Ciorba de zarzavat cu bors

Ciorba de copane de pui cu broccoli

Ciorba de copane de pui cu broccoli din: ciocanele, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovi, broccoli, conopida, ardei, ceapa, fasole verde, mazare, bulion, leustean, ulei de masline extravirgin, sare, piper.   Ingrediente: 500 g ciocanele fara piele cate 2 radacini de patrunjel si de pastarnac 2 morcovi cate 100 g buchetele de broccoli si […]

Ciorba de varza – usor de preparat

Ciorba de varza din: varza, morcov, ceapa, suc de rosii, boia dulce, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: o varza medie (1 kg) 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 cana suc de rosii 1 lingura rasa cu boia dulce sare piper 4 linguri cu ulei marar   Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se […]

Ciorbă de urzici

Ciorba de urzici cu orez

Ciorba de urzici cu orez din: urzici, ceapa, morcov, pastarnac, orez, suc de rosii, sare, ulei.   Ingrediente: 0,5 kg urzici 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac o jmatate cana cu orez 1 lingura cu suc de rosii sare 2 linguri cu ulei   Mod de preparare: Se curăţă urzicile, se spală, se pun într-o […]

Ciorba de legume cu verdeata

Ciorba de legume cu verdeata din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, pastarnac, varza, fasole verde, rosii, ardei grasi, leustean, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 2 cartofi o telina o ceapa 2 morovi 1 pastarnac 0,4 kg de varza o mana de fasole verde 3 rosii mari 2 ardei grasi leustean patrunjel sare 2 linguri cu ulei   […]

Ciorba de fasole verde cu legume

Ciorba de fasole verde cu legume din: fasole pastai, rosii, morcov, telina, ceapa, usturoi, ulei, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 0,5 kg fasole pastai 3 rosii mari 1 morcov o telina mica 1 ardei gras o ceapa mica 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei patrunjel leustean sare   Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă, […]

Ciorba de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe cu cimbru si verdeata

Ciorba de fasole boabe cu cimbru si verdeata din: fasole boabe, morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa, cimbru, frunze de leustean, frunze de telina, ulei, sare, apa. Ingrediente: 0,5 kg fasole boabe 1 morcov 1 patrunjel 1 pastarnac o ceapa cimbru frunze de lesutean si de telina 3 linguri cu ulei sare 2 l apa   Mod […]

Ciorba de peste cu spanac si bame

Ciorba de peste cu spanac si bame din: fileuri de peste, spanac, varza, bame, ceapa, usturoi, cimbru, sos iute, sare, piper, otet, ardei kapia.   Ingrediente: un kilogram de fileuri de peste (orice peste cu carne alba 500 g spanac 500 g varza o mana de bame o ceapa tocata 2 catei de usturoi zdrobiti […]

Ciorba de biban cu cartofi

Ciorba de biban cu cartofi din: ceapa, morcovi, telina, zeama de lamaie, biban, cartofi, sare, piper, lapte, boabe de porumb, ulei de masline. Ingrediente: jumatate de cana de ceapa tocata jumatate de cana de morcovi cubulete jumatate de cana de telina cubulete zeama unei jumatati de lamaie 500 g de biban 200 g cartofi pasati […]

Bors de verdeaţă

Bors de verdeaţă din: piept de vita, morcovi,  ardei grasi, ceapa, telina, rosii in bulion, ulei, bors, patrunjel, condiment vegetal. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 2 morcovi 2 ardei grasi 2 cepe 2 linguri telina rasa 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal   Mod de preparare: Cureţi […]

Bouillabaise cu sofran

Bouillabaise cu sofran din: file de peste, ulei de masline, scoici, creveti prefierti, ceapa, telina, usturoi, rosie, ardei gras, ardei iute, seminte de fenicul, frunza de dafin, coaja de portocala, sofran, sare, piper, zeama de lamaie, vin, paine. Ingrediente: un kilogram si jumatate de file de peste proaspat sau congelat (cel putin 3 feluri de […]

Ciorbă de măcriş cu ficăţei de pui

Ciorbă de măcriş cu ficăţei de pui din: ficatei de pui, morcovi, radacina de pastarnac, ardei gras, mazare, fasole verde, macris, marar, leustean, bulion de casa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras 200 g mazare 200 g fasole verde 1 legatura ceapa verde […]

Bulion de pastrav, midii si creveti

Bulion de pastrav, midii si creveti din: ulei vegetal, faina, ceapa, ardei grasi, usturoi, telina, frunze de dafin, pasta de tomate, sherry, supa de legume, rosii, zahar brun, piper cayenne, fileuri de pastrav, creveti, midii, ierburi.   Ingrediente: 1/2 cana de ulei vegetal 3/4 cana de faina alba o ceapa 2 ardei grasi 2 tulpini […]

Ciorbă de lobodă cu crutoane

Bors de loboda rosie cu orez

Bors de loboda rosie cu orez din: loboda rosie, ceapa verde, orez, leustean, patrunjel verde, bors. Ingrediente: 5-6 legaturi de loboda rosie 2 legaturi de ceapa verde o lingurita cu orez leustean patrunjel verde 1 l bors   Mod de preparare: Se spală bine zarzavaturile, se toacă mărunt şi se pun la fiert într-un litru […]

Bors moldovenesc cu ciuperci

Bors de ciuperci cu orez si telina

Bors de ciuperci cu orez si telina din: ciuperci, morcov, telina, cartof, orez, ceapa, patrunjel verde, sare, margarina, bors. Ingrediente: 0,25 kg ciuperci 1 morcov o telina mica 1 cartof o cescuta cu orez o ceapa patrunjel verde sare o lingura de margarina 1,5 l bors   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi […]

Ciorba de bureti cu carne de miel

Ciorba de bureti cu morcov si ceapa

Ciorba de bureti cu morcov si ceapa din: bureti, bors, morcov, ceapa, ulei, sare, patrunjel, marar, apa. Ingrediente: 0,5 kg bureti 1 l bors 1 morcov 1 ceapa 1 lingura cu ulei sare 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 l apa   Mod de preparare: Ciorba se poate prepara cu bureţi proaspeţi, […]

Bors de cartofi cu leustean

Bors de cartofi cu morcovi si telina

Bors de cartofi cu morcovi si telina din: cartofi, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina 1 ceapa 1 l bors sare 2 linguri cu ulei   Mod de preparare: Se curăţă zarzavaturile, se spală bine, se taie cubulete şi se pun la fiert în 2 […]

Gnocchi cu legume inabusite

Gnocchi cu legume inabusite din: gnocchi, sparanghel, sos de rosii, supa de legume, usturoi, telina, ardei gras, dovlecel, morcov, ceapa, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 350 g gnocchi 4 fire de sparanghel 2 linguri de sos de rosii jumatate de litru de supa de legume un catel de usturoi o tulpina de telina un […]

Ciorba de ceapa verde

Ciorba de ceapa verde din: ulei, ceapa verde, marar verde, morcovi, radacina de patrunjel, orez, sare, piper, otet. Ingrediente: 50 ml ulei 6 legaturi ceapa verde 1 legatura marar verde 2 morcovi potrivit 1 radacina de patrunjel mica 3 linguri orez sare piper 5-6 linguri otet   Mod de preparare: Iei o oală de 6 […]

Ciorbă de cartofi cu verdeaţă

Ciorbă de cartofi cu verdeaţă din: cartofi, ceapa, morcov, leustean, patrunjel, stevide, loboda, urzici, ceapa verde, orez, pasta de tomate, bors, ulei, sare. Ingrediente: 800 g cartofi 1 ceapa mare 1 morcov 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel 1 legatura stevie 1 legatura loboda 1 legatura urzici 2 cepe verzi 3 linguri cu orez 2 […]

Ciorba de varză dulce cu smantană

Ciorba de varza cu unt de arahide

Ciorba de varza cu unt de arahide din: ulei de masline, ceapa, ghimbir, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, varza, cartof dulce, morcovi, rosii, supa de legume, unt de arahide, paste. Ingrediente: o lingura ulei de masline o ceapa tocata o lingura de ghimbir ras 4 catei de usturoi pisati o lingurita de fulgi […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba de naut cu taitei

Ciorba de naut cu taitei din: apa, ulei de masline, sare, usturoi, taitei fara ou, naut, sare, piper. Ingrediente: 8 cani de apa 2 linguri ulei de masline o lingurita de sare 2 catei de usturoi zdrobiti un pachet de taitei fara ou 2 cutii de naut scurse de lichid sare si piper dupa gust […]

Topping de ciuperci cu patrunjel

Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel

Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel din: hribi, ulei de masline, hasme, rozmarin, cartofi, usturoi, sare, rosii uscate, arpagic,cimbru, busuioc. Ingrediente: 100 g hribi uscati 3 linguri ulei de masline 3 hasme tocate marunt o lingurita de rozmarin tocat 400 g cartofi taiati cubulete 3 catei de usturoi 4 cani de apa o lingurita […]

Ciorba de rosii cu mere

Ciorba de rosii cu mere din: ulei de masline, ceapa, bulb de fenicul, mere, ghimbir, sare, pasta de curry, linte, rosii, apa, sos iute, iaurt, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline o ceapa tocata marunt jumatate de bulb de fenicul tocat 2 mere cuburi 2 linguri de ghimbir ras sare dupa gust 2 linguri […]

Ciorba de fasole cu parmezan

Ciorba de fasole cu parmezan din: fasole boabe, apa, usturoi, ceapa, morcovi, ardei iute, sare, ulei de masline, patrunjel, parmezan. Ingrediente: jumatate de kilogram de fasole boabe 9 cani de apa 15 catei de usturoi 2 cepe mari tocate 3 morcovi cubulete 3 ardei iuti sare dupa gust o lingura de ulei de masline o […]

Ciorba mediteraneana de peste

Ciorba mediteraneana de peste din: ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, vin, pasta de tomate, sofran, supa de peste, fulgi de ardei iute, suc de portocale, portocala, fenicul, rosii, sare, piper, fileu de peste alb, creveti, patrunjel.   Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline o ceapa mare feliata 2 tulpini de telina tocate 8 […]

Ciorba de stiuca

Ciorba de stiuca cu rosii

Ciorba de stiuca cu rosii din: stiuca, coaja de lamaie, patrunjel, ardei grasi, ulei de masline, ceapa, rosii pasate, usturoi, piper cayenne, creveti. Ingrediente: un kilogram de stiuca o lingurita de coaja rasa de lamaie jumatate de legatura de patrunjel tocat 3 ardei grasi tocati 5 linguri ulei de masline 3 legaturi de ceapa verde […]

Bors de pui cu taitei

Bors de pui cu taitei din: aripi de pui, ceapa, radacina patrunjel, morcov, telina, ardei gras, cartofi, ulei, taitei, bors, patrunjel, sare. Ingrediente: 8 aripi de pui o ceapa o radacina patrunjel un morcov o felie dintr-o radacina de telina un ardei gras rosu 4 cartofi o lingura ulei taitei un litru bors cateva fire […]

Ciorba de sfecla rosie cu oase de porc afumate (sira)

Ciorba de sfecla rosie cu nucsoara si tofu

Ciorba de sfecla rosie cu nucsoara si tofu din: ceapa, cartofi, sfecla rosie, morcovi, supa de legume, ulei de masline, nucsoara, sare, piper, patrunjel, tofu. Ingrediente: o ceapa tocata un cartof taiat cubulete mici o sfecla rosie cubulete sau data pe razatoare 3 morcovi dati pe razatoare un litru supa de legume ulei de masline […]

Ciorbă de somn

Ciorba de somn cu fasole

Ciorba de somn cu fasole din: ulei vegetal, ceapa, telina, ardei gras, cimbru, oregano, praf de seminte de mustar, sos tabasco, vin, rosii pasate, supa de legume, fasole boabe, somn, patrunjel.   Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal o ceapa tocata 2 tulpini de telina tocate un ardei gras feliat o lingurita de cimbru uscat […]

Ciorba de aripioare

Ciorba de aripioare de pui si curry

Ciorba de aripioare de pui si curry din: aripioare de pui, bulion, ceapa, ardei capia, morcov, rosie, usturoi, piper, curry, ardei iute, cimbru verde, frunze de salvie, boia dulce, apa, sare.   Ingrediente: 500 g aripioare de pui 2 linguri bulion 2 cepe potrivite 2 ardei capia 1 morcov mare 1 rosie 4 catei de […]

Ciorba de porc cu legume si smantana

Ciorba de porc cu legume si smantana din: pulpa de porc, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, cartofi, ardei gas, ulei, agrise, lamaie, smantana, pulpa de rosii, boia de ardei, maghiran, frunze de telina, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 1 ceapă 1 morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie […]

Bors taranesc cu legume

Bors taranesc cu legume din: cartofi, ulei, morcovi, telina, ceapa verde, mazare verde, afumatura, bacon, leustean, bors, rosii, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 3 cartofi 2 linguri ulei 2 morcovi 1 ţelină 1 legătură ceapă verde 100 g mazăre verde 200 g afumătură 6 felii bacon leuştean 3 roşii 500 ml borş 1 legătură pătrunjel verde […]