Ciorba de vacuta cu legume in paine

Ciorba de vacuta in paine

Ciorba de vacuta in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, sare, apa clocotita, cartofi, patrunjel, painici, ceapa verde, piper.   Ingrediente: 500-700 g carne de vita 1 kg rosii zemoase 2 morcovi potriviti 1 ceapa mare 2 ardei grasi ulei de floarea soarelui sare 2 l apa […]

Ciorba rece de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie cu legume

Ciorba de sfecla rosie cu legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel verde, otet de mere, sare, piper.   Ingrediente: 2 sfecle potrivite ca marime 3 morcovi 3 radacini de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri suc de rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie […]

Ciorbita de vita cu smantana

Reteta zilei: Ciorba de vita cu smantana si verdeata

Ciorba de vita cu smantana si verdeata din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, galbenusuri, smantana, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de vita 1 rasol de vita – 250 g aproximativ 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 ardei rgas 2 galbenusuri 200 ml smantana 1 […]

Bors cu fasole rosie

Bors cu fasole rosie din: fasole rosie, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, leustean verde, cimbru, sare, ulei. Ingrediente: 1 cutie mare (800 g) fasole rosie fiarta 1 ceapa 2 ardei grasi 500 g rosii 500 ml bors proaspat 1 legatura leustean verde 1 crenguta cimbru sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi […]

Ciorba de fasole cu legume si afumatura

Ciorba de fasole cu legume si afumatura din: fasole boabe, morcovi, pastarnac, boia, bulion, telina, sare, cimbru, piper, ciolan afumat, tarhon. Ingrediente: 700 g fasole boabe 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 lingurita boia 1 pahar de bulion 1 telina sare cimbru piper 500 g ciolan afumat tarhon tocat   Mod de preparare: Pui fasolea la […]

Ciorba de pui cu castraveti

Ciorba de pui cu castraveti din: piept de pui, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, suc de rosii, bors, castraveti murati, patrunjel verde, leustean, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 300 ml suc de rosii 500 ml bors sau zeama de varza […]

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine din: fasole boabe, costita afumata, ceapa, morcovi, ulei de masline, suc de rosii, foaie de dafin, sare, piper, cimbru, patrunjel verde, ardei, telina, busuioc, faina, apa calduta, drojdie, sare, ulei de masline. Ingrediente: 500 g fasole boabe 400 g costita afumata sau kaizer 2 cepe 2 morcovi 2-3 […]

Ciorba de linte cu ardei iute

Ciorba de linte cu ardei iute din: linte verde, tulpini de telina, ardei galben, ceapa, dovlecel, morcovi, carnati uscati, foaie de dafin, ulei de masline, sos tomat, cimbrisor, zahar, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 250 g linte verde 2 tulpini de telina 1/2 ardei galben 1 ceapa mare 1 dovlecel 2 morcovi 2 carnati uscati […]

Reteta zilei: Bors de sfecla rosie cu carne de vita

Bors de sfecla rosie cu carne de vita din: carne de vita, bors, telina, morcovi, radacina de patrunjel, praz, varza, sfecla rosie, smantana, foi de dafin, sare, marar, ulei, bulion. Cand nu mai stiti ce sa gatiti cu carnea de vita, borsul de sfecla rosie este o optiune sanatoasa si satioasa ce se poate prepara […]

Ciorba iute cu afumatura

Ciorba iute cu afumatura din: slanina afumata, ceapa, ardei gras, rosie, costita, fasole verde, morcovi, patrunjel, taitei, boia de ardei iute, sare, piper, condiment din legume uscate, patrunjel verde, smantana. Ingrediente: 100 g slanina afumata 1 ceapa mare 1 arde gras 1 rosie sau 1 lingura bulion 400 g ceafa, costita sau sunca 500 g […]

Ciorbă cu sfeclă roşie şi peşte

Ciorbă cu sfeclă roşie şi peşte din: peste, morcov, radacina de pastarnac, ceapa, telina, ardie gras, cartofi, fasole verde, sfecla rosie, rosii, verdeata, bors, sare, piper. Ingrediente: 800 g peste proaspat 1 morcov 1 radacina de pastarnac 1 ceapa 1/2 telina mijlocie 2 ardei grasi 5 cartofi 200 g fasole verde 1 sfecla rosie mijlocie […]

Bors gustos de legume

Bors din legume cu leustean

Bors din legume cu leustean din: ceapa, cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ardei gras, dovlecel, rosii, bors, ulei de floarea soarelui, oua, leustean, sare. Ingrediente: 1 ceapa mare 3 cartofi de marime mijlocie 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina mica de patrunjel 1 radacina de pastarnac cate 1 ardei gras […]

Ciorbă cu fenicul şi perişoare

Ciorbă cu fenicul şi perişoare din: bulb fenicul, ceapa, ceapa verde, morcovi, radacina de telina, mazare, ulei, apa, smantana, galbenusuri, frunze de patrunjel, frunze de fenicul, sare, piper, condiment din legume uscate, carne tocata, orez, ou. Ingrediente: 1 bulb fenicul 1 ceapa mica 2 fire de ceapa verde 2 morcovi 1/2 radacina de telina 100 […]

Ciorba aromata de legume

Ciorba aromata de legume din: varza, ceapa, morcovi, patrunjel, sare, piper, smantana, ulei, rosii. Ingrediente: 1 varza 2 cepe 3 morcovi 1 legatura marar sau patrunjel, dupa gust sare piper smantana 2-3 linguri cu ulei 4-5 rosii moi   Mod de preparare: Speli, cureti legumele, le tai marunt, iar varza fideluta. Calesti legumele, apoi adaugi […]

Ciorbă ţărănească cu iaurt

Ciorba taraneasca cu iaurt si legume

Ciorba taraneasca cu iaurt si legume din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, rosii, marar, sare. Ingrediente: 2 l apa 1 l zer sau 500 g iaurt diluat cu apa 1 mana de mazare 1 mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii 1 legatura marar […]

Ciorbă din aripi de curcan cu zdrenţe şi spanac

Ciorbă din aripi de curcan, cu zdrenţe şi spanac – delicioasa

Ciorbă din aripi de curcan, cu zdrenţe şi spanac din: aripa de curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie, concentrat de pui, bors, orez, ulei, zahar, spanac, oua, faina, smantana, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei gras 1 rosie un cub […]

Ciorba de gulii umplute cu carne

Ciorba de gulii umplute cu carne din: gulii, morcovi, patrunjel, carne tocata de porc, orez, oua, smantana, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 5 gulii 3 bucati morcovi 2 bucati patrunjel 500 g carne tocata de porc 5 linguri orez 3 oua 1 cutie de 200 g smantana sare si piper dupa gust […]

Bors de vita cu legume si leustean – usor de preparat

Bors de vita cu legume si leustean din: oase de vita cu carne, cartofi, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ardei gras, pulpa de rosii, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 kg oase de vita cu carne pe ele 2 cartofi 1 ceapa mare 2 morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina […]

Bors de caras

Bors de caras din: carasi, morcov, ardei, ceapa, rosii, orez, radacina de pastarnac, sare, leustean, bors, ardei iute. Ingrediente: 3 carasi mari 1 morcov 1 ardei verde 1 ardei rosu 1 ceapa 2 rosii 2 linguri orez 1 radacina de pastarnac sau 1 telina mica sare 1 legatura leustean 1 l bors 2 ardei iuti […]

Ciorbă de varză nouă cu bors

Ciorbă de cartofi cu varză (usor de preparat)

Ciorbă de cartofi cu varză din: cartofi, varza, morcovi, ceapa, bulion, pasta de ardei, concentrat de legume, sare, ulei, patrunjel verde, frunze de telina verde, suc de lamaie, apa. Ingrediente: 8 cartofi 1/2 varza taiata marunt 3 morcovi taiati cuburi mici 1 ceapa mare taiata marunt 1 cana bulion 2 linguri pasta de ardei 1 […]

Ciorbă picantă de peşte

Ciorbă picantă de peşte din: file de peste, ceapa, usturoi, ardei iute, dovlecei, rosii, morcov, apa, vin alb sec, otet, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 450 g file de peste 3 cepe 4 catei de usturoi 2 ardei iuti 2 dovlecei 2 rosii 1 morcov 6 cani apa 75 ml vin alb sec 2 linguri […]

Ciorba de rosii cu tarhon si taitei

Ciorba de rosii cu tarhon si taitei din: rosii, ceapa, tarhon in otet, dovlecel, ulei, supa de legume, piper, sare, oua, faina. Ingrediente: 1 kg rosii 3 cepe 1 legatura tarhon in otet 1 dovlecel 3-4 linguri ulei 2 l supa de legume piper sare pentru taitei: 2 oua circa 150 g faina 1 varf […]

Ciorba delicioasa de burta

Ciorba delicioasa de burta cu usturoi

Ciorba delicioasa de burta cu usturoi din: burta de vita, morcovi, ceapa, smantana, galbenusuri de ou, usturoi, otet, sare. Ingrediente: 2 kg burta de vita 3 morcovi mari 3 cepe 1 kg smantana 6-7 oua (galbenusuri) 3-4 caciulii de usturoi otet sare   Mod de preparare: Cureţi bine burta de vită şi o laşi circa […]

Bors cu perisoare, smantana si orez

Bors cu perisoare, smantana si orez din: carne tocata, rasol de vita, morcov, ceapa, verdeata, sare, condimente, oua, smantana, bors, rosii, leustean, orez. Ingrediente: 250 g carne tocata 1 rasol de vita sau manzat 1 morcov 2 cepe verdeata tocata sare condimente 2 oua 1 cana cu smantana 1 l bors 2 rosii leustean tocat […]

Ciorbă de dovlecei cu ou

Ciorbă de dovlecei cu ou din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, condimente, ulei de masline, bors, smantana, patrunjel, marar, oua. Ingrediente: 3 dovlecei o legatura ceapa 2 morcovi un ardei 2-3 linguri condimente 2 linguri ulei de masline bors dupa gust 200 ml smantana o legatura patrunjel o legatura marar 2 oua crude 4 oua fierte […]

Ciorba de pastrav cu sofran

Ciorba de pastrav cu sofran din: praz, morcovi, radacina de telina, supa instant de legume, sofran, sare, piper, patrunjel, file de pastrav, suc de lamaie, faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g radacina de telina 600 ml supa instant de legume 1 varf de sofran sare piper macinat 1 lingura patrunjel tocat […]

Ciorba de praz cu morcov si ceapa

Ciorba de praz cu morcov si ceapa din: praz, ceapa, morcov, afumatura, rosii, pasta de rosii, ulei, sare. Ingrediente: 2 bucati praz o ceapa un morcov 200 g afumatura 6 rosii o lingura pasta de rosii 2 linguri ulei sare   Mod de rpeparare: In oala de fiert ciorba se încinge uleiul şi se căleşte […]

Ciorbă falsă de dovleac

Ciorbă falsă de dovleac din: lapte, dovlecel, morcov, patrunjel, ulei, ceapa, mar, pasta de tomate, mustar, varza, ardei, fidea. Ingrediente: 1 pahar lapte 400 g dovlecel 1 morcov 1 legatura patrunjel 1 ceasca ulei 1 ceapa 1 mar 3 linguri pasta de tomate 1 lingurita mustar 1 foita varza 2 ardei 100 g fidea scurta […]

Bors din carne de pui

Bors din carne de pui din: pui, ceapa, telina, loboda, usturoi, morcov, ardei gras, sare, suc de rosii, taitei de casa, bors, leustean, ou. Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 ceapa 1 telina 1 legatura de loboda 2-3 fire de usturoi verde 1 morcov 1 ardei gras sare 1 pahar cu suc de rosii 100 g […]

Reteta zilei: Ciorba taraneasca de gaina cu legume

Ciorba taraneasca de gaina cu legume din: carne de gaina, dovlecel, ardei, ceapa, telina, pastarnac, cartofi, bulion, sare, bors, patrunjel, leustean.   Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) 1 dovlecel 2 ardei 2 cepe 1 telina 1 pastarnac o mana de fideluta cativa cartofi o cana de bulion sare bors sau zeama […]

Bors de fasole pastai cu sos de ou

Bors de fasole pastai cu sos de ou din: fasole pastai, oua, faina, rosii, ardei grasi, leustean, bors, sare, smantana, ceapa. Ingrediente: 1 kg fasole pastai (tanara si fara ate) 4 oua fierte tari 1 lingura cu faina 2 ardei grasi 2 rosii bine coapte leustean tocat 1 l bors 1 lingura rasa cu sare […]

Ciorba cu varza si smantana

Ciorba cu varza si smantana din: varza, ceapa, morcovi, marar, smantana, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 varza mare taiata fideluta 3 cepe tocate 3 morcovi dati prin razatoare 1 legatura de marar tocat 100 ml smantana 3 rosii decojite si tocate 1-2 linguri de ulei sare   Mod de preparare: Incingi uleiul şi căleşti legumele […]