Ciorbă de conopidă – delicioasa

Ciorbă de conopidă – delicioasa din: conopida, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras 50 ml ulei 1 l bors 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi legumele, […]

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză

Ciorba delicioasa de gasca

O reteta de ciorba delicioasa de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente:  1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200 g fidea 2 legatura leustean 1 l bors sare […]

Bors delicios de legume

O reteta savuroasa de Bors delicios de legume din: ceapa, morcovi, patrunjel, conopida, cartofi, ulei, bors, leustean si sare. Ingrediente:  2 cepe 3 morcovi 2 radacini patrunjel 1 conopida mica 3-4 cartofi 50 ml ulei 1 l bors 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe iar conopida […]

Bors de miel

Bors savuros de miel

Bors savuros de miel din: coaste de miel, salata verde, morcov, pastarnac, ceapa verde, usturoi verde, orez, bors, smantana, apa si sare. Ingrediente: coada, capul și 300 g coaste de miel 1 salată verde 1  morcov 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură  usturoi verde 3 linguri orez 1 l borș 150 g smântână 2 […]

Ciorba cu carnati si legume

Ciorba cu carnati din: fasole verde, smantana, bors, ceapa verde, ceapa rosie, cartofi, morcovi, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si carnati. Ingrediente: 300 g fasole verde fideluta 100 ml smantana 300 ml bors o legatura ceapa verde o ceapa rosie un ardei verde 3-4 cartofi 2 morcovi sare piper negru macinat o legatura patrunjel ulei […]

Bors rusesc cu sfecla si praz

Bors rusesc cu sfecla si praz din: sfecla rosie, morcovi, ceapa, ulei, supa, suc de lamaie, telina verde, praz, carne, smantana, sare, piper, zahar. Ingrediente: 3 sfecle rosii 3 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 750 ml supa 6 linguri suc de lamaie 2 fire telina verde 1 fir praz 250 g carne de miel […]

Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana

Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana din: burta de vita, os de vita, morcovi, gulie, telina, piper boabe, foi de dafin, ardei, ardei iute, smantana, usturoi, sare grunjoasa, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg burtă de vită 1 os de vită 2 morcovi 1 gulie 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină mică 1 lingura […]

Bors de pui a la grec

Bors de pui a la grec din: tacamuri de pui, piept de pui, morcov, ceapa, radacina de pastarnac, bors, patrunjel, sare, galbenusuri, smantana. Ingrediente: un pachet de tacamuri de pui 1/2 piept de pui un morcov o ceapa o radacina pastarnac 500 ml bors patrunjel sare pentru dres: 2 galbenusuri 100 ml smantana   Mod […]

Borş cu mere şi legume

Bors de cartofi cu mere si telina

Bors de cartofi cu mere si telina din: bors, lamaie, cartofi, mere, telina, galbenusuri, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5 l bors 1 lamaie 2 cartofi 2 mere 1 telina 2 galbenusuri 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe răzătoarea cu ochiuri mari. Stropiţi-i cu […]

Fasole cu afumatura si vin rosu

Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc

O reteta savuroasa de Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc din: sira de porc, fasole, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, zeama de varza acra, tarhon, leustean, patrunjel, boabe de piper, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1 kg șiră de porc afumată 300-400 g fasole albă nouă 2 morcovi 1 păstârnac mic 1 pătrunjel 1 ceapă […]

Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc

Ciorba de fasole cu ceapa rosie

Ciorba de fasole cu ceapa rosie din: fasole, ceapa, morcov, ardei gras, telina, suc de rosii, leustean, ulei de masline, bicarbonat, sare. Ingrediente: 300 g fasole 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 1 telina 500 ml suc de rosii 1 legatura de leustean ulei de masline bicarbonat sare   Mod de preparare: Pune fasolea […]

Ciorbă de pui cu smantana si legume

Ciorba de varza

Ciorba de varza din: varza, costita afumata, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofi, marar, otet de mere, foi de dafin, marar verde, piper boabe si sare. Ingrediente: 1 varza mare 600 g costita afumata 3 cepe 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 3 cartofi 2-3 fire de marar uscat 50 ml otet de mere 2 foi de dafin […]

Ciorba de dovlecei cu carne de vita

Ciorba de dovlecei cu marar

Ciorba de dovlecei cu marar din: dovlecei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, orez, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 rosii 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 50 ml ulei 50 g orez 1 lamaie 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, morcovii, rădă­cina de pătrunjel, spălaţi-le şi tocaţi-le […]

Bors din legume

Ciorba de vacuta cu telina

O reteta savuroasa de Ciorba de vacuta cu telina din: piept de vacut, telina, ceapa, morcov, cartofi, frunze de telina, rosii, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vacuta 2 teline 2 cepe 1 morcov mare 2 cartofi 1 legatura frunze de telina 6 rosii mari bine coapte 1 lamaie sare piper   […]

Ciorba de fasole cu cimbru

Ciorba de fasole cu cimbru din: fasole uscata, morcov, telina, pastarnac, ardei rosu, ceapa, pasta de rosii, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 250 g fasole uscata 1 morcov 1 telina 1 pastarnac 1 ardei rosu 1 ceapa 1 lingura pasta de rosii 1 lingura ulei cimbru sare   Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat peste […]

Ciorbă de crap cu borş

Ciorbă de crap cu borş din: praz, ceapa, ardei, rosii, bors, crap, leustean, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper si foaie de dafin. Ingrediente: un fir praz 2 cepe 2 ardei 4 rosii un l bors 600 g crap o legatura leustean 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper boabe si macinat […]

Ciorbă de fasole boabe cu gutui

Ciorbă de fasole boabe cu gutui din: gutui, smantana, lapte, oua, sare, boia, fasole alba, apa, patrunjel si ceapa rosie. Ingrediente: 4 gutui mari coapte bine 250 g smantana 20 ml lapte 2 oua sare boia dulce, dupa gust (circa 1 lingurita) 1 kg fasole uscata alba 3-5 l de apa 1 legatura patrunjel verde […]

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca din: cartofi, rasol de vitel, fasole verde, bors, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper, paprika, patrunjel si leustean. Ingrediente: 6 cartofi un kg rasol de vitel 200 g fasole verde pastai un l bors 2-3 morcovi 2 cepe 1-2 ardei sare piper o lingura paprika o legatura patrunjel o legatura leustean   Mod de preparare: […]

Bors de pui cu mazare

Bors de pui cu mazare din: pui, mazare, ceapa, salata verde, ulei si bors. Ingrediente: 1 pui 500 g mazare 1 ceapa 1 salata verde 2 linguri ulei bors dupa gust   Mod de preparare: Speli puiul, il tai bucati si il rumenesti in ulei. Stingi apoi cu putina apa, acoperi vasul si lasi puiul sa […]

Ciorba de perisoare din peste (cod)

Ciorba de perisoare din peste cu tarate

Ciorba de perisoare din peste cu tarate din: apa, file de peste, orez, tarate de grau, ceapa, verdeata, morcovi, telina, dovlecel, ulei, condimente, busuioc si bors. Ingrediente: 1 1/2 l apa 1 1/2 bucata file de peste (de care preferi) 1 cescuta orez 2 linguri tarate de grau 2 cepe mai mici verdeata 2 morcovi 1 […]

Ciorbă de peşte cu legume (macrou)

O reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5 roşii un arcei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o lingură de pastă de tomate 300 ml […]

Borş polonez cu carne de pui

Borş polonez din: carne de pui, sfecla rosie, varza alba, cartofi, morcovi, patrunjel verde, ceapa, pasta de tomate, costita, smantana, ulei, foi de dafin, otet, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui (fara cap si picioare) 200 g sfecla rosie 200 g varza alba 300 g cartofi 150 g morcovi 50 g patrunjelverde 150 […]

Ciorba de cartofi cu varza

Ciorba de cartofi cu varza din: cartofi, varza, morcovi, bulion, ceapa, pasta de ardei, concentrat de legume, sare, ulei, patrunjel, telina, suc de lamaie si apa. Ingrediente: 8 cartofi 1/2 varza taiata marunt 3 morcovi taiati cubulete mici 1 ceapa mare taiatamarunt 1 cana bulion 2 linguri pasta de ardei 1 lingurita concentrat de legume 1 […]

Ciorba cu carne de porc, varza si ardei iute

Ciorba cu carne de porc, varza si ardei iute din: carne de porc, varza, ceapa, ardei, morcov, bulion de tomate, cimbru, marar, sare, ardei iuti. Ingrediente: 1 kg carne de porc, cu os 1 varza dulce mare 1 ceapa 1 ardei 1 morcov 200 g bulion de tomate cateva fire de cimbru uscat marar uscat […]

Ciorbă cu ouă si tarhon

Ciorbă cu ouă si tarhon din: morcov, telina, ceapa, radacina de pastarnac, ardei, faina, unt, tarhon, zahar, oua, verdeata, sare, piper, smantana. Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1 ardei 3 linguri faina 2 linguri unt sau ulei 2 linguri tarhon conservat in otet 1 lingurita zahar 2 oua […]

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon

Ciorba de afine cu ciolan afumat

Ciorba de afine cu ciolan afumat din: ciolan, afine, oua, faina, sare, lapte, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 1 ciolan de 1 kg 1 lingura de afine 2 oua 2 linguri faina sare 300 ml lapte 2 linguri smantana patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Speli bine ciolanul si il pui la fiert in 2 […]

Bors din carne de vita

Bors de vita cu legume si leustean

Bors de vita cu leustean din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, fasole verde, dovlecel, varza, rosii, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita (piept, rasol) 2 morcovi potriviti ca marime 1 telina mica 2-3 cepe O mana de fasole verde un dovlecel 2 cartofi un sfert de varza 400 ml bors 100 […]

Fasole cu carne afumata

Bors de fasole cu carne afumata de porc

Bors de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, apa, fasole boabe, cartofi, fidea, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, rosii, bors de tarate, ulei, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne afumata de porc 1 1/2 l apa 1 cana boabe de fasole alba 3 cartofi 20 g fidea 1 […]

Bors de pui cu smantana

Bors de pui cu smantana din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras, morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 800 ml supa de pui  200 ml concentrat de pui, obtinut dintr-un cub de pui  1 ardei gras, taiat fasii  1 morcov, dat pe razatoare  1 ceapa, tocata  1 telina mica, […]

Bors de salata cu kaizer afumat

Borş de salată verde

O reteta delicioasa de bors cu: salata, carne afumata, ceapa, morcov, patrunjel, leustean, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 3 salate 100 g carne afumată 1 ceapă 1 morcov 500 ml borş 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean smântână ulei sare Mod de preparare: Spală salata, tai-o în fâşii sau rupe-o în bucăţi. Pune salata […]

Ciorbă vegetariană de perişoare

Ciorbă vegetariană de perişoare din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ardei gras, ceapa, lamaie, leustean, patrunjel, ulei, ceapa, orez, granule de soia, pesmet si gris. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel 1 bucata de telina 1 ardei gras 1 ceapa 1 lamaie leustean patrunjel ulei pentru perisoare: 2 cepe 100 g orez 100 g […]

Borş tradiţional de spanac

Borş tradiţional de spanac din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean si patrunjel. Ingrediente: 2 kg spanac 2 morcovi 1 pastarnac 500 g cartofi 2 cepe 500 ml suc de rosii 1,5 l bors 150 ml ulei sare piper 400 g costita afumata 1 legatura leustean 1 […]