Bors de bob

Bors de bob

Bors de bob din: pastai de bob, morcov, ceapa, marar, bors, sare. Ingrediente: 1/2 kg păstăi verzi de bob 1 morcov 1 ceapă 1 le­gătură de mărar 1 cană de borş sare   Mod de preparare: Morcovul şi ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pun la fiert împreună cu păstăile de bob în […]

Bors de legume

Bors de legume cu bulion

Bors de legume cu bulion din: cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, varza, bors, bulion, verdeata ulei, sare.   Ingrediente: 300 g cartofi 2 cepe (2 fire de praz) 60 g morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 telină 1/4 varză mică 1/2 l borş 50 g bulion (1 pahar suc de roşii) 2-3 lin­guri de verdeaţă […]

Bors de loboda cu orez

Bors de loboda cu orez din: loboda, ceapa, orez, leustean, patrunjel, bors, ulei, sare. Loboda are frunze verzi, lanceolate sau ovale, cu nervuri proeminente și margine ușor ondulată. Aceste frunze pot fi consumate crude în salate sau gătite ca legume. Loboda are un gust ușor amărui, iar frunzele mai tinere sunt de obicei mai delicate […]

Bors gustos de stevie

Bors gustos de stevie din: stevie, ceapa, ulei, bors, orez, leustean, patrunjel, sare. tevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud. Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit. Stevia este o […]

Ciorba de sfecla rosie cu bors

Ciorba de sfecla cu verdeata

Ciorba de sfecla cu verdeata din: sfecla, ceapa, morcov, cartof, patrunjel, telina, ulei, leustean, marar, otet, sare. Ingrediente: 1 sfeclă roşie 1 ceapă 1 morcov 1 cartof 1 rădă­cină de pătrunjel 1 telină 3 linguri de ulei 2 legă­tură de leuştean 1 legătură de mărar otet sare   Mod de preparare: Ceapa, zarzavaturile se curăţă, […]

Bors de cartofi cu leustean

Bors de cartofi cu albitura

Bors de cartofi cu albitura din: cartofi, ceapa, morcov, telina, ardei, rosii, albitura, bors, leustean, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 1 morcov 1 telină 2 ardei 5 roşii albitură 1 cană de borş leuştean pătrun­jel 2 linguri de ulei sare   Mod de preparare: Ceapa, morcovul, ţelina, ardeii, albitura se curăţă, […]

Bors gustos de legume

Bors gustos de legume

Bors gustos de legume din: fasole verde, dovlecel, rosii, cartofi, telina, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, bors, orez, leustean, marar, ulei, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 dovlecel 3-4 roşii 2 ardei 3 cartofi 1 ţelină 2 cepe 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 cană borş 1 lingură de orez 1 […]

Reteta bors de fasole boabe

Reteta bors de fasole boabe din: fasole boabe, morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa, cimbru, leustean, ulei, bors, sare. Este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la susținerea funcționării normale […]

Bors de linte

Bors de linte

Bors de linte din: linte, ceapa, ardei, rosii, morcovi, ulei, bors, leustean, patrunjel, marar, sare. Lintea este o sursă foarte bună de proteine vegetale. Aproximativ 25-30% din conținutul de calorii al linte este reprezentat de proteine. Acest lucru o face o alegere excelentă pentru vegetarieni și vegani, care pot obține astfel proteine esențiale pentru construirea […]

Ciorbă de roşii cu orez

Reteta ciorba de rosii

Reteta ciorba de rosii din: suc de rosii, telina, patrunjel, ceapa, morcov, ulei, orez, boia, faina, zahar, sare. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și […]

Ciorba de varza acra

Reteta ciorba de varza noua

Reteta ciorba de varza noua din: varza, ceapa, ardei, morcovi, suc de rosii, ulei, telina, cimbru, marar, boia, sare. Varza este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, potasiu și fibre alimentare. Conține antioxidanți precum vitamina C, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a daunelor provocate de […]

Salata de praz cu sos de maioneza

Bors de praz (varianta)

Bors de praz din: praz, ceapa, morcov, pastarnac, orez, bulion, bors, leustean, sare. Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Prazul poate fi folosit într-o varietate largă de […]

Ciorbă ţărănească cu iaurt

Ciorba taraneasca cu legume

Ciorba taraneasca cu legume din: ardei, mazare, fasole, varza, cartofi, morcov, patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, rosii, ulei, otet, verdeata, sare. Ingrediente: 3 ardei 100 g mazăre 100 g fasole verde 1 varză mică 4 cartofi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 ţelină 2 păstârnac 3 cepe 3 roşii (1 lingură de bu­lion) 1 lingură […]

Ciorbă de urzici

Ciorba de urzici – reteta gustoasa

Ciorba de urzici din: urzici, ceapa, orez, zarzavat, ulei, leustean, zeama de lamaie, sare. Urzicile sunt bogate în vitaminele A, C, E și K, precum și în minerale esențiale cum ar fi fierul, calciul și magneziul. De asemenea, conțin proteine și fibre, făcându-le o sursă nutritivă valoroasă. Compusul activ din urzici, numit acid cafeic, are […]

Bors de primavara gustos

Bors de primavara gustos din: ceapa, usturoi, loboda, stevie, orez, spanac, cartofi, bors, bulion, marar, patrunjel, leustean, sare, piper. Ingrediente: 5 fire de ceapă verde 1 fir de usturoi verde 4 legă­turi de lobodă 2 legături de ştevie frunze de spanac 1 lingură de orez 2 cartofi 1 lingură de bulion 1 cană de borş […]

Spanac cu marar si menta

Ciorba de spanac

Ciorba de spanac din: spanac, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, cartofi, rosii, orez, usturoi, ulei, leustean, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de spanac 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pă­trunjel 1 păstârnac 2 cartofi 3 roşii (2 linguri de bulion) 1 pahar de orez 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei 1 legătură de […]

Ciorba de dovlecei cu iaurt

Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, morcov, rosii, otet, ulei, marar, patrunjel, cimbru, sare. Ingrediente: 4 dovlecei tineri 2 cepe 1 ardei 1 morcov 3 roşii oţet (zeamă de lămâie) 1 lingură de ulei 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel cimbru sare   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă si se taie cubuleţe. Ardeiul […]

Ciorba cu varza si castraveti

Reteta ciorba de verdeturi

Reteta ciorba de verdeturi din: loboda, stevie, ceapa, morcovi, ulei, leustean, otet, sare.   Ingrediente: 5 legături de lobodă 5 legături de ştevie 1 ceapă 1 morcov 1 lingură de orez 1 lingură de ulei 1 legă­tură de leuştean oţet (zeamă de lămâie) sare   Mod de preparare: Loboda şi ştevia se spală în mai […]

Ciorba de cartofi cu cimbru

Ciorba de cartofi cu cimbru

Ciorba de cartofi cu cimbru din: cartofi, sfecla, fasole, ardei, rosii, ceapa, morcov, ulei, leustean, marar, patrunjel, cimbru, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 sfeclă mică 1/2 kg fasole verde ardei 3 roşii 1 ceapă 1 morcov 2 lingură de ulei 1 legătură de leuştean 1 legătură de mărar 2 legă­tură de pătrunjel cimbru sare […]

Bors cu caltabos

Reteta ciorba de loboda

Reteta ciorba de loboda din: loboda, morcovi, ceapa, rosii, orez, ulei, leustean, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 legături de lobodă 2 morcovi 2 legături de ceapă verde sau 2 cepe uscate 3-4 roşii 4 linguri orez 50 ml ulei 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie […]

Ciorba de fasole cu tarhon

Ciorba de fasole cu tarhon

Ciorba de fasole cu tarhon din: fasole, ceapa, faina. bicarbonat, patrunjel, tarhon, ulei, otet, sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 linguri de făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat 1 legătură pătrunjel 1 le­gătură tarhon 3 linguri ulei 3 linguri oţet sare Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se […]

Ciorba de legume

Ciorba de legume (varianta)

Ciorba de legume din: cartofi, ceapa, fasole, ardei, dovlecel, varza, telina, rosii, ulei, lamaie sau bors, morcov, verdeata, sare. Legumele sunt surse bogate de nutrienți esențiali și au numeroase beneficii pentru sănătate. Bogate în fibre: Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației. Scăderea […]

Ciorba de fasole cu rosii

Ciorbita de fasole verde

Ciorbita de fasole verde din: fasole verde, ceapa, morcov, paturnjel, marar, ulei, leustean, sare. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă de fibre dietetice. Fasolea verde conține […]

Ciorba de fasole cu sfecla rosie

Ciorba de fasole cu rosii

Ciorba de fasole cu rosii din: fasole verde, ceapa, ardei, morcov, rosii, patrunjel, marar, ulei, leustean, sare.   Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 2 ardei 1 morcov 2-3 ro­şii (3-4 linguri bulion) 1 legătură pătrunjel 1 legă­tură mărar 1 lingură ulei 1 legătură leuştean sare   Mod de preparare: Fasolea se curăţă de […]

Bors de legume tomnatice

Bors de legume cu pasta de rosii

Bors de legume cu pasta de rosii din: legume, ceapa, morcovi, migdale, bors, apa, pasta de tomate, patrunjel, marar, sare. Ingrediente: 500 g legume (cartofi sau fasole) 2 cepe 4 mor­covi potriviţi 100 g migdale 1 l borş fiert 3 l apă pastă de tomate 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare   Mod de […]

Bors usor de cartofi

Bors usor de cartofi

Bors usor de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, ulei, bulion, leustean, marar, patrunjel, ardei, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 2 lingură de ulei ceaşcă de bulion 1 legătură de leuştean 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 ardei iute sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie […]

Ciorba delicioasa de loboda

Ciorba delicioasa de loboda

Ciorba delicioasa de loboda din: loboda, morcovi, ceapa, rosii, orez, ulei, leustean, patrunjel, sare. Această plantă este bogată în substanțe nutritive. Conține vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamina E, fier, calciu, magneziu și potasiu. De asemenea, loboda este o sursă bună de antioxidanți și fibre alimentare. Loboda are și proprietăți medicinale. Este folosită în […]

Ciorba de perisoare de curcan

Ciorba de perisoare din porc

Ciorba de perisoare din porc din: carne de porc, ceapa, orez, bulion, morcov, ardei, marar, sare, ou, zeama de varza, faina. Ingrediente:  1/2 kg carne de porc  3 cepe potrivite  3 linguri orez  puţin bulion  1 morcov ras  1 ardei gras roşu  mărar sare 1 ou zeamă de varză acră puţină făină   Mod de […]

Ciorba_de_cartofi_cu_mazare

Ciorba de cartofi cu mazare

Ciorba de cartofi cu mazare din: cartofi, morcov, ardei, patrunjel, leustean, mazare, orez, pasta de tomate, bors, fidea, sare. Ingrediente:  10 cartofi 1 morcov  1 ardei  1 rădăcină pătrunjel  1 legătură pătrunjel  1 legătură leuştean  50 g mazăre  50 g orez  2-3 linguri pastă de tomate  borş  fidea  sare, după gust   Mod de preparare: […]

Ciorba de telina

Ciorba de telina

Ciorba de telina din: carne afumata, telina, morcovi, patrunjel, ceapa, galbenus, smantana, ulei, faina, sare, cimbrisor, ardei, otet. Ingrediente: 300 g carne afumată 1 ţelină  2 morcovi  1 rădăcină pătrunjel  1 ceapă  1 gălbenuş  200 ml smântână 2-3 linguri ulei  1 lingură făină cimbrişor  sare  ardei iute oţet sau zeamă de lămâie   Mod de […]

Ciorba de fasole cu sfecla rosie

Ciorba de fasole verde cu visine

Ciorba de fasole verde cu visine din: fasole verde, zer, ceapa, zarzavat, visine, ulei, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 l zer acrişor 1 ceapă zarzavat pentru ciorbă 1 mână de vişine 1-2 linguri de ulei boia de ardei condiment vegetal sare cimbru   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o rupi în […]