Ciorba de miel a la grec

Ciorba de miel cu oua

Ciorba de miel cu oua din: carne de miel, morcovi, telina, praz, ceapa verde, usturoi, cimbru, oua, patrunjel, tarhon, dafin, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 700 g carne de miel 4 cartofi, doi morcovi o felie de ţelină un fir de praz două legături ceapă verde un fir usturoi verde 5 g cimbru 4 ouă […]

Bors de pui

Bors de pui cu verdeata

Bors de pui cu verdeata din: aripioare, ceapa, morcovi, cartofi, telina, pastarnac sau patrunjel, bors, ulei, sare. Ingrediente: 6 aripioare o ceapă 2 morcovi 3 cartofi o felie rădăcină ţelină o rădăcină păstârnac sau pătrunjel 500 ml borş o lingură ulei sare   Mod de preparare: Carnea foarte bine curăţată se pune la fiert în […]

Ciorbă roşie de burtă

Reteta ciorba de burta

Reteta ciorba de burta din: burta de vita, oase de vita, morcovi, capa, ardei, patrunjel, pastarnac, telina, smantana, piper, galbenus, faina, otet, usturoi, sare. Ingrediente: 1,5 kg burtă de vită 1,5 kg oase de vită 2 morcovi o ceapă un ardei gras roşu o rădăcină pătrunjel o rădăcină păstârnac o telină 250 g smântână piper […]

Bors cu verdeturi de primavara

Bors cu verdeturi de primavara

Bors cu verdeturi de primavara din: urzici, loboda, stevie, leurda, ceapa, usturoi, spanac, verdeata, cartofi, orez, sare, smantana, bors.   Ingrediente: 2 mâini de urzici fragede 2 legături lobodă roşie 1 mână de ştevie 4 legături de leurdă câte 2 legături de ceapă verde şi de usturoi verde 1 mână de spanac crud multă verdeaţă […]

Bors de stevie cu macris

Bors de stevie (varianta)

Bors de stevie din: apa, bors, stevie, loboda, ceapa verde, cartofi, ulei, ou, leustean, marar, sare. Ingrediente: 1 litru apă 500 ml borş 4 legături de ştevie 1 legătură de lobodă roşie 2 legături de ceapă verde 2 cartofi 2 linguri ulei 1 ou 1 legătură leuştean 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: […]

Bors de hribi cu varza acra

Bors de fasole cu verdeata

Bors de fasole cu verdeata din: fasole, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, bulion, rosii, sare, verdeata. Ingrediente: 300 g fasole boabe 200 g fasole verde păstăi 2 cepe 2 morcovi o bucată ţelină o rădăcină păstârnac 3 roşii în bulion o lingură bulion 500 ml borş sare verdeaţă după gust   Mod de preparare: Cu o […]

Urda de vaca cu praz si mamaliguta

Ciorba deasa de praz

Ciorba deasa de praz din: praz, telina, morcov, orez, bulion, rosii, bors sau zeama de varza, leustean, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg praz 1 ţelină 1 morcov 50 g orez 3 linguri bulion 500 g roşii curăţate de coajă 500-750 ml borş sau zeamă de varză 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare ulei […]

Ciorba de salau cu orez

Ciorba de salau cu orez

Ciorba de salau cu orez din: morcovi, dovlecel, ceapa, rosii, orez, salau, spanac, ulei de masline, bors, sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 dovlecel 1 ceapă 2 roşii 200 g orez 250 g felii şalău (fără oase) 100 g spanac 3-4 linguri ulei de măsline borş de putină safe   Mod de preparare: Cureţi legumele şi […]

Ciorbita de fasole uscata

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta din: pancetta, fasole boabe, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, faina, smantana, bulion, bors concentrat, tarhon, piper alb, patrunjel, concentrat de legume. Ingrediente: 1 cutie de pancetta cuburi fasole boabe pestriţă 1 ceapă roşie 1-2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1/2 ardei gras roşu 1 lingură făină 1-2 linguri smântână 2 […]

Ciorba de praz cu laptuci

Ciorba de praz cu naut

Ciorba de praz cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, telina, ulei de masline, leustean, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 fir de praz 1 conservă năut 4 roşii 1 morcov 1 ţelină mică cu frunze 2 linguri ulei de măsline leuştean verde sare piper 2 ouă fierte, pentru servire   Mod de preparare: Cureţi prazul […]

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare cu taitei

Ciorba de perisoare cu taitei din: morcovi, ceapa, pastarnac, patrunjel, ardei, telina, suc de rosii, bors, cimbru, leustean, carne tocata, ou, gris, sare, piper, condiment, faina. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi roşii 1 ţelină mică 150 ml suc de roşii 1 l borş 1 linguriţă de […]

Ciorba de fasole pastai galbena

Ciorba de fasole pastai cu afumatura

Ciorba de fasole pastai cu afumatura din: sunca de porc, coaste de porc, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, usturoi, ardei, pastai, faina, boia, sare, piper, bulion, leustean, slanina, otet. Ingrediente: circa 1/2 kg şuncă de porc 300 g coaste afumate de porc 3 morcovi câte 1 rădăcină de pătrunjel şi păstârnac 1 rădăcină mică de […]

Ciorba de pui si legume de toamna

Ciorba cu piept de pui si verdeata

Ciorba cu piept de pui si verdeata din: piept de pui, smantana, morcovi, ceapa, rosii, galbenus, faina, otet, usturoi, patrunjel, sare.   Ingrediente: 1 kg piept de pui 650 ml smântână 2 morcovi 1 păstârnac 2 cepe 2 ardei roşii 5 gălbenuşuri câte 4 linguri făină şi oţet 3 căţei de usturoi 1 rădăcină pătrunjel […]

Ciorba_de_dovleac _cu_lapte_batut

Ciorba de dovleac cu lapte batut

Ciorba de dovleac cu lapte batut din: dovleac, ulei, ceapa, morcov, ardei, costita, ou, patrunjel, cimbru, usturoi, lapte, smantana, sare, piper,  cartofi, malai. Ingrediente: Pentru ciorbă: 1 kg dovleac bine copt 2 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei 200 g costiţă 1 ou 1 legătură pătrunjel verde 1 crenguţă de cimbru verde 2 […]

Reteta_ciorba_iute_cu_afumatura

Reteta ciorba iute cu afumatura

Reteta ciorba iute cu afumatura din: slanina, costita, ceapa, ardei, rosii, bulion, fasole, morcovi, patrunjel, taitei, boia, smantana, sare, piper. Ingrediente: 100 g slănină afumată 400 g costiţă 1 ceapă mare 1 ardei gras 2 roşii 2 linguri de bulion 300 g fasole verde 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 150 g tăiţei sau fidea […]

Perisoare cu ciuperci si sos

Bors cu perisoare din ciuperci

Bors cu perisoare din ciuperci din: ciuperci, rosii, morcov, patrunjel, telina, ceapa, verdeata, ou, orez, ulei, unt, sare, piper, bors. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 3-4 roşii 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/4 ţelină mică 2 cepe verdeaţă (mărar, pătrunjel) 1 ou 1-2 linguri orez 1-2 linguri ulei 20 g unt sare piper 1/2 kg borş […]

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

Reteta ciorba radauteana

Reteta ciorba radauteana din: piept de pui, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, galbenus, ardei, smantana, faina, usturoi, otet. Ingrediente: 1 kg piepţ de pui 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 rădăcini de păstărnac 3 cepe 6 gălbenuşuri 3 ardei 700 ml smântână 5 linguri făină 4 căţei de usturoi 4 linguri oţet pătrunjel verde   […]

Bors de perisoare din carne de porc

Ciorba cu perisoare de vita

Ciorba cu perisoare de vita din: rasol de vita, orez, dovlecel, rosii, bulion, bors, smantana, leustean, carne tocata, cartof, ceapa, ou. Ingrediente: 1 rasol de vită 2 linguri orez 1 dovlecel 2 roşii descojite sau 1 lingură bulion 1l borş 1 pahar smântână, opţional 1 legătură leuştean Pentru perişoare 500 g carne tocată 1 cartof […]

Bors aromat de legume

Bors de legume cu cas

Bors de legume cu cas din: varza, cartofi, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, ulei de masline, leustean sau patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză mică 4 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină mică 1 ardei gras 500 ml borş 2 linguri ulei de măsline 200 g caş de oaie 1 lingură bulion de tomate […]

Bors_de_sfecla_cu_carne_de_porc

Bors de sfecla cu carne de porc

Bors de sfecla cu carne de porc din: sfecla, carne de porc, apa, otet, ulei, faina, cartofi, morcov, patrunjel, ceapa, loboda, spanac, oua, smantana, marar, ardei, sare, piper.   Ingrediente: 2 sfecle roşii 500 g carne de porc 3 l apă 1 lingură oţet 4 linguri ulei 1 lingură făină 5 cartofi 1 morcov 1 […]

Ciorba de porc cu tarhon

Reteta ciorba de porc cu tarhon

Reteta ciorba de porc cu tarhon din: carne de porc, zer, ou, cartofi, morcov, pastarnac, telina, ceapa, tarhon, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 200 g carne proaspătă de porc 300 g carne de porc afumată 500 ml zer 1 ou 500 g cartofi 1 morcov 1 pastârnac 1 ţelină 1 ceapă 1 legătură tarhon verde […]

Galuste cu ceapa

Bors cu galuste de mamaliguta

Bors cu galuste de mamaliguta din: telina, ceapa, patrunjel, ardei, morcov, pastarnac, rosii, bos, ulei, sare, smantana, unt, mamaliga, telemea. Ingrediente: 1 ţelină mică 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi 1 morcov 1 păstârnac 4 roşii 1 legătură de pătrunjel verde 1 l borş 1 lingură ulei sare smântână Pentru găluşte: 3 […]

Reteta_ciorba_de_coaste_de_porc

Reteta ciorba de coaste de porc

Reteta ciorba de coaste de porc din: coaste de porc, oua, telina, morcovi, ceapa, bors, leustean, rosii, sare, condiment. Ingrediente: 1 kg scăriţă (coaste) de porc 2 ouă 1 ţelină 2 morcovi 2 cepe 1 l borş 1 legătură leuştean 2-3 roşii sare condiment din legume   Mod de preparare: Speli coastele de porc şf […]

Bors de peste cu ardei

Reteta bors de peste cu verdeata

Reteta bors de peste cu verdeata din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei, orez, leustean, bors, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg peşte (cap, coadă şi înotătoare) 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras roşu 50 g orez 1 legătură leuştean 500 ml borş 100 g pastă de tomate 2-3 linguri […]

Ciorba de linte

Ciorba de ciuperci si linte

Ciorba de ciuperci si linte din: ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, linte, bors, suc de rosii, sare, usturoi, marar sau cimbru, ulei, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă mare 100 g linte 500 ml borş 250 ml suc de roşii sare 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar sau de […]

Ciorba_de_varza_in_paine

Ciorba de varza in paine

Ciorba de varza in paine din: varza acra, morcovi, costita sau ciolan, ulei, cartof, paine, faina, ceapa, boia, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză acră 2 morcovi 200 g costiţă sau ciolan afumat 2 linguri ulei 1 cartof 4 pâini rotunde 1 lingură făină 1 ceapă 2 linguri boia dulce piper sare   Mod de preparare: […]

Ciorba_de_vita_cu_orez

Ciorba de vita cu orez

Ciorba de vita cu orez din: ulei de masline, carne de vita, ceapa, morcovi, cartofi, orez, supa, cimbru, mazare, sare, piper. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 350 g carne de vită fără os, tăiată în cuburi de 2 cm 1 ceapă tocată 2 morcovi tăiaţi în cuburi de 1 cm 500 g cartofi tăiaţi […]

Reteta_ciorba_de_dovleac

Reteta ciorba de dovleac

Reteta ciorba de dovleac din: lapte prins, ceapa, dovleac, patrunjel, marar, cimbru, sare, ulei, bulion, faina. Ingrediente: 1 litru lapte prins 1 ceapă 1 kg dovleac cubuleţe pătrunjel verde mărar verde cimbru verde sare Pentru rântaş: 5 linguri ulei 1 ardei 3 linguri bulion 1 lingură făină 500 ml lapte   Mod de preparare: Pui […]

Bors de ghebe si cartofi

Bors de ghebe si cartofi din: ghebe, cartofi, morcovi, pastarnac, ceapa, ardei, rosie, patrunjel, fidea, bors, sare, piper. Ingrediente: 500 g ghebe 250 g cartofi 2 morcovi 2 cartofi 1 păstârnac 1 ceapă 1 ardei capia 1 ardei gras 1 roşie 1 legătură pătrunjel fidea borş acru de putină sare piper   Mod de preparare: […]

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse din: carne tocata, ou, orez, ceapa, morcov, telina, ardei, patrunjel, leustean, sare, piper, faina, corcoduse, rosie.   Ingrediente: 500 g carne tocată (amestec vită şi porc) 1 ou 2-3 linguri orez 2 cepe 1 morcov 1 ţelină mică 1 ardei gras pătrunjel leuştean sare piper făină (opţional) 1 /3 […]

Reteta ciorba ruseasca

Reteta ciorba ruseasca

Reteta ciorba ruseasca din: morcovi, ceapa, dovlecei, porumb, mazare, ardei, rosii, apa, sare, iaurt, oua, marar, piper, patrunjel, telina, ulei. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapă 2 dovlecei 200 g porumb 200 g mazăre 2 roşii 2 ardei 2 l apă sare 400 ml iaurt 2-3 ouă 1 legătură mărar piper 1 legătură pătrunjel 2-3 frunze […]

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

Cum se prepara Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat – o rețetă tradițională românească, apreciată pentru gustul său bogat și aromele sale intense. Această ciorbă consistentă este ideală pentru zilele reci, oferind un confort deosebit prin combinația sa de carne afumată, legume proaspete și condimente. Este un preparat care îmbină perfect simplitatea ingredientelor cu rafinamentul tehnicilor […]