ciorbe

Cea mai simpla ciorba de perisoare

Cea mai simpla ciorba de perisoare din: ceapa, morcov, cartof, ardei gras sau pasta de ardei, orez, carne tocata (în funcţie de preferintă), oua, verdeata, concen­trat de legume, zeamă de varză sau borş Ingrediente: 2 cepe potrivite 1 morcov mare 1 cartof mare 1 ardei gras sau pastă de ardei orez 500 g carne tocată (în funcţie […]

Bors de porc cu legume

Bors de porc cu legume din: carne de porc, morcovi, ceapa, telina, cartofi, mazare, bors, marar, sare. Ingrediente:  600 g carne de porc  2 morcovi  o ceapă  o felie ţelină  3 cartofi  o mână mazăre congelată  500 ml borş  marar sare Mod de preparare: Carnea se pune la fiert în apă cu sare şi se ia […]

Bors de legume cu pui si leustean

Bors de legume cu pui si leustean din: măruntaie de pui, morcov, rădăcină de pătrunjel, ceapă, ardei gras, cartofi, rosii, bors, leustean. Ingrediente:  măruntaie de pui  un morcov  o rădăcină pătrunjel  o ceapă  un ardei gras  3 cartofi  3-4 roşii  500 ml borş  câteva fire leuştean Mod de preparare: Maruntaiele de pui bine curtate se pun la fiert in […]

Ciorbă de gasca cu sfecla

Ciorba de sfecla cu varza rosie

Ciorba de sfecla cu varza rosie din: sfecla, morcovi, telina, cartofi, varza rosie, ceapa, cub concentrat de legume, usturoi, otet, ulei, sare. Ingrediente:  4 sfecle mici  2 morcovi  2 fire ţelină  2 cartofi  1/4 varză roşie  o ceapă  un cub concentrat de legume  o conservă mică cuburi de roşii  2 căţei usturoi  2 linguri oţet  2 linguri […]

Ciorba cu galuste de paine si chimen

Ciorba cu galuste de paine si chimen din: ceapă, morcov, roşii, ţelină, seminţe de chimen, mazăre, pastă de tomate, borş, ulei, miez de paine, oua, lapte, lustean, sare, piper.   Ingrediente: o ceapă 1 morcov 4 roşii o ţelină mică 1/2 lin­guriţă cu seminţe de chimen 300 g mazăre o lingură cu pastă de tomate 300 ml borş 75 ml […]

Ciorbă de mazăre cu seminţe de susan

Ciorba de dovlecel cu naut si mazare

Ciorba de dovlecel cu naut si mazare din: dovlecei, ceapa, naut, morcov, mazare, lamie, sare, paste mici, ulei.   Ingrediente:  2 dovlecei mari  o legătură ceapă  un morcov  2 linguri năut fiert  100 g mazăre  sucul unei lămâi  sare  paste mici, după gust  2 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o oală cu doi litri de apă […]

Bors de vita cu smantana

Bors romanesc din piept de vita

Bors romanesc din piept de vita din: piept de vită, os mare cu măduvă, supa de carne, capa, morcov, varza, radacina de patrunjel, sfecla rosie, păstârnac, ţelină, cartofi, borş, sare, piper boabe, smântână, foi verzi de leuştean, mărar, pătrunjel, ţelină, pătlăgele roşii (merge şi bulionul). Ingredinete: 500 g piept de vită 1 os mare cu măduvă 1-2 litri supă […]

Ciorba din carne afumata si varza

Ciorba din carne afumata si varza din: carne afumată, slănină afumată, ceapă, frunze de gulii şi varză, untură porc, sare, piper,făină, mărar, lapte acru, usturoi, ouă. Ingrediente: 500 g carne afumată 100 g slănină afumată 1 ceapa 500 g frunze de gulii şi varză 2 linguri de untură porc sare, piper 2 linguri de făină 1 legătură […]

Ciorba de fasole cu rosii cherry

Ciorba de fasole cu usturoi si telina

Ciorba de fasole cu usturoi si telina din: fasole uscată, ceapă roşie, sare, piper, usturoi, supă de legume, cimbrişor, ulei, tije de ţelină, roşii, suc de roşii. Ingrediente: 200 g fasole uscată 1 ceapă roşie, tocată sare piper 3 căţei de usturoi pisaţi 200 ml supă de legume cimbrişor 1 lingură ulei 2 tije de ţelină 2 roşii 1 lingură suc de roşii Mod de preparare: […]

Bors de fasole verde

Ciorba de fasole verde cu patrunjel si smantana

Ciorba de fasole verde cu patrunjel si smantana din: fasole verde, ulei, căţei usturoi, boia dulce, făină, sare, pă­trunjel verde, smântână. Ingrediente: 700 g fasole verde 2 lin­guri ulei 5 căţei usturoi 1/4 linguriţă boia dulce 1 lingură făină sare pă­trunjel verde smântână 3 litri apă Mod de preparare: Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte, se pune într-o oală împre­ună […]

Ciorba de vacuta cu leustean si bors

Ciorba de vacuta cu leustean si bors din: carne de vită, ceapă, morcov, ţelină, roşii în bulion, ardei gras, cartofi, leuştean, borş, boia dulce, piper, sare, ardei iute. Ingrediente: 750 g carne de vită 1 ceapă mare 1 morcov 100 g ţelină 1 cutie roşii în bulion 1 ardei gras 12 cartofi 1 legătură leuştean 500 ml borş boia dulce piper sare ardei iute […]

Ciorba cu carnati si praz

Ciorba cu carnati si praz din: cârnaţi afumaţi, cartofi, praz, morcov, pătrunjel, sare, ceapa, bors, apa ulei, piper. Ingrediente: 600 g cârnaţi afumaţi 1 kg cartofi 1 praz 1 morcov 1 legătură pătrunjel sare 1 ceapă 1 l borş lacru 3 l apă 2 linguri ulei piper   Mod de preparare: Tai cârnaţii felii şi ii sotezi puţin în ulei, […]

Ciorba de praz cu bors

Ciorba de praz cu bors din: praz, cartofi, morcov, ardei, paste, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel, bors. Ingrediente: 1 fir praz 2 cartofi 1 morcov 1 ardei 1 mână paste 2 linguri pastă de tomate ulei sare pătrunjel 1/2 cană de borş Mod de preparare: Speli prazul, morco­vul, ardeiul, te tai ron­dele şi le căleşti în ulei, […]

Ciorba de burta cu fasole si chimen

Ciorba de burta cu fasole si chimen din: boabe de fasole albă, morcovi, rădăcină de ţelină, praz, burtă fiartă, usturoi, bulon, supa, chimen, sare, piper, cimbru, parmezan, patrunjel. Ingrediente:  1 cană boabe de fasole albă  3 morcovi  1/4 rădăcină de ţelină  1 praz  500 g burtă fiartă  50 g unt  1 căţel de usturoi  1 lingură bulion  11 supă  1/4 linguriţă […]

Borş ţărănesc cu carne de porc

Borş ţărănesc cu carne de porc din: porc, telina, ceapa, patrunjel, morcov, rosii, bulion, bors, zeama de varza, leustean, sare. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc cu os (de la piept) 1 telină 1-2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 2-3 roşii 1 lingură de bulion 1/2 l borş sau zeamă de varză leuştean […]

Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata

Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata din: maruntaie de pasare, zarzavat pentru ciorba, ceapa, orez, rosii, pasta de tomate, leustean, zeama de varza, bord, sare. Ingrediente: 800 g măruntaie de pasăre zarzavat pentru ciorbă 2-3 cepe 60 g orez roşii pastă de tomate leuştean zeamă de varză sau borş sare Mod de preparare: Măruntaiele se […]

retete

Borş de perişoare cu smantana

Borş de perişoare cu smantana din: porc, oase, zarzavat pentru supa, ceapa, smantana, oua, orez, bors, zeama de varza, rosii, bulion, leustean, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de porc oase pentru zeamă 300 g zarzavat de supă 2 cepe 10gr smântână 2 ouă 60 g orez 1 l borş sau zeamă de varză roşii […]

retete

Ciorbă ardelenească din piept de porc

Ciorbă ardelenească din piept de porc din: pipet de porc, orez, morcov, telina, albitura, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste 60 g orez 500 g zarzavat (morcov, telină, albitură) 2 cepe 2 ouă 100 g smântână oţet tarhon sare, după gust     Mod de preparare: Pieptul […]

Ciorba de legume cu smantana

Ciorba de legume cu smantana din: ceapa verde, ceapa, morcov, ardei, cartofi, zarzavat, pastai galbene, pasta de gogosari, rosii, sare, piper, bors, patrunjel, marar, leustean, bors, smantana, ulei. Ingrediente:  1 ceapă verde 1 ceapă 1 morcov 1 ardei galben 3 cartofi 3 linguri zarzavat de la borcan 300 g păstăi galbene subţiri 2 linguri pastă […]

Ciorba de gaina cu legume

Ciorba de gaina cu legume din: gaina, ceapa, morcovi, fidea, concentrat de gaina, zeama de varza, bors, bulion, leustean, ou, apa. Ingrediente:  1 găină întreagă 3 cepe mari 2 morcovi 1 mână de fidea concentrat cu gust de găină 500 ml zeamă de varză acră sau borş 4 linguri bulion leuştean verde 1 ou 5 […]

Cum se prepara Ciorba de salata verde (video)

Ciorba de salata verde: Ingrediente: 5-6 salate verzi potrivite 200ml lapte prins 100gr slanina afumata 100gr carnat afumat 1 ceapa mica si una mare 1 lingurita de boia 2 linguri de untdelemn 500ml zer de la branza de vaci 4 oua 100ml smantana 1 capatana mica de usturoi 1 morcov Marar ,leustean si patrunjel 25gr […]

Cum se prepara Ciorba de potroace de pui (video)

Cum se prepara Ciorba de potroace de pui – o mâncare tradițională românească, apreciată pentru gustul său bogat și textura consistentă. Potroacele de pui (inimă, ficat, gât și alte organe) adaugă o savoare distinctă și nutritivă acestei supe. Iată cum poți pregăti această delicatesă acasă. Ingrediente Potroace de pui: 500 g potroace de pui (inimă, […]

ciorbe

Cum se prepara Ciorba taraneasca (video)

Ciorba taraneasca: Cum se prepara Ciorba taraneasca:   Pofta buna!   Poate te intereseaza si: Ciorba taraneasca cu bors   Ciorba taraneasca cu bors din: pui, morcovi, cartofi, telina, ceapa, ardei, rosii, fidea, condiment, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 1 pui întreg de ţară 2 morcovi 5 cartofi 1 ţelină 2 cepe 1 ardei gras 3 […]

Bors delicios de dovlecei

Bors de dovlecei cu smantana si ou

Bors de dovlecei cu smantana si ou din: dovlecei, ceapa, ardei gras, radacina de telina, patrunjel, ulei, bors, sare, patrunjel, marar, smantana, ou. Ingrediente: 2 dovlecei o ceapa un ardei gras o felie radacina telina o radacina patrunjel o lingura ulei 600 ml bors sare pentru servit: o legatura patrunjel o legatura marar 200 g […]

Cum se prepara Ciorba de peste (video)

Cum se prepara Ciorba de peste Tradițională din: peste, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, rosii in suc, ardei gras, leustean, dafin, sare, piper, suc de lamaie. Ciorba de pește reprezintă unul dintre acele preparate culinare cu profundă rezonanță în gastronomia tradițională, combinând savoarea unică a peștelui proaspăt cu o varietate de legume și condimente […]

Ciorba de spanac cu smantana

Ciorba de spanac cu smantana din: spanac, patrunjel verde, ceapa, lapte batut, oua, smantana, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg spanac 1 legatura patrunjel verde 2 cepe potrivite uscate+1 legatura ceapa verde 3 l lapte batut (acru) 4 oua 200 g smantana sare ulei   Mod de preparare: Căleşti ceapa pentru 3-4 minute cu puţin ulei […]

Borş cu găină de ţară

Borş cu găină de ţară: gaina, ceapa, morcov, ardei gras, radacina de patrunjel, radacina de telina, bors, oua, smantan, patrunjel, leustean, sare, piper.   Ingrediente: 1 găină 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 rădăcină pătrunjel 1/2 rădăcină ţelină 1 I borş 2 ouă 100 g smântână 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de […]

Ciorba banateana cu carne de vitel

Ciorba banateana: carne de pui, carne de vitel, morcov, ceapa, patrunjel, piper boabe, foi de dafin, untura, faina, boia de ardei dulce, orez, oua, smantana, bors. Ingrediente: 1 pui sau 1 kg carne de viţel ori de miel 1 morcov 2 cepe 2 rădăcini de pătrunjel 8-10 boabe de piper 2 foi de dafin 1 […]

Ciorbă de fasole verde, moldovenească

Ciorbă, de fasole verde, moldovenească: fasole verde, ceapa, rosii, smantana, lapte, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verdea 2-3 cepe 3 roşii mai mari 200 g smântână 200 ml lapte bătut sau după gust 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Căleşti împreună ceapa şi roşiile, adaugi apă şi, când fierbe, pui fasolea verde, […]