Ciorba de sfecla cu bors

Ciorba de sfecla cu bors din: sfecla rosie, morcovi, arde gras, rosii, ceapa verde, radacina de patrunjel, ceapa, bors, boabe de ienibahar, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 1 sfecla rosie 2 morcovi 1 ardei gras rosu 2 rosii 2 fire de ceapa verde 1 radacina de patrunjel 2 cepe 1 l bors boabe de ienibahar patrunjel […]

Supa crema de gulioare

Ciorba de salata de camp

Ciorba de salata de camp din: apa, sare, orez, oua, lapte, otet, salata de camp, slanina. Ingrediente: 3 l apa sare 200 g orez 3 oua 100 ml lapte sau smantana otet 300 g salata de camp slanina   Mod de preparare: Fierbi orezul cu putina sare in 3 l de apa. Apoi adaugi salata, […]

Ciorba radauteana cu ardei iute si smantana

Ciorba radauteana cu ardei iute si smantana din: pui, morcovi, ceapa, telina, sare, galbenusuri, smantana, ardei iute. Ingrediente: 1 si 1/2 pui 3 morcovi 3 cepe 1 telina medie sare Pentru dres: 3 galbenusuri 250 g smantana Pentru servit: smantana ardei iute   Mod de preparare: Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe […]

Ciorba de masline

Ciorbă de peste cu măsline şi capere

Ciorbă de peste cu măsline şi capere din: file de crap, masline negre, capere, ceapa, morcov, usturoi, ardei gras, ulei, frunze de telina, suc de rosii, frunza de dafin, pasta de rosii, boia iute, boabe de piper, frunze de patrunjel, sare, lamaie, leustean. Mod de preparare: 500 g file de crap 70 g masline negre […]

Fasole picanta in paine

Ciorba de fasole in paine cu afumatura

Ciorba de fasole in paine cu afumatura din: fasole boabe, costita afumata, ceapa, ardei, telina, pastarnac, rosii, bulion, sare, marar, tarhon. Ingrediente: fasole boabe costita afumata ceapa ardei telina pastarnac rosii proaspete bulion sare marar tarhon   Mod de preparare: Se spala fasolea si se pune la oparit. Se schimba apa, se pune din nou […]

Bors de dovlecei cu ceapa verde

Ciorba de dovlecei cu bors

Ciorba de dovlecei cu bors din: dovlecei, ceapa, pastarnac, morcov, rosii, bors, marar. Ingrediente: 3 dovlecei ceapa pastarnac morcov rosii bors marar   Mod de preparare: Dovleceii se spala, se curata si se toaca cubulete. Zarzavatul se spala, se curata si se toaca fin. Se toarna doua-trei liguri de ulei intr-o oala si se pun […]

Ciorba de macris cu costita afumata

Ciorba de vitel cu legume si bors

Ciorba de vitel cu legume si bors din: carne de vitel, apa, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, sare, piper, tarhon, bors. Ingrediente: un kg de carne de vitel 1 l de apa o ceapa un morcov un pastarnac patrunjel sare piper tarhon bors Mod de preparare: Se curata si se spala carnea in apa rece, apoi […]

Ciorba radauteana cu usturoi si smantana

Ciorba radauteana cu usturoi si smantana din: pulpe de pui, morcov, pastarnac, telina, ardei capia, ceapa, usturoi, patrunjel, galbenus de ou, smantana, sare, piper. Ciorba radauteana este o delicioasa supa traditionala romaneasca, cunoscuta pentru savoarea sa unica.   Ingrediente: pulpe de pui morcov pastarnac telina ardei capia ceapa usturoi patrunjel tocat gslbenus de ou smantana […]

Ciorba cu piept de porc

Ciorba cu piept de porc afumat

Ciorba cu piept de porc afumat din: piept de porc afumat, morcovi, cartofi, fasole, zeama de castraveti murati, ceapa, leustean, sare. Ingrediente: 250 g piept porc afumat 2 morcovi 4 cartofi 100 g fasole păstăi 1 ceapă 500 ml zeamă de castraveţi muraţi  câteva fire de leuştean  sare   Mod de preparare: Afumătura se taie cuburi mici care se pun la […]

Bors moldovenesc de gaina cu taitei de casa

Bors de gaina cu taitei

Bors de gaina cu taitei din: gaina, ceapa, morcovi, ardei verde, ardei capia, cartofi, rosii, bors, leustean, sare, patrunjel, piper, ou, faina, sare. Ingrediente: 1 găină 2 cepe 2 morcovi 1 ardei verde 2 ardei capia 2 cartofi 4 roşii 1 litru borş 1 legatura leuştean sare 1 legatura pătrunjel piper Pentru tăieţei: 1 ou 3 linguri făină sare Mod de preparare: Se pune găina, curăţată şi […]

Ciorba de linte cu carnati

Ciorba de linte cu cimbru

Ciorba de linte cu cimbru din: linte, ceapa, ulei, usturoi, otet, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 350 g linte 1 ceapa 50 ml ulei 2-3 catei de usturoi 50 ml otet 1 lingurita cimbru sare piper   Mod de preparare: Alegeţi lintea, spălaţi-o şi puneţi-o la fiert într-un vas cu apă rece. Când este aproape fiartă, […]

Ciorbă ardelenească cu carne de porc

Ciorbă ardelenească cu carne de porc: carne de porc, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, cartofi, ardei gras rosu, orez, conopida, concentrat de gaina, sare, piper, sare de lamaie, smantana, galbenusuri. Ingrediente: 600 g carne slabă de porc sau de viţel 3 morcovi mari 2 rădă­cini de pătrunjel 2 linguri ulei sau untură 2 cartofi 2 […]

Bors delicios de legume

Bors de pui cu legume

Bors de pui cu legume din: pui, morcovi, ardei gras, ceapa, telina, sare, piper, bors, rosie, leustean verde. Ingrediente: un pui 2 morcovi un ardei gras 2 cepe o telina mica sare piper negru macinat 500 ml bors o rosie o legatura leustean verde   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă puiul. Se […]

Ciorbiţă cu legume şi fidea

Ciorbita de miel cu legume

Ciorbita de miel cu legume din: carne de miel, ceapa verde, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, unt, bors, smantana, galbenus, patrunjel, leustean. Ingrediente: 600 g carne de miel cu os (piept, coastă, gât) 1 legatura ceapă verde 100 g morcovi 100 g păstârnac şi pătrunjel rădăcină 1 ţelină potrivit de mare 50 g unt 500 ml borş 200 ml smântână 1 gălbenuş 1 legatura […]

Bors cu varza rosie si smantana

Bors cu varza rosie si smantana din: varza rosie, ceapa rosie, ardei verde, ardei capia, cartofi, morcovi, rosii, patrunjel, marar, ulei de masline, sare, piper, boia iute, smantana, bors, smantana. Ingrediente: 1 varză roşie 1-2 cepe roşii 1 ardei verde 1 ardei capia 2 cartofi 2 morcovi 500 g roşii  pătrunjel  mărar 2-3 linguri ulei de măsline  sare  piper  boia iute  smântână  borş […]

Bors de stevie cu macris

Bors de stevie

Bors de stevie din: apa, bors, stevie, loboda, ceapa verde, orez, ulei, ou, leustean, marar, sare. Ingrediente: 1 litru apa 500 ml bors 4 legaturi de stevie 1 legatura de loboda rosie 8 fire de ceapa verde 1 lingura orez 2 linguri ulei 1 ou leustean si marar verde sare   Mod de preparare: Ceapa […]

Ciorba de verdeturi cu bors

Ciorba de verdeturi cu bors din: apa, bors, verdeturi, loboda, frunze de sfecla, stevie, ceapa verde, marar, patrunjel, leustean, orez, zahar, sare, galbenus, smantana. Ingrediente: 2 1 apa 1 1 bors o farfurie adanca plina cu verdeturi (loboda, frunze de sfecla, stevie, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel si leustean) 3 linguri de orez 1 […]

Ciorba de salata cu smantana

Ciorba de salata

Ciorba de salata din: apa, salata verde, morcov, patrunjel, ceapa, usturoi, faina, galbenusuri, smantana, otet, patrunjel tocat, sare, slanina afumata, oua, lapte. Ingrediente: 2 l apa 2 salate verzi 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 catel usturoi 1 lingura faina 2 galbenusuri 2 linguri smantana 2 linguri otet patrunjel tocat sare Ingrediente omleta: 150 […]

Bors cu piept de porc si rasol de vita

Bors cu piept de porc si rasol de vita din: piept de porc, rasol de vita, bors, sfecla, telina, radacina patrunjel, pastarnac, ceapa, morcovi, varza, cartofi, ardei iute, leustean, sare. Ingrediente: 500 g piept de porc 1 rasol de vita 1 l bors 500 g sfecla 1 telina mica 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 […]

Ciorbita de legume cu crutoane

Ciorbita de legume cu crutoane din: ulei de masline, ceapa, bacon, cartofi, morcovi, telina verde, supa de legume, rosii decojite, supa de legume, frunze de salvie, frunze de varza, boabe de fasole, bors, patrunjel, paine, ulei de masline, pesto de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de maslie 1 ceapa 100 g bacon taiat cubulete 3 […]

Ciorbiţă cu ciuperci uscate

Ciorbiţă cu ciuperci uscate din: ciuperci uscate, ceapa, morcovi, radacina patrunjel, rosii, ardei grasi, fasole pastai, varza, sfecla rosie, leustean, smantana, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci uscate 1 ceapa 3 morcovi 1 radacina patrunjel 3 rosii 2 ardei grasi 100 g fasole pastai 1 varza mica 1 sfecla rosie mica 1 legatura […]

Ciorba de dovlecei cu cimbru

Ciorba de dovlecei cu cimbru din: dovlecei, ceapa, ardei, suc de rosii, sare grunjoasa, piper, marar, ulei de floarea soarelui, baheta, mujdei de usturoi, cimbru. Ingrediente: 3 dovlecei 2 cepe 3 ardei un litru suc de rosii sare grunjoasa piper negru macinat marar 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui o bagheta alba 5-6 lingurite mujdei […]

Bors cu carne de oaie

Bors de oaie cu tarhon

Bors de oaie cu tarhon: carne de oaie, ulei, otet, morcov, ceapa, pastarnac, telina, ardei iute, tarhon verde, orez, bors, sare, piper. Ingrediente: 1,5 – 2 kg carne de oaie (cu os) 50 ml ulei 50 ml oţet 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină păstârnac 1/2 ţelină 1 ardei iute 1 legătură tarhon verde 2 […]

Ciorba de dovlecei cu praz si parmezan

Ciorba de dovlecei cu praz si parmezan din: dovlecei, rosii, morcovi, praz, bors, sare, radacina de telina, ulei, patrunjel, parmzan. Ingrediente: 2 dovlecei 2 roşii 2 morcovi 1 fir de praz 250 ml borş sare 1 rădăcină ţelină 1 lingura ulei 1 legatura pătrunjel parmezan ras   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă de coajă dovleceii şi roşiile, se taie cubuleţe […]

Ciorbă de pui cu cartofi şi smantana

Ciorbă de pui cu cartofi, usturoi şi smântână: piept de pui, morcov, ardei gras, ceapa, rosie, usturoi, smantana, sare de lamaie, sare, piper, verdeata, cartofi. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 morcov 1 ardei gras 1 ceapă potrivită 1 roşie 1/4 capatana de usturoi 500 g smântână sare de lămâie sare piper 1 legătură […]

Ciorba de fasole cu costita afumata

Ciorba de fasole cu costita afumata din: faole alba, morcov, telina, ceapa, costita afumata, pasta de rosii, bors, sare. Ingrediente: 500 g fasole alba 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 250 g costita afumata 50 g pasta de rosii 1 litru bors sare Mod de preparare: Alege fasolea, spal-o si pune-o la fiert […]

Ciorba de burta cu patrunjel

Ciorba de burta cu patrunjel din: burta, morcov, patrunjel, ardei gras, ceapa, ciuperci, usturoi, patrunjel verde, leustean verde, zeama de lamaie, bulion, faina, smantana, sare, piper. Poate te intereseaza si Ciorbă de burtă de vită Ingrediente: 1/2 kg burta prefiarta 1 morcov 1 patrunjel 1 ardei gras 1 ceapa 4 ciuperci albe 2 catei de […]

Ciorbă cu morcovi şi ciuperci

Ciorbă cu morcovi şi ciuperci din: morcovi, mazare, rosii, praz, ceapa, ardei capia, ciuperci, bors, ulei de floarea soarelui, sare, piper, leustean, ardie iute, gulii, conopida. Ingrediente: 500 g morcovi 200 g mazare 5 rosii un fir de praz doua cepe albe doi ardei capia 400 g ciuperci 500 ml bors 100 ml ulei de […]

Ciorbă de miel tradiţională

Ciorba cu carne de miel, orez si verdeata

Ciorba cu carne de miel, orez si verdeata din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, verdeata, ceapa verde, sare, piper, orez, galbenus smantana, leustean. Ingrediente: 2 litri apă 1 litru borş 1 kg carne miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă  verdeaţă  cozi de ceapă verde  sare  piper 3 linguri orez 1 gălbenuş 4 linguri smântână 1 legatura leuştean […]

Ciorba de bureti cu leustean si carne de miel

Ciorba de bureti cu leustean si carne de miel

Ciorba de bureti cu leustean din: cap de miel, intestine de miel, maruntaie de miel, carne, morcov, ceapa verde, ceapa, usturoi verde, ceapa, usturoi verde, macris, bulion, sare, leustean, ou, ardei gras. Ingrediente: 1 cap de miel intestinele de miel maruntaiele de miel (inima, ficat, splina, plamani) cateva bucati de carne 1 morcov 1 legatura […]

Bors cu costite de miel

Bors cu costite de miel din: bors, costite de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean verde, boabe de piper, foaie de dafin, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe […]

Ciorba de dovlecei cu iaurt si verdeata

Ciorba de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, morcov, patrunjel, telina, orez, verdeata, sare, ou, iaurt, apa. Ingrediente: 2 dovlecei 1 morcov 1 patrunjel 1/2 telina 1 lingura orez verdeata sare 1 ou 1 borcan iaurt 2 l apa   Mod de preparare: Fierbi zarzavatul, taiat marunt, timp de 1 ora in 2 l de apa. […]