Chipăruşă moldovenească

Ciorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume

Ciorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume din: ţelină, patrunjel, ardei grasi, ceapa, cartofi, stevie, loboda, marar, leuştean, mazăre, suc de roşii, condiment vegetal, sare, piper, borş de casă, oua. Ingrediente: 1 ţelină mică 1 pătrunjel 2 ardei graşi 2 cepe mici 5 cartofi 2 legături ştevie 1 legătură de lobodă 1 legătură de mărar 1 legătură de leuştean […]

Ciorba cu leustean

Ciorba din tacamuri de pasare cu orez si leustean

Ciorba din tacamuri de pasare cu orez si leustean din: tacâmuri de pasăre, ceapă, păstârnac, orez, leustean, oua, morcovi, rădăcină pătrunjel, ţelină, zeama de lamaie, sare, pătrunjel, piper. Ingrediente: 1 kg tacâmuri de pasăre 100 g ceapă 60 g păstârnac 60 g orez 40 g leuştean 2 ouă 60 g morcovi 60 g rădăcină pătrunjel 60 g ţelină zeamă de […]

Ciorbă de ardei gras cu aripi de pui

Ciorba cu aripioare, suc de rosii si ardei gras

Ciorba cu aripioare, suc de rosii si ardei gras din: aripioare de pui, ardei roşu, ardei verde, morcovi, ceapă, suc de roşii de casă, ou, sare, patrunjel. Ingrediente: 6 aripioare de pui 1 ardei roşu 1 ardei verde 2 morcovi 1 ceapă 1 l suc de roşii de casă 1 ou sare pătrunjel Mod de preparare: Pui aripioarele la fiert; având […]

Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean

Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean din: carne de berbec, morcovi, ulei, rădăcină de patrunjel, rădăcină de păstârnac, varză albă, roşii, ardei graşi, bulion, ceapa, telina, cartofi, leuştean, pătrunjel, bors.   Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2 morcovi 100 ml ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 300 g varză albă 300 g roşii 2 ardei graşi 2 linguri bulion […]

Ciorba de peste cu usturoi si leustean

Ciorba de peste cu usturoi si leustean din: peşte de sortimente diferite, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei de floarea-soarelui, ardei capia roşii, otet, sare, piper, leustean.   Ingrediente: 3 kg peşte de sortimente diferite 6-8 cartofi mari 6 roşii mari 5 cepe 2 căpăţâni de usturoi 1 ceaşcă ulei de floarea-soarelui 3 ardei capia roşii oţet sare, piper […]

Bors de miel pentru masa de Paşti

Bors moldovenesc de miel cu loboda si smantana

Bors moldovenesc de miel cu loboda si smantana din: carne de miel (gât, coaste, coadă, cap), ceapa, morcovi, pastarnac, ardei gras rosu, smantana, oua, orez, lobodă (ştevie, măcriş etc.), bors, verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean).   Ingrediente: 1 kg carne de miel (gât, coaste, coadă, cap) 2 cepe 3 morcovi 1 păstârnac 1 ardei gras roşu 1 cutie […]

Ciorba de miel cu smantana si macris

Ciorba de miel cu smantana si macris din: carne de miel (cap, gât, picioare), morcov, telina, ceapa verde, macris, verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel, leuştean), ulei, roşii sau bulion, sare, piper, smântână, ou.   Ingrediente: 1 kg carne de miel (cap, gât, picioare) 1 morcov mare 1 ţelină mică 1 legătură de ceapă verde 1 farfurie de mă­criş 2 linguri verdeaţă […]

Ciorbe si Supe de Miel

Ciorba de miel cu oua si gulie

Ciorba de miel cu oua si gulie din: carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau , coaste), ceapă, radacina de pătrunjel, frunze de pătrunjel, morcovi, telina, pastarnac, gulie, frunze de leuştean, sare, piper, smântână, zeamă de lămâie (zeamă de murături sau borş), oua. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau coaste) […]

Supa de stevie cu linte

Bors cu loboda, stevie si spanac

Bors cu loboda, stevie si spanac din: ceapă verde, usturoi verde, lobodă, ştevie, borş, frunze de spanac, cartofi, orez, mărar, bulion, patrunjel, leustean, sare, boabe de piper. Ingrediente: 6 fire de ceapă verde 1 fir de usturoi verde 4 legături lobodă 2 legături ştevie 250 ml borş frunze de spanac 2 cartofi 1 linguriţă orez 1 legătură mărar 1 lingură bulion pătrunjel leuştean […]

Bors de miel cu loboda si ceapa verde

Bors de miel cu loboda si ceapa verde din: carne de miel, morcov, păstârnac, ţelină, cartofi, orez, lobodă, ceapă verde, leuştean, borş, suc de rosii, sare. Ingrediente: 400 g carne de miel 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină 3 cartofi 2 linguri orez 4 legături lobodă 2 legături ceapă verde 1 legătură leuştean 500 ml borş 150 ml suc […]

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana din: carne de miel cu os, morcovi, ceapă, telina, pastarnac, ceapa verde, ulei, orez, tarhon, smântână, oua, faina, pătrunjel, boabe de piper negru, sare, otet.   Ingrediente: 500 g carne de miel cu os 2 morcovi 1 ceapă 1/2 ţelină sau una mai mică 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei (untură) 1 ceaşcă orez […]

Ciorba de fasole cu ardei si cimbru

Ciorba de fasole cu ardei si cimbru din: fasole boabe, ardei gras rosu, cartofi, cimbru, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie, ceapa, suc de lamaie, ceapa, smantana. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 ardei graşi roşii 1/2 ardei gras rosu, pentru ornat 2 cartofi potriviţi 1 lingurită cimbru 1 legătură pătrunjel sare piper sucul de la […]

Ciorba de varza cu rata

Ciorba de varza cu pui si castraveti murati

Ciorba de varza cu pui si castraveti murati din: ciocănele pui, morcov, rădăcină de telină, ceapa, ceapa verde, castraveciori muraţi, rosii, marar, sare, smantana   Ingrediente: 4 ciocănele pui 1 morcov 1 felie rădăcină de telină 1 ceapă 1 legătură ceapă verde 3 castraveciori muraţi 4 roşii bine coapte 1 legătură mărar sare smântână   Mod de preparare: Carnea se scoate de pe cio­cănele […]

Ciorba picanta cu rosii si fasole neagra

Ciorba picanta cu rosii si fasole neagra din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, boia, chimen, coriandru, conserva de rosii in suc, supa limpede de legume, conserva de fasole neagra, avocado, rodii, hipsuri de tortilla, iaurt sau smantana.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa; curatata de coaja si tocata 1 codita de telina, tocata 1 […]

Bors de fasole cu ardei gras si cimbru

Bors de fasole cu ardei gras si cimbru din: fasole, ceapa, ceapa verde, morcov, patrunjel, radacina telina, ardei gras, rosii, bors, sare, cimbru proaspat. Ingrediente: 1 conservă mare fasole gata fiartă 1 ceapă uscată 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 felie rădăcină ţelină 1 ardei gras 2-3 roşii 500 ml borş sare 1 fir cimbru proaspăt Mod de preparare: In […]

Ciorba de praz cu laptuci

Ciorba de praz cu bors si patrunjel

Ciorba de praz cu bors si patrunjel din: praz, ceapă medie, morcovi, borş, apă, pătrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 3-4 fire praz 1 ceapă medie 3 morcovi 500 ml borş 2 l apă 1 legătură pătrunjel sare ulei Mod de preparare: Cureţi legumele. Mărunţeşti ceapa, tai mor­covii pe lungime (bastonaşe) şi prazul în rondele medii, le pui într-o strecurătoare şi le speli […]

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Ciorba de fasole cu carnati si legume

Ciorba de fasole cu carnati si legume din: fasole boabe, cărnaţi de casă, ardei gras, morcovi, cartofi, conservă roşii cuburi, suc de roşii, foi dafin, cimbru, pătrunjel, mărar, sare, piper, suc de lamaie, ceapa, smantana. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cărnaţi de casă 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi potriviţi 1 conservă roşii cuburi 750 ml suc de roşii 2 […]

Reteta ciorba ruseasca

Ciorba ruseasca cu castraveti acri

Ciorba ruseasca cu castraveti acri din: morcovi, ceapa, ţelină, rădăcină pătrunjel, castraveţi acri, suc de roşii, paste făinoase mici, verdeata, sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapă 2 fire ţelină o rădăcină pătrunjel 5 castraveţi acri 500 ml suc de roşii 2 linguri paste făinoase mici verdeaţă sare Mod de preparare: Morcovii, ceapa, ţelina, rădăcina de pătrunjel se taie mărunt si se […]

Ciorba de porc cu smantana si patrunjel

Ciorba de porc cu smantana si patrunjel din: carne de porc, morcovi, rădă­cină de pătrunjel, ţelină, cepe, ulei, orez, oua, lamaie, smantana, pătrunjel sau leuştean, sare, piper.   Ingrediente: 500 g carne de porc 3 morcovi 1 rădă­cină de pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 50 ml ulei 50 g orez 2 ouă 4 lămâi 250 g smântână 1 legătură pătrunjel […]

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei

Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei din: ceapă, morcovi, cartofi, dovlecel, fasole păstăi, telina, ardei, pătrunjel rădăcină, usturoi, bulion, busuioc, patrunjel verde, zeamă de lămâie, ulei de măsli­ne, chimen, telemea mai nesărată, piper, sare, ou, făină de mei, faina de grau.   Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 250 g […]

Ciorba de burta cu morcov

Ciorba de burta cu morcov din: burta de vaca, oase de vita cu carne, cepe, morcovi, piper, sare, otet, dafin, oua, usturoi, smantana si faina.   Ingrediente: 1 kg burtă de vacă 1 kg oase de vită cu carne pe ele 2-3 cepe mari 2-3 morcovi piper sare oţet dafin 4 ouă 2 căpăţâni de […]

Ciorba de berbec cu legume si bors

Ciorba de berbec cu legume si bors din: carne de berbec cu os, morcovi, rădăcini de pătrunjel, ardei graşi, rosii, ceapa uscata sau ceapa verde, zeama de varza, bors, sare, piper, oua, patrunjel verde. Ingrediente: 2 kg carne de berbec, cu os 2 morcovi de dimensiune mijfocie 2 rădăcini de pătrunjel 2 ardei graşi 3-4 roşii 3 cepe uscate […]

Rasol de vita cu usturoi si tarhon

Bors din rasol de vita cu leustean

Bors din rasol de vita cu leustean din: rasol de vita cu os, morcovi, telina, cepe, radacina patrunjel, ardei, ardei iute, bors, sare, piper boabe, anason, ulei, leustean si taitei. Carnea de vită este o sursă importantă de proteine și nutrienți esențiali pentru sănătatea umană. Proteine de calitate: Carnea de vită furnizează proteine complete, adică conține […]

Ciorba de vitel

Ciorba olteneasca de vitel

Ciorba olteneasca de vitel din: rasol de vitel, praz, ardei capia, morcovi, cepe, cartofi albi, gogosar, suc de rosii, ulei de masline, tarhon, sare si piper.   Ingrediente: 1 rasol de viţel 1 legătură praz 3 ardei capia 3 morcovi 2 cepe 4 cartofi albi 1 gogoşar 1 litru suc de roşii 50 ml ulei […]

Bors ardelenesc

Bors ardelenesc de post

Bors ardelenesc de post din: dovlecei, ceapa verde, mazare, varza, ardei grasi, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel, leustean, ulei de masline, suc de rosii, tarhon, sare si piper.   Ingrediente: 2 dovlecei 1 legătură ceapă verde 100 g mazăre 2 frunze de varză 2 ardei graşi 1 căţel de usturoi 2 morcovi 1 -2 cartofi 1 legătură […]

Reteta ciorba de berbec

Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara

Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara din: cap de berbec, ceafă de berbec, boabe de ienibahar, boabe de piper, nucşoară, ceapa, morcov, cartofi, sare, frunze de pătrunjel, leustean. Ingrediente: 1 cap de berbec 1/2 kg ceafă de berbec 10 boabe de ienibahar 5 boabe de piper 1 vârf de cuţit nucşoară fin măcinată 2 cepe 1 morcov 3 cartofi sare […]

Ciorba de salau cu orez

Ciorba cu icre si lapti de peste

Ciorba cu icre si lapti de peste din: bucăţi de peşte mic (caras) sau capetele şi cozile de la doi peşti mari, lapţi şi icre nematurate de peşte, ceapa, morcov, ardei rosu, păstârnac, roşii sau roşii in bulion, sare, condiment din legume uscate, fidea, bors, frunze de pătrunjel şi leuştean. Ingredinete: 6 bucăţi de peşte mic (caras) sau capetele şi cozile de la […]

Ciorba de nisetru cu legume si zeama de lamaie

Ciorba de nisetru cu legume si zeama de lamaie din: nisetru mic, ceapă, morcov, ardei gras, ardei iute, rosii la conserva, patrunjel, lămâie, tijă de ţelină.   Ingrediente: 1 nisetru mic 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute 1 cutie (400 g) roşii 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie 2 linguri ulei […]

Bors gustos de loboda

Bors gustos de loboda din: loboda, ceapa verde, patrunjel, morcov, telina, orez, galbenus, smantana, leustean, usturoi, bors si sare. Ingrediente: 3-4 legături lobodă 4 fire ceapă verde 1 legătură pătrunjel 1 morcov 1 ţelină 3-4 linguri orez 1 gălbenuş 2 linguri smântână leuştean 3 căţei de usturoi 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Legumele […]

Ciorbita cu rosii intregi

Ciorbita cu rosii intregi din: morcovi, pastarnac, ceapa, ardei gras, cartofi, orez, rosii in suc de tomate, ulei, bulion de corcoduse, verdeata si sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 ardei gras 2-3 cartofi 2 linguri orez 1 borcan (720 g) roşii întregi conservate în suc de tomate 2 linguri ulei bulion de corcoduşe […]

Bors de peste (crap)

Bors delicios de crap

Bors delicios de crap din: peste, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, bors, sare, marar, leustean si apa.   Ingrediente: 1 kg peşte (crap sau somn) 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1/4 ţelină 1 ceapă galbenă sau 2-3 fire verzi 1/2 l borş sare mărar leuştean 1 1/2 l apă   Mod de preparare: […]

Ciorba de fasole boabe cu bors sau zeama de varza

Ciorba de fasole cu sunca si sofran

Ciorba de fasole cu sunca si sofran din: ceapă, usturoi, ulei de măsline, fasole albă, foaie de dafin, supă de legume, şuncă crud-uscată, şofran, boia dulce, salam picant uscat, otet. Ingrediente: 1 ceapă 4 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1 conservă de fasole albă (500 g) 1 foaie de dafin 100 ml supă de legume 50 g şuncă crud-uscată 1 […]