Ciorba de perisoare cu suc de rosii

Reteta ciorba de perisoare cu smantana

Reteta ciorba de perisoare cu smantana din: carne tocata, oua, orez, piper, ardei, morcov, patrunjel, ceapa, bulion, tarhon, condiment, otet, smantana. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată amestec 2 ouă 2 linguri orez piper măcinat 1 ardei gras 1 morcov pătrunjel 1 ceapă bulion tarhon condiment vegetal 2 linguri oţet smântână   Mod de preparare: Iei […]

Ciorba de porc cu tarhon

Ciorba acra cu creier de porc

Ciorba acra cu creier de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza, leustean, ardei, sare, piper. Ingrediente: 400 g creier de porc şi măduvă 300 g carne de porc 1 ceapă 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel o ţelină mică 2 cartofi roşii 300 ml zeamă de varză murată sare […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba de porc cu castraveti murati

Ciorba de porc cu castraveti murati din: carne de porc, castraveti, bulion, ceapa, patrunjel,  morcov, marar, smantana. Ingrediente: 500-600 g carne de porc mai grasă 400 g castraveţi muraţi (în saramură) 2 linguri bulion 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1 legătură mărar verde 200 g smântână   Mod de preparare: Tai carnea în […]

Ciorba simpla de peste

Ciorba deasa de peste cu legume

Ciorba deasa de peste cu legume din: cod, ceapa, pastarnac, ardei, cartofi, morcov, malsine, rosii, otet, sare.   Ingrediente: 350 g cod o ceapă o rădăcină păstârnac un ardei gras un morcov 3 cartofi 150 g măsline 3 roşii în bulion oţet sau zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: pun la fiert în […]

Ciorba de miel a la grec

Ciorba de miel cu oua

Ciorba de miel cu oua din: carne de miel, morcovi, telina, praz, ceapa verde, usturoi, cimbru, oua, patrunjel, tarhon, dafin, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 700 g carne de miel 4 cartofi, doi morcovi o felie de ţelină un fir de praz două legături ceapă verde un fir usturoi verde 5 g cimbru 4 ouă […]

Bors de pui

Bors de pui cu verdeata

Bors de pui cu verdeata din: aripioare, ceapa, morcovi, cartofi, telina, pastarnac sau patrunjel, bors, ulei, sare. Ingrediente: 6 aripioare o ceapă 2 morcovi 3 cartofi o felie rădăcină ţelină o rădăcină păstârnac sau pătrunjel 500 ml borş o lingură ulei sare   Mod de preparare: Carnea foarte bine curăţată se pune la fiert în […]

Ciorbă roşie de burtă

Reteta ciorba de burta

Reteta ciorba de burta din: burta de vita, oase de vita, morcovi, capa, ardei, patrunjel, pastarnac, telina, smantana, piper, galbenus, faina, otet, usturoi, sare. Ingrediente: 1,5 kg burtă de vită 1,5 kg oase de vită 2 morcovi o ceapă un ardei gras roşu o rădăcină pătrunjel o rădăcină păstârnac o telină 250 g smântână piper […]

Bors cu verdeturi de primavara

Bors cu verdeturi de primavara

Bors cu verdeturi de primavara din: urzici, loboda, stevie, leurda, ceapa, usturoi, spanac, verdeata, cartofi, orez, sare, smantana, bors.   Ingrediente: 2 mâini de urzici fragede 2 legături lobodă roşie 1 mână de ştevie 4 legături de leurdă câte 2 legături de ceapă verde şi de usturoi verde 1 mână de spanac crud multă verdeaţă […]

Bors de stevie cu macris

Bors de stevie (varianta)

Bors de stevie din: apa, bors, stevie, loboda, ceapa verde, cartofi, ulei, ou, leustean, marar, sare. Ingrediente: 1 litru apă 500 ml borş 4 legături de ştevie 1 legătură de lobodă roşie 2 legături de ceapă verde 2 cartofi 2 linguri ulei 1 ou 1 legătură leuştean 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: […]

Bors de hribi cu varza acra

Bors de fasole cu verdeata

Bors de fasole cu verdeata din: fasole, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, bulion, rosii, sare, verdeata. Ingrediente: 300 g fasole boabe 200 g fasole verde păstăi 2 cepe 2 morcovi o bucată ţelină o rădăcină păstârnac 3 roşii în bulion o lingură bulion 500 ml borş sare verdeaţă după gust   Mod de preparare: Cu o […]

Ciorba deasa de praz

Ciorba deasa de praz din: praz, telina, morcov, orez, bulion, rosii, bors sau zeama de varza, leustean, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg praz 1 ţelină 1 morcov 50 g orez 3 linguri bulion 500 g roşii curăţate de coajă 500-750 ml borş sau zeamă de varză 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare ulei […]

Ciorba de salau cu orez

Ciorba de salau cu orez

Ciorba de salau cu orez din: morcovi, dovlecel, ceapa, rosii, orez, salau, spanac, ulei de masline, bors, sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 dovlecel 1 ceapă 2 roşii 200 g orez 250 g felii şalău (fără oase) 100 g spanac 3-4 linguri ulei de măsline borş de putină safe   Mod de preparare: Cureţi legumele şi […]

Ciorbita de fasole uscata

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta din: pancetta, fasole boabe, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, faina, smantana, bulion, bors concentrat, tarhon, piper alb, patrunjel, concentrat de legume. Ingrediente: 1 cutie de pancetta cuburi fasole boabe pestriţă 1 ceapă roşie 1-2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1/2 ardei gras roşu 1 lingură făină 1-2 linguri smântână 2 […]

Ciorba de praz cu laptuci

Ciorba de praz cu naut

Ciorba de praz cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, telina, ulei de masline, leustean, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 fir de praz 1 conservă năut 4 roşii 1 morcov 1 ţelină mică cu frunze 2 linguri ulei de măsline leuştean verde sare piper 2 ouă fierte, pentru servire   Mod de preparare: Cureţi prazul […]

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare cu taitei

Ciorba de perisoare cu taitei din: morcovi, ceapa, pastarnac, patrunjel, ardei, telina, suc de rosii, bors, cimbru, leustean, carne tocata, ou, gris, sare, piper, condiment, faina. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi roşii 1 ţelină mică 150 ml suc de roşii 1 l borş 1 linguriţă de […]

Ciorba de fasole pastai galbena

Ciorba de fasole pastai cu afumatura

Ciorba de fasole pastai cu afumatura din: sunca de porc, coaste de porc, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, usturoi, ardei, pastai, faina, boia, sare, piper, bulion, leustean, slanina, otet. Ingrediente: circa 1/2 kg şuncă de porc 300 g coaste afumate de porc 3 morcovi câte 1 rădăcină de pătrunjel şi păstârnac 1 rădăcină mică de […]

Ciorba de pui si legume de toamna

Ciorba cu piept de pui si verdeata

Ciorba cu piept de pui si verdeata din: piept de pui, smantana, morcovi, ceapa, rosii, galbenus, faina, otet, usturoi, patrunjel, sare.   Ingrediente: 1 kg piept de pui 650 ml smântână 2 morcovi 1 păstârnac 2 cepe 2 ardei roşii 5 gălbenuşuri câte 4 linguri făină şi oţet 3 căţei de usturoi 1 rădăcină pătrunjel […]

Ciorba_de_dovleac _cu_lapte_batut

Ciorba de dovleac cu lapte batut

Ciorba de dovleac cu lapte batut din: dovleac, ulei, ceapa, morcov, ardei, costita, ou, patrunjel, cimbru, usturoi, lapte, smantana, sare, piper,  cartofi, malai. Ingrediente: Pentru ciorbă: 1 kg dovleac bine copt 2 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei 200 g costiţă 1 ou 1 legătură pătrunjel verde 1 crenguţă de cimbru verde 2 […]

Reteta_ciorba_iute_cu_afumatura

Reteta ciorba iute cu afumatura

Reteta ciorba iute cu afumatura din: slanina, costita, ceapa, ardei, rosii, bulion, fasole, morcovi, patrunjel, taitei, boia, smantana, sare, piper. Ingrediente: 100 g slănină afumată 400 g costiţă 1 ceapă mare 1 ardei gras 2 roşii 2 linguri de bulion 300 g fasole verde 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 150 g tăiţei sau fidea […]

Perisoare cu ciuperci si sos

Bors cu perisoare din ciuperci

Bors cu perisoare din ciuperci din: ciuperci, rosii, morcov, patrunjel, telina, ceapa, verdeata, ou, orez, ulei, unt, sare, piper, bors. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 3-4 roşii 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/4 ţelină mică 2 cepe verdeaţă (mărar, pătrunjel) 1 ou 1-2 linguri orez 1-2 linguri ulei 20 g unt sare piper 1/2 kg borş […]

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

Reteta ciorba radauteana

Reteta ciorba radauteana din: piept de pui, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, galbenus, ardei, smantana, faina, usturoi, otet. Ingrediente: 1 kg piepţ de pui 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 rădăcini de păstărnac 3 cepe 6 gălbenuşuri 3 ardei 700 ml smântână 5 linguri făină 4 căţei de usturoi 4 linguri oţet pătrunjel verde   […]

Bors de perisoare din carne de porc

Ciorba cu perisoare de vita

Ciorba cu perisoare de vita din: rasol de vita, orez, dovlecel, rosii, bulion, bors, smantana, leustean, carne tocata, cartof, ceapa, ou. Ingrediente: 1 rasol de vită 2 linguri orez 1 dovlecel 2 roşii descojite sau 1 lingură bulion 1l borş 1 pahar smântână, opţional 1 legătură leuştean Pentru perişoare 500 g carne tocată 1 cartof […]

Bors aromat de legume

Bors de legume cu cas

Bors de legume cu cas din: varza, cartofi, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, ulei de masline, leustean sau patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză mică 4 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină mică 1 ardei gras 500 ml borş 2 linguri ulei de măsline 200 g caş de oaie 1 lingură bulion de tomate […]

Bors_de_sfecla_cu_carne_de_porc

Bors de sfecla cu carne de porc

Bors de sfecla cu carne de porc din: sfecla, carne de porc, apa, otet, ulei, faina, cartofi, morcov, patrunjel, ceapa, loboda, spanac, oua, smantana, marar, ardei, sare, piper.   Ingrediente: 2 sfecle roşii 500 g carne de porc 3 l apă 1 lingură oţet 4 linguri ulei 1 lingură făină 5 cartofi 1 morcov 1 […]

Ciorba de porc cu tarhon

Reteta ciorba de porc cu tarhon

Reteta ciorba de porc cu tarhon din: carne de porc, zer, ou, cartofi, morcov, pastarnac, telina, ceapa, tarhon, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 200 g carne proaspătă de porc 300 g carne de porc afumată 500 ml zer 1 ou 500 g cartofi 1 morcov 1 pastârnac 1 ţelină 1 ceapă 1 legătură tarhon verde […]

Galuste cu ceapa

Bors cu galuste de mamaliguta

Bors cu galuste de mamaliguta din: telina, ceapa, patrunjel, ardei, morcov, pastarnac, rosii, bos, ulei, sare, smantana, unt, mamaliga, telemea. Ingrediente: 1 ţelină mică 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi 1 morcov 1 păstârnac 4 roşii 1 legătură de pătrunjel verde 1 l borş 1 lingură ulei sare smântână Pentru găluşte: 3 […]

Reteta_ciorba_de_coaste_de_porc

Reteta ciorba de coaste de porc

Reteta ciorba de coaste de porc din: coaste de porc, oua, telina, morcovi, ceapa, bors, leustean, rosii, sare, condiment. Ingrediente: 1 kg scăriţă (coaste) de porc 2 ouă 1 ţelină 2 morcovi 2 cepe 1 l borş 1 legătură leuştean 2-3 roşii sare condiment din legume   Mod de preparare: Speli coastele de porc şf […]

Reteta bors de peste cu verdeata

Reteta bors de peste cu verdeata din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei, orez, leustean, bors, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare.   Ingrediente: 1 kg peşte (cap, coadă şi înotătoare) 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras roşu 50 g orez 1 legătură leuştean 500 ml borş 100 g pastă de tomate 2-3 […]

Ciorba de linte

Ciorba de ciuperci si linte

Ciorba de ciuperci si linte din: ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, linte, bors, suc de rosii, sare, usturoi, marar sau cimbru, ulei, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă mare 100 g linte 500 ml borş 250 ml suc de roşii sare 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar sau de […]

Ciorba_de_varza_in_paine

Ciorba de varza in paine

Ciorba de varza in paine din: varza acra, morcovi, costita sau ciolan, ulei, cartof, paine, faina, ceapa, boia, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză acră 2 morcovi 200 g costiţă sau ciolan afumat 2 linguri ulei 1 cartof 4 pâini rotunde 1 lingură făină 1 ceapă 2 linguri boia dulce piper sare   Mod de preparare: […]

Ciorba_de_vita_cu_orez

Ciorba de vita cu orez

Ciorba de vita cu orez din: ulei de masline, carne de vita, ceapa, morcovi, cartofi, orez, supa, cimbru, mazare, sare, piper. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 350 g carne de vită fără os, tăiată în cuburi de 2 cm 1 ceapă tocată 2 morcovi tăiaţi în cuburi de 1 cm 500 g cartofi tăiaţi […]

Reteta_ciorba_de_dovleac

Reteta ciorba de dovleac

Reteta ciorba de dovleac din: lapte prins, ceapa, dovleac, patrunjel, marar, cimbru, sare, ulei, bulion, faina. Ingrediente: 1 litru lapte prins 1 ceapă 1 kg dovleac cubuleţe pătrunjel verde mărar verde cimbru verde sare Pentru rântaş: 5 linguri ulei 1 ardei 3 linguri bulion 1 lingură făină 500 ml lapte   Mod de preparare: Pui […]