Bors calugaresc cu rosii

Bors calugaresc cu rosii din: cartofi, ceapa, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean, patrunjel, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapa 500 ml bors 1 dovlecel 2 morcovi 1 telina 100 g fasole verde 2 ardei 6 rosii 4-5 frunze de varza alba sare leustean 4-5 […]

Ciorba de sprot cu legume

Ciorba de sport cu legume din: fidea, sport, mazare, morcov, ceapa, ardei gras, telina, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, bors, sare, piper, patrunjel, ardei iute, fasole pastai murata. Ingrediente: 50 g fidea 500 g sprot 200 g mazare un morcov doua cepe un ardei gras o felie de telina 4 rosii 300 g ciuperci […]

ciorbe

Ciorba de verdeturi cu orez

Ciorba de verdeturi cu orez din: apa, bors, verdeata, patrunjel, leustean, loboda, frunze de sfecla, ceapa verde, marar, ore, zahar, sare, galbenus de ou, smantana. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 1 farfurie verdeata (patrunjel, leustean, loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar) 3 linguri orez 1 lingurita de zahar sare dupa […]

Bors de urzici cu orez si boia

Bors de urzici cu orez si boia din: urzici, apa, bors, ceapa, ardei gras, boia, orez, sare, ulei, faina. Ingrediente: 1/2 kg urzici 1 l apa 1/2 l bors 1 ceapa 1 ardei gras 1 varf de cutit de boia 1 cescuta orez sare 1 lingura ulei 1 lingura faina   Mod de preparare: Cureti […]

Bors usor de cartofi

Bors de cartofi cu telina si verdeata

Bors de cartofi cu telina si verdeata din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, leustean, sare, piper, bors, untdelemn. Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapa 100 g morcovi o telina (radacina si frunze) doua legaturi de patrunjel o legatura de leustean sare piper un litru bors facultativ: 3 linguri de untdelemn   Mod de preparare: […]

Ciorba de vita cu telina si mazare

Ciorba de vita cu telina si mazare din: rasol de vita, telina, ceapa, ardei gras, mazare, suc de rosii, sare, fasole verde, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel.   Ingrediente: 1 rasol alb de vită 1 țelină rădăcină şi frunze1 2 cepe 1 ardei gras 200 g mazăre proaspătă 1 litru suc de roșii sare 100 g fasole verde păstăi piper negru […]

Bors de miel

Bors de miel cu orez

Bors de miel cu orez din: cap de miel, gat, piept, coaste, coada, orez, ceapa verde, bors, otet, morcov, pastarnac, radacina patrunjel, patrunjel verde, leustean, galbenus, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cap, gat, piept, coaste si coada) 80 g orez 10 fire de ceapa verde 600 ml bors 20 ml otet […]

Ciorba cu afumatura si verdeata

Ciorba cu afumatura si verdeata din: ciolan afumat, ceapa rosie, telina, radacina de patrunjel, morcov, rosii, sos de rosii, paste, bors, patrunjel, leustean, ulei, sare.   Ingrediente: 1 ciolan afumat 2 cepe rosii 1/2 telina 1 radacina de patrunjel 1 morcov 3 rosii 1 cana cu sos de rosii o mana de paste 1 l […]

Ciorba de porc cu tarhon si orez

Ciorba de porc cu tarhon si smantana

Ciorba de porc cu tarhon si smantana din: oua, carne proaspata de porc, carne afumata de porc, cartofi, smantana, morcov, pastarnac, ceapa, tarhon, sare. Ingrediente: 1 ou 300 g carne proaspata de porc 300 g carne afumata de porc 4 cartofi 200 g smantana 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa 1 legatura de tarhon sare […]

Ciorbă de fasole cu gogonele murate si cimbru

Ciorbă de fasole cu gogonele murate din: fasole boabe, saramura, gogonele murate, ulei, morcov, ceapa, pastarnac, cimbru, sare, piper, leustean. Ingrediente: 1/4 kg fasole boabe 1/2 l saramura in care au fost conservate gogonelele 3-4 gogonele murate 1 lingura ulei 1 morcov 1 ceapa 1 radacina mica de pastarnac 1 crenguta de cimbru uscat sare […]

Bors dres cu smantana

Bors dres cu smantana din: carne de miel, apa, morcov, radacina patrunjel, cartofi, ceapa, orez, galbenus, smantana, bors, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 l apa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 3-4 cartofi 1 ceapa 3 linguri cu orez 1 galbenus 2 linguri cu smantana 1 1 bors patrunjel leustean […]

Ciorba de varza acra

Ciorbă de cartofi cu varză acră

Ciorbă de cartofi cu varză acră din: varza acra, cartofi, usturoi, ulei, slanina afumata, carnat, ceapa, chimen, tarhon in otet, smantana, suc de rosii, faina, sare, piper, boia. Ingrediente: 600 g varza acra 1/2 kg cartofi 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 100 g slanina afumata 1 bucata carnat proaspat 1 ceapa 1 varf […]

Ciorba de miel cu mazare

Ciorba de miel cu mazare

Ciorba de miel cu mazare din: ulei, ceapa, usturoi, radol de miel, zeama de vita, rosii taiate, morcovi, tulpini de praz, apa, mazare, sare, piper, coaja de lamaie, menta, patrunjel.   Ingrediente: 30 ml de ulei 1 ceapa mare, taiata marunt 2 catei de usturoi, taiati marunt 500 g de rasol de miel, taiat in […]

Ciorba banateana cu carnati si piept de porc

Ciorba banateana cu carnati si piept de porc din: ceapa, morcov, telina, carnati banateni, smantana, galbenusuri, cartofi, otet, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe mari 1 mocov 1 telina 250 g carnati banateni 300 g piept de porc 200 g smantana 4 galbenusuri 3 catofi 50 ml otet 50 ml ulei 1 legatura patrunjel […]

Bors de pui si castraveti

Bors de pui si castraveti din: piept de pui, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, pulpa de rosii, bors, castraveti murati, patrunjel verde, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cartofi potriviti 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 300 ml pulpa de rosii 500 ml bors de casa […]

Supa Tartara

Bors de rosii – usor de preparat

Bors de rosii din: rosii, ceapa, morcovi, cartofi, leustean, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi mari 1 legatura leustean 1 litru bors sare piper   Mod de preparare: Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în bucăţi. Curăţaţi ceapa, morcovul şi cartofii, apoi tocaţi mărunt ceapa […]

Ciorba de porc cu cartofi si telina

Ciorba de porc cu cartofi si telina din: carne de porc, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, rosii, cartofi, oua, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cepe 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 4-5 rosii 2 cartofi 3 oua 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Puneti […]

Ciorba de burta cu ardei iute si mujdei de usturoi

Ciorba de burta cu ardei iute si mujdei de usturoi din: burta de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa, galbenusuri, smantana, iaurt, otet de vin alb, usturoi, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg burta de vita 1 rasol de vita 2 morcovi 2 cepe 6 galbenusuri 300 g smantana 250 g iaurt 50 ml […]

Ciorba de pui cu legume, smantana si verdeata

Ciorba de pui cu legume, smantana si verdeata din: pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, smantana, galbenusuri, piper, faina, foi de dafin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 50 ml ulei 250 g smantana 4 galbenusuri 1 lingurita piper boabe 1 lingura faina 2-3 foi de […]

Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara

Bors de sfecla rosie cu verdeata

Bors de sfecla rosie cu verdeata din: sfecla rosie, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, fidea, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: 4 sfecle rosii 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 150 g fidea 1 l bors 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi sfecla de coajă, spălaţi- […]

Bors de vacuta cu taitei si verdeata

Bors de vacuta cu taitei si verdeata din: piept de vita, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cartofi, taitei, bors, leustean, sare. Ingrediente: 500 g piept de vita 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 3 cartofi 100 g taitei 1 l bors 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Tăiaţi […]

Ciorba de aripioare de pui cu rosii

Ciorba de aripioare de pui cu rosii din: aripioare de pui, ceapa, morcov, radacina de paturnjel, radacina de pastarnac, rosii, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 2 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 4-5 rosii 50 ml ulei 1 lamaie-zeama 1 legatura leustean sare […]

Ciorba cu usturoi si ciuperci

Ciorba cu usturoi si ciuperci din: ciuperci pleurotus, radacina de patrunjel, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ou, smantana, sare, piper, otet, gogosari, apa, ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci pleurotus 2 radacini de patrunjel 2 morcovi mari 1 telina mica 2 cepe mijlocii 6-7 catei de usturoi 1 ou 200 g smantana sare piper 2-3 linguri otet […]

Ciorba de perisoare cu dovleac

Ciorba de perisoare cu dovleac din: carne tocata de pui, ou, dovleac, ceapa, morcov, telina, zeama de lamaie, orez, cartofi, rosii, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 1 ou 1 felie de 200 g dovleac 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina mica zeama de lamaie 2 linguri orez 2-3 cartofi 2 rosii 1 […]

Ciorba de orz cu sunculita afumata

Ciorba de orz cu sunculita afumata din: boabe de orz, morcov, tulpina de telina, ceapa, cartof, pancetta, foi de dafin, unt, supa de legume, ulei de masline, patrunjel, sare.   Ingrediente: 150 g boabe de orz 1 morcov de dimensiune medie 1 tulpina de telina 1 ceapa 1 cartof 100 g pancetta (sunculita) afumata 2 […]

Bors de peste cu verdeata

Borş de peşte pescăresc – delicios

Borş de peşte pescăresc din: peste de balta, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean, ardei iute. Ingrediente: peste de balta proaspat (cat mai multe sortimente) cartofi ceapa ardei gras galben si rosu usturoi sare otet leustean ardei iute   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi îl tai în bucăţi potrivite. Legumele, […]

Ciorbă de oase afumate cu dragavei

Retete gustoase: Ciorba de vacuta cu rozmarin

Ciorba de vacuta cu rozmarin din: suc de rosii, cartofi, ceapa, ardei, morcovi, radacina de telina, muschi de vita, sare, piper, rozmarin, ulei. Ingrediente: 1 litru suc de roşii 4-5 cartofi 1 ceapă 2 ardei 2 morcovi 1 rădăcină de ţelină 400 g muşchi de vită  sare  piper 1 crenguta rozmarin 2-3 lingurite ulei   Mod de preparare: Se spală muşchiul de vită în […]

Ciorba de dovleac de post

Ciorba munteneasca de dovleac cu gutuie

Ciorba munteneasca de dovleac cu gutuie din: dovleac, gutuie, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei gras, ulei, orez, sare, piper, otet de mere, patrunjel. Ingrediente: 500 g dovleac 1 gutuie 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina 1 albitura (pastarnac) 1 gogosar (ardei gras) 4 linguri ulei 3 linguri orez sare piper otet de mere, dupa gust […]

Ciorbă maramureşeană

Ciorbă maramureşeană din: carne de porc, piept de pui, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, castraveti murati, fasole pastai, ciuperci, ulei, piper, boia, smantana, aluat de placinta. Ingrediente: 700 g carne de porc 500 g piept de pui 500 g cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 ceapa 100 g […]

Ciorbă de legume cu macrou

Ciorbă de legume cu macrou din: rosii, ceapa verde, ceapa alba, morcovi, telina, mazare, conopida, cartofi, ardei gras, macrou, leustean, ulei, bors, corcoduse, sare, piper. Ingrediente: 600 g rosii doua legaturi de ceapa verde o ceapa alba doi morcovi o telina mica 200 g mazare 200 g conopida doi cartofi un ardei gras 800 g […]

Ciorba de vita cu legume si verdeata

Ciorba de vita cu legume si verdeata din: carne de vita, morcovi baby, ardei grasi, dovlecei, praz, telina, smantana, ulei de floarea soarelui, leustean, sare, piper, suc de rosii, rosii. Ingrediente: 600 g carne de vita 300 g morcovi baby 3 ardei grasi doi dovlecei un fir de praz o telina mica 500 ml bors […]

Ciorba de salata verde cu crutoane

Ciorba de salata verde cu crutoane aromate

Ciorba de salata verde cu crutoane aromate din: salata verde, ceapa alba, ceapa rosie, morcov, telina, conopida, ulei, ardei iute, smantana, leustean, marar, sare, piper, paine de casa, crutoane, usturoi. Ingrediente: doua salate verzi doua cepe albe o ceapa rosie un morcov o felie de telina 300 g conopida 75 ml ulei un ardei iute […]