Ciorba de fasole cu afumatura, tarhon si patrunjel

Ciorba de fasole cu afumatura, tarhon si patrunjel din: fasloe verde, fasole boabe, rosii, ardei gras, morocv, rădăcină de pătrunjel, ceapa, afumatura, zeama de lamaie, sare, piper, smantana, tarhon, patrunjel, ulei.   Ingrediente: 1 kg fasloe verde 150 g fasole boabe 1-2 rosii 1 ardei gras 2-3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapa afumatura zeama de lamaie sare piper tarhon […]

retete

Bors de fasole uscata cu verdeata

Bors de fasole uscata cu verdeata din: fasole uscata, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, rosii, leustean, bors, sare. Ingrediente: 2 pumni de fasole uscata 2 morcovi 1 pastarnac 1 patrunjel 2 cepe 1 telina 1 cutie de rosii taiate, in suc patrunjel leustean verde 1 cana bors sare   Mod de preparare: Fasolea aleasă se […]

Ciorba de dovlecel cu bors si leustean

Ciorba de dovlecel cu bors si leustean din: apa, ceapa, morcov, ardei grasi, dovlecei, cartofi, sare, piper, bors, bulion, ulei, leustean. Ingrediente: 3 l apă 4 cepe mari 1 morcov 2 ardei graşi 1 borcan dovlecei 4 cartofi sare piper borş 2 linguri bulion 2 linguri ulei leuştean Mod de preaprare: Toci toate legumele, pe […]

Bors de dovlecei cu verdeata

Bors de dovlecei cu verdeata din: apa, dovlecei, ardei gras, ceapa uscata, ceapa verde, rosii, bors, leustean, patrunjel. Ingrediente: 1 l apa 3 dovlecei 1 ardei gras 1 ceapa uscata 1 legatura de ceapa verde 3 rosii 1 cana de bors 1 lingura de leustean tocat 1 lingura de patrunjel tocat   Mod de preparare: […]

Reteta de post: Bors de cartofi

Bors de cartofi din: apa, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ulei, leustean, bors. Ingrediente: 1 l apa 4 cartofi, taiati ca pentru piure 2 morcovi, taiati cuburi 2 radacini de patrunjel, taiate marunt 1 ceapa mijlocie, tocata 1 lingurita ulei 2 linguri leustean, tocat marunt 1 cana bors   Mod de preparare: Se călesc […]

Bors cu fasole si ciuperci

Bors cu fasole si ciuperci din: fasole albă uscată, manătărci, ceapa, morcov, rădăcină de pătrun­jel, păstarnac, borş, sare. Ingrediente: 300 grame de fasole albă uscată 200 grame de manătărci 3 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrun­jel 1 păstarnac 1 litru de borş sare   Mod de preparare: Bors cu fasole si ciuperci: Ciupercile se spală […]

retete

Bors de peste cu legume si leustean

Bors de peste cu legume si leustean din: peşte mărunt (oblete, babuşcă, plătică, biban), peşte mare (crap, caras mare, şalău, somn, ştiucă), morcovi, roşii bine coapte, cartofi, ceapa, ardei graşi verzi, legături de pătrunjel, legături de leuştean, sare, piper, borş de casă, ardei iuţi, usturoi. Ingrediente: 4 kg peşte mărunt (oblete, babuşcă, plătică, biban) 4 kg […]

Bors taranesc cu carne

Bors cu carne, sfecla si smantana

Bors cu carne, sfecla si smantana din: carne de porc cu os, varză proaspătă, cartofi, ceapă, morcovi, sfecle roşii, fasole fiartă, ulei, bulion,smantană, verdeaţă, sare, piper, foi de dafin, borş.   Ingrediente: 0,5 kg carne de porc cu os 1 kg varză proaspătă 4 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 2 sfecle roşii 200 g fasole […]

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu tarhon (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu tarhon din: cartofi, ceapa, morcovi, apa, ulei, tarhon, sare, piper, otet. Ciorba este o rețetă tradițională, îndrăgită pentru aroma sa distinctă și pentru simplitatea preparării. Combinația de cartofi sățioși și tărhonul cu gustul său unic creează un fel de mâncare reconfortant, ideal pentru zilele răcoroase. Descoperă cum să […]

Bors de spanac cu costita afumata

Bors de spanac cu costita afumata din: spanac, costiţă afumată, cartofi, roşii, builion, morcovi,  păstârnac, ceapă, ulei, borş, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g spanac 100 g costiţă afumată 100 g cartofi 100 g roşii 50 g builion 50 g morcovi 50 g păstârnac 50 g ceapă 30 ml ulei 500 ml borş 1/2 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Spanacuţ […]

Ciorba de crap cu leustean

Ciorba de crap cu morcov si leustean

Ciorba de crap cu morcov si leustean din: crap, morcov, patrunjel, orez, leustean, zema de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g crap 3-4 felii morcov 3-4 felii pătrunjel 1 linguriţă orez leuştean verde zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat felii se fierbe în circa 400 ml apă. Când este aproa­pe gata, […]

Bors de rata cu leustean

Ciorba de rata cu varza si cimbru

Ciorba de rata cu varza si cimbru din: carne de raţă, varza alba, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, suc de rosii, ulei, cimbru, marar, sare. Ingrediente: 600 g carne de raţă 300 g varză albă 100 g morcovi 100 g pătrunjel 100 g ţelină 100 g ceapă 50 g ardei gras 200 ml suc de […]

Ciorba de fasole verde si tarhon, dreasa cu smantana si ou

Ciorba de fasole verde si tarhon, dreasa cu smantana si ou din: fasole verde, ceapa, morcov, patrunjel radacina, ulei, tarhon, sare, smantana, ou. Ingrediente: fasole verde ceapă morcov pătrunjel rădăcină ulei tarhon sare smântână ou Mod de preparare: Ciorba de fasole verde si tarhon, dreasa cu smantana si ou: Fasolea verde ruptă, ceapa tăiată rondele, […]

retete

Bors cu pui si sfecla rosie

Bors cu pui si sfecla rosie din: carne de pui (fără cap şi picioare), sfeclă roşie, varză albă, cartofi, morcovi, ceapă, pătrunjel verde, pastă de tomate, costiţă afu­mată, smântână, ulei, foi de dafin, oţet, sare, piper boabe. Ingrediente: 1 kg carne de pui (fără cap şi picioare) 300 g sfeclă roşie 300 g varză albă 500 […]

Bors cu legume si iaurt

Bors cu legume si iaurt din: cartofi, morcov, varză, rădăcină păstârnac, rădăcină pătrunjel, rădăcină de ţelină, dovle­cel, ardei gras roşu, roşie, orez, borş, iaurt, sare. Ingrediente: 1 cartof 1 morcov 1/4 căpăţână varză 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină de ţelină foarte mică sau 25 g dintr-o rădăcină mare 1 dovle­cel 1 ardei gras […]

Ciorba de dovlecel cu pui si gulie

Ciorba de dovlecel cu pui si gulie din: ceapa, morcov, rădăcină pătrunjel, dovlecel, gulie, smântână, gălbenuşuri, mărar, pătrunjel verde, piept de pui. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 dovlecel 1 gulie 2 linguri smântână 2  gălbenuşuri mărar şi pătrunjel verde 200 g piept de pui Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele, le […]

retete

Bors de vita cu loboda si leustean

Bors de vita cu loboda si leustean din: carne de vacă, morcovi, rădăcini de pătrunjel, ţelină, lobodă (roşie), ceapa, borş făcut în casă, leuştean, pătrunjel, ulei, orez, sare. Ingrediente: 500 g carne de vaca 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină de mărime potrivită 2 legături lobodă (roşie) 2 cepe 1,5 l borş făcut […]

Ciorba de fasole cu legume si carnati

Ciorba de fasole cu legume si carnati din: fasole, carnati, ardei gras, morcovi, cartofi, rosii, suc de rosii, dafin, cimbru, patrunjel, marar, sare, piper, suc de lamaie, ceapa, smantana.     Ingrediente:  500 g fasole boabe 2 cărnaţi de casă 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 1 conservă roşii cuburi 750 ml suc de […]

Ciorba de agrise cu carne si smantana

Ciorba de agrise cu carne si smantana din: carne sau oase afuma­te, agrişe, ceapă, orez, gălbenuş, smântână, pătrunjel, sare. Ingrediente: 300 g carne sau oase afuma­te 1/4 kg agrişe 1 ceapă 2 linguri orez 1 gălbenuş 150 g smântână pătrunjel sare   Mod de preparare: Pui carnea sau oasele la fiert în 2-3 l de […]

Ciorba de praz cu paste si hrean

Ciorba de praz cu patrunjel

Ciorba de praz cu patrunjel din: praz, ceapa, morcovi, bors, apa, patrunjel, sare, ulei. Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Prazul poate fi folosit într-o varietate largă […]

Bors de peste cu ardei

Bors de peste cu ardei si morcov

Bors de peste cu ardei si morcov din: crap, ceapa, ardei, morcovi, bors, suc de rosii, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, leuştean. Ingrediente: 1 kg crap (capete, cozi) 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 1 l borş 500 ml suc de roşii sare piper 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1-2 legături leuştean Mod de preparare: La borşul depeste cele […]

Ciorba de varza cu morcov si cartofi

Ciorba de varza cu morcov si cartofi din: varză acră, morcovi, rădăcină pătrunjel, telină, cartofi, cimbru, zeamă de varză, pătrunjel, piper. Ingrediente: 1/2 varză acră, medie 2 morcovi o ceapă o rădăcină pătrunjel o felie ţelină 3 cartofi o linguriţă cimbru 3 linguri ulei 500 ml zeamă de varză pătrunjel piper   Mod de preparare: Varza se trece sub un jet […]

Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana

Ciorba de legume dreasa cu smantana – usor de preparat

Ciorba de legume dreasa cu smantana din: cartofi, ţelină, ceapă, păstârnac, morcov, roşii, ciuperci, pastă de tomate, smântână, varza, patrunjel, sare, leustean. Ingrediente: 2 cartofi 1/2 ţelină 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 roşie 200 g ciuperci 5-6 linguri pastă de tomate 200 ml smântână 1 mână varză tocată pătrunjel leuştean sare Mod de preparare: Cureţi toate legumele. Tai car­tofii cubuleţe, ceapa, […]

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata

Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata din: ciuperci, mor­cov, ceapă, usturoi, ulei, cartof, sare, piper, lămâie, apă, verdeaţă.  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 mor­cov 1 ceapă 1 căpăţână usturoi 2 lin­guri ulei 1 cartof sare piper lămâie 2 litri apa verdeaţă     Mod de preparare: Ceapa şi morcovul se dau prin răzătoarea mică, iar […]

Ciorba de perisoare cu carne de pui

Ciorba de perisoare cu carne de pui din: apa, carne de pui, ceapa, zeama de lamaie, orez, leustean verde, oua, lapte, gris, rosii. Ingrediente: 1 l apă 300 g carne de pui cu os 1 ceapă 1 morcov zeamă de la 1/2 lămâie 1 lingură orez leuştean verde 1 gălbenuş 2 linguri lapte 1 linguriţă […]

Cioba de varza cu carnati si smantana

Cioba de varza cu carnati si smantana din: varza, salata verde, ceapa, marar, smantana, ulei, carnati afumati, zeama de varza, morcov, patrunjel.   Ingrediente: 1/2 varză tăiată 1 salata verde 1 ceapa tocată 1 legătură mărar tocat 100 ml smântână 1 lingura ulei 500 ml zeamă varză 2 cârnati afumaţi, tăiati felii 1 morcov ras 1 patrunjel […]

Ciorba de pui cu tarhon si iaurt

Ciorba de pui cu tarhon si iaurt din: piept de pui sau piept de curcan cu os, ceapa, sare, piper negru, tarhon congelat sau conservat în oţet, iaurt degresat, oua. Ingrediente: 1 piept de pui sau 300 g piept de curcan cu os 1 ceapă mare sare piper negru măcinat 1 linguriţă tarhon congelat sau conservat în oţet […]

Bors de telina cu taitei

Bors de pasare cu telina si morcov

Bors de pasare cu telina si morcov din: pasăre de curte (găină, raţă sau curcă), rădăcină de ţelină, morcovi, tulpini de ţelină, cartofi, orez, varză acră, oua, bors. Ingrediente: 1 pasăre de curte (găină, raţă sau curcă) 1 rădăcină de ţelină 4 morcovi câteva tulpini de ţelină  3 cartofi de dimensiune medie  1 ceşcuţă orez opţional, 1 far­furioară de varză […]

retete

Ciorba cu carne, creson si ciuperci

Ciorba cu carne, creson si ciuperci din: ciuperci, carne macră de vită, ceapă, zeamă de orez fiert, ou, creson fără cozi, ceapa de apă, soia,  supă de carne, sare.   Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g carne macră de vită 1 ceapă 1 lingură zeamă de orez fiert 1 ou 1 legătură creson fără cozi 3 […]

Ciorba de porc cu linte si tarhon

Ciorba de porc cu linte si tarhon din: linte, carne de porc, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapa, foi de dafin, usturoi, faina, ulei, ardei gras rosu, oţet aromat cu tarhon, rosii, tarhon, sare, piper.   Ingrediente:  300 g linte  300 g carne de porc  2 mor­covi  1 rădăcină de pătrunjel  1 ceapă  2 foi de dafin  2 căţei […]