână   […]

ciorbe

Ciorba rece de avocado cu tarhon

Ciorba rece de avocado cu tarhon din: avocado, lapte de soia, tarhon, sare. Ingrediente: 2 avocado coapte 250 ml lapte de soia 1 lingură tarhon tăiat cu foarfecă sare         Mod de preparare: Tăiaţi fructele de avocado în două, sccoateţi sâmburele şi recuperaţi pulpa cu ajutoruil unei linguriţe. Puneţi-o în mixer împreună […]

Ciorba de pui cu bors

Ciorba de pui cu bors

Ciorba de pui cu bors din: carne de pui, morcov, telina, verdeata, bors, sare, ceapa. Ingrediente: 500 g carne de pui 1 morcov ţelină, după gust verdeaţă borş sare, după gust 1 ceapă   Mod de preparare: Dai prin răzătoarea cea mare zarzavatul şi îl pui la fiert într-o oală cu apă. Adaugi bucăţile de […]

Bors cu spanac

Bors de spanac cu pui afumat

Bors de spanac cu pui afumat din: spanac, morcovi, cartofi, ceapa, pastarnac, suc de rosii, ulei, sare, piper, piept de pui afumat sau pulpe de pui afumate, leustean, patrunjel, bors.   Ingrediente: 2 kg spanac 2 morcovi 500 g cartofi 2 cepe 1 păstârnac 500 ml suc de roşii 150 ml ulei sare piper 400 […]

Ciorba din cartofi noi

Ciorba din cartofi noi

Ciorba din cartofi noi din: cartofi, morcovi, rosii, pastarnac, faina, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi noi 2-3 morcovi 2 roşii 1 rădăcină de păstârnac 1 lingură făină 2 legături ceapă verde 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper măcinat 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cunreţi legumele […]

Ciorba de peste cu stevie

Ciorba de peste cu stevie

Ciorba de peste cu stevie din: file de cod, stevie, morcov, apa, patrunjel, telina, ceapa verde, usturoi verde, ardei, orez, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri de cod sau altfel de peşte 2 legături ştevie 2 1/2 I apă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină mică 1 legătură ceapă verde 2 fire […]

Ciorba de salata cu praz

Ciorba de salata cu praz

Ciorba de salata cu praz din: salate, praz, cartofi, orez, ulei, morcov, marar, lamaie, sare, piper, boia. Ingrediente: 3 salate verzi mari 3 fire de praz 3 cartofi 2 linguri orez 2 linguri ulei 1 morcov 1 legătură mărar 1 lămâie sare piper boia dulce   Mod de preparare: Cureţi legumele şi le speli bine. […]

Ciorba de linte cu unt

Ciorba de linte cu bacon

Ciorba de linte cu bacon din: linte, ceapa, morcov, pastarnac, suc de lamaie, rosii, ulei, bacon, sare, verdeata.   Ingrediente: o conservă mare linte gata fiartă o ceapă un morcov un păstârnac sucul unei lămâi 2-3 linguri cuburi de roşii în bulion o lingură ulei sare Pentru servit: bacon verdeaţă   Mod de preparare: Se […]

Kibbeh de dovleac

Ciorba de dovleac cu nuci

Ciorba de dovleac cu nuci din: dovleac, lapte de soia, nucsoara, nuca, patrunjel, sare.   Ingrediente: 800 g miez de dovleac 300 ml lapte de soia 1 vârf de linguriţă de nucşoară 50 g nucă sfărâmată 1 linguriţă pătrunjel tăiat cu foarfecă sare   Mod de preparare: Tăiaţi dovleacul cubuleţe, apoi fierbeţi-l la aburi 15 […]

Bors de stevie cu macris

Reteta bors de stevie

Reteta bors de stevie din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa, ulei, bors, leustean, patrunjel, sare.   Ingrediente: un kilogram ştevie un morcov o rădăcina păstârnac o ceapă 2 linguri ulei pătrunjel leuştean 500 ml borş sare   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte un pic în ulei, apoi se adaugă morcovul ras. Se pune şi […]

Ciorba ruseasca cu varza acra

Ciorba ruseasca cu varza acra din: varza acra, carne de vita, morcovi, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: varză acră de o săptămână 500 g carne de vită 2 morcovi 2 rosii 2 cepe 2 linguri ulei mărar sare piper   Mod de preparare: Carnea se pune la fiert în apă cu sare, se ia […]

Bors marinaresc cu gasca salbatica

Bors de gasca cu taitei

Bors de gasca cu taitei din: tacam de gasca, ceapa, morcov, patrunjel, telina, dovlecel, ardei iute, cartofi, pasta de ardei, suc de rosii, bors, leustean, sare, taitei, ou. Ingrediente: tacâmul de la gâscă 1 ceapă, 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 fir de ţelină 1 dovlecel 1 ardei iute 2-3 cartofi 3 linguri pastă […]

Supa de pipote cu legume 

Ciorba de pipote cu leustean

Ciorba de pipote cu leustean din: pipote, morcovi, patrunjel, ceapa, telina, ulei, paste, smantana, oua, lamaie, leustean. Ingrediente: 400 g pipote 2 morcovi 1 pătrunjel rădăcină 1 ceapă mică 1 felie de ţelină 3 linguri ulei 1 lingură paste mărunte 100 g smântână 1 gălbenuş zeamă de lămâie frunze de leustean   Mod de preparare: […]

Ciorba de gulii umplute

Ciorba de gulii umplute

Ciorba de gulii umplute din: gulii, morcovi, patrunjel, pastarnac, cartofi, carne tocata de curcan, orez, oua, smantana, sare, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 5 gulii 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac 2-3 cartofi 500 g carne tocată de curcan 4 linguri orez 3 ouă 100 g smântână sare suc de lămâie după gust pătrunjel verde […]

Ciorba de bucatele

Ciorba de pui cu legume si cus-cus

Ciorba de pui cu legume si cus-cus din: telina, ceapa, conopida, cartofi, morcovi, fasole, cus-cus, ciocanele de pui, condimente, patrunjel. Ingrediente: 1 ţelină 1 ceapă 2 bucăţele de conopidă 2 cartofi 2 morcovi 1 mână fasole verde 3 linguri cuş-cuş 6 ciocănele de pui sare condimente pentru ciorbă pătrunjel verde (opţional)   Mod de preparare: […]

Ciorba de vita cu ciuperci

Ciorba de vita cu ciuperci

Ciorba de vita cu ciuperci din: piept de vita, ciuperci, cartofi, ceapa, telina, morcovi, ardei, ulei, bors, leustean, sare. Ingrediente: 500-600 g cap de piept de vită 5-6 ciuperci 2 cartofi 1 ceapă 1 ţelină 2 morcovi 1 ardei gras 2-3 linguri ulei 500 ml borş 1 legătură leuştean sare   Mod de preparare: Se […]