Ciorba de legume cu zer si smantana

Ciorba de legume cu zer si smantana din: dovlecei, ceapa, leustean, rosii, ulei, zer, sare, smantana. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe leustean 2 roşii 1 lingura ulei 1 l zer proaspat sare 1 ceasca smantana Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe, îi speli în apă rece şi după aceea îi pui […]

retete

Ciorba de varza cu patrunjel

Ciorba de varza cu patrunjel din: varza, morcov, radacina patrunjel, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat de legume, patrunjel, suc de corcoduse, bors, ulei.   Ingrediente: 1 varză 1 morcov 1 radacina pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 lingură concentrat de legume 1 legătură pătrunjel 50 ml suc de corcoduşe […]

Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin

Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin din: fasole boabe, afumatura cu os, suc de rosii, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, usturoi, ardei foi de dafin, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 250 g afumatura cu os 200 ml suc de rosii 1 ceapa 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de […]

retete

Ciorba de pui cu legume si orez

Ciorba de pui cu legume si orez din: pui, morcov, telina, ceapa, patrunjel, orez, bors, galbenus, smantana, usturoi, sare.   Ingrediente: 500 g carne pui 40p g zarzavat (morcov, ţelină, ceapă, pătrunjel) 2 linguri orez borş un gălbenuş 200 g smântână 4-5 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Pui la fiert carnea (tăiată […]

Ciorba de rosii cu carne

Ciorba de rosii cu carne de pasare

Ciorba de rosii cu carne de pasare din: carne de gaina, rosii, morcov, ardei gras, orez, smantana, frunza de telina, sare. Ingrediente: 100 g carne de gaina fiarta 300 g rosii 1 morcov 1/2 ardei gras 1 lingura orez 1 lingura smantana 1 frunza mica de telina sare   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, […]

Ciorbă de berbec cu legume

Ciorbă de berbec cu legume: carne de berbec, morcovi, ulei, patrunjel, pastarnac, varza, rosii, ardei gras, bulion, ceapa, telina, cartofi, radacina de  patrunjel, radacina de pastarnac, bors, sare.   Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2 morcovi 100 ml ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 300 g varză 300 g roşii 2 […]

Ciorba de salata cu afumatura

Ciorba de salata cu afumatura din: salata, macris, usturoi, sare, piper, otet, oua, slanina afumata, faina, smantana, lapte, marar, concentrat de legume. Ingrediente:  2 salate frunze de măcriş 3-4 căţei de usturoi sare piper oţet 3 ouă 100 g slănină afumată 1 linguriţă făină 100 ml smântână 100 ml lapte mărar verde tocat concentrat de […]

Oase afumate

Ciorba de legume cu oase de porc

Ciorba de legume cu oase de porc din: oase de porc, dovlecel, morcovi, ardei gras, telina, fidea, ceapa, bors, oua, leustean, bulion, apa. Ingrediente:  4-5 oase de porc cu carne 1 dovlecel 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 ţelină 2 grămăjoare fidea 1 ceapă mare 1 l borş de putină (sau după gust) 2 ouă […]

retete

Ciorba de peste cu smantana – usor de preparat

Ciorba de peste cu smantana din: stavrid, ou, morcov, cartofi, ceapa, telina, lamaie, ulei, patrunjel, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 600 g stavrid 1 ou 1 morcov 2 cartofi 1 ceapă 1 ţelină 1 lămâie 50 ml ulei pătrunjel verde 1 lingură smântână sare piper   Mod de preparare: Speli peştele şi îl dai deoparte. […]

Borş moldovenesc de miel

Borş moldovenesc de miel

Borş moldovenesc de miel: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras rosu, smantana, oua, orez, loboda, bors, marar, verdeata. Poate te intereseaza si: Bors de miel cu loboda si ceapa verde Bors de miel cu smantana si verdeturi Bors de miel cu smantana si orez   Ingrediente: 1 kg carne de miel (gât, coaste, […]

Ciorbă de peşte cu leuştean verde

Ciorbă de peşte cu leuştean verde: peste, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei capia, otet, sare, piper, leustean.   Ingrediente: 3 kg peşte de sortimente diferite 6-8 cartofi mari 6 roşii mari 5 cepe 2 căpăţâni de usturoi 1 ceaşcă ulei de floarea-soarelui 3 ardei capia roşii oţet sare piper leuştean   Mod de preparare: […]

Bors de sfecla cu carne de vita

Bors de sfecla cu carne de vita din: sfecla, carne de vita, morcovi, ceapa, cartof, ulei, bors, smantana, leustean, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg sfecla 500 g carne de vita 3-4 morcovi 4 cepe 1 cartof 2-3 linguri ulei bors smantana (optional) leustean patrunjel sare   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai cuburi. […]

Ciorbă de stiucă cu zeamă de varză

Ciorbă de stiucă cu zeamă de varză: stiuca, ceapa, ardei, morcov, telina, pastarnac, orez, cartofi, suc de rosii, zeama de varza, verdeata. Ingrediente: 500 g ştiucă 1 ceapă 1 ardei 1 morcov 1 bucată mică de ţelină 1 păstârnac 1 lingură orez 1-2 cartofi 1 cană suc de roşii zeamă de varză verdeaţă   Mod […]

Ciorba de pui cu smantana si verdeata

Ciorba de pui cu smantana si verdeata din: carne de pui, morcovi, pastarnac, telina, ardei, cartofi, bors, galbenusuri, smantana, patrunjel, leustean, sare, piper, boia.   Ingrediente: 500 g carne de pui 200 g morcovi 50 g pastarnac 50 g telina 150 g ardei 100 g cartofi 500 ml bors 2 galbenusuri 100 ml smantana 1 […]

Ciorba de varza cu orez

Ciorba de varza cu orez din: varza, rosii decojite, ardei, ceapa, ulei, sare, piper, bors, morcovi, telina, marar, patrunjel, orez. Ingrediente: 1/2 varza proaspata, de marime medie 1 conserva rosii decojite 1 ardei mare rosu 1 ceapa mare 3 linguri ulei sare piper negru macinat 1/2 l bors 3 morcovi 1/2 telina medie 2 legaturi […]

Ciorba ardeleneasca cu ciolan

Ciorba ardeleneasca cu ciolan din: creier, ciolan cu carne, carnat de casa, morcovi, ceapa, radacina de hrean, radacina de telina, cimbru, frunza de dafin, condiment din legume, zeama de varza, ulei, sare. Ingrediente: 500 g creier 1 ciolan cu carne de circa 1 kg 300 g carnat de casa 2 morcovi 2 cepe 2 radacini […]

Ciorba picanta cu ciuperci

Ciorba picanta cu ciuperci din: carne de porc cu os, ciuperci, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina, conopida, ceapa, ardei gras, ardei iute, piper, boia, ulei, smantana.   Ingrediente: 800 g carne de porc cu os 300 g ciuperci 3 cartofi noi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel cu frunze 1 telina mai mica 3-4 […]

Ciorba de salata cu macris

Ciorba de salata cu macris din: salata, macris, usturoi, sare, piper, otet, oua, slanina afumata, faina, smantana, lapte, marar, concentrat de legume. Ingrediente:  2 capatani de salata cateva frunze de macris 3-4 catei de usturoi sare piper otet 3 oua 100 g slanina afumata 1 lingurita faina 100 ml smantana 100 ml lapte marar verde […]

Ciorba de peste a la grec

Ciorba de peste a la grec din: stavrid, ou, morcov, cartofi, ceapa, telina, lamaie, ulei, patrunjel verde, smantana, sare, piper. fara poza Ingrediente: 600 g stavrid 1 ou 1 morcov 2 cartofi 1 ceapa 1 telina 1 lamaie 50 ml ulei patrunjel verde 1 lingura smantana sare piper Mod de preparare: Speli pestele si il […]

Ciorba de oase de porc

Ciorba de oase de porc din: oase de porc, dovlecel, morcov, ardei gras, telina, fidea, ceapa, bors, oua, leustean, bulion, apa.   Ingrediente:  4-5 oase cu carne (prajite si pastrate in untura) 1 dovlecel 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 telina 2 gramajoare fidea 1 ceapa 1 l bors 2 oua leustean 2 linguri bulion […]

Ciorba de peste taraneasca

Ciorba de peste taraneasca din: peste, ceapa, morcovi, ardei, radacina de telina, pasta de rosii, orez, ulei de floarea soarelui, sare, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 1 kg peste 1 ceapa 1-2 morcovi 1 ardei rosu 1/2 radacina telina 2 rosii sau pasta de rosii 2 linguri orez 2-3 linguri ulei de floarea soarelui sare 1 […]

Bors rusesc cu sfecla rosie si smantana

Bors rusesc cu sfecla rosie si smantana din: supa de carne, sfecla rosie, bors, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza dulce, telina, praz, mazare, rosii, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 600 ml supa de carne 500 g sfecla rosie 500 ml bors 80 g morcovi 40 g patrunjel 60 g pastarnac 250 g varza dulce 60 g […]

Ciorbă de salată cu omletă si verdeata

Ciorbă de salată cu omletă si verdeata din: salate, ceapa verde, usturoi verde, oua, orez, ulei de masline, apa, bors, leustean, sare. Ingrediente: 3-4 salate 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura de usturoi verde 3 oua 1 ceasca de orez 2 linguri de ulei de masline 2 litri de apa 1 litru de bors […]

retete

Bors de crap cu orez

Bors de crap cu orez din: peste, apa, morcovi, telina, ceapa, orez, leustean, sare, piper, bors. Ingrediente: 1 kg peste (1 crap) 1 l de apa 2 morcovi 1 telina mica 1 ceapa mare 50 g orez 1 legatura de leustean 1 l de bors sare piper   Mod de preparare: Se pune apa la […]

Ciorba de vara cu legume

Ciorba de vara cu legume din: cartofi noi, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, fasole verde, marar, bors, sare, ulei. Ingrediente: 6 cartofi noi un morcov o legatura ceapa o mana fasole verde o radacina patrunjel o legatura marar un litru bors sare ulei   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, se spală bine, apoi se […]

Ciorba de pui cu verdeata

Ciorba de pui cu verdeata din: pulpa de pui, praz, morcovi, ceapa, telina, leustean, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa pui 1 praz de marime potrivita 2 morcovi 1 ceapa 1/2 telina 1 legatura leustean 250 ml bors fiert sare piper   Mod de preparare: Speli pulpa, o pui la fiert şi spumezi. Speli prazul […]

Borş moldovenesc de miel

Ciorba cu hrean

Ciorba cu hrean din: spanac,salata verde, loboda, frunze de hrean, ceapa verde, tarhon, patrunjel, sare, boia dulce, piper, kaizer, faina, lapte, usturoi. Ingrediente: 300 g frunze de spanac 300 g frunze de salata verde 100 g loboda 100 g frunze de hrean 1 legatura ceapa verde putin tarhon frunze de patrunjel verde sare boia de […]

Ciorba de raci oltenesti

Ciorba de raci oltenesti din: raci uscati, ceapa, morcov, pastarnac, telina, rosii, pasta de tomate, patrunjel, bors, zeama de varza, fidea, sare, piper, ulei, faina, supa. Ingrediente:  1 sir de raci uscati 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 bucata de radacina telina 2-3 rosii 1 lingura pasta de tomate 1 legatura patrunjel 1 cana […]

Bors de urzici cu ceapa si orez

Bors cu fasole si urzici

Bors cu fasole si urzici din: fasole boabe, urzici, ceapa, morcovi, suc de rosii, bors, sare, piper, cimbru. Ingrediente:  250 g fasole boabe alba 250 g urzici 1 ceapa 2 morcovi suc de rosii 200 ml bors sare piper cimbru Mod de preparare: Fasolea o speli bine si o fierbi in mai multe ape. Legumele […]

Ciorbă de salată cu usturoi si omletă

Ciorba de salata cu omleta si costita afumata

Ciorba de salata cu omleta si costita afumata din: salate, ceapa verde, usturoi verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, apa, lesutean, sare. Ingrediente: 3-4 salate mijlocii 1 legatura ceapa verde 4-5 fire usturoi verde 100 g costita afumata 3 oua 1 l bors 1 ceascuta orez 2 linguri ulei 2 l apa 1 legatura leustean […]

Ciorba de macris cu ficatei de pui si verdeata

Ciorba de macris cu ficatei de pui si verdeata din: ficat de pui, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, mazare, fasole verde, ceapa verde, macris, marar, leustean, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 morcovi cate o radacina de patrunjel si pastarnac 1 ardei gras 200 g mazare 200 g fasole verde […]

Ciorba de gaina cu taitei

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa din: gaina, rosie, morcov, ceapa verde, ardei gras, ardei capia, ceapa, pasta de gogosari, patrunjel, sare, piper, bors, ou, faina. Ingrediente: 1 gaina de tara 1 rosie mare 1 morcov 3 frunze de ceapa verde 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei capia 1 ceapa 1 lingura pasta de […]