Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie

Ciorba de legume cu loboda rosie

Ciorba de legume cu loboda rosie din: morcovi, telina, gulie, radacina de patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, pastai de fasole, mazăre boabe, lobodă roşie, leustean si marar, piper macinat, sare.   Ingrediente: 2 morcovi 1 ţelină 1 gulie mică 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 ardei gras 2-3 roşii 200 g păstăi de fasole 200 g […]

Ciorba de dovlecel cu rosii si smantana

Ciorba de dovlecel cu rosii si smantana din: dovlecei,  morcovi, ceapa, telina, orez, smantana sau iaurt, ulei, rosii, verdeaţă tocată (pătrunjel, ţelină, leuştean sau mărar, la alegere), sare, piper, concentrat de legume.   Ingrediente: 5 dovlecei mijlocii 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 1 ceaşcă mică de orez 200 g smântână sau iaurt ulei 1/2 kg roşii […]

Ciorba de pui si legume de toamna

Ciorba de pui cu usturoi si lapte batut

Ciorba de pui cu usturoi si lapte batut din: tacâmuri de pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, oua, usturoi, frunze de telina, lapte bătut, orez, sare, piper, apa. Ingrediente: 400-500 g tacâmuri de pui 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 2 ouă 1 căpăţânâ de usturoi 2-3 […]

Ciorba cu sunca afumata

Ciorba de legume cu galuste de sunca

Ciorba de legume cu galuste de sunca din: morcovi, mazare, radacina de patrunjel, ceapa verde, condiment vegetal, sare, apa, piper, mustar, faina, ulei, ciuperci, şuncă fiartă, făină, ou, pătrunjel şi tarhon.   Ingrediente: 2 morcovi 1 cană mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verde 1 lingură condiment vegetal sare, piper, apă 2 dl smântână 1 lingură muştar 1 […]

Ciorba de cartofi cu naut si busuioc

Ciorba de cartofi cu naut si busuioc din: naut, cartofi, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, usturoi, ulei, foi de dafin, busuioc, sare.   Ingrediente: 1500 g năut 4 cartofi 1 ceapă mare 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 6 căţei de usturoi 1 lingură ulei 1 foaie de dafin 1 lingură busuioc sare Mod de […]

Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde

Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde din: mazăre proaspătă, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa verde, marar verde, ulei, taitei, sare, piper, ardei gras, zahar. Ingrediente: 500 g mazăre proaspătă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verde mărar verde 2 linguri ulei 1 mână de tăiţei sare piper proaspăt măcinat câteva feliuţe de […]

Bors de fasole verde

Bors de fasole verde cu smantana

Bors de fasole verde cu smantana din: fasole verde (ţucără sau galbenă), morocovi, ceapa, pastarnac, telina, pătrunjel radăcină, bors, smantana, ou, sare, piper, pătrunjel verde sau leuştean.   Ingrediente: 1/2 kg fasole verde (ţucără sau galbenă) 2 morcovi potriviţi 2 cepe 1 pastarnac 1/2 ţelină 1 pătrunjel radăcină 1/2 l bors 100 g smântână proaspătă 1 ou sare piper […]

Bors cu mazare si varza

Bors cu mazare si varza din: carne cu oase, telina, morcovi, varza, ceapa, mazare, bors, smantana, sare, condiment vegetal, leustean. Ingrediente: 1 kg carne cu oase 1/2 ţelină 2 morcovi 1/2 varză mai mică 2 cepe 100 g mazăre 1 l borş smântână sare condiment vegetal leuştean Mod de preparare: Carnea o speli, o tai […]

Ciorba de legume si crutoane

Ciorba de manzat cu legume si taitei

Ciorba de manzat cu legume si taitei din: os de mânzat, spată de mânzat, morcov, ceapa, patrunjel verde, radacina de pastarnac, ardei rosu, roşii decojite în suc propriu, sos de legume, sare, piper, bors, taitei, salată de ardei iuţi. Ingrediente: 2 felii os de mânzat 600 g spată de mânzat 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde 1 […]

Ciorba de fasole verde cu ciolan afumat

Ciorba de fasole verde cu ciolan afumat

Ciorba de fasole verde cu ciolan afumat din: ciolan afumat de porc, fasole verde, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, sos sau pasta de tomate, telina verde cu frunze, patrunjel verde, condiment din legume uscate. Ingrediente: 1/2 ciolan afumat de porc 700 g fasole verde 3 morcovi 1 ţelină 1 pătrunjel 1 ceapă 5 linguri sos sau pastă de […]

Ciorbă de dovlecei cu leustean

Ciorba de dovlecel cu ceapa verde si ardei

Ciorba de dovlecel cu ceapa verde si ardei din: dovlecei, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei grasi, marar verde. Ingrediente: 5 dovlecei tineri 3 cepe mijlocii 2-legături ceapă verde 4 roşii mari 2 ardei graşi mărar verde Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi spelf bine, apoi îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert […]

Ciorbe ardelenesti

Ciorba cu loboda si legume

Ciorba cu loboda si legume din: ardei gras roşu, dovlecel, morcovi, cartofi, ceapa verde, loboda, telina cu frunze, patrunjel, oua, pasta de tomate, sare, ulei. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 dovlecel mic 2 morcovi 150 g fasole verde 3 cartofi noi 5 fire ceapă verde 2 legături lobodă 2-3 tulpini de ţelină cu frunze 1 […]

Bors de zarzavat cu varza murata

Bors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean

Bors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, radacina patrunjel, rădăcină de ţelină, tulpini de ţelină cu frunze, verzişoare de Bruxelles, orez, rosii, bors de putina, oua, smantana, marar, leuştean.   Ingrediente: 2 dovlecei de dimensiune mijlocie 4 fire ceapă verde 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină […]

Bors cu caltabos

Bors de loboda cu ceapa verde

Bors de loboda cu ceapa verde din: morcovi, cartofi, orez, ardei gras, loboda rosie, ceapa verde, ulei, leustean, patrunjel, bors, sare, oua.   Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 linguri orez 1 ardei gras 2 legături lobodă roşie 1 legătură ceapă verde 3 linguri ulei 3-4 fire leuştean 1 legătură pătrunjei 1/2 l borş sare 2 ouă […]

Ciorba cu bacon si tarhon

Ciorba cu bacon si tarhon din: bacon afumat, ceapa, cartofi, oua, bors, tarhon in otet, sare, leustean, ulei,   Ingrediente: 200 g bacon afumat 1 ceapă 4 cartofi 2 ouă 300 ml borş puţin tarhon în oţet sare leustean 1 lingură ulei Mod de preparare: Ceapa tocata si baconul cubuleţe se călesc în ulei. Se adaugă cartofii […]

Ciorba de varza cu marar

Ciorba de varza cu slanina afumata

Ciorba de varza cu slanina afumata din: foi de varză, slanina afumata, ulei, ceapa, faina, bulion, apa, sare, cub supă de legume. Ingrediente: 1 kg foi de varză 5 felii slănină afumată 1 ceapă mare ulei pentru prăjit 1 lingură bulion 2 linguri făină apă sare 1 cub supă de legume Mod de preparare: Speli frunzele […]

Ciorba acra de ciuperci

Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari

Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari din: ciuperci pleurotus, smântână pentru gătit, ceapă, usutroi, gogoşari în oţet, telina, morcov, rădăcină pătrunjel, rădăcină păstârnac, sare, oua, piper, apa. Ingrediente: 1 kg ciuperci pleurotus 1 kg smântână pentru gătit 1 ceapă 6 căţei usturoi 1 borcan de gogoşari în oţet 3 morcovi 2 ţeline 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac […]

Ciorba de fasole cu rosii

Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii

Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii din: dovlecei, fasole verde, morcovi, ţelină, roşii, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar, zeamă de lămâie, apă.   Ingrediente: 5 dovlecei 500 g fasole verde 2 morcovi 1 ţelină 8 roşii 1 ceapă 3 linguri de orez 2 linguri ulei sare piper 1 legătură mărar zeamă de lămâie, opţional apă Mod de preparare: Căleşti, în […]

Ciorba de porc cu dovlecel si suc de rosii

Ciorba de porc cu dovlecel si suc de rosii din: carne porc, dovlecel, ceapa, morcov, pastarnac, telina, orez, suc de roşii proaspăt (sau din conservă), zeamă de lămâie, pătrunjel verde, frunze verzi de telină, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne porc 2 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1/2 telină 2 linguri orez 200 g suc de roşii […]

Ciorba de fasole verde cu marar si patrunjel

Ciorba de fasole verde cu marar si patrunjel din: ceapă, ulei, fasole congelata, morcov, telina, rosii, marar, patrunjel, faina, bulion, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 130 ml ulei 800 g fasole congelată 1 morcov 1 ţelină 4 roşii moi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 30 g făină 30 g bulion zeama […]

Bors de legume moldovenesc

Bors cu varza, sfecla si iaurt

Bors cu varza, sfecla si iaurt din: varză dulce, albitură, sfeclă roşie, cartofi, oase vită, bulion, ceapă, borş, iaurt, roşii proaspete,  pătrunjel verde.   Ingediente: 500 g varză dulce 150 g albitură 500 g sfeclă roşie 750 g cartofi 2,5 kg oase vită 100 g bulion 150 g ceapă 1 l borş 500 g iaurt […]

Ciorba de sfecla cu ceapa verde si orez

Ciorba de sfecla cu ceapa verde si orez din: sfeclă, ceapă verde, salată verde, lapte acru, smântână, zahăr, ouă, mărar verde, orez.   Ingrediente: 1 kg sfeclă 250 g ceapă verde 250 g salată verde 2 l lapte acru 100 g smântână 50 g zahăr 3 ouă 2 legături mărar verde 100 g orez Mod de […]

Bors cu perisoare de vita si leustean

Bors cu perisoare de vita si leustean din: oase de vită, carne de vită fară os, ceapă, ouă, unt, leuştean, borş, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg oase de vită 500 g came de vită fară os 300 g ceapă 3 ouă 50 g unt 2 legături leuştean 500 ml borş 200 ml ulei sare Mod […]

Ciorbă de sfeclă şi castraveţi

Ciorba de sfecla cu castraveti – Reteta usor de preparat

Ciorba de sfecla cu castraveti din: sfeclă, castraveţi proaspeţi, ceapă verde, salată verde, lapte acru, smântână, zahăr, ouă, mărar verde. Ingrediente: 750 g sfeclă 600 g castraveţi proaspeţi 250 g ceapă verde 250 g salată verde 2 l lapte acru 100 g smântână 50 g zahăr 3 ouă 2 legături mărar verde     Mod […]

Ciorba de rosii cu cartofi

Ciorba de zarzavat pasat cu smantana

Ciorba de zarzavat pasat cu smantana din: măcriş, spanac, cartofi, ceapă verde, castraveţi proaspeţi, smântână, ouă, zahăr, mărar. Ingrediente: 1 kg măcriş 1 kg spanac 1 kg cartofi 250 g ceapă verde 630 g castraveţi proaspeţi 300 g smântână 3 bucăţi ouă 50 g zahăr 2 legături mărar   Mod de preparare: Se spală măcrişul […]

Ciorba de peste cu ceapa rosie si boia

Ciorba de peste cu ceapa rosie si boia din: peşte, ceapa roşie, untură, boia de ardei.   Ingrediente: 1 kg peşte 3 cepe roşii, mari 500 g untură 1 linguriţă de boia de ardei   Mod de preparare: Ciorba de peste cu ceapa rosie si boia: Ciorba de peşte este mai gustoasă dacă se folosesc […]

Ciorba de zarzavat cu bors

Ciorba de pui cu zarzavat si patrunjel

Ciorba de pui cu zarzavat si patrunjel din: pui , pătrunjel verde, untură, făină, suc de lămâie, zarzavat, sare.   Ingrediente: 1 pui cărnos, de mărime mijlocie 1/2 legă­tură de pătrunjel verde 50 g untură 20 g făină 1 linguriţă de suc de lămâie 120 g zarzavat sare     Mod de preparare: Ciorba de […]

Ciorba de perisoare ceheasca cu usturoi

Ciorba de perisoare ceheasca cu usturoi din: carne tocată de porc, cartofi, usturoi, ou, făină, ulei, smântână, cuburi de supă, sare, piper măcinat, boia de ardei, oţet. Ingrediente: 200 g carne tocată de porc 400 g cartofi 1 căţel de usturoi 1 ou 2 linguri de făină 2 linguri de ulei 100 ml smântână 2 […]

Ciorba de miel cu smantana si tarhon

Ciorba de miel cu smantana si tarhon din: cap de miel, măruntaie de miel sau carne cu os, zarzavat pentru supă, ceapă, tarhon frunze, făină, ou, smântână, oţet, sare.   Ingrediente: 1 cap de miel 250 g măruntaie de miel sau carne cu os 150 g zarzavat pentru supă 1 ceapă, tarhon frunze 20 g făină […]

Ciorba de vitel cu morcov si patrunjel

Ciorba de vitel cu morcov si patrunjel din: carne de viţel, morcov, pătrunjel, ou, sare.   Ingrediente: 350 g carne de viţel 1 morcov 1 pătrunjel 1 gălbenuş de ou sare Mod de preparare: Se prepară în acelaşi mod ca şi ciorba de pui. Când supa esie gata, se ia de pe foc şi se […]

Ciorba cu carne afumata si usturoi

Ciorba cu carne afumata si usturoi din: ciolan sau alte părţi cu os, ceapă, us­turoi, ou, smântână, făină, oţet, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciolan sau alte părţi cu os ceapă us­turoi 1 gălbenuş de ou 100 ml smântână 20 g făina oţet sare piper Mod de preparare: Carnea curăţată şi bine înmuiată se taie […]

Ciorba de salau cu orez

Ciorba de peste cu icre

Ciorba de peste cu icre din: cap de crap, coada şi şira spinării, zarzavat pentru supă, ceapă roşie, icre, ulei, făină, smântână, sare, boia de ardei, piper boabe, foi de dafin, oţet. Ingrediente: 1 cap de crap, coada şi şira spinării 1 legă­tură de zarzavat pentru supă 1 ceapă roşie icre 1 lingură de ulei […]