Ciorba de cartofi noi cu tarhon

Ciorba de cartofi noi

Ciorba de cartofi noi din: cartofi, morcovi, rosii, pastarnac, faina, ceapa, patrunjel, marar, bors, sare, ulei, piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi 2-3 morcovi 2 roşii  1 păstârnac 1 lingură cu făină 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde sau leustean 1 legătură de mărar verde 1/2 l borş sare ulei piper   Mod de […]

Bors cu coltunasi

Bors cu coltunasi

Bors cu coltunasi din: morcov, patrunjel, carne, ou, bors, leustean, faina, galbenus, zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 morcov 1/2 pătrunjel 50 g carne fiartă de vita sau de pasăre 1/2 ou 100 ml borş leuştean verde 50 g făină 1/2 gălbenuş 1 linguriţă zeamă de lamaie   Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se taie cuburi […]

Bors cu caltabos

Bors de loboda cu carne

Bors de loboda cu carne din: carne, loboda, bors, orez, iaurt, leustean. Ingrediente: 50 g carne fiartă 150-200 g frunze de lobodă 1 linguriţă orez fiert 100 ml borş 2-3 linguriţe iaurt leuştean verde   Mod de preparare: Se spală loboda sub un jet de apă rece şi se pune să fiarbă în circa 400 […]

Cum se Prepara Ciorba de pui a la grec (VIDEO)

Cum se Prepara Ciorba de pui a la grec – combinație savuroasă de carne de pui, legume proaspete și un sos de lămâie și ou, care îi conferă o consistență cremoasă și o aromă rafinată. Este o ciorbă ușor de preparat, perfectă pentru o masă de familie sau pentru a impresiona oaspeții cu un fel […]

Ciorba orientala

Ciorba orientala din: carne, morcov, cartof, taitei, tarhon, otet, iaurt, galbenus. Ingrediente: 100 g carne de vita sau de porc 1/2 morcov 1 cartof 1 lingură tâiţei tarhon oţet de fructe 1 lingură iaurt sau smantana 1/2 gălbenuş   Mod de preparare: Ciorba orientala: Se taie carnea pătrăţele mici şi se fierbe pînă se înmoaie. […]

Ciorba galbena de peste

Reteta ciorba de perisoare de peste

Reteta ciorba de perisoare de peste din: carne de peste, ou, franzela, verdeata. Ingrediente: 100 g carne de peşte (ştiucă, şalău, crap) 1/2 ou 1/2 franzelă verdeaţă     Mod de preparare: Carnea de peşte curăţată şi dezosată se dă prin maşina de tocat împreună cu franzela înmuiată şi stoarsă. Se amestecă cu oul şi verdeaţa […]

Ciorba de rosii cu carne

Ciorba de rosii cu carne

Ciorba de rosii cu carne din: carne de gaina, rosii, morcov, ardei, orez, smantana, telina. Ingrediente: 100 g carne de găină fiartă 300 g roşii 1 morcov 1/2 ardei gras 1 linguriţă orez 1 linguriţă smantana 1 frunză mică de ţelinâ       Mod de preparare Ciorba de rosii cu carne: Morcovul se curăţă, […]

Ciorbă ţărănească cu carne de porc

Ciorba taraneasca cu carne

Ciorba taraneasca cu carne din: carne, morcov, fasole, orez, mazare, cartof, rosii, iaurt, marar, patrunjel. Ingrediente: 50 g carne fiartă (de pasăre sau de vita) 5-6 felii mor­cov 1/2 linguriţă orez 1 lingură fasole verde 1 lingurâ ma­zăre 1 cartof 1-2 roşii 2 linguri iaurt mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Feliile de morcov […]

Borş moldovenesc de miel

Cele mai bune Supe si Ciorbe

Cele mai bune Supe si Ciorbe: Reteta zilei: Supa de linte verde cu rosii si parmezan Supa de linte verde cu rosii si parmezan din: linte verde, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, usturoi, cimbru, supa de pui, rosii, otet de vin rosu, sare, piper, paste, fasole verde, spanac baby, parmezan. Poate te […]

Cele mai bune Borsuri

Cele mai bune Borsuri: Borșurile, cunoscute și sub denumirea de ciorbe în anumite regiuni ale României, reprezintă esența bucătăriei tradiționale românești. Aceste preparate sunt supe acide, preparate cu o varietate de ingrediente care variază de la legume și carne la pește și verdețuri. Borșurile sunt apreciate nu doar pentru gustul lor reconfortant și complex, ci […]

Ciorba de crap cu leustean

Ciorba de crap cu leustean

Ciorba de crap cu leustean din: crap, morcov, patrunjel, orez, leustean, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g crap 3-4 felii morcov 3-4 felii pătrunjel 1 lingu­riţă orez leuştean verde zeamă de lămaie sare   Mod de preparare Ciorba de crap cu leustean: Zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat felii se fierbe în circa 400 ml apă. […]

Bors de pui cu loboda

Cum se Prepara Bors de pui (VIDEO)

Bors de pui: Ingrediente: spatele şi aripile de la un pui 1 ceapă 3 morcovi 2 rădăcini păstârnac 4 frunze apio 1 litru borş 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel 1 ou 4 linguri iaurt sare piper Cum se Prepara Bors de pui: Pofta buna!  

Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc

Cum se prepara Ciorba din maruntaie de pasare cu ciuperci (VIDEO)

Ciorba din maruntaie de pasare cu ciuperci: Ingrediente: măruntaie de pasăre (gât, ficat, inimă, pipotă) 1 morcov 1/2 ardei iute 2 cepe 1 legătură pătrunjel ţelină cu frunze 100 g ciuperci 2 ouă 150 g smântână 2 lămâi Cum se prepara Ciorba din maruntaie de pasare cu ciuperci:     Pofta buna! Poate te intereseaza […]

Ciorbe ardelenesti gustoase

Ciorbe ardelenesti gustoase: sunt renumite pentru gustul lor bogat și ingredientele sățioase. De la ciorba de fasole cu afumătură până la ciorba de burtă ardelenească, aceste preparate sunt esențiale în bucătăria tradițională românească, oferind confort prin fiecare lingură. Iată câteva rețete de ciorbe ardelenesti gustoase: 1. Ciorba de Fasole cu Afumătură Ingrediente: 500 g fasole […]

Borş moldovenesc de miel

Cele mai bune Ciorbe

Cele mai bune Ciorbe: În arta culinară tradițională românească, ciorba ocupă un loc de cinste, fiind un preparat esențial ce transcende generații și regiuni ale țării. Aceste delicii lichide, cu arome bogate și ingrediente proaspete, nu sunt doar simple feluri de mâncare, ci adevărate expresii culturale ce îmbină tradiția cu măiestria bucătarilor. Fiecare regiune a […]

Ciorbă de perişoare cu oase afumate

Cum se prepara Ciorba de perisoare (VIDEO)

Ciorba de perisoare: Ingrediente: 2 litri apă 1 litru de borş 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de păstârnac 4 frunze apio 4 linguri bulion 1 legătură leuştean sare piper Cum se prepara Ciorba de perisoare:   Pofta buna! Poate te intereseaza si: Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si iaurt Ciorba de gaina […]

Bors_de_hribi

Bors de hribi

Bors de hribi din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa, ardei, rosie, patrunjel, bros, smantana, sare. Ingrediente: 500 g hribi uscati 2 morcovi 2 cartofi 1 păstârnac 1 ceapă 1 ardei capia 1 ardei gras 1 roşie 1 legătură pătrunjel borş acru de putină 100 ml smântână groasă sare   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul, îl […]

Ciorba olteneasca de pui

Ciorba de pui a la grec cu legume

Ciorba de pui a la grec cu legume din: telina, morcovi, ceapa, smantana, patrunjel, mustar, piept de pui, orez. Ingrediente: 1 ţelină 3 morcovi 1 ceapa 300 g smântână 1 legătură pătrunjel 700 g piept de pui 10 g muştar 2 bucăţi cub găină 50 g orez   Mod de preparare: Pui la fiert legumele […]

Ciorbe ardelenesti

Ciorbe ardelenesti

Ciorbe ardelenesti: Reteta ciorba ardeleneasca de porc Reteta ciorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, smantana, oua, morcov, ceapa, ardei, orez, tarhon, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de porc 150 g smântână 2 ouă 1 morcov 2 cepe 1 ardei gras 2 linguri orez tarhon sare piper 1 l borş 2 […]

Ciorbe

Ciorbe de Vara

Ciorbe de Vara: Ciorba de rosii cu praz Ciorba de rosii cu praz din: rosii, praz, morcovi, dovlecei, patrunjel, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 kg roşii 8 fire praz 2 morcovi 2 dovlecei 1 legătură pătrunjel 100 g orez cu bobul lung 3-7 linguriţe ulei de măsline sare piper măcinat   Mod de preparare: […]

Ciorbe ardelenesti

Ciorbe de peste

Ciorbe de peste: Ciorba de peste cu lamaie Ciorba de peste cu lamaie din: crap, ardei, cartof, ceapa, morcov, pastarnac, telina, rosii in bulion, marar, sare. Ingrediente: capul şi coada unui crap 2 ardei graşi un cartof 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac 2 felii dintr-o rădăcină de ţelină 2 roşii în bulion sucul […]

Bors_rusesc_fara_carne

Bors rusesc fara carne

Bors rusesc fara carne din: supa de oase, morcovi, patrunjel, telina, praz, pastarnac, varza, sfecla, mazare, rosii, smantana, sare, piper, ardei.   Ingrediente: 600 ml supă de oase 2 morcovi 1 pătrunjel rădăcină 1 ţelină 2 fire de praz 1 păstârnac 1/2 varză mică dulce 1 sfeclă roşie 1 cană mazăre 4 roşii coapte 100 ml […]

Ciorba dreasa cu smantana

Ciorba de legume cu smantana

  Ciorba de legume cu smantana din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, cartofi, fasole, ceapa, broccoli, orez, rosii, smantana, ulei, condimente, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1/4 ţelină 3 cartofi 150 g fasole verde 1 ceapă 9 buchete broccoli 3 linguri orez 3 roşii 2 gălbenuşuri 250 g smântână puţin ulei […]

Ciorba de tomate cu smantana

Ciorba de tomate cu smantana

Ciorba de tomate cu smantana din: unt, ulei, ceapa, cimbru, busuioc, paprica, rosii, pasta de rosii, faina, zahar, smantana, lapte, sare, piper. Ingrediente: 8 linguri unt 4 linguri ulei de măsline 4 cepe roşii tocate 1 lingură cimbru 1 lingură busuioc sare piper 1 lingură paprica iute 4 roşii mijlocii tăiate cubulete 7 linguri pastă de […]

Ciorba de vitel

Ciorbe de pui

Ciorbe de pui: Reteta ciorba de pasare cu usturoi Reteta ciorba de pasare cu usturoi din: carne de pasare, ceapa, morcov, patrunjel, orez, faina, smantana, verdeata, usturoi, oua, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g carne de pasăre 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 50 g orez 1 lingură de făină 200 g smântână 1 […]

Ciorba de peste Clarias

Ciorba clasica de peste

Ciorba clasica de peste din: peste, ceapa, ceapa verde, ardei, morcov, telina, cartofi, lamai, marar, leustean, ulei, sare, ardei iute. Ingrediente: capul şi coada unui peşte o ceapă o legătură ceapă verde 2 ardei graşi un morcov o felie generoasă dintr-o rădăcină de ţelină 3 cartofi 2 lămâi o legătură mărar câteva fire leuştean 2 […]

Bors_de_verdeturi

Bors de verdeturi – usor de preparat

Bors de verdeturi din: loboda, salata, urzici, morcovi, bors, patrunjel, ceapa, stevie, pastarnac, oua, smantana, orez, leustean. Ingrediente: 200 g lobodă 200 g salată verde 100 g urzici 200 g morcovi 1 l borş 100 g pătrunjel rădăcină 200 g ceapă verde 100 g ştevie 100 g păstârnac 2 ouă 100 g smântână 50 g […]

Chiftele de năut cu busuioc

Ciorba de naut cu fasole verde

Ciorba de naut cu fasole verde din: naut, ceapa, praz, morcov, pulpa de rosii, ulei, usturoi, fasole verde, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 200 g boabe de năut 1 ceapă 1 fir de praz (partea albă) 1 morcov 6 linguri pulpă de roşii tocate 2 linguri ulei 2 căţei usturoi 100 g fasole verde sare piper […]

Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Ciorbita de legume din: morcovi, gulie, paste, cimbru, sare, piper, rosii, suc de rosii, fasole, ceapa, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 100 g paste cimbru sare piper 2 roşii 150 ml suc de roşii 150 g fasole roşie 1 ceapă ulei pătrunjel   Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. Speli […]

Ciorba de bucatele

Ciorba de pui

Ciorba de pui din: carne de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ardei, bors, sare, piper, taitei, verdeata, ulei. Ingrediente: 700 g carne pui (pulpe inferioare, piept) 3 cartofi 2 morcovi 1 păstârnac 1/2 ţelină mică 1 ceapă 1 ardei gras 500 ml borş sare piper tăiţei verdeaţă ulei   Mod de preparare: Spală carnea, […]

Ciorba_de_rosii_cu_praz

Ciorba de rosii cu praz

Ciorba de rosii cu praz din: rosii, praz, morcovi, dovlecei, patrunjel, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 kg roşii 8 fire praz 2 morcovi 2 dovlecei 1 legătură pătrunjel 100 g orez cu bobul lung 3-7 linguriţe ulei de măsline sare piper măcinat   Mod de preparare: Speli şi cureţi prazul, morcovii şi dovleceii. Păstrezi […]

Ciorba de linte cu carnati

Ciorba bulgareasca de linte

Ciorba bulgareasca de linte din: linte, praz, morcov, rosii, usturoi, ulei, cimbru, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g linte un praz un morcov 2-3 roşii un căţel usturoi o lingură ulei o lămâie o crenguţă cimbru 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Prazul se taie rondele, iar morcovul se taie cuburi mici […]