Bors de ghebe si cartofi

Bors de ghebe si cartofi din: ghebe, cartofi, morcovi, pastarnac, ceapa, ardei, rosie, patrunjel, fidea, bors, sare, piper. Ingrediente: 500 g ghebe 250 g cartofi 2 morcovi 2 cartofi 1 păstârnac 1 ceapă 1 ardei capia 1 ardei gras 1 roşie 1 legătură pătrunjel fidea borş acru de putină sare piper   Mod de preparare: […]

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse din: carne tocata, ou, orez, ceapa, morcov, telina, ardei, patrunjel, leustean, sare, piper, faina, corcoduse, rosie.   Ingrediente: 500 g carne tocată (amestec vită şi porc) 1 ou 2-3 linguri orez 2 cepe 1 morcov 1 ţelină mică 1 ardei gras pătrunjel leuştean sare piper făină (opţional) 1 /3 […]

Reteta ciorba ruseasca

Reteta ciorba ruseasca

Reteta ciorba ruseasca din: morcovi, ceapa, dovlecei, porumb, mazare, ardei, rosii, apa, sare, iaurt, oua, marar, piper, patrunjel, telina, ulei. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapă 2 dovlecei 200 g porumb 200 g mazăre 2 roşii 2 ardei 2 l apă sare 400 ml iaurt 2-3 ouă 1 legătură mărar piper 1 legătură pătrunjel 2-3 frunze […]

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

Cum se prepara Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat – o rețetă tradițională românească, apreciată pentru gustul său bogat și aromele sale intense. Această ciorbă consistentă este ideală pentru zilele reci, oferind un confort deosebit prin combinația sa de carne afumată, legume proaspete și condimente. Este un preparat care îmbină perfect simplitatea ingredientelor cu rafinamentul tehnicilor […]

Ciorba de gaina de tara

Ciorba de gaina de tara

Ciorba de gaina de tara din: gaina de tara, morcov, ceapa, cartofi, patrunjel, bors, telina, pastarnac, sare. Ciorba taraneasca de gaina cu legume Ciorba de gaina cu taitei Ciorba de gaina cu conopida si iaurt   Ingrediente: 1 găină de ţară 1 morcov 1-2 cepe 1 kg cartofi 1 legătură pătrunjel 1/2 l borş de […]

Bors de varza

Bors de fasole cu zeama de varza

Bors de fasole cu zeama de varza din: fasole, ciolan afumat, ceapa, morcov, pastarnac, zeama de varza, cimbru, boia, tarhon.   Ingrediente: 1/2 kg fasole 1 ciolan afumat 2-3 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 l zeamă de varză murată cimbru boia tarhon   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli şi o pui la […]

Ciorba de porc cu tarhon si orez

Reteta ciorba cu tarhon

Reteta ciorba cu tarhon din: scaricica, kaizer, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, telina, pastarnac, smantana, galbenus, tarhon, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g scăricică afumată 50 g kaizer 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi 8 cartofi 1 ţelină 1 păstârnac 300 ml smantana pentru gatit 2 gălbenuşuri 1 lingură tarhon verde sau uscat tăiat 1 […]

Bors de urzici cu taitei

Bors de urzici si zarzavat

Bors de urzici si zarzavat din: urzici, zarzavat, bors, ceapa, orez, sare, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg urzici 2 linguri de zarzavat pentru ciorbă 1 l borş 1 ceapă 1/2 ceaşcă de orez sare verdeaţă (leuştean)   Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape, apoi le toci şi le pui la fiert […]

Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie

Ciorba gustoasa cu legume – reteta gustoasa

Ciorba gustoasa cu legume din: mazare, fasole, porumb, sare, broccoli, cartofi, ceapa verde, morcovi, ardie capia, telina, ardei verde, suc de rosii, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 200 g mazăre 200 g fasole verde 200 g porumb sare 200 g broccoli 2 cartofi o legătură ceapă verde 2 morcovi un ardei capia un ardei verde o […]

Ciorbita_de_porc_cu_fidea

Ciorbita de porc cu fidea

Ciorbita de porc cu fidea din: carne de porc, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, ceapa verde, ardei capia, leustean, afumatura, fidea, bors, pasta de tomate, apa, concentrat de legume, piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 morcovi potriviţi 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă albă 1 legătură ceapă verde 1 ardei […]

Ciorba acra de ciuperci

Ciorba de ciuperci cu usturoi

Ciorba de ciuperci cu usturoi din: ciuperci, morcovi, usturoi, smantana, galbenus. Ingrediente: 500 g ciuperci 100 g morcovi 3-4 căţei de usturoi 250 g smântână 3 gălbenuşuri         Mod de preparare: Tai fâşii ciupercile, morcovii în cubuleţe mici şi fierbi totul cu usturoiul pisat şi cu condimentul de legume. Când s-a fiert […]

Ciorba de pui moldoveneasca

Ciorba de pui moldoveneasca din: carne de pui, morcov, telina, pastarnac, ceapa, ardei, leustean, taitei, bors, sare, smantana.   Ingrediente: 500 g carne de pui 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină păstârnac 1 ceapă 2 ardei graşi coloraţi 1 legătură leuştean 30 g tăiţei graşi 500 ml borş sare 100 g smântână   Mod de […]

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba cu ciuperci – reteta usor de preparat

Ciorba cu ciuperci din: unt, morcovi, gulie, telina, usturoi, patrunjel, ciuperci, smantana, galbenus, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de unt 4 morcovi 1 gulie 1 ţelină mică 5 căţei de usturoi 1 rădăcină pătrunjel 1/2 kg de ciuperci 500 g smântână 5 gălbenuşuri sare piper puţin mărar şi pătrunjel tocat   Mod de […]

Bors de sfecla cu chimen

Bors de sfecla cu chimen

Bors de sfecla cu chimen din: sfecla, paine, zahar, usturoi, foi de dafin, cimbru, piper, maghiran, chimen. Ingrediente: 3-4 bucăţi de sfeclă roşie 1 felie de pâine neagră 2 linguri de zahăr 3-4 căţei de usturoi 2 foi de dafin cimbru piper 1/2 linguriţă de măghiran şi chimen   Mod de preparare: Cureţi şi razi […]

Ciorba de peste si zeama de varza

Ciorba de peste cu verdeata

Ciorba de peste cu verdeata din: peste, morcov, patrunjel, ceapa, telina, ardei, rosii, bors sau otet, leustean, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg peşte morcov pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă mare 1 -2 ardei graşi 2 roşii borş sau oţet leuştean ulei sare   Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi şi de intestine, de aripi […]

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ciorba de perisoare cu cartofi din: carne tocata, ceapa, ardei, morcovi, rosii, orez, cartofi, bulion, ou, patrunjel, boia, foi de dafin, piper, ienibahar, marar, frunze de telina, leustean, sare, concentrat de legume.   Ingrediente: 1/2 kg carne tocată porc sau amestec (porc şi vită) 1 ceapă 2 ardei mai mici 2 morcovi potriviţi 2-3 roşii […]

Ciorba rece de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie cu smantana

Ciorba de sfecla rosie cu smantana din: sfecla, supa de oase, ceapa, apa, telina, lamaie, leustean, smantana, sare. Ingrediente: 500 g sfeclă roşie 1 1/2 supă de oase 1 ceapă 1 1/2 apă 1 ţelină 1/2 lămâie 1 legătură leuştean 125 g smântână sare   Mod de preparare: Ciorba de sfecla rosie cu smantana: Tai felii […]

Bors de porc cu zeama de varza

Bors de porc cu zeama de varza din: costita de porc, carne macra, patrunjel, morcovi, ceapa, ardei, varza, rosii, zeama de varza, marar sau leustean, sare, piper.   Ingrediente: 1/2 kg costiţă de porc şi carne macră 2 rădăcini de pătrunjel 2 morcovi 1 ceapă mare 1 ardei gras 1 varză dulce 2 roşii zeamă […]

Ciorba de mazare si morcovi

Ciorba de mazare si morcovi

Ciorba de mazare si morcovi din: mazare, morcovi, ceapa, faina, zeama de lamaie sau otet, ulei, condimente, sare, piper, smantana, marar.   Ingrediente: 300 g mazăre 2-3 morcovi 1 ceapă 1 lingură făină zeama de la 1 lămâie sau oţet ulei condimente sare piper 150 g smântână 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi […]

Ciorba cu fidea si peste

Ciorba cu fidea si peste din: macrou, paste, morcovi, mazare, ardei grasi, telina, ceapa, fasole verde, varza de Bruxelles, pasta tomate, rosii, bors, ulei, dafin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g macrou 200 g paste doi morcovi 200 g mazăre doi ardei graşi o ţelină 5 cepe mici 300 g fasole verde 300 g varză […]

Ciorba_cu_galuste_si_patrunjel

Ciorba cu galuste si patrunjel

Ciorba cu galuste si patrunjel din: morcovi, ceapa, patrunjel, telina, gogosari, rosii, pulpe de pui, oua, gris. Ingrediente: 4 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 gogoşari 2 roşii 2 pulpe de pui 2 ouă 8 linguri de griş pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi o […]

Bors de praz cu verdeata

Bors de praz cu verdeata din: praz, masline, ceapa, ulei, orez, patrunjel, leustean, morcovi, rosii, bors, apa. Ingrediente: 800 g praz 50 g măsline 100 g ceapă 150 g ulei 150 g orez 1 legătură pătrunjel verde 100 g morcovi 200 g roşii 1 l borş 1 legătură leuştean 2 l apă   Mod de […]

Ciorba de perisoare a la grec

Ciorba de perisoare cu leustean

Ciorba de perisoare cu leustean din: carne tocata, orez, ceapa, oua, sare, piper, leustean, pastarnac, cartofi, morcovi, ardei, sare, bors, suc de rosii. Ingrediente: 200 g carne tocată 3 linguri orez fiert 1 ceapă mică 3 ouă sare piper leuştean 5 cepe verzi 1 păstârnac mic 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras sare 500 […]

Cum se prepara Ciorba din coada de vita (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba din coada de vita – un fel de mâncare bogat și aromat, perfect pentru zilele reci de iarnă. Are un gust deosebit datorită timpului îndelungat de fierbere, care permite aromelor să se contopească perfect. Iată cum poți prepara această ciorbă tradițională: Ingrediente: 1 kg coadă de vită, tăiată în bucăți 3 […]

Ciorba de telina

Ciorba cu ciolan afumat

Ciorba cu ciolan afumat din: fasole, ciolan, morcov, telina, pulpa de rosii, ulei, patrunjel, cimbru, salvie, bors, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe albă 1 ciolan afumat mic (400 g) 1 morcov mare 100 g ţelină 300 ml pulpă de roşii tăiată mărunt 2 linguri ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 crenguţă de […]

Cum se prepara Ciorba de fasole uscata cu legume (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba de fasole uscata cu legume – un preparat tradițional românesc, apreciat pentru gustul său bogat și pentru ingredientele sănătoase care o fac să fie nu doar delicioasă, ci și nutritivă. Preparată cu fasole uscată, legume proaspete și ierburi aromatice, ciorba este o sursă excelentă de proteine și fibre, contribuind la o […]

Ciorba de sfecla rosie cu leustean

Ciorba de sfecla rosie cu iaurt si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu iaurt si smantana din: sfecla, morcovi, fasole, ceapa, porumb, ulei, suc de lamaie, iaurt, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 sfeclă roşie 2 morcovi carote 400 g fasole verde 1 ceapă roşie 200 g boabe de porumb 50 ml ulei de floarea-soarelui sucul de la 1 lămâie 300 g iaurt […]

Ciorbă de legume

Ciorba de legume cu patrunjel

Ciorba de legume cu patrunjel din: ceapa, morcovi, mazare, fasole pastai, cartofi, rosii, ulei, sare, suc de lamaie, patrunjel.   Ingrediente: o ceapă 2 morcovi o mână mazăre o mână fasole păstăi 2-3 cartofi 3 roşii bine coapte o linguriţă ulei sare sucul a două lămâi pătrunjel pentru servit   Mod de preparare: Se taie […]

Cum se prepara Ciorba radauteana (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba radauteana. Aroma de usturoi, consistența cremoasă și nota ușor acră oferită de oțet definesc această supă reconfortantă și gustoasă. Ajustează proporțiile de usturoi și oțet în funcție de preferințele tale și bucură-te de o masă tradițională care încântă papilele gustative. Ingrediente Carne de pui: aprox. 1 kg (piept și/sau pulpe, de […]

Ciorba de cartofi cu rosii si verdeata

Ciorba de cartofi cu smantana

Ciorba de cartofi cu smantana din: bors, smantana, galbenus, cartofi, pastai fasole, mazare, ceapa, gogosar, morcov, praz, telina, taitei, pastarnac, patrunjel, sare, boia, ulei. Ingrediente: 500 ml borş 200 ml smântână 2 gălbenuşuri 4-5 cartofi 2 mâini păstăi de fasole 1 cană mazăre 1 ceapă 1 gogoşar 1 morcov 1 praz 1 ţelină tăiţei 1 […]

Cum se prepara Ciorba de Burta (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba de Burta Cum se prepara Ciorba de Burta:   Pofta buna!       poate iti place si: Reteta zilei: Ciorba de burta   Exista persoane care pur si simplu adora ciorba de burta, dar le este teama atunci cand vine vorba s-o gateasca acasa. O sa vedeti in reteta noastra […]