Reteta_ciorba_de_potroace_de_curcan

Reteta ciorba de potroace de curcan

Reteta ciorba de potroace de curcan din: potroace de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, telina, ardei, bulion, rosii, orez, patrunjel, leustean, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg potroace curcan (măruntaie) 2 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică sau tulpini verzi de ţelină 1 ardei gras 2-3 roşii 200 ml bulion 3 linguri de orez […]

Bors de ouă cu stevie

Bors de urzici cu ou – usor de preparat

Bors de urzici cu ou din: urzici, cartofi, ceapa, usturoi, bors, ulei, sare, piper, leustean, oua. Ingrediente: 100 g urzici (2 grămăjoare) 2 cartofi potriviţi 2 fire de ceapă 1 fir de usturoi 1 cană de borş ulei sare piper leuştean ouă fierte (pentru ornat)   Mod de preparare: Taie cartofii în cubuleţe şi fierbe-i […]

Ciorbă grecească de vită

Reteta ciorba greceasca

Reteta ciorba greceasca din: tacamuri de pui, ceapa, morcov, telina, ardei, galbenus, smantana, suc de lamaie, marar, sare. Ingrediente: 500 g tacâmuri de pui o ceapă un morcov o felie rădăcină ţelină un ardei gras 2 gălbenuşuri 150 ml smântână sucul a două lămâi o legătură mărar sare   Mod de preparare: Tacâmurile de pui […]

Bors de rata cu taitei de casa

Bors de rata cu taitei de casa

Bors de rata cu taitei de casa din: tacam de rata, ceapa, morcov, ardei, ardei iute, telina, pasta de ardei, pasta de rosii, bors, leustean, sare, oua, faina. Ingrediente: 1 tacâm de raţă 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute 1 felie de rădăcină de ţelină 1 ceaşcă pastă de ardei  1 […]

Bors manastiresc

Ciorba dobrogeana cu bors

Ciorba dobrogeana cu bors din: carne de pasare, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, apa, ulei, orez, bors pudra, leustean, sare, rosii in bulion, concentrat de pasare.   Ingrediente: 600 g carne de pasăre 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1/2 ţelină 4 l apă 2-3 linguri ulei 50 g orez 1,5 […]

Ciorba de fasole uscata

Reteta ciorba de fasole in paine

Reteta ciorba de fasole in paine din: paine, ciolan, fasole, bors, ceapa, morcov, telina, ardei, ardei, pasta de tomate, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 pâini rotunde medii, bine coapte 500 o ciolan afumat 250 g fasole albă 500 ml bors 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină 1 ardei 1 păstârnac 3-4 linguri pastă de tomate sare pătrunjel […]

Ciorba de perisoare din carne de curcan

Ciorba de perisoare din carne de curcan din: piept de curcan, orez, sare, piper, ou, morcovi, patrunjel, ceapa, bors, dafin, smantana, leustean. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 linguri de orez sare piper negru măcinat 1 ou 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel osul de la pieptul de curcan 1 ceapă 500 ml borş […]

Bors de perisoare din peste

Bors de perisoare din peste

Bors de perisoare din peste din: merluciu, cod, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa verde, ardei gras, leustean, marar, ou, orez, boia, bors, ulei, piper, sare.   Ingrediente: 500 g merluciu sau cod 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină mică 4-5 fire de ceapă verde 1 ardei gras frunze de leuştean şi mărar 1 […]

Bors de urzici cu ceapa si orez

Reteta de bors de fasole

Reteta de bors de fasole din: fasole, ceapa, morcov, telina, urzici, bors, rosii, ulei, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă o ceapă un morcov o rădăcină ţelină 4 grămăjoare urzici 500 ml borş 2 litri supă de legume 5 roşii în bulion cu tot cu suc o linguriţă ulei sare   Mod de […]

Reteta_ciorba_de_pasare_cu_usturoi

Reteta ciorba de pasare cu usturoi

Reteta ciorba de pasare cu usturoi din: carne de pasare, ceapa, morcov, patrunjel, orez, faina, smantana, verdeata, usturoi, oua, lamaie, sare.   Ingrediente: 600 g carne de pasăre 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 50 g orez 1 lingură de făină 200 g smântână 1 legătură de verdeaţă (leuştean sau pătrunjel) 1 căpăţână […]

Ciorba de varza acra dreasa cu smantana

Ciorba gustoasa de varza acra

Ciorba gustoasa de varza acra din: varza acra, ceapa, patrunjel, pastarnac, morcov, telina, bulion, cartofi, ulei, smantana, ardei. Ingrediente: 1/4 căpăţână varză acră o ceapă o rădăcină pătrunjel o rădăcină păstârnac un morcov o bucată ţelină o lingură bulion 3 cartofi 2 linguri ulei un gălbenuş 100 g smântână 4-6 ardei iuţi   Mod de […]

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Reteta ciorba de peste cu verdeata

Reteta ciorba de peste cu verdeata din: peste, ardei, morcov, telina, rosii, verdeata, sare. Ingrediente: un kg peşte un ardei gras un morcov o felie rădăcină ţelină 5 roşii din conservă verdeaţă, după gust ardei iute sare   Mod de preparare: Se pune peştele la fiert cu apă şi se lasă 30 de minute. Se scoate […]

Ciorba de miel

Ciorba de miel cu bors de putina

Ciorba de miel cu bors de putina din: carne de miel, apa, bors, morcov, telina, ou, sare, patrunjel, orez, smantana, leustean. Ingrediente: 700 g carne de miel 2I apă 1 I borş de putină 1 ceapă de apă 1 morcov carotă 1 ţelină 1 ou sare 1 pătrunjel 20 g orez 150 g smântână leuştean […]

Borş de iepure

Bors de iepure cu smantana

Bors de iepure cu smantana din: carne de iepure, pastarnac, ceapa, smantana, morcovi, bors, faina, patrunjel, leustean, sare, dafin, cuisoare, otet. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 100 g păstârnac 150 g ceapă 80 g smântână 100 g morcovi 1 I borş 40 g făină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură leuştean sare foi de […]

Ciorba de miel

Ciorba de miel cu verdeturi de primavara

Ciorba de miel cu verdeturi de primavara din: capul mielului, gâtul, coada, câteva bucăţi de carne cu os (pot fi costiţe), 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 păstârnac, 1 ţelină mică, 1 ceapă mare, 1 legătură ştevie, 1  legătură lobodă (de preferat, albă), 1 legătură leurdă, câteva frunze de salată, 1 legătură ceapă verde, untişor şi măcriş (opţional), 2-3 ouă, 2 linguri orez, sare, piper boabe, leuştean, 250 ml smântână, 1 I borş. Ingrediente: capul […]

Ciorba de ied

Ciorba gustoasa de miel

Ciorba gustoasa de miel din: bucăţi de miel (coastă şi de pe la coadă), 2 cepe verzi, 1 morcov, 1/2 ardei roşu, 1/2 ardei verde, 1/2 păstârnac, 100-150 g roşii decojite, 1/2 legătură pătrunjel, 3-4 crenguţe leuştean, sare, piper Ingrediente: bucăţi de miel (coastă şi de pe la coadă) 2 cepe verzi 1 morcov 1/2 ardei roşu 1/2 ardei verde 1/2 păstârnac 100-150 g roşii decojite 1/2 […]

Ciorba de miel cu gulie

Ciorba de miel cu tarhon si smantana (delicioasa)

Ciorba de miel cu tarhon si smantana din: carne de miel, morcovi, patrunjel, usturoi, ceapa, ceapa verde, lamaie, targon, otet de tarhon, smantana, zeama de oase, faina. Ingrediente: 400 g carne de miel fără os morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 căţei de usturoi 1 ceapă roşie 1 legătură ceapă verde 1 lămâie frunze de […]

Ciorba cu fasole verde

Ciorba de cartofi cu fasole verde

Ciorba de cartofi cu fasole verde din: ceapa, ardei, morcovi, apa, telina, mazare, fasole verde, cartofi, ulei, sare, piper, taitei, bors, patrunjel.   Ingrediente: 2 cepe mici 2 ardei graşi 2 morcovi 2 litri apă 1 telină mică 1 cană mazăre 2 mâini fasole verde 5 cartofi sare piper 2 linguri ulei 50 g tăiţei 500 […]

Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt

Ciorba taraneasca cu sunculita

Ciorba taraneasca cu sunculita din: salate, ceapa, morcov, rosii, kaizer sau sunculita, oua, smantana, usturoi, ulei, marar, otet.   Ingrediente: 2 salate mari 1 ceapă medie 1 morcov 1 cană amestec de roşii pentru ciorbe 200 g kaizer sau şunculiţă ţărănească 3 ouă 100 ml smântână 5 căţei de usturoi 30 ml ulei de măsline […]

Ciorba taraneasca de porc cu fasole

Ciorba taraneasca de porc cu fasole

Ciorba taraneasca de porc cu fasole din: carne de porc, morcovi, patrunjel, telina, ardei, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, bors cu legume, leustean.   Ingrediente: 500-600 g carne de porc 2 morcovi 1 pătrunjel ţelină mică 1 ardei gras mic roşu 100 g mazăre verde 200 g fasole verde 2 cartofi ceapă 1 plic borş […]

Ciorba de gasca cu iaurt

Ciorba de gasca cu iaurt din: gasca, sare, ceapa, patrunjel, morcovi, telina, cartofi, dovlecei, marar, iaurt, faina, oua, ulei, lamaie. Ingrediente: 1 gâscă întreagă sare 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină mică 2 cartofi 2 dovlecei 1 legătură de mărar 200 g iaurt 80 g făină 2 ouă ulei de măsline zeama […]

Ciorba de peste

Ciorba de peste cu hrean

Ciorba de peste cu hrean din: peste, ceapa, ardei, rosii, cartofi, hrean, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1,250 kg peşte (crap, caras sau roşioară) 2-3 cepe 2-3 ardei (verde şi roşu) 3-4 roşii 1 cartof 1 rădăcină de hrean 500 ml borş 1 legătură leuştean sare piper   Mod de preparare Ciorba de peste cu hrean: […]

Ciorba radauteana cu praz

Ciorba radauteana cu praz

Ciorba radauteana cu praz din: piept de pui, pastarnac, morcovi, ceapa, praz, dafin, usturoi, smantana, oua, faina, patrunjel, piper, otet.   Ingrediente: 1/2 piept de pui (aripi sau spate) 1 păstârnac 2 morcovi 2 cepe mari 1 praz 2 foi de dafin 3-4 căţei de usturoi 200 g smântână 3 gălbenuşuri 2 linguri făină 1 […]

Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

Ciorba de porc cu tarhon si smantana (delicioasa)

Ciorba de porc cu tarhon si smantana (delicioasa) din: ou, carne de porc, cartofi, smantana, morcov, pastarnac, ceapa, tarhon. Ingrediente: 1 ou 300 g carne proaspătă de porc 300 g carne afumată de porc 4 cartofi 200 g smântână 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 legătură tarhon  sare   Mod de preparare Ciorba de porc […]

Ciorba de vitel cu fasole

Ciorba de vitel cu fasole

Ciorba de vitel cu fasole din: carne cu os, apa, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole pastai, cartofi, rosii, marar, patrunjel, leustean, ardei, sare. Ingrediente: 1 kg carne cu os 4 I apă 1 I borş 2 cepe 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână de fasole păstăi 3 cartofi 2 roşii proaspete […]

Reteta bors de fasole

Reteta bors de fasole din: fasole, ceapa, morcov, urzici, bors, bulion, ulei, sare.   Ingrediente: 1 conservă mare fasole gata fiartă o ceapă un morcov o rădăcină ţelină 4 grămăjoare urzici 500 ml borş 2 litri supă de legume 5 roşii în bulion cu tot cu suc o linguriţă ulei sare   Mod de preparare: […]

Ciorba de potroace de pasare

Ciorba de potroace de curcan

Ciorba de potroace de curcan din: maruntaie curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ardei, telina, rosii, bulion, orez, patrunjel, leustean, zeama de varza, cimbru, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg potroace curcan (măruntaie) 2 cepe 1 morcov  1 păstârnac 1 ţelină mică sau tulpini verzi de ţelină  1 ardei gras 2-3 roşii  200 ml bulion 3 linguri […]

Reteta_ciorba_ardeleneasca_de_porc

Reteta ciorba ardeleneasca de porc

Reteta ciorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, smantana, oua, morcov, ceapa, ardei, orez, tarhon, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de porc 150 g smântână 2 ouă 1 morcov 2 cepe 1 ardei gras 2 linguri orez tarhon sare piper 1 l borş 2 linguri ulei de măsline   Mod de […]

Ciorba de varza noua si carne

Ciorba de varza murata cu mere

Ciorba de varza murata cu mere din: varza, ceapa, slaninuta, ulei, apa, sare, piper, chimen, zahar, mar, patrunjel. Ingrediente: 500 g varză murată 2 cepe 50 g slăninuţă împănată 1 lingură ulei 2 cuburi concentrat cu gust de came de pasăre (instant) 1 l apă clocotită sare piper 1/2 linguriţă chimen 1 praf de zahăr 1 […]

Ciorba de stavrid

Ciorba de peste cu lamaie

Ciorba de peste cu lamaie din: crap, ardei, cartof, ceapa, morcov, pastarnac, telina, rosii in bulion, marar, sare. Ingrediente: capul şi coada unui crap 2 ardei graşi un cartof 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac 2 felii dintr-o rădăcină de ţelină 2 roşii în bulion sucul a două lămâi marar sare   Mod de […]

Ciorbă cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc afumata

Ciorba cu carne de porc afumata din: carne de porc, faina, cartofi, tarhon, lamai, apa, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne afumată de porc 1 lingură făină 3-4 cartofi 2 linguri smântână 1 lingură tarhon conservat în oţet sau 1 linguriţă tarhon uscat mărunţit zeamă de la 1-2 lămâi Pentru […]

Bors de chitici

Bors de linte rosie si verde

Bors de linte rosie si verde din: linte, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, praz, ulei, busuioc, bors, sare, piper. Ingrediente: 500 g linte roşie şi verde 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 1 fir de praz 2-3 linguri ulei 1 linguriţă busuioc uscat sau 1 fir de busuioc proaspăt 500 ml borş […]