Ciorba de nisetru cu legume si zeama de lamaie

Ciorba de nisetru cu legume si zeama de lamaie din: nisetru mic, ceapă, morcov, ardei gras, ardei iute, rosii la conserva, patrunjel, lămâie, tijă de ţelină.   Ingrediente: 1 nisetru mic 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute 1 cutie (400 g) roşii 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie 2 linguri ulei […]

Bors gustos de loboda

Bors gustos de loboda din: loboda, ceapa verde, patrunjel, morcov, telina, orez, galbenus, smantana, leustean, usturoi, bors si sare. Ingrediente: 3-4 legături lobodă 4 fire ceapă verde 1 legătură pătrunjel 1 morcov 1 ţelină 3-4 linguri orez 1 gălbenuş 2 linguri smântână leuştean 3 căţei de usturoi 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Legumele […]

Ciorbita cu rosii intregi

Ciorbita cu rosii intregi din: morcovi, pastarnac, ceapa, ardei gras, cartofi, orez, rosii in suc de tomate, ulei, bulion de corcoduse, verdeata si sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 ardei gras 2-3 cartofi 2 linguri orez 1 borcan (720 g) roşii întregi conservate în suc de tomate 2 linguri ulei bulion de corcoduşe […]

Bors de peste (crap)

Bors delicios de crap

Bors delicios de crap din: peste, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, bors, sare, marar, leustean si apa.   Ingrediente: 1 kg peşte (crap sau somn) 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1/4 ţelină 1 ceapă galbenă sau 2-3 fire verzi 1/2 l borş sare mărar leuştean 1 1/2 l apă   Mod de preparare: […]

Ciorba de fasole boabe cu bors sau zeama de varza

Ciorba de fasole cu sunca si sofran

Ciorba de fasole cu sunca si sofran din: ceapă, usturoi, ulei de măsline, fasole albă, foaie de dafin, supă de legume, şuncă crud-uscată, şofran, boia dulce, salam picant uscat, otet. Ingrediente: 1 ceapă 4 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1 conservă de fasole albă (500 g) 1 foaie de dafin 100 ml supă de legume 50 g şuncă crud-uscată 1 […]

Ciorba cu tarhon si perisoare

Ciorba cu tarhon si perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ardei, ceapa, bors, galbenusuri, smantana, sare, piper, tarhon, carne de vitel, oua, orez, pesmet si marar.   Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină de păstârnac 1 ţelină mică 1 ardei 1 ceapă mică 1 l borş 2 gălbenuşuri 200 g smântână sare piper 1 lingură tarhon congelat […]

Ciorba din carne de vitel

Ciorba din carne de vitel din: carne de vitel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, telina, bulion, rosii in bulion, lamaie, sare si verdeata. Ingrediente: 400 g carne de vitel un morcov o rădăcină pătrunjel o ceapă o felie rădăcină ţelină 2 linguri bulion 1/2 conservă roşii în bulion sucul unei lămâi sare verdeaţă, după gust […]

Cum se prepara Ciorbă din cap de somn de Dunăre (VIDEO)

Cum se prepara Ciorbă din cap de somn de Dunăre – o specialitate tradițională românească, foarte apreciată în regiunile din apropierea Dunării. Această ciorbă este renumită pentru gustul său bogat și aromele autentice, care combină peștele proaspăt cu legumele și condimentele locale. Somnul de Dunăre, un pește de apă dulce cu carne albă și delicată, […]

Ciorba rece de sfecla rosie

Bors de sfecla cu leustean si patrunjel

Bors de sfecla cu leustean si patrunjel din: cepe, rădăcini de pătrunjel, păstârnac, morcov, borş de huşti, sfeclă roşie, oua, smantana, pătrunjel, leuştean, frunză de ţelină.   Ingrediente: cepe rădăcini de pătrunjel păstârnac morcov 1 litru de borş de huşti câteva bucăţi de sfeclă roşie pătrunjel, leuştean frunză de ţelină oua smantana     Mod de […]

retete

Ciorba de aripioare de rechin cu raci si crab

Ciorba de aripioare de rechin cu raci si crab din: aripioare de rechin uscate, ciorba de pui, hasme, ghimbir, carne de carb, ciuperci, raci, ulei de susan, alcool de orez (sau Xeres), sos de soia, oţet din vin roşu, seminţe de bambus, zahar, maizena. Ingrediente: 1 cutie de 100 g aripioare de rechin uscate 1 l ciorbă de pui 2 […]

Topping de ciuperci cu patrunjel

Ciorba cu ciuperci si cuiburi de randunica

Ciorba cu ciuperci si cuiburi de randunica din: cutie de cuiburi de rândunică, supă de pui, apă, ciuperci parfumate. Ingrediente: 1 cutie de cuiburi de rândunică 500 ml supă de pui 500 ml apă 10-12 ciuperci parfumate       Mod de preparare: Se pun ciupercile parfumate în jumătatea de litru de apă şi se lasă să macereze câteva […]

Reteta ciorba cu carne de porc

Ciorba de zarzavat cu ciuperci si patrunjel

Ciorba de zarzavat cu ciuperci si patrunjel din: cartofi, morcovi, telina, ceapa, radacina de patrunjel, ciuperci, bors sau rosii tocate. Ingrediente: 3-4 cartofi (1/2 kg) 3 morcovi 1 ţelină 2-3 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 1 kg ciuperci proaspete 2 căni borş sau 500 g roşii tocate 3 linguri ulei sare pătrunjel verde   Mod […]

Bors de vita cu sfecla

Bors polonez cu sfecla si coaste de vita

Bors polonez cu sfecla si coaste de vita din: coaste de vită, kaizer, frunze de dafin, boabe de piper, boabe de ienibahar, seminţe de fenicul, ceapa, rădăcinoase (morcov, ţelină, pătrunjel), praz (partea albă), untura, varza, sfecla rosie, hribi uscaţi, cârnaţi de casă afumaţi, smântână, sare, piper. Ingrediente: 300 g coaste de vită 200 g kaizer 6 frunze de dafin 10 boabe de piper […]

retete

Ciorba de varza cu cartof si morocov

Ciorba de varza cu cartof si morocov din: varza acra, morcov, ceapa, cartofi, radacina de pastarnac, cimbru uscat, rosiiin bulion, ulei, zeama de varza. Ingrediente: 1 varză acră medie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină păstâr­nac 1 lingură cimbru uscat 2 roşii în bulion 1 lingură ulei 1/2 l zeamă de varză Mod […]

Ciorba de porc cu zeama de castraveti in saramura

Ciorba taraneasca cu rasol de porc si legume

Ciorba taraneasca cu rasol de porc si legume din: rasoale mici de porc, bors, telina, pastarnac, ceapa, ardei gras, morcovi, dovlecel, rosii cuburi, sare, paste fusilli, ulei, patrunjel. Ingrediente: 6 rasoale mici de porc 1,5 l borş ţelină păstârnac ceapă ardei gras morcovi dovlecel 1 cutie de roşii cuburi sare 2 mâini paste fusilli ulei pătrunjel Mod de […]

Ciorba de praz cu orez

Ciorba de pui cu praz si dovlecel

Ciorba de pui cu praz si dovlecel din: măruntaie de pui, praz, dovlecel, ardei gras verde, lamie, sare, patrunjel. Ingrediente: măruntaie de pui 1 praz 1 dovlecel 1 ardei gras verde sucul a două lămâi sare pătrunjel partea albă a unui praz Mod de preparare: Măruntaiele bine spălate se pun la fiert în doi litri de apă cu sare. Se îndepărtează spuma […]

Ciorba de legume cu ceapa verde

Ciorba de legume cu ceapa verde din: ceapa, morocovi, cartofi, rădăcină păstârnac, telina, cub concentrat de legume, ulei, ceapă verde, pătrunjel verde.   Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi o rădăcină păstârnac o ţelină mică un cub concentrat de legume 2 linguri ulei ceapă verde şi pătrunjel verde, pentru servit   Mod de preparare: Ceapa tăiată peştişori […]

Ciorba cu castraveti murati si smantana

Ciorba cu castraveti murati si smantana din: cartofi, castraveti murati, morcovi, roşii în bulion, rădăcină pătrunjel, ţelină, ou, smântână, mărar. Ingrediente: 2-3 cartofi 2-3 castraveţi muraţi 2 morcovi 2-3 roşii în bulion 1 rădăcină pătrunjel 1 felie ţelină 1 ou 2 linguri smântână 1 legătură mărar Mod de preparare: Castraveţii tăiaţi felii si celelalte rădăcinoaşe, fără cartofi, se pun la fiert cu apă […]

Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

Ciorba de fasole cu bacon si zeama de varza

Ciorba de fasole cu bacon si zeama de varza din: fasole albă, morcovi, ceapa, rădăcină felină, sare, bacon afumat, patrunjel, zeamă de varză acră.   Ingrediente: 250 g fasole albă 2 morcovi 1 ceapă 1 felie rădăcină telină sare 4-5 felii bacon afumat pătrunjel 300 ml zeamă de varză acră     Mod de preaprare: Fasolea se […]

Ciorba de castraveti murati cu smantana si marar

Ciorba de castraveti murati cu smantana si marar din: castraveţi muraţi, smântână, făină, ulei, rosii, morcov, ceapa, sare, rădăcină de pătrunjel, mărar verde.   Ingrediente: 500 g castraveţi muraţi 200 g smântână 30 g făină 80 ml ulei 2 roşii 1 morcov 2 cepe sare 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură mărar verde     Mod de preaparare: Castraveţii spălaţi de […]

Ciorba de porc cu taitei si lustean

Ciorba de porc cu taitei si lustean din: piept de porc, morcov, radacina patrunjel, ardei gras, ceapa, rosii, patrunjel verde, leuştean, tăiţei de casă, ulei, borş proaspăt, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de porc 1 morcov 1 rădăcină pă­trunjel 1 ardei gras 1 ceapă mare 3 roşii mari decojite 1 legătură pătrunjel verde 1 […]

Bors cu hribi, hrean si piept de porc

Bors cu hribi, hrean si piept de porc din: piept de porc afumat, cartofi, hribi uscati, ceapa,  smântână, hrean, ulei, dafin, bors, usturoi, sare, oua, carnati.   Ingrediente: 300 g piept de porc afumat 6 cartofi 2-3 hribi uscaţi o ceapă 4 linguri smântână 2 linguri hrean ras o lingură ulei 2 foi dafin 6 […]

Bors de coaste de porc cu legume

Bors de coaste de porc cu legume din: coaste de porc, ceapa, morcovi, ardei gras, pâstârnac,  rădăcină pătrunjel, cartofi, bors, pătrunjel, sare. Ingrediente: 1/2 kg coaste de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ardei gras 1 pâstârnac 1 rădăcină pătrunjel 2-3 cartofi 500 ml bors 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Coastele se pun la fiert în apă cu […]

Ciorba de cartofi

Ciorba de pui cu smantana si bors

Ciorba de pui cu smantana si bors din: tacamuri de pui, morcov, ceapa, radacina de pastarnac, ardei gras, borş, oua, smantana, sare, verdeata. Ingrediente: tacâmuri de pui un morcov o ceapă o rădăcină păstârnac un ardei gras Pentru dres: 500 ml borş 2 gălbenuşuri 100 ml smântână sare verdeaţă, după gust Mod de preparare: Tacâmurile de […]

Ciorba cu leustean

Ciorba de pasare cu zeama de varza

Ciorba de pasare cu zeama de varza din: came de pasăre (pui, curcan), morcovi, telina, cartofi, ceapa, zeama de varza, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg came de pasăre (pui, curcan) 2 morcovi 1/2 ţelină 2 cartofi mari 1 ceapă 1/2 l zeamă de varză ulei sare verdeaţă Mod de preparare: Spală carnea, îndepărtează pieliţele şi […]

Ciorba de peste (cod)

Ciorba de peste cu praz si cartof

Ciorba de peste cu praz si cartof din: peşte, ceapa, praz, morcov, telina mica, cartofi, lamaie, frunze de dafin, marar, patrunjel, sare, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 1 kg peşte 1 ceapă mare 1 fir de praz 1 morcov 1 ţelină mică 3 cartofi 2-3 lămâi frunze de dafin mărar pătrunjel ulei sare boabe de piper Mod […]

Ciorba de perisoare cu ceapa verde si bors

Ciorba de perisoare cu ceapa verde si bors din: os de porc, carne tocata amestec (vită şi porc), ceapă albă, orez, ceapă verde, morcovi, ţelină, păstârnac, borş, pastă de roşii, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 os de porc 500 g carne tocată amestec (vită şi porc) 1 ceapă albă mare 2 linguri orez 2 fire de ceapă verde 2 morcovi 1 […]

Ciorba de peste cu verdeata si bors

Ciorba de peste cu verdeata si bors din: crap, morcovi, telina, bors, ceapa, cartofi, ulei, sare, piper, leustean, marar. Ingrediente: 800 g de crap 2 morcovi 1/2 de ţelină 1/2 l de borş 2 cepe 3 cartofi ulei sare piper mărar leuştean Mod de preparare: Curăţă şi spală morcovii, ţelina şi ceapa. Dă-le pe râzătoare.. Taie cartofii […]

Ciorba de praz cu afumatura

Ciorba de afumatura cu praz si zeama de varza

Ciorba de afumatura cu praz si zeama de varza din: coaste de porc afumate, varza proaspata, ceapa, praz, morcovi, pastarnac, telina, zeama de varza, ulei, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 700 g coaste de porc afumate 1/2 varză proaspătă 1 ceapă 1 fir de praz 2 morcovi 1 păstârnac 1/2 ţelină 1 l zeamă de varză […]

Praz cu carne de vacă

Ciorba de miel cu praz si bors

Ciorba de miel cu praz si bors din: carne de miel, praz, morcov, telina, leuştean, sare, bors, fasole rosie. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 1 fir de praz 1 morcov 1/2 telină 1 legătură leuştean sare 500 ml bors opţional, o mână de fasole roşie prefiartă, pentru un gust special Mod de preparare: Pui carnea la […]

Ciorba de perisoare cu leustean si bors

Ciorba de perisoare cu leustean si bors din: carne tocată de vită, orez, ceapa, oua, morcovi, patrunjel, ţelină, bors, leustean, sare, piper, apa.   Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1/2 ţelină 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2 l apă […]

Ciorba de conopida cu praz si taitei

Ciorba de conopida cu praz si taitei din: conopidă, praz, morcov,  rădăcină de păstârnac şi pătrunjel, cartofi, piept de pui, ulei, taitei, ardei, leustean, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 conopidă mică 1 fir de praz 1 morcov câte 1 rădăcină de păstârnac şi pătrunjel 2 cartofi mari 1 piept de pui 3 linguri ulei 100 g […]