Ciorbă de perişoare ca in Moldova

Ciorbă de perişoare ca in Moldova din: carne de porc, orez, oua, smantana, morcovi, telina, bulion, ceapa, piper, patrunjel si otet. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc tocata 2 linguri orez 2 oua 2 linguri smantana 2 morcovi 1 telina mica bulion 1 ceapa piper patrunjel verde otet   Mod de preparare: Carnea de porc tocată […]

Ciorba de varza acra cu rosii

Ciorba savuroasa de varza acra

Ciorba savuroasa de varza acra din: ceapa, ulei, boia, supa de legume,varza murata, chimen, foi de dafin, enibahar, sare, cartofi, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente:  150 g ceapă 1 lingură ulei 1 linguriță boia 1 l supă de legume 300 g varză murată 1 linguriță chimen măcinat 2 foi de dafin 8 boabe de enibahar […]

Ciorba de vitel

Ciorba de vitel cu legume

Ciorba de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, cartof, morcov, telina, ardei gras, pulpa rosie, pastai de fasole verde, ardei iute, leustean, patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de vitel (piept) 1 ceapa mare 1 cartof 1 morcov 1 felie de telina 1 ardei gras 500 ml pulpa de rosie 5-6 […]

Bors aromat

Bors aromat din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, bors, lestean verde, sare, piper si smantana. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri ulei 1 morcov mare 1 radacina de patrunjel 1 telina potrivita 1 ceapa 2 linguri orez 1 lingurita amestec rozmarin, maghiran, cimbru, salvie 600 ml bors de casa leustean […]

Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura din: fasole boabe, costita afumata, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ulei, rosii in bulion, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 400 g costita afumata 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 50 ml ulei 400 g rosii in bulion 1 legatura tarhon verde sau 1 lingura […]

Ciorbă savuroasa de peşte

Ciorbă savuroasa de peşte din: ceapa, ardei grasi, leustean, orez, cartofi, ardei iue, otet, sare si peste. Ingrediente: 3 cepe portivite 2 ardei grasi 1 mana buna de leustean sau telina (frunze) 2 maini de orez 4 cartofi 1 ardei iute otet sare peste combinati (daca e slab, adaugi si cateva picaturi de ulei)   Mod […]

Ciorba de peste cu zeama de lamaie

Ciorba de peste cu zeama de lamaie din: carne de peste, morcov, ceapa, masline, castarveti murati, lamaie, foi de dafin, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de peste (crap sau somon) 1 morcov 1 ceapa 200 g masline 3-4 castarveti murati 1 lamaie 2 foi de daifn sare 1 lingura ulei   Mod de preparare: […]

Ciorba de perisoare cu bors si orez

Ciorba de perisoare cu orez

Ciorba de perisoare cu orez din: apa, bors, ceapa, morcovi, ardei gras, pastarnac, telina, rosie, patrunjel, marar, orez, ulei, oua, carne tocata, sare, piper. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 2 cepe medii 3 morcovi 1 ardei gras rosu 1 pastarnac 1/2 telina 1 rosie mare patrunjel si marar 100 g orez 3 linguri […]

Ciorba de crap cu patrunjel si leustean

Ciorba de crap cu legume si ardei iute

Ciorba de crap cu legume si ardei iute din: crap, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ardei grasi, orez, bors, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, oua, sare, piper, patrunjel, ardei iute, malai. Ingrediente: un kg crap doua cepe 2 morcovi o radacina de pastarnac o telina mica 2 ardei grasi 50 g orez 350 […]

Ciorba cu carne de curcan

Ciorba cu carne de curcan din: carne de curcan, mazare, ciuperci, ardei gras, ceapa, morcovi, usturoi, telina, rosii, busuioc, frunza de dafin, ulei, sare, piper, iaurt, crutoane. Ingrediente: 700 g carne de curcan 250 g mazare 200 g ciuperci un ardei gras doua cepe doi morcovi doi catei de usturoi o telina mica 3 rosii […]

Ciorba cu broccoli si ardei iute

Ciorba cu broccoli si ardei iute din: morcovi, cartofi, mazare, telina, ardei gras, dovlecel, broccoli, rosii, bors, ceapa verde, ulei, sare, piper, frunze de telina, iaurt, smantana, ardei iute. Ingrediente: doi morcovi doi cartofi 200 g mazare o telina mica doi ardei grasi un dovlecel 500 g broccoli 4 rosii 50 ml bors doua legaturi […]

Ciorbă din coaste de porc

Ciorbă din coaste de porc din: coaste de porc, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, cartofi, ceapa, ulei, tarhon, otet, galbenusuri, smantana, sare. Ingrediente: 600 g coaste de porc 3 morcovi o radacina patrunjel un ardei gras 1/2 kg cartofi o ceapa 2 linguri ulei o lingurita tarhon 2-3 linguri otet pentru dres: 2 galbenusuri […]

Ciorba cu legume si smantana

Ciorba cu legume si smantana din: cartofi, conopida, ardei gras, ardei capia, dovlecel, ceapa, morcovi, rosii, mazare, telina, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, tarhon, sare, marar, smantana, iaurt. Ingrediente: doi cartofi 500 g conopida un ardei gras un ardei capia un dovlecel doua cepe doi morcovi 4 rosii 100 g mazare o telina […]

Ciorba de fasole cu afumatura si cimbru

Ciorba de fasole cu afumatura si cimbru din: fasole boabe, afumatura, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovi, ardei grasi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, tarhon in otet, rosii decojite, faina, piper negru, sare. Ingrediente: 250 g fasole boabe 200 g afumatura cate 1 radacina de patrunjel si de pastarnac 2 morcovi 2 ardei […]

Ciorba de perisoare de peste cu verdeata

Ciorba de perisoare de peste cu verdeata din: miez de paine alba, ceapa rasa, oua, faina, piper macinat, sare, marar, peste alb, arde gras, rosii coapte, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, bors, leustean, sare. Ingrediente: perisoare: 200 g miez de paine alba o ceapa rasa 4 oua mari 100 g faina piper macinat (dupa gust) o […]

Ciorbă de dovlecei cu leustean

Ciorba de dovlecei cu verdeata

Ciorba de dovlecei cu verdeata din: dovlecei, ardei verde, ceapa verde, ulei, rosii, morcovi, sare, piper, marar, patrunjel verde. Ingrediente: 3 dovlecei  un ardei verde  un ardei capia 1 legatura ceapă verde 1-2 lingurite ulei 6 roşii 3 morcovi  sare 1 praf piper  mărar  pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi de seminţe, […]

Ciorba radauteana de pui

Ciorba radauteana cu piept de pui

Ciorba radauteana cu piept de pui din: piept de pui, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ceapa, gogosari murati, sare, usturoi, ou, smantana, faina, otet.   Ingrediente: 1 piept de pui mare 2 morcovi 2 radacini de pastarnac 1 telina de dimensiune mijlocie 1 cepe 2-3 gogosari murati sare 1 capatana de usturoi 1 ou 250 […]

Ciorbă dobrogeană cu carne

Ciorbă dobrogeană cu carne  din: carne tocata, ulei, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei, fidea, smantana, lamaie, sare. Ingrediente: 300 g carne tocata de oaie sau vita 3 linguri ulei 4 cepe 1 morcov 1 telina 1 pastarnac 1 ardei fidea sau orzisor 200 g smantana 1 lamaie sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli […]

Bors cu perisoare de pui

Bors de perisoare cu legume si verdeata

Bors de perisoare cu legume si verdeata din: oase de vitel, carne tocata de vita, orez, ou, ceapa, morcovi, ardei, bors, sare, patrunjel, leustean. Ingrediente: un kilogram oase de vitel 300 g carne tocata de vita 2 linguri orez un ou 2 cepe 2 morcovi un ardei 500 ml bors sare patrunjel leustean   Mod […]

Ciorba de tarhon cu coaste

Ciorba de peste cu tarhon

Ciorba de peste cu tarhon din: peste, morcov, telina, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, fenicul, frunza de dafin, orez, bors, pasta de tomate, rosii, ardei capia, ulei, tarhon, sare, piper, ardei iute, oua. Ingrediente: 700 g peste un morcov o telina o radacina de patrunjel 4 cartofi doua cepe o bucata de fenicul o frunza […]

Ciorbă de peşte cu dovlecei

Ciorbă de peşte cu dovlecei din: peste, morcovi, telina, ceapa, rosii, pasta de tomate, suc de rosii, ardei grasi, usturoi, dovlecei, fidea, bors, ulei, sare, piper, cimbru, varza. un kilogram peste un morcov o telina mica doua cepe 4 rosii 20 g pasta de tomate 200 ml suc de rosii doi ardei rgasi 3 catei […]

Ciorbă cu pui şi fasole păstăi

Ciorbă cu pui şi fasole păstăi din: fasole alba pastai, carne de pui, rosii, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, ulei de floarea soarelui, bors, oua, sare, piper, oregano, smantana, iaurt. Ingrediente: 500 g fasole alba pastai 700 g carne de pui 5 rosii un morcov doua cepe o radacina de patrunjel doi […]

Bors cu perisoare

Bors de perisoare cu legume si orez

Bors de perisoare cu legume si orez din: carne tocata amestec, ou, orez, praz, ceapa, ardei gras, fasole verde, suc de rosii, bors, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocata amestec un ou 50 g orez un tub praz o ceapa un ardei gras o conserva mica de fasole verde 300 ml suc de rosii […]

Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si iaurt

Ciorba de gaina cu conopida si iaurt din: carne de gaina, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, ardei, conopida, bulion, iaurt, oua, sare, bors, verdeata.   Ciorbă de găină Ciorba de gaina cu ardei iute murat Ciorba de gaina       Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) o telina un pastarnac o ceapa […]

Ciorbă cu perişoare şi legume coapte

Ciorbă cu perişoare şi legume coapte din: coasta afumata de porc, oase de porc, carne tocata de porc, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, cartofi, orez, ou, patrunjel, leustean, sare, piper, bors, pasta de ardei, morcov, rosii, ardei capia, cimbru.   Ingrediente: 600-700 g coasta afumata si oase de porc […]

Tocanita de conopida si bacon

Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari

Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii, bors. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura ceapa verde 3-4 catei de usturoi 2-3 gogosari 1 ardei capia sare piper macinat 1 lingura boia dulce 3-4 linguri ulei 1 l […]

Bors de vita cu smantana

Bors cu carne de vita si smantana

Bors cu carne de vita si smantana din: carne de vita, radacina de patrunjel, morcov, sfecla, taitei, bors, smantana, frunze de patrunjel. Ingrediente: 250 g carne de vită 2-3 felii rădăcină de pătrunjel 1 morcov 1 sfeclă mică 1 mână de tăieței 1/4 l borș 2 linguri smântână frunze de pătrunjel   Mod de preparare: […]

Ciorbă cu fasole şi gutui

Ciorbă cu fasole şi gutui din: fasole boabe, ceapa, morcov, ardei capia, rosii, ulei, gutuie, sare, piper, leustean, concentrat de legume.   Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa mare 1 morcov mare 1 ardei capia rosu 2 rosii potrivite 4-5 linguri ulei 1 gutuie mare sare piper leustean concentrat de legume   Mod de […]

Bors moldovenesc cu cartofi si castraveciori

Bors moldovenesc cu cartofi si castraveciori din: lapte batut, bors, cartofi, oua, castraveciori, marar, sare. Ingrediente: 1 litru lapte batut 1/2 litru de bors facut in casa 2 cartofi fierti 2 oua fierte 4-6 castraveciori 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Prepararea este foarte simplă, ţinând cont că nu se fierb decât cartofii şi […]

Ciorbă cu carne de miel

Ciorbă cu carne de miel din: carne de miel, ulei, rosii, pasta de tomate, ceapa rosie, ciuperci, rozmarin verde, usturoi, vin alb, sare, piper, malai, castarveti murati. Ingrediente: un kilogram de carne de miel 300 ml ulei 800 g rosii o lingura cu pasta de tomate doua cepe rosii 400 g ciuperci doua crengute de […]

Retete zilei: Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume

Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume din: scarita afumata, fasole pastai, cartofi, ceapa, morcovi, ardei, patrunjel, bulion, faina alba, boia dulce, ulei, smantana, sare.   Ingrediente: 500 g de scarita afumata 3 maini de fasole pastai 5 cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ardei rosu 1 legatura de patrunjel 3 linguri bulion 2 faina […]

Ciorba de sfecla rosie cu mere – reteta gustoasa

Ciorba de sfecla rosie cu mere din: sfecla rosie, supa de pui, suc de mere, cartofi, morcov, mar, foaie de dafin, smantana, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 sfecle rosii mijlocii 1 l supa de pui 150 ml suc de mere 2 cartofi 1 morcov 1 mar 1 foaie de dafin smantana sare piper ulei […]