retete

Ciorbă Rădăuțeană – Deliciu tradițional din bucătăria românească

Ciorbă Rădăuțeană – Deliciu tradițional din bucătăria românească din: carne de pui, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, radacina de patrunjel, orer, oua, smantana, sare, piper, leustean.   Ingrediente: 500 g carne de pui sau curcan 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 morcovi, tăiați în rondele subțiri 1 păstârnac, tăiat în cubulețe mici 1 țelină mică, tăiată […]

retete

Ciorba de perișoare – Rețetă tradițională și delicioasă

Ciorba de Perișoare – Rețetă Tradițională și Delicioasă din: carne de vita sau porc, ceapa, oua, orez, morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartof, ardei gras, apa, sare, piper, marar.   Ingrediente: 500g carne de vită sau porc, măcinată 1 ceapă, tocată fin 2 ouă 2 linguri orez 2 morcovi, cubulețe 1 rădăcină de pătrunjel, cubulețe […]

retete

Ciorba de burtă autentică

Ciorba de Burtă Autentică din: burta, apa, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, oua, smantana, marar, sare, piper. Ciorba de burtă este o delicioasă supă tradițională românească, cunoscută pentru gustul său bogat și cremos. Iată cum să pregătiți acest fel de mâncare minunat: Ingrediente: 500g de burtă (curățată și spălată) 2 litri de apă 1 […]

retete

Ciorba de burta, reteta gustoasa si usor de preparat

Ciorba de burta, reteta gustoasa si usor de preparat din: burta de vita, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, ulei, supa de pui, faina, boia de ardei, smantana, zeama de lamaie, patrunjel. Ciorba de burtă este un preparat tradițional din bucătăria românească, iar această rețetă adaugă o notă de eleganță cu ingredientele și aromele sale. De-a lungul […]

retete

Rețetă tradițională de ciorbă de vacută: Deliciu culinar din bucătăria românească

Rețetă tradițională de ciorbă de vacută: Deliciu culinar din bucătăria românească din: carne de vacuta, ceapa, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, telina, usturoi, apa, oua, smantana, sare, piper, marar. Ciorba de vacută este un preparat tradițional românesc cu o istorie bogată. Această mâncare se bucură de popularitate în România și în alte țări din Europa […]

retete

Ciorba de Burtă – Rețetă delicioasă și ușor de pregătit

Ciorba de Burtă – Rețetă Delicioasă și Ușor de Pregătit din: burta de vita, ceapa, morcovi, cartofi, ardei grasi, radacina de patrunjel, usturoi, apa, orez, sare, piper, smantana, oua, suc de lamaie, marar. Ciorba de burtă este un preparat tradițional în bucătăria românească, cunoscut pentru gustul său bogat și pentru proprietățile sale revigorante. Această rețetă […]

retete

Ciorbă de burtă – reteta simpla si gustoasa

Ciorbă de burtă – reteta simpla si gustoasa din: burta de vita, apa, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, oua, smantana, faina, , usturoi, marar, leustean, sare, piper, zeama de lamaie.   Ingrediente: 500g de burtă de vită sau de porc 2 litri de apă 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 morcovi, tăiați cubulețe 2 […]

retete

Ciorbă de Perișoare simpla si rapida

Ciorbă de Perișoare simpla si rapida din: carne de porc si vita, ceapa, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, telina, apa, oua, pesmet, sare, piper, ulei, zeama de lamaie.   Ingrediente: 500 g carne de porc sau amestec carne de porc și carne de vită 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 morcovi, tăiați cubulețe 2 cartofi, […]

retete

Ciorba radauteana – Reteta simpla si gustoasa

Ciorba radauteana – Reteta simpla si gustoasa din: pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, smantana, oua, lamaie, sare, piper, paine prajita. Ciorba radauteana este o delicioasa supa traditionala romaneasca, cunoscuta pentru savoarea sa unica. Ingrediente: 1 pui intreg (aproximativ 1,5 kg) 1 ceapa mare 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 pastarnac 1 […]

retete

Ciorbă de salată cu kaizer

Ciorbă de salată cu kaizer din: salate, ceapa verde, usturoi verde, kaizer, oua, gallbenus, apa, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel, smantana, orez.   Ingrediente: 4-5 salate 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 300 g kaizer 3 ouă 1 gălbenuş 3 l apă 1/2 l borş sare piper 1 legătură leuştean 1 legătură […]

retete

Ciorba de legume – reteta simpla si gustoasa

Ciorba de legume – reteta simpla si gustoasa din: morcovi, cartofi, ceapa, ardei gras, telina, dovlecel, apa, pasta de rosii, ulei de masline, patrunjel, frunza de dafin, sare, piper. Este o rețetă ideală pentru persoanele care doresc să mănânce mai sănătos sau care urmează o dietă vegetariană sau vegană. Poate fi personalizată cu legumele preferate […]

Ciorbă de perișoare de pui cu conopida si broccoli

Ciorbă de perișoare de pui cu conopida si broccoli din: ceapa, morcov, telina, radacina de pastarnac, ardei gras, leustean, bors, conopida, broccoli, praz, ulei, mazare, carne tocata de pui, oua, orez, sare, ceapa.   Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1 țelină mică 1 rădăcină de păstârnac 1 ardei gras 1 legătură leuștean borș câte 3 […]

Ciorbă de legume și ciuperci

Ciorbă de legume și ciuperci din: ciuperci, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, gulie, mazare, cartofi, conopida, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, leustean, piper, boia, suc de rosii, sare, ulei.     Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 2 morcovi 1 ardei gras sau capia 2 rădăcini de pătrunjel 1 gulie 150 […]

retete

Ciorbă rădăuțeană tradițională

Ciorbă rădăuțeană tradițională din: carne de pui sau curcan, ceapa, morcovi,pastarnac, telina, unt, oua, smantana, patrunjel, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 500g carne de pui sau de curcan (cu oase) 2 cepe mari 2 morcovi 1 păstârnac 1 țelină mică 1 lingură de unt sau ulei 2 ouă 2 linguri de smântână 1 legătură de pătrunjel […]

retete

Ciorba de perisoare – reteta simpla

Ciorba de perisoare – reteta simpla din: carne tocata, ceapa, usturoi, oua, orez, sare, piper, apa, bors, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, marar. Ciorba de perișoare este o mâncare tradițională românească, dar care se găsește și în alte bucătării tradiționale europene, precum bucătăria poloneză, cehă și ucraineană. În România, această mâncare este considerată una dintre cele […]

retete

Borș de ied

Borș de ied din: carne de ied, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, patrunjel verde, leustean, orez, galbenusuri, smantana, untura, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de ied 2-3 cepe 2 morcovi ½ rădăcină de pătrunjel 1 țelină mijlocie 1 legătură pătrunjel verde leuștean după gust 50 g orez 3-4 gălbenușuri 200 g smântână 1 […]

retete

Ciorba de miel traditionala cu smantana

Ciorba de miel traditionala cu smantana din: intestinele, ficatul, plămânii, splina, rinichii și căpățâna mielului, ceapa, morcov, leustean, marar, ceapa verde, usturoi, sare, piper, bors, smantana. Ingrediente: intestinele, ficatul, plămânii, splina, rinichii și căpățâna mielului 1 ceapă 1 morcov 2 legături leuștean 2-3  fire mărar cateva frunze de ceapă și usturoi verde sare piper […]

retete

Ciorba de vacuta – reteta ciorba de vacuta

Cea mai buna ciorba de vacuta este subiectiva si variaza in functie de preferintele fiecaruia. Insa, o reteta traditionala pentru ciorba de vacuta include: carne de vaca, legume (morcovi, ceapa, patrunjel, telina), bors sau zeama de bors, ardei gras, sare, piper si otet. Poate fi servit cu mamaliguta, ardei iute si smantana. Este un fel […]

retete

Bors de legume, delicios si usor de preparat

Bors de legume, delicios si usor de preparat din: ceapa, cartofi, morcov, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac, ardei grasi, mazare, dovlecel, fasole, rosiibors, untdelemn, oua, leustean, sare.   Ingrediente: 1 ceapă mare 2 cartofi 1 morcov 1 ţelină mică câte 1 rădăcină mică de pătrunjel și de păstârnac 2 ardei grași diferit colorați […]

retete

Ciorbă țărănească de pui cu orez

Ciorbă țărănească de pui cu orez din: cartofi, dovlecel, rosii, morcov, ceapa verde, orez, ardei gras, pulpe de pui, zeama de lamaie, sare, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 dovlecel 2 roșii mari 1 morcov 3 legături ceapă verde 1 ardei gras 100 g orez 500 g pulpe inferioare de pui zeama de la […]

retete

Ciorba de burta ca la mama acasa

Ciorba de burta ca la mama acasa din: smantana, burta prefiarta, oase de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, oua, telina, usturoi, sare, piper, foi de dafin, otet. Ingrediente: 2 kg burtă prefiartă 500 g smântână 1 kg oase de vită 3 cepe 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 țelină 4 ouă 1 usturoi […]

Ciorbă de spanac cu bacon și mărar

Ciorbă de spanac cu bacon și mărar din: spanac, bacon, usturoi, orez, oua, faina, lapte, sare, piper, ulei, otet, marar, condimente. Ingrediente: ½ kg spanac 150 g bacon 4 căței de usturoi 1 lingură orez 4 ouă 4 linguri făină 400 ml lapte sare piper ulei oțet mărar 1 linguriță condimente pentru ciorbă     […]

retete

Ciorbă cu cartofi noi şi legume

Ciorbă cu cartofi noi şi legume din: carnati de casa, morcov, radacina de patrunjel, ceapa verde, gulie, bulion, cartofi noi, ardei gras, sare, piper, tarhon, otet de tarhon. Ingrediente: 300 g cârnaţi de casă 1 morcov 2 rădăcini de pătrunjel 2 fire de ceapă verde 1 gulie mică 200 ml bulion 600 g cartofi noi […]

retete

Ciorbă de pește cu dovlecei si legume

Ciorbă de pește cu dovlecei si legume din: peste, rosii, ceapa, morcov, cartofi, dovlecei, ardei, sare, piper, ulei, leustean, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 1/2 kg pește proaspăt 4-5 roșii 1 ceapă 1 morcov 2 cartofi 3 dovlecei tineri 1 ardei sare piper 100 ml ulei 1 legătură leuștean sau frunze de țelină zeamă de […]

retete

Borş din cap de miel cu legume si orez

Borş din cap de miel cu legume si orez din: cap de miel, costite de miel, coada, ceapa, morcov, telina, ardei gras, leustean, bors si orez. Este un borş care nu se drege cu ou sau smântână, pentru a-şi păstra savoarea.    Ingrediente: 1 cap de miel şi 2–3 costiţe coada 1 ceapă 1 morcov […]

retete

Borş de cartofi cu urzici

Borş de cartofi cu urzici din: cartofi, morcov, urzici, ceapa verde, usturoi, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 300g cartofi (2-3 buc) 1 morcov 1 castron plin cu urzici alese, spălate şi tăiate fâşii 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze ½ l borş sare leuştean şi pătrunjel tocate   Mod de […]

retete

Ciorba de salată si loboda cu omletă

Ciorba de salată si loboda cu omletă din: salata, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, bors, oua, ulei, leustean, sare si apa.   Ingrediente: 2 salate mari 1 legătură de lobodă 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze 1 ceaşcă mare cu orez 1 l borş 2 ouă 2 linguri cu ulei […]

retete

Bors de sfecla cu orez

Bors de sfecla cu orez din: sfecla rosie, ceapa verde, usturoi, loboda, orez, sare, leustean, ulei si bors. Ingrediente: 2 sfecle roşii mijlocii 4-5 fire de ceapă verde 4-5 fire de usturoi 10-15 fire de lobodă verde sau roşie 4 frunze de sfeclă 3 linguri cu orez sare leuştean verde 2 linguri cu ulei 1 […]

Cum se prepara Ciorba de fasole galbena (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba de fasole galbena – un preparat gustos și sănătos, specific multor culturi din Europa de Est, fiind o alegere excelentă pentru mesele de toamnă și iarnă. Această ciorbă este ușor de preparat, hrănitoare și plină de arome. Fasolea galbenă este o sursă bogată de proteine, fibre și minerale, iar combinată cu […]

Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana din: sfecla, cartofi, smantana, morcov, ardei, patrunjel, bors. Sfecla roșie este bogată în nutrienți esențiali precum vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, mangan și fibre alimentare. De asemenea, conține antioxidanți și fitonutrienți cu proprietăți benefice pentru sănătate. Beneficii pentru sănătate Sistem cardiovascular sănătos: Sfecla roșie conține […]

Ciorba cu carnati afumati si legume

Ciorba cu carnati afumati si legume

Ciorba cu carnati afumati si legume din: carnati afumati, fasole verde, morcov, patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, usturoi, frunza de dafin, zeama de varza, orez, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 4 cârnaţi afumaţi 400 g fasole verde un morcov o rădăcină de pătrunjel o rădăcină de păstârnac doi ardei graşi două cepe doi căţei […]

Ciorba a la grec cu orez

Ciorba a la grec cu orez 

Ciorba a la grec cu orez din: ceapa, ulei, dovlecei, oua, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 2 kg dovlecei 2 cepe 50 ml ulei 3 gălbenuşuri 200 ml smântână 50 g făină 50 g orez 100 ml zeamă de lămâie 2 morcovi 1 ţelină mijlocie 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură de […]