Ciorba de bureti cu leustean si carne de miel

Ciorba de bureti cu leustean si carne de miel

Ciorba de bureti cu leustean din: cap de miel, intestine de miel, maruntaie de miel, carne, morcov, ceapa verde, ceapa, usturoi verde, ceapa, usturoi verde, macris, bulion, sare, leustean, ou, ardei gras. Ingrediente: 1 cap de miel intestinele de miel maruntaiele de miel (inima, ficat, splina, plamani) cateva bucati de carne 1 morcov 1 legatura […]

Bors cu costite de miel

Bors cu costite de miel din: bors, costite de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean verde, boabe de piper, foaie de dafin, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe […]

Ciorba de dovlecei cu iaurt si verdeata

Ciorba de dovlecei cu iaurt si verdeata – un preparat ușor, aromat și perfect pentru zilele călduroase sau pentru momentele în care dorești ceva sănătos și reconfortant. Combinația dintre dovlecei, iaurt și verdeață proaspătă aduce un echilibru perfect între savoare și prospețime. Ingrediente (pentru 4-6 porții) 2 dovlecei medii, tăiați cuburi – baza ciorbei, oferă […]

Bors calugaresc cu rosii

Bors calugaresc cu rosii din: cartofi, ceapa, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean, patrunjel, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapa 500 ml bors 1 dovlecel 2 morcovi 1 telina 100 g fasole verde 2 ardei 6 rosii 4-5 frunze de varza alba sare leustean 4-5 […]

Ciorba de sprot cu legume

Ciorba de sprot cu legume din: fidea, sport, mazare, morcov, ceapa, ardei gras, telina, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, bors, sare, piper, patrunjel, ardei iute, fasole pastai murata. Ingrediente: 50 g fidea 500 g sprot 200 g mazare un morcov doua cepe un ardei gras o felie de telina 4 rosii 300 g ciuperci 100 […]

ciorbe

Ciorba de verdeturi cu orez

Ciorba de verdeturi cu orez din: apa, bors, verdeata, patrunjel, leustean, loboda, frunze de sfecla, ceapa verde, marar, ore, zahar, sare, galbenus de ou, smantana. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 1 farfurie verdeata (patrunjel, leustean, loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar) 3 linguri orez 1 lingurita de zahar sare dupa […]

Bors de urzici cu orez si boia

Bors de urzici cu orez si boia din: urzici, apa, bors, ceapa, ardei gras, boia, orez, sare, ulei, faina. Ingrediente: 1/2 kg urzici 1 l apa 1/2 l bors 1 ceapa 1 ardei gras 1 varf de cutit de boia 1 cescuta orez sare 1 lingura ulei 1 lingura faina   Mod de preparare: Cureti […]

Bors usor de cartofi

Bors de cartofi cu telina si verdeata

Bors de cartofi cu telina si verdeata din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, leustean, sare, piper, bors, untdelemn. Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapa 100 g morcovi o telina (radacina si frunze) doua legaturi de patrunjel o legatura de leustean sare piper un litru bors facultativ: 3 linguri de untdelemn   Mod de preparare: […]

Ciorba de vita cu telina si mazare

Ciorba de vita cu telina si mazare din: rasol de vita, telina, ceapa, ardei gras, mazare, suc de rosii, sare, fasole verde, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel.   Ingrediente: 1 rasol alb de vită 1 țelină rădăcină şi frunze1 2 cepe 1 ardei gras 200 g mazăre proaspătă 1 litru suc de roșii sare 100 g fasole verde păstăi piper negru […]

Bors de miel

Bors de miel cu orez

Bors de miel cu orez din: cap de miel, gat, piept, coaste, coada, orez, ceapa verde, bors, otet, morcov, pastarnac, radacina patrunjel, patrunjel verde, leustean, galbenus, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cap, gat, piept, coaste si coada) 80 g orez 10 fire de ceapa verde 600 ml bors 20 ml otet […]

Ciorba cu afumatura si verdeata

Ciorba cu afumatura si verdeata din: ciolan afumat, ceapa rosie, telina, radacina de patrunjel, morcov, rosii, sos de rosii, paste, bors, patrunjel, leustean, ulei, sare.   Ingrediente: 1 ciolan afumat 2 cepe rosii 1/2 telina 1 radacina de patrunjel 1 morcov 3 rosii 1 cana cu sos de rosii o mana de paste 1 l […]

Ciorba de porc cu tarhon si orez

Ciorba de porc cu tarhon si smantana

Ciorba de porc cu tarhon si smantana din: oua, carne proaspata de porc, carne afumata de porc, cartofi, smantana, morcov, pastarnac, ceapa, tarhon, sare. Ingrediente: 1 ou 300 g carne proaspata de porc 300 g carne afumata de porc 4 cartofi 200 g smantana 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa 1 legatura de tarhon sare […]

Ciorbă de fasole cu gogonele murate si cimbru

Ciorbă de fasole cu gogonele murate din: fasole boabe, saramura, gogonele murate, ulei, morcov, ceapa, pastarnac, cimbru, sare, piper, leustean. Ingrediente: 1/4 kg fasole boabe 1/2 l saramura in care au fost conservate gogonelele 3-4 gogonele murate 1 lingura ulei 1 morcov 1 ceapa 1 radacina mica de pastarnac 1 crenguta de cimbru uscat sare […]

Bors dres cu smantana

Bors dres cu smantana din: carne de miel, apa, morcov, radacina patrunjel, cartofi, ceapa, orez, galbenus, smantana, bors, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 l apa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 3-4 cartofi 1 ceapa 3 linguri cu orez 1 galbenus 2 linguri cu smantana 1 1 bors patrunjel leustean […]

Ciorba de varza acra

Ciorbă de cartofi cu varză acră

Ciorbă de cartofi cu varză acră din: varza acra, cartofi, usturoi, ulei, slanina afumata, carnat, ceapa, chimen, tarhon in otet, smantana, suc de rosii, faina, sare, piper, boia. Ingrediente: 600 g varza acra 1/2 kg cartofi 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 100 g slanina afumata 1 bucata carnat proaspat 1 ceapa 1 varf […]

Ciorba de miel cu mazare

Ciorba de miel cu mazare

Ciorba de miel cu mazare din: ulei, ceapa, usturoi, radol de miel, zeama de vita, rosii taiate, morcovi, tulpini de praz, apa, mazare, sare, piper, coaja de lamaie, menta, patrunjel.   Ingrediente: 30 ml de ulei 1 ceapa mare, taiata marunt 2 catei de usturoi, taiati marunt 500 g de rasol de miel, taiat in […]

Ciorba banateana cu carnati si piept de porc

Ciorba banateana cu carnati si piept de porc din: ceapa, morcov, telina, carnati banateni, smantana, galbenusuri, cartofi, otet, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe mari 1 mocov 1 telina 250 g carnati banateni 300 g piept de porc 200 g smantana 4 galbenusuri 3 catofi 50 ml otet 50 ml ulei 1 legatura patrunjel […]

Bors de pui si castraveti

Bors de pui si castraveti din: piept de pui, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, pulpa de rosii, bors, castraveti murati, patrunjel verde, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cartofi potriviti 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 300 ml pulpa de rosii 500 ml bors de casa […]

Supa Tartara

Bors de rosii – usor de preparat

Bors de rosii din: rosii, ceapa, morcovi, cartofi, leustean, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi mari 1 legatura leustean 1 litru bors sare piper   Mod de preparare: Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în bucăţi. Curăţaţi ceapa, morcovul şi cartofii, apoi tocaţi mărunt ceapa […]

Ciorba de porc cu cartofi si telina

Ciorba de porc cu cartofi si telina din: carne de porc, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, rosii, cartofi, oua, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cepe 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 4-5 rosii 2 cartofi 3 oua 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Puneti […]

Ciorba de burta cu ardei iute si mujdei de usturoi

Ciorba de burta cu ardei iute si mujdei de usturoi din: burta de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa, galbenusuri, smantana, iaurt, otet de vin alb, usturoi, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg burta de vita 1 rasol de vita 2 morcovi 2 cepe 6 galbenusuri 300 g smantana 250 g iaurt 50 ml […]

Ciorba de pui cu legume, smantana si verdeata

Ciorba de pui cu legume, smantana si verdeata din: pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, smantana, galbenusuri, piper, faina, foi de dafin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 50 ml ulei 250 g smantana 4 galbenusuri 1 lingurita piper boabe 1 lingura faina 2-3 foi de […]

Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara

Bors de sfecla rosie cu verdeata

Bors de sfecla rosie cu verdeata din: sfecla rosie, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, fidea, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: 4 sfecle rosii 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 150 g fidea 1 l bors 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi sfecla de coajă, spălaţi- […]

Bors de vacuta cu taitei si verdeata

Bors de vacuta cu taitei si verdeata din: piept de vita, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cartofi, taitei, bors, leustean, sare. Ingrediente: 500 g piept de vita 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 3 cartofi 100 g taitei 1 l bors 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Tăiaţi […]

Ciorba de aripioare de pui cu rosii

Ciorba de aripioare de pui cu rosii din: aripioare de pui, ceapa, morcov, radacina de paturnjel, radacina de pastarnac, rosii, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 2 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 4-5 rosii 50 ml ulei 1 lamaie-zeama 1 legatura leustean sare […]

Ciorba cu usturoi si ciuperci

Ciorba cu usturoi si ciuperci din: ciuperci pleurotus, radacina de patrunjel, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ou, smantana, sare, piper, otet, gogosari, apa, ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci pleurotus 2 radacini de patrunjel 2 morcovi mari 1 telina mica 2 cepe mijlocii 6-7 catei de usturoi 1 ou 200 g smantana sare piper 2-3 linguri otet […]

Ciorba de perisoare cu dovleac

Ciorba de perisoare cu dovleac din: carne tocata de pui, ou, dovleac, ceapa, morcov, telina, zeama de lamaie, orez, cartofi, rosii, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 1 ou 1 felie de 200 g dovleac 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina mica zeama de lamaie 2 linguri orez 2-3 cartofi 2 rosii 1 […]

Ciorba de orz cu sunculita afumata

Ciorba de orz cu sunculita afumata din: boabe de orz, morcov, tulpina de telina, ceapa, cartof, pancetta, foi de dafin, unt, supa de legume, ulei de masline, patrunjel, sare.   Ingrediente: 150 g boabe de orz 1 morcov de dimensiune medie 1 tulpina de telina 1 ceapa 1 cartof 100 g pancetta (sunculita) afumata 2 […]

Bors de peste cu verdeata

Borş de peşte pescăresc – delicios

Borş de peşte pescăresc din: peste de balta, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean, ardei iute. Ingrediente: peste de balta proaspat (cat mai multe sortimente) cartofi ceapa ardei gras galben si rosu usturoi sare otet leustean ardei iute   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi îl tai în bucăţi potrivite. Legumele, […]

Ciorbă de oase afumate cu dragavei

Retete gustoase: Ciorba de vacuta cu rozmarin

Ciorba de vacuta cu rozmarin din: suc de rosii, cartofi, ceapa, ardei, morcovi, radacina de telina, muschi de vita, sare, piper, rozmarin, ulei. Ingrediente: 1 litru suc de roşii 4-5 cartofi 1 ceapă 2 ardei 2 morcovi 1 rădăcină de ţelină 400 g muşchi de vită  sare  piper 1 crenguta rozmarin 2-3 lingurite ulei   Mod de preparare: Se spală muşchiul de vită în […]

Ciorba de dovleac de post

Ciorba munteneasca de dovleac cu gutuie

Ciorba munteneasca de dovleac cu gutuie din: dovleac, gutuie, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei gras, ulei, orez, sare, piper, otet de mere, patrunjel. Ingrediente: 500 g dovleac 1 gutuie 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina 1 albitura (pastarnac) 1 gogosar (ardei gras) 4 linguri ulei 3 linguri orez sare piper otet de mere, dupa gust […]

Ciorbă maramureşeană

Ciorbă maramureşeană din: carne de porc, piept de pui, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, castraveti murati, fasole pastai, ciuperci, ulei, piper, boia, smantana, aluat de placinta. Ingrediente: 700 g carne de porc 500 g piept de pui 500 g cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 ceapa 100 g […]