Ciorbita cu carnaciori

Ciorba cu carnati si legume

Ciorba cu carnati si legume din: smantana, carnati de casa, ceapa, ardei gras, radacina de patrunjel, ou, sare, piper, verdeata, otet. Ingrediente: 400 g smântână 2 cârnaţi de casă 2 cepe 1 ardei gras 2 rădăcini de pătrunjel 1 ou sare piper verdeaţă oţet   Mod de preparare: Cârnaţii de casă se taie rondele şi […]

Bors de sfecla rosie cu smantana

Bors de sfecla rosie cu smantana din: sfecla rosie, bors, smantana, morcovi, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 300 g sfeclă roșie 2-3 bucăți mici 500 g borș proaspăt 100 g smântână 2 morcovi 1 pătrunjel rădăcină ulei sare   Mod de preparare: Se curăță legumele și se dau pe răzătoarea mică. Se încing 2 linguri de […]

Ciorba de carne a la grec

Ciorba de carne a la grec din: carne de vita, apa, ceapa, morcovi, cartofi, telina, orez, rosii, ou, smantana, sare, lamaie.   Ingrediente: 500 g carne de vita 2 l apa 1 ceapa 2 morcovi 2 cartofi 1 telina 2 linguri cu orez 2 rosii 1 ou 1 cana cu smantana sare 1 lamaie   […]

Borş de crap

Bors de crap cu orez si rosii

Bors de crap cu orez si rosii din: bors, crap, orez, oua, ceapa, morcovi, radacina de telina, rosii, marar, verde, sare, piper. Ingrediente: 1 l borș ½ kg crap 50 g orez 2 ouă 1 ceapă 2 morcovi 1 țelină rădăcină 2 roșii mărar verde sare piper   Mod de preparare: Se curăță peștele de […]

Bors cu perisoare de pui

Bors cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute

Bors cu perisoare de pui, verdeata si ardei iute din: piept de pui, orez, ou, sare, piper, smantana, bors, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosie, ardei, galbenusuri, sare. Ingrediente: Pentru perişoare: 500 g piept de pui, tocat 100 g orez 1 ou sare piper Pentru ciorbă: 200 ml smântână 250 ml borş 2 morcovi 1 pătrunjel […]

Bors de legume cu pui si patrunjel verde

Bors de legume cu pui si patrunjel verde din: carne de pui, conopida, gris, bors, oua, morcovi, ceapa verde, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g carne de pui (aripi) 100 g conopidă/broccoli 50 g gris 500 ml bors 2 ouă 2 morcovi 2 cepe verzi pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Se curăță legumele. […]

Bors de peste cu orez si leustean

Bors de peste cu orez si leustean din: peste, ceapa rosie, morcov, radacina de patrunjel, telina, bors, leustean, sare, orez. Ingrediente: 1 kg peste 2 cepe rosii 1 morcov 2 radacini de patrunjel 1 telina mica 500 ml bors leustean sare 2 linguri cu orez   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi, îl goliţi, […]

Ciorba de fasole verde cu curry

Ciorba de vara cu fasole verde

Ciorba de vara cu fasole verde din: fasole verde, dovlecei, ceapa, morcovi, telina, marar, rosii, ulei, sare, orez, bors, piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 2 dovlecei 1 cepe 2 morcovi 1 telina 1 legatura de marar 4 rosii ulei sare 3 linguri de orez bors, dupa gust piper   Mod de preparare: Speli legumele […]

Reteta zilei: Ciorba de fasole cu gusa de porc

Ciorba de fasole cu gusa de porc din: fasole boabe, gusa de porc afumata, ceapa, ardei, morcovi, bulion, cimbru, patrunjel, marar, sare, piper. Daca nu stiti ce sa gatiti astazi, ciorba de fasole poate fi o alegere foarte buna si va sfatuim sa nu uitati de afumatura. Noi am ales gusa de porc afumata, dar […]

Ciorba de legume cu porumb si smantana

Ciorba de legume cu porumb si smantana din: morcovi, fasole verde, praz, ceapa, mazare, porumb, frunze de dafin, ardei gras, bors, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, marar, smantana.   Ingrediente: doi morcovi 200 g fasole verde un fir de praz două cepe 200 g mazăre 100 g porumb din conservă două frunze de dafin […]

Borş de dovlecei umpluţi cu smantana

Borş de dovlecei umpluţi cu smantana din: carne tocata, ceapa, rosii, orez, marar, patrunjel, sare, ou, piper, bors, dovlecei, smantana. Ingrediente: 500 g carne tocata 1 ceapa 2 rosii 3 linguri cu orez verdeata tocata (marar, patrunjel) sare 1 ou piper 1 l bors 6 dovlecei smantana   Mod de preparare: Amestecaţi carnea cu ceapă […]

Ciorba de fasole verde cu bors

Ciorba de fasole verde cu ceapa si morcov

Ciorba de fasole verde cu ceapa si morcov din: fasole verde, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, patrunjel, cimbru, sare, piper, boia dulce de ardei, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapa 1 morcov 1 ardei rgas 3 rosii 1 legatura mica de patrunjel 1 lingurita cimbru sare piper boia dulce de […]

Ciorba de peste cu legume dreasa cu smantana

Ciorba de peste cu legume dreasa cu smantana din: peste, ulei, morcovi, ceapa, albitura, cartofi, smantana, oua, rosii, bulion, lamaie, sare.   Ingrediente: 2 kg peste 100 ml ulei 150 g morcovi 250 g ceapa 100 g albitura 400 g cartofi 300 g smantana 3 oua 2 rosii 2 linguri bulion 1 lamaie sare   […]

Cum se prepara Ciorba de linte thailandeza (video)

Cum se prepara Ciorba de linte thailandeza: Retete video:   Cum se prepara Ciorba de linte thailandeza   Pofta buna!           poate iti place si: Sos Nam prik   Nam prik, una dintre aromele sud-asiatice clasice, este un sos extrem de condimentat, originar din Thailanda. Intr-o casa thailandeza, este de neconceput […]

Ciorbă cu carne de vită, smantana si crutoane

Ciorbă cu carne de vită, smantana si crutoane din: carne de vita, morcov, telina, rosii, ceapa verde, ardei grasi, bors, ulei de floarea soarelui, fidea, leustean, sare, piper, paine, smantana. Ingrediente: 500 g carne de vita un morcov o telina mica 5 rosii doua legaturi ceapa verde doi ardei grasi 300 ml bors 100 ml ulei […]

Ciorbă cu hamsii afumate

Ciorbă cu hamsii afumate din: hamsii afumate, morcovi, telina, ceapa, fenicul, cartofi, ardei grasi, rosii, faina, frunze de dafin, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g hamsii afumate doi morcovi o telina mica o ceapa un fenicul 4 cartofi doi ardei grasi 5 rosii o lingura de faina doua […]

Ciorba de praz cu smantana

Ciorba de praz cu smantana

Ciorba de praz cu smantana din: morcovi, praz, orez, rosii, telina, ceapa, ardei gras, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: un morcov doua fire de praz 75 g orez 4 rosii un sfert de telina o ceapa un ardei gras rosu un ardei gras verde 100 ml ulei de floarea soarelui sare […]

Ciorbă de dovlecei cu carne de pui

Ciorbă de dovlecei cu carne de pui din: carne de pui, ulei, morcovi, ceapa, ardei, rosii, dovlecei, zeama de lamaie, galbenus, smantana, patrunjel, sare.   Ingrediente: 500 g carne de pui cu os 50 ml ulei 1-2 morcovi 1 ceapa 1 ardei 3 rosii proaspete 2 dovlecei zeama de lamaie 1 galbenus 100 ml smantana […]

Bors cu sfecla cu coaste de vita si kaizer

Bors cu sfecla cu coaste de vita si kaizer din: coaste de vita, kaizer, frunze de dafin, boabe de piper, ienibahar, seminte de fenicul, ceapa, morcov, telina, patrunjel, praz, untura, varza, sfecla rosie, carnati de casa, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 300 g coaste de vita 200 g kaizer 6 frunze de dafin 10 boabe […]

Ciorba cu peste, cartofi si mazare

Ciorba cu peste, cartofi si mazare din: peste, cartofi, mazare, ceapa, apa, boabe de coriandru, usturoi, boia de ardei iute, ulei, patrunjel, sare, piper, sos picant.   Ingrediente: 7-8 bucăți mari de pește 7-8 cartofi 500 g mazăre 2 cepe 2 l apă câteva boabe de coriandru 2 căței de usturoi 1 vârf de cuțit […]

Ciorba de broccoli cu smantana si crutoane

Ciorba de broccoli cu smantana si crutoane din: morcov, telina, ardei gras, broccoli, fenicul, ceapa rosie, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane.   Ingrediente: un morcov un sfert de telina doi ardei grasi rosii un ardei gras verde 500 g broccoli un fenicul o ceapa rosie 100 ml ulei de masline o […]

Reteta zilei: Ciorba de dovlecei cu cartofi

In aceasta perioada a anului nu trebuie sa ratati ocazia sa gatiti o ciorba de dovlecei cu cartofi pentru ca este foarte sanatoasa si gustoasa. Daca uneori simtiti nevoia de a consuma ceva fara carne, nu ezitati sa pregatiti cu drag ciorba de dovlecei cu cartofi pentru intreaga familie.   Ingrediente: 2-3 dovlecei 4 cartofi […]

Bors de crap cu legume si orez

Bors de crap cu legume si orez din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei gras, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, orez.   Ingrediente: 1 kg crap 1 l apa 1/2 l bors 2 cepe 1 raacina de patrunjel 2 ardei grasi 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii 1 pastarnac sare piper leustean […]

Ciorba de peste cu legume si leustean

Ciorba de peste cu legume si leustean din: ceapa, ardei gras, morcovi, leustea, orez, cartofi, ardei iute, otet, sare, peste. Ingrediente: 3 cepe potrivite 2 ardei grasi 3 morcovi mari 2 legaturi leustean sau telina (frunze) 150 g orez 4 cartofi 1 ardei iute otet sare 800 g peste combinat   Mod de preparare: Cureţi […]

Ciorba de peste cu costita

Ciorba de peste cu costita din: crap, costita, ceapa, morcovi, telina, ardei colorat, cartofi, smantana, ou, sare. Ingrediente: 400 g peste (crap) 100 g costita 100 g ceapa 100 g morcovi 100 g telina 100 g ardei colorat 200 g cartofi 100 g smantana 1 ou sare   Mod de preparare: Tai costiţa în felii, […]

Ciorba de peste cu ardei gras si leustean – usor de preparat

Ciorba de peste cu ardei gras si leustean din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de crap, margarina, supa de legume, leustean, sare, piper.   Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l supa de legume […]

Ciorbă de sardine

Ciorba delicioasa de peste

Ciorba delicioasa de peste din: file de peste, peste, zarzavat, rosii, ceapa, ceapa verde, orez, cartofi, piper, bors, leustean, apa.   Ingrediente: 600 g file de peste 1,5 kg resturi de peste (cap de peste sau pesti mai mici) 300 g zarzavat 350 g rosii 1 ceapa 5 fire ceapa vede 30 g orez cativa […]

Ciorba cu carnati

Ciorba cu carnati din: carnati afumati, ceapa, pasta de tomate, otet, ou, smantana, ulei, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g carnati afumati 3 cepe 2 linguri pasta de tomate 2-3 linguri otet 1 ou 2 linguri smantana 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Fierbi 2 l de […]

Reteta bors pescaresc

Bors pescaresc cu hrean

Bors pescaresc cu hrean din: peste, morcov, ceapa, ardei grasi, rosii, radacina de patrunjel, oua, bors, patrunjel, leustean, hrean, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peste marunt 1 kg peste mare 1 morcov 2 cepe 2 ardei grasi 4-5 rosii 1 radacina de patrunjel 2 oua 1 l bors patrunjel leustean hrean sare piper   Mod […]

Ciorbă de fasole verde cu costita afumata

Ciorbă de cu costiţă fasole verde afumată din: fasole verde, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, costita afumata, orez, ou, apa, sare, unt, lamaie, patrunjel verde, marar. Ingrediente: 300-350 g fasole verde 2 morcovi 1 pastarnac mic 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 100-150 g costita afumata 2 linguri orez 1 ou 1,5 l apa sare […]

Ciorba din legume de vara

Ciorba din legume de vara din: morcov, pastarnac, dovlecel, telina, fasole verde, mazare, frunze de varza, ardei grasi, ceapa, conopida, rosii, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov 1 pastarnac mic 1 dovlecel 1 telina mica 1 cana fasole verde 1 ceasca mazare 2 frunze de varza 2 ardei grasi 1 ceapa 1 ceasca buchetele […]

Ciorba de salata verde cu costita afumata

Ciorba de salata verde cu costita afumata din: salata verde, ulei, costita afumata, ceapa, oua, patrunjel, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 salate verzi medii 50 ml ulei 150 g costita afumata 1 ceapa 3 oua 1 legatura patrunjel zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Spălaţi bine frunzele de salată, tăiaţi-le […]