Ciorba de legume si oua

Ciorba de legume si oua

Ciorba de legume si oua din: cartofi, fasole, morcov, telina, ceapa, suc de rosii, bors, cimbru, stevie, patrunjel, leustean, oua, ulei, smantana, sare.   Ingrediente: 3-4 cartofi de dimensiune medie 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă 100 g fasole păstăi 300 ml suc de roşii 500 ml borş 1 linguriţă cimbru uscat 1 legătură […]

Ciorba cu kaizer

Ciorba delicioasa de salata

Ciorba delicioasa de salata din: salata verde, supa de oase, telina, patrunjel, usturoi, smantana, oua, sare, ulei, costita afumata, otet, marar. Ingrediente: 1.5 kg salată verde 1.5 I supă de oase 100 g rădăcină de ţelină 150 g rădăcină de pătrunjel 100 g usturoi 200 ml smântână 3 ouă sare 50 ml ulei 200 g […]

Ciorba de sira de porc cu galuste de faina

Ciorba clasica de porc

Ciorba clasica de porc din: piept de porc, telina, morcovi, pastarnac, cartofi, dovlecel, ardei, ceapa, rosii, suc de rosii, zeama de varza, leustean, patrunjel, marar, zahar.   Ingrediente: 750 g piept de porc 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac 1 cartof 1 dovlecel 1 ardei roşu 1 ceapă 6-8 roşii cherry 100 ml suc de […]

Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci

Ciorba din rasol de vita

Ciorba din rasol de vita din: rasol de vita, morcovi, telina, varza, cartofi, fasole, sare, piper, tarhon, cimbru, pasta de tomate, ceapa, ardei. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 2 morcovi 1/2 rădăcină de ţelină 1/2 varză 4 cartofi 200 g păstăi de fasole galbenă sare piper tarhon cimbru 1 lingură mare pastă de tomate […]

Bors de vita cu sfecla

Bors de vita cu sfecla

Bors de vita cu sfecla din: carne de vita, sfecla, ceapa, ardei, bulion, bors, telina, sare, verdeata. Ingrediente: 450 g carne de vită o sfeclă proaspătă o ceapă un ardei gras o felie rădăcină ţelină 2 linguri bulion 500 ml borş sare verdeaţă   Mod de preparare: Carnea se taie mai mărunt si se pune […]

Bors bucovinean

Bors aromat de ciuperci

Bors aromat de ciuperci din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez, plante aromatice, bors, leustean, sare, piper, smantana. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri ulei 1 morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină potrivită 1 ceapă 2 linguri orez 1 linguriţă amestec de plante aromatice 600 ml borş leuştean verde sare piper smântână […]

Supa de linte si cartofi

Ciorba de linte cu perisoare

Ciorba de linte cu perisoare din: linte, ceapa, morcovi, cartofi, ardei, patrunjel, leustean, bors, sare, piper, bulion, carne tocata de porc, gris. Ingrediente: Pentru ciorbă: 1 cană linte 2 cepe 2 fire de ceapă verde 2 morcovi 2 cartofi 1 ardei gras verde frunze de pătrunjel şi leuştean 500 ml borş sare piper 200 ml […]

Bors de vita cu smantana

Bors de vita cu verdeata

Bors de vita cu verdeata din: carne de vita, patrunjel, morcov, ceapa, telina, rosii taitei, leustean, bors, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită o rădăcină pătrunjel un morcov o ceapă o felie dintr-o rădăcină de ţelină 2-3 roşii bine coapte 2-3 ghemuleţe de tăieţei 500 ml borş leuştean sare piper   Mod de […]

Ciorba de pui cu tarhon

Ciorba de pui cu tarhon

Ciorba de pui cu tarhon din: carne de pui, morcov, pastarnac, ceapa verde, stevie, tarhon, ou, faina, bors, iaurt. Ingrediente: 550 g carne de pui 1 morcov 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 5-6 frunze de ştevie 1 legătură tarhon 1 ou 1 lingură făină 500 ml borş sau zeama de la 1 lămâie iaurt […]

Bors

Bors cu legume – usor de preparat

Bors cu legume din: cartofi, ardei, morcovi, pastarnac, patrunjel, sfecle rosii, telina, patrunjel, suc de rosii, bors, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi 4 ardei graşi 2 morcovi 2 rădăcini de păstârnac 2 rădăcini de pătrunjel 2 sfecle roşii mai mici 1 ţelină 1 legătură pătrunjel 1 ceapă suc de roşii 250 ml borş acru de […]

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorbita de cartofi

Ciorbita de cartofi din: cartofi, varza, ceapa, morcov, pastarnac, telina, ardei, mazare, patrunjel, ulei, bors. Ingrediente: 4 cartofi 1/2 varză mică 2 cepe 1 morcov 1 păstarnac 1/2 rădăcină ţelină 1 ardei 100 g mazăre pătrunjel 4-5 linguri ulei 500 ml borş sare   Mod de preparare: Cureţi cepele, morcovul, păstârnacul şi ţelina şi le […]

Ciorba de miel cu morcovi si patrunjel

Ciorba de miel cu fasole si praz

Ciorba de miel cu fasole si praz din: fasole rosie, ulei, usturoi, carne de miel, ceapa, praz, patrunjel, cimbru, oregano, piper, sare, apa, menta, bors. Ingrediente: 250 g fasole roşie 3 linguri ulei 3 căţei usturoi tocaţi 700 g carne de miel 1 ceapă 4 fire praz 1/2 cană pătrunjel tocat 1 linguriţă cimbru 1 […]

Ciorba de fasole verde cu bors

Ciorba de fasole verde cu bors

Ciorba de fasole verde cu bors din: apa, bors, morcov, ardei, ceapa, rosii, pastarnac, telina, fasole verde, sare. Ingrediente: 2l apă 500 ml borş 1 morcov 1 ardei 1 ceapă 2 roşii 1 păstâmac 1/2 rădăcină ţelină 500 g fasole verde sare   Mod de preparare: Toci legumele şi pui morcovul, ceapa, păstârnacul şi ţelina […]

Bors de hribi

Bors gustos de hribi

Bors gustos de hribi din: hribi, cartofi, morcovi, pastarnac, ceapa, ardei, rosii, patrunjel, bors acru, fidea, sare. Ingrediente: 600 g hribi 3 cartofi 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 ardei capia 1 ardei gras 2 roşii 1 legătură pătrunjel 200 ml borş acru de putină fidea sare   Mod de preparare: Se spală şi se […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba rapida de spanac

Ciorba rapida de spanac din: spanac, ceapa verde, patrunjel, morcov, lamaie, ulei, patrunjel, leustean, sare, smantana. Ingrediente: un kg spanac 2 legături ceapă verde o rădăcină pătrunjel un morcov sucul unei lămâi 2 linguri ulei pătrunjel leuştean sare Pentru servit: smântână   Mod de preparare Ciorba rapida de spanac: In ulei încins se pun la […]

Ciorba de peste

Ciorba de peste (crap)

Ciorba de peste din: cap si coada de crap, telina, ceapa, ardei, orez, patrunjel, leustean, otet, sare. Ingrediente: capul şi coada unui crap o felie dintr-o rădăcină de ţelină o ceapă 2 ardei graşi 3 linguri orez o legătură pătrunjel leuştean oţet sare   Mod de preparare: In apă cu sare se pun la fiert […]

Ciorba nefiarta de legume

Ciorba de legume cu suc de lamaie

Ciorba de legume cu suc de lamaie din: morcov, ceapa, telina, patrunjel, ardei, cartofi, ulei, fasole, suc de lamaie, sare, verdeata. Ingrediente: un morcov o ceapa o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină pătrunjel un ardei gras 3-4 cartofi o lingură ulei o mână fasole păstăi sucul unei lămâi verdeaţă sare   Mod de […]

Ciorba_taraneasca_cu_bors

Ciorba taraneasca cu bors

Ciorba taraneasca cu bors din: pui, morcovi, cartofi, telina, ceapa, ardei, rosii, fidea, condiment, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 1 pui întreg de ţară 2 morcovi 5 cartofi 1 ţelină 2 cepe 1 ardei gras 3 roşii 150 g fidea sau tăiţei de casă 1 lingură condiment vegetal 1 l borş de ţară 1 legătură pătrunjel […]

Ciorba de peste

Ciorba de peste cu usturoi

Ciorba de peste cu usturoi din: peste, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei, otet, sare, piper, leustean. Ingrediente: 3 kg peşte de sortimente diferite 6-8 cartofi mari 6 roşii mari 5 cepe 2 căpăţâni de usturoi 1 ceaşcă ulei 3 ardei capia roşii oţet sare piper leuştean   Mod de preparare: Foloseşti peşte mic (oblete, […]

Ciorbe

5 Ciorbe Rapide

Ciorbe Rapide: Bors de linte rosie si verde Bors de linte rosie si verde din: linte, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, praz, ulei, busuioc, bors, sare, piper. Ingrediente: 500 g linte roşie şi verde 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 1 fir de praz 2-3 linguri ulei 1 linguriţă busuioc uscat […]

Ciorba_cu_afumatura_si_legume

Ciorba cu afumatura si legume

Ciorba cu afumatura si legume din: costita, ceapa, morcovi, vanata, ardei, conopida, rosii, telina, varza, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g costiţă afumată 3 cepe 2 morcovi 1 vânătă mare 2 ardei graşi 1 conopidă potrivită 5 roşii 1 ţelină mică 1 varză mică 100 ml ulei pătrunjel verde sare piper zeamă de lămâie   […]

Ciorbe Rapide

Ciorbe Rapide: Ciorbele rapide sunt soluția ideală pentru cei care doresc să combine nutriția sănătoasă cu timpul limitat pe care îl au la dispoziție. Aceste preparate culinare nu doar că sunt ușor de pregătit, dar și reușesc să mențină bogăția de arome și nutrienți specifici ciorbelor tradiționale. Fie că este vorba de o zi aglomerată […]

Conopida cu sos tomat

Ciorba cu rosii si conopida

Ciorba cu rosii si conopida din: conopida, ceapa, usturoi, gogosari, ardei, boia, ulei, suc de rosii, bors, sare, piper.   Ingrediente: 500 g conopidă 1 legătură ceapă verde 3-4 căţei de usturoi 2-3 gogoşari 1 ardei capia sare piper măcinat 1 lingură boia dulce 3-4 linguri ulei 1 l suc de roşii 1 plic borş […]

Bors_rusesc_cu_legume_si_smantana

Bors rusesc cu legume si smantana

Bors rusesc cu legume si smantana din: supa de oase, morcovi, patrunjel, telina, praz, pastarnac, varza, sfecla, mazare, rosii, smantana, ardei, sare, piper. Ingrediente: 600 ml supă de oase 2 morcovi 1 pătrunjel rădăcină 1 ţelină 2 fire de praz 1 păstârnac 1/2 varză mică dulce 1 sfeclă roşie 1 cană mazăre 4 roşii coapte 100 […]

Ciorba_de_pui_cu_mere_si_smantana

Ciorba de pui cu mere si smantana

Ciorba de pui cu mere si smantana din: mere, pui, morcov, patrunjel, ceapa, smantana, sare.   Ingrediente: 1/2 kg mere acrişoare 1 pui mic 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 gălbenuşuri 2 linguri smântână sau 1 iaurt pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Speli puiul, îl tai în bucăţi şi îl pui […]

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba de ciuperci cu bors

Ciorba de ciuperci cu bors din: ciuperci, patrunjel, ceapa, telina, morcovi, pastarnac, ardei, bors, leustean, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1 telină mică 2 morcovi 1 păstărnac 1 ardei gras 1 l borş 1 legătură leuştean ulei sare   Mod de preparare: Cureţi legumele şi lestreci […]

Bors cu perisoare de peste si smantana

Ciorba cu perisoare de peste si bors

Ciorba cu perisoare de peste si bors din: peste, morcov, ceapa, patrunjel, ardei, suc de rosii, gris, faina, ulei, cartofi, bors, leusean, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras roşu 1 pahar suc de roşii 1 linguriţă condiment vegetal 1 lingură griş 2 linguri făină […]

Ciorbita_de_praz

Ciorbita de praz

Ciorbita de praz din: paz, ceapa, telina, orez, ulei, patrunjel, leustean, bulion, bors, sare. Ingrediente: 1 kg praz 100 g ceapă 1,5 l apă fiartă împreună cu 2-3 linguri de condiment vegetal 50 g ţelină 30 g orez 50 ml ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 2 linguri bulion 1/2 l borş sare   […]

Bors_de_legume_cu_smantana_si_verdeata

Bors de legume cu smantana si verdeata

Bors de legume cu smantana si verdeata din: ceapa, morcov, pastai, ardei, zarzavat, pastai, rosii, patrunjel, marar, leustean, ulei, bors, smantana. Ingrediente: 1 ceapă verde 1 ceapă uscată 1 morcov 1 ardei galben 3 cartofi potriviţi 3 linguri zarzavat de la borcan 300 g păstăi galbene subţiri 2 linguri pastă de gogoşari şi capia 150 […]

Ciorba de cartofi noi cu tarhon

Ciorba de cartofi noi

Ciorba de cartofi noi din: cartofi, morcovi, rosii, pastarnac, faina, ceapa, patrunjel, marar, bors, sare, ulei, piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi 2-3 morcovi 2 roşii  1 păstârnac 1 lingură cu făină 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde sau leustean 1 legătură de mărar verde 1/2 l borş sare ulei piper   Mod de […]

Bors cu coltunasi

Bors cu coltunasi

Bors cu coltunasi din: morcov, patrunjel, carne, ou, bors, leustean, faina, galbenus, zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 morcov 1/2 pătrunjel 50 g carne fiartă de vita sau de pasăre 1/2 ou 100 ml borş leuştean verde 50 g făină 1/2 gălbenuş 1 linguriţă zeamă de lamaie   Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se taie cuburi […]

Bors cu caltabos

Bors de loboda cu carne

Bors de loboda cu carne din: carne, loboda, bors, orez, iaurt, leustean. Ingrediente: 50 g carne fiartă 150-200 g frunze de lobodă 1 linguriţă orez fiert 100 ml borş 2-3 linguriţe iaurt leuştean verde   Mod de preparare: Se spală loboda sub un jet de apă rece şi se pune să fiarbă în circa 400 […]