Bors de fasole cu morcovi si ceapa

Bors de fasole cu morcovi si ceapa din: fasole boabe, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, sare. Ingrediente: 300 g fasole boabe 2 morcovi 2 cepe albe 2 ardei grasi de culori diferite 2-3 rosii bine coapte 1/2 l bors sare   Mod de preparare: Cu o seară înainte de prepa­rare se pune fasolea la […]

Bors de dovlecei cu smantana

Bors de dovlecei cu smantana din: dovlecei, ceapa, radacina de patrunjel, morcov, oua, orez, patrunjel, leustean, marar, smantana, sare, piper. Ingrediente: 800 g dovlecei 1 ceapa medie 1 radacina de patrunjel 1 morcov 2 oua 60 g orez patrunjel, leustean, marar smantana sare piper   Mod de preparare: Spălaţi şi radeţi pe ochiurile mari rădăcinoasele, […]

Bors de mere verzi

Bors de mere verzi din: mere, galbenus, faina, ceapa, unt, bulion, apa, smantana, patrunjel, bors, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg mere 1 galbenus 1 lingura faina 2 cepe medii 30 g unt 1 lingura bulion 1,5 l apa 200 g smantana 1 legatura patrunjel 1 l bors sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi merele […]

Ciorba taraneasca de legume

Ciorba taraneasca de legume din: dovlecel, morcov, ceapa, cartofi, telina, ardei gras, pastarnac, ulei, mazare, fasole verde, orez, leustean, bors, smantana. Ingrediente: 1 dovlecel 1 morcov 2 cepe 2 cartofi 1 telina 1 ardei gras rosu 1 pastarnac 100 ml ulei 400 g mazare 400-500 g fasole verde 1 cana orez cate 2 legaturi leustean […]

Ciorba de macris cu costita afumata

Ciorba de macris cu loboda si costita afumata

Ciorba de macris cu loboda si costita afumata din: loboda, macris, ceapa verde, morcovi, radacina de patrunjel, galbenus, smantana, ulei, frunze de marar si patrunjel, sare, piper, costita afumata. Ingrediente: 1 legatura loboda 1 legatura macris 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 galbenus 2 linguri smantana degresata 2 linguri ulei […]

Ciorba de zarzavat de iarna

Ciorba de zarzavat cu seminte

Ciorba de zarzavat cu seminte din: zeama de varza, morcovi, pastarnac, radacina de patunjel, telina, seminte decojite, ulei de masline, marar verde. Ingrediente: 1 litru zeama de varza 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 100 g seminte decojite 1 lingura ulei de masline sau de bostan 1 legatura marar verde   […]

Ciorba cu perisoare de peste – Delicioasa si Gustoasa

Ciorba cu perisoare de peste – Delicioasa si Gustoasa din: file de peste, ardei grasi, morcov, patrunjel, telina, ceapa, rosii, franzela, faina, bors, leustean, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 250 g file de peste 1-2 ardei grasi 1 morcov patrunjel 1 telina 1 ceapa 2 rosii 50 g franzela 25 g faina bors leustan ulei […]

Ciorbă de fasole cu afumătură si legume

Ciorbă de fasole cu afumătură si legume din: fasole alba, ceapa, morcov, albitura, telina, ardei verde, cimbru, foi de dafin, afumatura, piper, sare. Ingrediente: 300 g fasole albă 400 g ceapă 300 g morcov 100 g albitură 200 g ţelină 200 g ardei verde şi roşu 3 crenguţe de cimbru 4 foi de dafin 2 […]

Ciorbă de berbecuţ

Ciorba de berbecut cu: fasole verde, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ceapa, morcov, dovlecel, ulei, bors, sare, piper, coriandru, frunze de telina. Ingrediente: 600 g carne de berbecuţ 300 g fasole verde doi ardei graşi 4 roşii o lingură cu pastă de tomate o ceapă un morcov un dovlecel 100 ml ulei de floarea-soarelui […]

Ciorbă cu carne de porc si legume

Ciorbă cu carne de porc si legume din: carne de porc, morcovi, cartofi, ceapa, usturoi, mazare, telina, ardei gras, bors, ulei, sare, piper, smantana.   Ingrediente: 700 g carne de porc doi morcovi 4 cartofi două cepe 3 căţei de usturoi 200 g mazăre o felie de ţelină doi ardei graşi 500 ml borş 150 […]

Bors de verdeturi cu orez

Bors de verdeturi cu orez din: verdeturi, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, cimbru, orez, bors, leustean, sare. Ingrediente: 6-7 legaturi verdeturi: loboda, stevie, leurda 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 lingurita cimbru 50 g orez 1 l bors 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Căliţi într-o oală, în ulei, ceapa curăţată, […]

Ciorba de miel a la grec cu telina

Ciorba de miel a la grec cu legume

Ciorba de miel a la grec cu legume din: carne de miel, smantana, morcovi, ceapa, usturoi, telina, patrunjel verde, galbenusuri de ou, lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 500 g smantana 2 morcovi 2 cepe 2 catei de usturoi 1 telina 2 radacini de patrunjel verde 4 galbenusuri de […]

Ciorba cu corcoduse

Ciorba de legume de vara cu corcoduse

Ciorba de legume de vara cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi, ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi 4 cartofi noi o ceapa alba 3-4 rosii foarte coapte 200 g corcoduse patrunjel sare   Mod de preparare: Se pun corcoduşele la fiert în apă de două ori cantitatea lor. […]

Ciorba de loboda si stevie

Ciorba de loboda si stevie din: loboda verde si rosie, leustean, stevie, frunze de telina, zeama de varza acra, telina, morcovi, ceapa, oua, smantana, ulei, apa, sare, piper, legume deshidratate, quinoa. Ingrediente: 4 legaturi de loboda verde si rosie cate 1 legatura leustean si stevie 1/2 legatura frunze de telina 1/4 l bors sau zeama […]

Ciorbă de dovlecei cu orez si smantana

Ciorbă de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, supa de pui, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei grasi, marar, orez, galbenus, boia dulce, smantana, piper, sare, lamai. Ingrediente: 5 dovlecei 2 1/2 l supa de pui sau de vita 3 cepe 2 legaturi ceapa verde 4 rosii 2 ardei grasi 1 legatura marar 2 linguri […]

Bors pescaresc

Bors pescaresc cu orez si legume

Bors pescaresc cu orez si legume din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, rosii, sos de rosii, lamaie, orez, ulei, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste (pastrav si crap) 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 ardei gras 4 rosii 200 ml sos de rosii 1 lamaie 4 linguri cu orez 4 linguri cu […]

Ciorba de cartofi cu fenicul

Ciorba de cartofi si dovlecei

O reteta delicioasa de ciorba cu: dovlecei, morcov, telina, ceapa, bors, ou, smantana, leustean, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă 1 l bors 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână leuştean sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa […]

Ciorbă deasă de pui

Ciorbă deasă de pui din: piept de pui, spata de pui, cartofi, ceapa, ardei gras, ceapa verde, rosii, porumb, bors, patrunjel, leustean, sare.   Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 spată de pui 2 morcovi 2- 3 cartofi 1 ceapă 1 ardei gras 2 fire de ceapă verde 2-3 roşii 1 cutie cu porumb 1l […]

Ciorbă de legume cu kaizer

O reteta delicioasa de ciorba cu:kaizer, ceapa, cartofi, morcov, ardei gras, telina, boabe de porumb, pasta de tomate, bors, leustean, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 500 g kaizer 2 cepe 2-3 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 ţelină 2 linguri cu boabe de porumb 2 linguri cu pastă de tomate 1 l bors leuştean pătrunjel […]

Borş de găină cu varza

Borş de găină cu varza din: ceapa, morcov, cartofi, radacina de patrunjel, varza, leustean, cimbru, ulei, sare. Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 2-3 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 varza potrivita 1 l bors leustean cimbru ulei sare   Mod de preparare: Taie găina în bucăţi potrivite, apoi pune-o la fiert în apă […]

Ciorba greceasca de vitel

Ciorbă de viţel a la grec

Ciorbă de viţel a la grec din: carne de vitel, ceapa, morcovi, telina, radacina de patrunjel, orez, smantana, galbenusuri, faina, sare, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vitel 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 2 radacini de patrunjel 50 g orez 150 g smantana 2 galbenusuri 1/2 lingura faina sare zeama […]

Ciorba de peste cu corcoduse

Ciorba de peste cu corcoduse din: peste, oua, ceapa, ardei rgasi, rosii, radacina de hrean, corcoduse, leustean, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste proaspat 2 oua 3 cepe 2 ardei grasi 3 rosii 1 radacina de hrean 1 cana corcoduse 1 legatura leustean 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod […]

Ciorba de loboda cu zeama de varza acra

Ciorba de loboda cu zeama de varza acra din: loboda verde, loboda rosie, bors, ceapa, usturoi verde, orez, galbenus, smantana, marar verde, sare, piper.   Ingrediente: 4-5 legaturi lobode verzi si rosii 500 ml bors sau zeama de varza acra 1 ceapa 1 legatura usturoi verde 1 lingura orez sau grau 1 galbenus 100 ml […]

Bors de perisoare cu legume

Bors de perisoare cu legume cu: morcov, cartofi, ardei gras, ceapa, pasta de tomate, patrunjel, leustean, carne tocata, oua, orez, paine, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov 2 cartofi 1 ardei gras 1 ceapă 2-3 linguri cu pas­tă de tomate 1l bors 1 le­gătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean Ingrediente perişoare: 500 g amestec de carne […]

Ciorba de sfecla rosie cu bors

Ciorbă de sfeclă cu ceapa verde si morcovi

Ciorbă de sfeclă cu ceapa verde si morcovi cu: sfecla rosie, morcov, ardei gras rosu, rosii, ceapa verde, radacina de patrunjel, ceapa, bors, ienibahar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 sfeclă-roşie 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 roşii 2 fire de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1l bors boabe de ienibahar pătrunjel sare   […]

Ciorbă cu legume si afumătură

Ciorbă cu legume si afumătură cu: scaricica de porc afumata, rosii, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, fasole boabe, leustean, marar, bors, cimbru, sare. Ingrediente: 1 scăricică de porc bine afumată 1 cutie cu roşii decojite 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras 1 mână de fasole boabe 1 legătură de leuştean 1 legătură […]

Bors de rosii cu ficatei de pui

Bors de salata verde cu suc de rosii

Bors de salata verde cu suc de rosii din: salata, ceapa verde, usturoi verde, oua, leustean, ulei, bors, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 salate mari 1 legatura ceapa verde 3 fire usturoi verde 3 oua 1 legatura leustean 2 linguri ulei 1 litru bors 100 ml suc de rosii sare piper   Mod […]

Ciorba de sfecla rosie cu zeama de lamaie

Ciorba de sfecla rosie cu zeama de lamaie din: sfecla rosie, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, patrunjel, leustean, bulion de tomate, zeama de lamaie, sare.   Ingrediente: 3 sfecla rosii de marime medie 2 morcovi mici 2 radacini de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 2 linguri bulion de […]

Ciorba cu file de peste si castraveti in saramura

Ciorba cu file de peste si castraveti in saramura din: peste, saramura, apa, patrunjel, leustean, castraveti murati, masline, ceapa, ulei, faina, smantana.   Ingrediente: 1.200kg peste file proaspăt (poţi face şi cu crap), oceanic 1/2 I zeamă de castraveţi în saramură 11/2 I apă sau zeamă de peşte 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 250 […]

Ciorbă grecească cu carne de porc

O reteta delicioasa de ciorba greceasca cu: carne de porc, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, orez, oua, lamie, smantana, faina, leustean, sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină 2  cepe 75 g orez 2 ouă 1 lămâie 250 g smântână 1 lingură făină 1 legătură leuştean […]

Bors de stevie cu leustean

Bors de hering cu stevie

Bors de hering cu stevie din: hering, ceapa, ardei, morcov, telina, stevie, radacina de patrunjel, bors, leustean verde, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 800 g peste baby hering 2 cepe 1 ardei rosu 1 morcov 1 telina 1 legatura stevie 1 lingura orez 1 radacina mica de patrunjel 500 ml bors 1 legatura leustean verde […]

Bors de legume cu smantana

 Bors de legume cu smantana din: dovlecei, cartofi, ardei gras rosu, ceapa, galbenus, smantana, marar, bors, ulei, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 cartofi un ardei gras rosu o ceapa un galbenus 100 ml smantana o legatura marar 1/2 l bors o lingura ulei sare   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, arde­iul se taie […]