Ciorba de gaina de tara

Ciorba de gaina de tara

Ciorba de gaina de tara din: gaina de tara, morcov, ceapa, cartofi, patrunjel, bors, telina, pastarnac, sare. Ciorba taraneasca de gaina cu legume Ciorba de gaina cu taitei Ciorba de gaina cu conopida si iaurt   Ingrediente: 1 găină de ţară 1 morcov 1-2 cepe 1 kg cartofi 1 legătură pătrunjel 1/2 l borş de […]

Bors de varza

Bors de fasole cu zeama de varza

Bors de fasole cu zeama de varza din: fasole, ciolan afumat, ceapa, morcov, pastarnac, zeama de varza, cimbru, boia, tarhon.   Ingrediente: 1/2 kg fasole 1 ciolan afumat 2-3 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 l zeamă de varză murată cimbru boia tarhon   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli şi o pui la […]

Ciorba de porc cu tarhon si orez

Reteta ciorba cu tarhon

Reteta ciorba cu tarhon din: scaricica, kaizer, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, telina, pastarnac, smantana, galbenus, tarhon, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g scăricică afumată 50 g kaizer 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi 8 cartofi 1 ţelină 1 păstârnac 300 ml smantana pentru gatit 2 gălbenuşuri 1 lingură tarhon verde sau uscat tăiat 1 […]

Bors de urzici cu taitei

Bors de urzici si zarzavat

Bors de urzici si zarzavat din: urzici, zarzavat, bors, ceapa, orez, sare, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg urzici 2 linguri de zarzavat pentru ciorbă 1 l borş 1 ceapă 1/2 ceaşcă de orez sare verdeaţă (leuştean)   Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape, apoi le toci şi le pui la fiert […]

Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie

Ciorba gustoasa cu legume – reteta gustoasa

Ciorba gustoasa cu legume din: mazare, fasole, porumb, sare, broccoli, cartofi, ceapa verde, morcovi, ardie capia, telina, ardei verde, suc de rosii, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 200 g mazăre 200 g fasole verde 200 g porumb sare 200 g broccoli 2 cartofi o legătură ceapă verde 2 morcovi un ardei capia un ardei verde o […]

Ciorbita_de_porc_cu_fidea

Ciorbita de porc cu fidea

Ciorbita de porc cu fidea din: carne de porc, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, ceapa verde, ardei capia, leustean, afumatura, fidea, bors, pasta de tomate, apa, concentrat de legume, piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 morcovi potriviţi 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă albă 1 legătură ceapă verde 1 ardei […]

Ciorba acra de ciuperci

Ciorba de ciuperci cu usturoi

Ciorba de ciuperci cu usturoi din: ciuperci, morcovi, usturoi, smantana, galbenus. Ingrediente: 500 g ciuperci 100 g morcovi 3-4 căţei de usturoi 250 g smântână 3 gălbenuşuri         Mod de preparare: Tai fâşii ciupercile, morcovii în cubuleţe mici şi fierbi totul cu usturoiul pisat şi cu condimentul de legume. Când s-a fiert […]

Ciorba de pui moldoveneasca

Ciorba de pui moldoveneasca din: carne de pui, morcov, telina, pastarnac, ceapa, ardei, leustean, taitei, bors, sare, smantana.   Ingrediente: 500 g carne de pui 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină păstârnac 1 ceapă 2 ardei graşi coloraţi 1 legătură leuştean 30 g tăiţei graşi 500 ml borş sare 100 g smântână   Mod de […]

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba cu ciuperci – reteta usor de preparat

Ciorba cu ciuperci din: unt, morcovi, gulie, telina, usturoi, patrunjel, ciuperci, smantana, galbenus, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de unt 4 morcovi 1 gulie 1 ţelină mică 5 căţei de usturoi 1 rădăcină pătrunjel 1/2 kg de ciuperci 500 g smântână 5 gălbenuşuri sare piper puţin mărar şi pătrunjel tocat   Mod de […]

Bors de sfecla cu chimen

Bors de sfecla cu chimen

Bors de sfecla cu chimen din: sfecla, paine, zahar, usturoi, foi de dafin, cimbru, piper, maghiran, chimen. Ingrediente: 3-4 bucăţi de sfeclă roşie 1 felie de pâine neagră 2 linguri de zahăr 3-4 căţei de usturoi 2 foi de dafin cimbru piper 1/2 linguriţă de măghiran şi chimen   Mod de preparare: Cureţi şi razi […]

Ciorba de peste si zeama de varza

Ciorba de peste cu verdeata

Ciorba de peste cu verdeata din: peste, morcov, patrunjel, ceapa, telina, ardei, rosii, bors sau otet, leustean, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg peşte morcov pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă mare 1 -2 ardei graşi 2 roşii borş sau oţet leuştean ulei sare   Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi şi de intestine, de aripi […]

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ciorba de perisoare cu cartofi din: carne tocata, ceapa, ardei, morcovi, rosii, orez, cartofi, bulion, ou, patrunjel, boia, foi de dafin, piper, ienibahar, marar, frunze de telina, leustean, sare, concentrat de legume.   Ingrediente: 1/2 kg carne tocată porc sau amestec (porc şi vită) 1 ceapă 2 ardei mai mici 2 morcovi potriviţi 2-3 roşii […]

Ciorba rece de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie cu smantana

Ciorba de sfecla rosie cu smantana din: sfecla, supa de oase, ceapa, apa, telina, lamaie, leustean, smantana, sare. Ingrediente: 500 g sfeclă roşie 1 1/2 supă de oase 1 ceapă 1 1/2 apă 1 ţelină 1/2 lămâie 1 legătură leuştean 125 g smântână sare   Mod de preparare: Ciorba de sfecla rosie cu smantana: Tai felii […]

Bors de porc cu zeama de varza

Bors de porc cu zeama de varza

Bors de porc cu zeama de varza din: costita de porc, carne macra, patrunjel, morcovi, ceapa, ardei, varza, rosii, zeama de varza, marar sau leustean, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg costiţă de porc şi carne macră 2 rădăcini de pătrunjel 2 morcovi 1 ceapă mare 1 ardei gras 1 varză dulce 2 roşii zeamă de […]

Ciorba de mazare si morcovi

Ciorba de mazare si morcovi

Ciorba de mazare si morcovi din: mazare, morcovi, ceapa, faina, zeama de lamaie sau otet, ulei, condimente, sare, piper, smantana, marar.   Ingrediente: 300 g mazăre 2-3 morcovi 1 ceapă 1 lingură făină zeama de la 1 lămâie sau oţet ulei condimente sare piper 150 g smântână 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi […]

Ciorba cu fidea si peste

Ciorba cu fidea si peste din: macrou, paste, morcovi, mazare, ardei grasi, telina, ceapa, fasole verde, varza de Bruxelles, pasta tomate, rosii, bors, ulei, dafin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g macrou 200 g paste doi morcovi 200 g mazăre doi ardei graşi o ţelină 5 cepe mici 300 g fasole verde 300 g varză […]

Ciorba_cu_galuste_si_patrunjel

Ciorba cu galuste si patrunjel

Ciorba cu galuste si patrunjel din: morcovi, ceapa, patrunjel, telina, gogosari, rosii, pulpe de pui, oua, gris. Ingrediente: 4 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 gogoşari 2 roşii 2 pulpe de pui 2 ouă 8 linguri de griş pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi o […]

Ciorba de verdeata cu cartofi

Bors de praz cu verdeata

Bors de praz cu verdeata din: praz, masline, ceapa, ulei, orez, patrunjel, leustean, morcovi, rosii, bors, apa. Ingrediente: 800 g praz 50 g măsline 100 g ceapă 150 g ulei 150 g orez 1 legătură pătrunjel verde 100 g morcovi 200 g roşii 1 l borş 1 legătură leuştean 2 l apă   Mod de […]

Ciorba de perisoare a la grec

Ciorba de perisoare cu leustean

Ciorba de perisoare cu leustean din: carne tocata, orez, ceapa, oua, sare, piper, leustean, pastarnac, cartofi, morcovi, ardei, sare, bors, suc de rosii. Ingrediente: 200 g carne tocată 3 linguri orez fiert 1 ceapă mică 3 ouă sare piper leuştean 5 cepe verzi 1 păstârnac mic 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras sare 500 […]

Ciorba de telina

Ciorba cu ciolan afumat

Ciorba cu ciolan afumat din: fasole, ciolan, morcov, telina, pulpa de rosii, ulei, patrunjel, cimbru, salvie, bors, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe albă 1 ciolan afumat mic (400 g) 1 morcov mare 100 g ţelină 300 ml pulpă de roşii tăiată mărunt 2 linguri ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 crenguţă de […]

Cum se prepara Ciorba de fasole uscata cu legume (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba de fasole uscata cu legume – un preparat tradițional românesc, apreciat pentru gustul său bogat și pentru ingredientele sănătoase care o fac să fie nu doar delicioasă, ci și nutritivă. Preparată cu fasole uscată, legume proaspete și ierburi aromatice, ciorba este o sursă excelentă de proteine și fibre, contribuind la o […]

Ciorba de sfecla rosie cu leustean

Ciorba de sfecla rosie cu iaurt si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu iaurt si smantana din: sfecla, morcovi, fasole, ceapa, porumb, ulei, suc de lamaie, iaurt, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 sfeclă roşie 2 morcovi carote 400 g fasole verde 1 ceapă roşie 200 g boabe de porumb 50 ml ulei de floarea-soarelui sucul de la 1 lămâie 300 g iaurt […]

Ciorbă de legume

Ciorba de legume cu patrunjel

Ciorba de legume cu patrunjel din: ceapa, morcovi, mazare, fasole pastai, cartofi, rosii, ulei, sare, suc de lamaie, patrunjel.   Ingrediente: o ceapă 2 morcovi o mână mazăre o mână fasole păstăi 2-3 cartofi 3 roşii bine coapte o linguriţă ulei sare sucul a două lămâi pătrunjel pentru servit   Mod de preparare: Se taie […]

Cum se prepara Ciorba radauteana (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba radauteana. Aceasta ciorba este cremoasa datorita smantanii si oualor, iar sucul de lamaie adauga o nota de aciditate care echilibreaza perfect aromele. Este o mancare reconfortanta, perfecta pentru sezonul rece sau pentru orice ocazie in care doriti sa va bucurati de o gustare traditionala romaneasca. Cum se prepara Ciorba radauteana: Cum […]

Ciorba de cartofi cu rosii si verdeata

Ciorba de cartofi cu smantana

Ciorba de cartofi cu smantana din: bors, smantana, galbenus, cartofi, pastai fasole, mazare, ceapa, gogosar, morcov, praz, telina, taitei, pastarnac, patrunjel, sare, boia, ulei. Ingrediente: 500 ml borş 200 ml smântână 2 gălbenuşuri 4-5 cartofi 2 mâini păstăi de fasole 1 cană mazăre 1 ceapă 1 gogoşar 1 morcov 1 praz 1 ţelină tăiţei 1 […]

Cum se prepara Ciorba de Burta (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba de Burta Cum se prepara Ciorba de Burta:   Pofta buna!       poate iti place si: Reteta zilei: Ciorba de burta   Exista persoane care pur si simplu adora ciorba de burta, dar le este teama atunci cand vine vorba s-o gateasca acasa. O sa vedeti in reteta noastra […]

Borş de sfeclă roşie

Bors din sfecla rosie

Bors din sfecla rosie din: sfecla, cartofi, telina, ceapa, morcov, bors, sare, patrunjel.   Ingrediente: 3 sfecle roşii 1/2 kg cartofi 1/2 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 l borş sare pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe sfeclele şi cartofii. Le pui la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa tocată, […]

Bors din piept de vita si legume

Bors din piept de vita si legume

Bors din piept de vita si legume din: piept de vita, bors, leustean, marar, morcov, pastarnac, telina, patrunjel, sare, piper, ceapa, rosii, ardei. Ingrediente 1 kg piept de vită 1/2 l borş leuştean mărar verde 1 morcov 1 păstârnac 1/2 ţelină 1 pătrunjel 1 ceapă 250 g roşii 2 ardei graşi sare piper 3 l […]

Bors din carne de vita

Bors din carne de vita

Bors din carne de vita din: carne de vita, rosii, zarzavat, varza, sare, piper, smantana, patrunjel, bors. Ingrediente: 1 kg carne de vită groasă (piept, coadă) 350 g roşii zarzavat de supă 1/2 varză ălbă mică sare piper 3 linguri smântână pătrunjel verde 1/2 l borş 3 l apă Mod de preparare: Tăiaţi carnea în […]