Ciorbă oltenească de perişoare

Ciorbă oltenească de perişoare din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel verde, ardei, ou, otet. Ingrediente: circa 350 g carne amestec (vita si porc) 1 ceapa 2 linguri orez 1 morcov 1/2 dovlecel 2 rosii 1 legatura patrunjel verde sau leustean 1 ardei 1 ou 2 linguri otet   Mod de preparare: Cureţi legumele […]

Ciorba de spanac cu costita afumata

Ciorba de spanac cu costita afumata din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean, patrunjel. Ingediente: 2 kg spanac 2 morcovi 1 pastarnac 500 g cartofi 2 cepe 500 ml suc de rosii 1,5 l bors 150 ml ulei sare piper 400 g costita afumata 1 legatura […]

Ciorba de miel cu smantana si loboda

Ciorba de miel cu smantana din: miel, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, condiment, bors, oua, orez, smantana, sare, piper, loboda, leustean. Ingrediente: capul, coada si coasele mielului 2 morcovi 1 telina 1 radacina de patrunjel 2 legaturi ceapa verde cateva fire de usturoi verde 1 lingura condiment din legume uscate 1 […]

Ciorba de curcan cu slanina

Ciorbă din aripi de curcan cu spanac

Ciorbă din aripi de curcan cu spanac din: aripa de curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie, concentrat de pui, ulei, zahar, spanac, oua, faina, smantana, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei gras 1 rosie un cub concetrat de pui bors […]

Bors cu hribi uscati

Bors de hribi cu smantana si legume

Bors de hribi cu smantana si legume din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa, ardei capia, ardei gras, rosie, patrunjel, bors, smantana, sare. Ingrediente: 500 g hribi uscati 2 morcovi 2 cartofi 1 pastarnac 1 ceapa 1 ardei capia 1 ardei gras 1 rosie 1 legatura patrunjel bors acru de putin 100 ml smantana groasa sare […]

Ciorba taraneasca cu coaste de porc

Ciorbă ţărănească cu iaurt – reteta usor de preparat

Ciorbă ţărănească cu iaurt din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, rosii, marar, sare. Ingrediente: 2 l apa 1 l zer sau 500 g iaurt diluat cu apa 1 mana de mazare 1 mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii 1 legatura marar 1 legatura […]

Bors de miel cu smantana si verdeturi

Bors de miel cu smantana si verdeturi din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, sare, leustean. Ingrediente: 1 kg carne de miel (coaste si gat) 2 legaturi de ceapa verde 1 ceasca orez 2 galbenusuri 200 g smantana bors si sare dupa gust leustean din belsug   Mod de preparare: Tai carnea […]

Ciorbă cu creier de porc si smantana

Ciorbă cu creier de porc si smantana din: varza murata, foi de dafin, sare, piper, varza acra, ceapa, orez, carne de porc, creiere de porc, maduva de porc, ulei, boia, faina, smantana. Ingrediente: 2 l zeama de la varza murata 3-4 foi de dafin sare piper 500 g varza acra 1 ceapa 100 g orez […]

Ciorbă de fasole cu gogonele si verdeata

Ciorbă de fasole cu gogonele si verdeata din: fasole boabe, gogonele murate, boia de ardei dulce, gogonele murate, leustean, patrune, ceapa, morcov, pastarnac, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 400 g fasole boabe 4 gogonele murate 1 lingurita boia de ardei dulce 1/2 l zeama de la gogonele murate frunze de leustean si patrunjel tocate 1 […]

Ciorba de miel (Bors de miel)

Ciorba de miel cu legume si verdeata

Ciorba de miel cu legume si verdeata din: carne de miel, ceapa, telina, pastarnac, morcovi, ardei gras, ceapa verde, marar, leustean, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de miel 1 ceapa 1 telina medie 1 pastarnac 3 morcovi medii 1 ardei gras 3 cartofi medii 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de marar 1 […]

Ciorba de loboda si stevie cu legume

Ciorba de loboda si stevie cu legume din: morcov, ceapa, pastarnac, ardei gras, loboda, stevie, orez, bors, apa, ulei de floarea soarelui, oua, sare, leustean, patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa 1 pastarnac 1 ardei gras rosu 2 maini de loboda 2 maini de stevie 50 g orez 1 l bors 2 l apa 2-3 […]

Bors din cap de miel cu legume

Bors din cap de miel cu smantana

Bors din cap de miel cu smantana: cap de miel, coaste de miel, ceapa, morcov, orez, bors, leustean, smantana, bulion, sare.   Ingrediente: un cap de miel trei bucati de costita de miel o ceapa mare un morcov mare o ceasca de orez un litru de bors o legatura de leustean tocat un pahar de […]

Ciorba cu ceafa de miel si arpacas

Ciorba cu ceafa de miel si arpacas: ceafa de miel, ceapa, arpacas, patrunjel, morcov, nap, praz, varza alba, sare. Ingrediente: 900 g ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva frunze de patrunjel 1 morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz tocat 1/2 varza alba tocata sare   Mod […]

Reteta zilei: Ciorba de miel cu leustean si bureti

Ciorba de miel este unul dintre felurile de mancare care nu trebuie sa lipseasca din meniul de  Paste. Avem pentru voi o reteta savuroasa de ciorba de miel cu leustean si bureti daca vreti  sa petreceti Sarbatorile Pascale in mod traditional si pe care puteti s-o preparati la fel  de bine si intr-o zi obisnuita […]

Ciorba de miel cu sofran si rozmarin

Ciorba de miel cu sofran si rozmarin: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, oua, patrunjel, cimbru, rozmarin, sofran, zeama de lamaie, sare.   Ingrediente: 650 g carne de miel 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de usturoi 6 linguri de smantana 1 dovlecel mic 3 galbenusuri frunze de patrunjel 1/4 […]

Bors de miel cu smantana si orez

Bors de miel cu smantana si orez: carne de miel, morcovi, telina, ceapa verde, orez, bulion, bors, smantana, ou, patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 morcovi 1 telina 2 legaturi de ceapa verde 3 linguri orez 2 linguri bulion 1 litru de bors 4 linguri de smantana 1 galbenus frunze de patrunjel   […]

Bors de pui cu mazare boabe

Bors de pui cu mazare boabe din: pui, mazare, ceapa, bors, sare, leustean verde, salata, ulei. Ingrediente: 1/2 pui 500 g mazare 1 ceapa 500 ml bors sare leustean verde tocat 1 salata ulei   Mod de preparare: Bors de pui cu mazare boabe: Se spala puiul, se taie bucati care se rumenesc in ulei. […]

Ciorba de peste a la grec

Ciorba de peste a la grec din: stavrid, ou, morcov, cartofi, ceapa, telina, lamaie, ulei, patrunjel verde, smantana, sare, piper. Ingrediente: 600 g stavrid 1 ou 1 morcov 2 cartofi 1 ceapa 1 telina 1 lamaie 50 ml ulei patrunjel verde 1 lingura smantana sare piper   Mod de preparare: Speli peştele şi îl dai […]

Bors de salata cu piept de pasare

Bors de salata cu piept de pasare din: piept de pasare, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, salate, oua, unt, orez, bors, leustean, smantana. Ingrediente: 1 piept de pasare 2 cartofi 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 3-4 salate 2 oua 1 lingura cu unt 2 linguri cu orez 1/2 1 bors leustean tocat smantana   Mod […]

Ciorba de miel cu macris si smantana

Ciorba de miel cu macris si smantana: carne de miel, macris, ceapa, ou, smantana, orez, tarhon, leustean, patrunjel, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 300g frunze de macris o ceapa mijlocie 1 galbenus 100 ml smantana 25g orez tarhon leustean patrunjel sare Mod de preparare: Carnea se pune la fiert pentru aproximativ 50 de […]

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorba de miel cu smantana si leustean

Ciorba de miel cu smantana si leustean: ceapa verde, orez, smantana, carne de miel, morcov, leustean, patrunjel verde, radacina de patrunjel, sare, piper, ou, telina, apa, bors. Ingrediente: 3 fire ceapă verde 1 ceaşcă orez 1 ceaşcă smântână 500 g carne de miel 1 morcov ½ legătură leuştean proaspăt ½ legătură pătrunjel verde 1 pătrunjel […]

Ciorba de peste cu legume si verdeata

Ciorba de peste cu legume si verdeata din: peste, ceapa, ardei gras, cartofi, telina, orez, morcov, rosii, otet, sare, verdeata. Ingrediente: 1 kg peste 1 ceapa 1 ardei gras rosu 3 cartofi 1 telina 2 linguri orez 2 morcovi 4 rosii 2 linguri otet sare verdeata   Mod de preparare: Cureti pestele si il speli, […]

Ciorba deasa cu legume

Ciorba deasa de legume cu busuioc

Ciorba deasa de legume cu busuioc din: ceapa, ardei gras, cartofi, morcov, fasole verde, rosii, varza, ulei, patrunjel, lamaie, paste fainoase, sare, piper, busuioc verde, cascaval vegetal. Ingrediente: 1 ceapa 1 ardei gras verde 1 ardei rgas galben 2 cartofi 1 morcov 150 g fasole verde 2 rosii 1/4 varza mica 3 linguri ulei pentru […]

Bors de fasole cu ceapa

Bors de fasole cu ceapa din: fasole uscata, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, bulion, bors, leustean, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscata 1 ceapa 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 1 rosie sau bulion 1 l bors leustean verde sau uscat sare   Mod de preparare: Alegi fasolea bob cu bob, o speli […]

Bors de zarzavat cu verdeata

Bors de zarzavat cu verdeata din: morcov, radacina de patrunjel, sfecla rosie, dovlecel, cartof, ulei, rosie, bors, sare, verdeata, apa. Ingrediente: 1/2 morcov 1 radacina de patrunjel 1 sfecla rosie 1 dovlecel crud 1 cartof 1/2 lingurita cu ulei 1 rosie 1 pahar cu bors 1/4 lingurita cu sare verdeata tocata 500 ml apa Mod […]

Ciorba aromata de legume cu verdeata

Ciorba aromata de legume cu verdeata din: ceapa, cartofi, fasole verde, mazare, morcov, conopida, rosii, pasta de tomate, ardei gras, patrunjel, bors, sare. Ingrediente: 1 ceapa 3 cartofi 200 g fasole verde 150 g mazare 1 morcov 1 conopida mica 4 rosii 4 linguri pasta de tomate 1 ardei gras rosu 1 legatura patrunjel 1 […]

Ciorba de pui cu lamaie

Ciorba de pui cu lamaie din: pui, faina, lamaie, busuioc verde, sare, suc de rosii, ulei. Ingrediente: 1/2 pui 1 lingurita cu faina 1/4 lamaie 1 fir de busuioc verde sare 500 ml suc de rosii 2 linguriţe cu ulei   Mod de preparare: Se spala puiul, se taie bucati, se rumeneste in ulei. Ca […]

Bors din piept de vita

Bors din piept de vita din: piept de vita, zarzavat, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, leustean, patrunjel, sare, piper. Carnea de vită este una dintre cele mai populare și apreciate tipuri de carne consumate în întreaga lume. Este bogată în nutrienți esențiali, inclusiv proteine, fier, zinc și vitamina B12. Carnea de vită este, de asemenea, […]

Bors de carne de pui cu fasole verde

Bors de carne de pui cu fasole verde din: pui, ceapa, rosie, fasole verde, orez, bors, sare, leustean, ou.   Ingrediente: 1/2 pui 1 ceapa 1 rosie 20-30 pastai de fasole verde 2 linguri cu orez 1/2 1 bors sare leustean 1 ou crud sau fiert   Mod de preparare: Se spala carnea, se pune […]

Ciorba din Tara Oasului

Ciorba de fasole pastai cu iaurt

Ciorba de fasole pastai cu iaurt din: fasole pastai, ceapa, morcovi, radacina de telina, ardei verde, ulei, bulion, iaurt, usturoi, faina, otet, leustean, sare, piper, apa. Ingrediente: o jumatate de kg de fasole pastai congelate doua cepe doi morcovi o radacina telina un ardei verde doua linguri ulei trei linguri de bulion 500 g iaurt […]

Reteta de post: Ciorba de ciuperci

Ciorba de ciuperci din: ciuperci, radacina de patrunjel, ceapa, telina, morcovi, pastarnac, ardei rgas, bors, leustean, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 radacina de patrunjel 2 cepe 1 telina mica 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei gras 1 l bors 1 legatura leustean ulei sare   Mod de preparare: Cureţi legumele şi le treci […]

Ciorba de sfecla rosie cu legume si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu legume si smantana din: ceapa, ardei gras, sfecla rosie, morcovi, bors, smantana, sare. Ingrediente: 1 ceapa 1 ardei gras 2 sfecle rosii mici 2 morcovi 400 ml bors 200 g smantana sare   Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm legumele. Tocăm ceapa şi ardeiul cubuleţe. Radem pe răzătoarea mare morcovii […]