Ciorba de legume cu perisoare de pui cu tarhon

Ciorba de legume cu perisoare de pui cu tarhon din: piept de pui, cartofi, morcovi, ceapa verde, ceapa, orez, oua, gris, ulei, tarhon uscat, leustean, marar, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 cartofi 2 morcovi 1 legătură ceapă verde 1 ceapă uscată 3 linguri orez 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri […]

Ciorba de peste cu legume, smantana si verdeata

Ciorba de peste cu legume, smantana si verdeata din: peste, cartofi, dovlecei, ardei grasi, ceapa, telina, morcov, ulei, bors, ardei iute, pasta de tomate, rosii, sare, piper, oregano, busuioc, smantana. Ingrediente: 800 g peste 3 cartofi doi dovlecei doi ardei grasi o ceapa o felie de telina un morcov 75 ml ulei 500 ml bors […]

Ciorba de legume in paine

Ciorba de legume in paine din: morcovi, cartofi, telina, ceapa verde, usturoi verde, ardei gras, orez, suc de rosii, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 3 morcovi 2 cartofi mari ¼ ţelină 1 legătură ceapă verde 1 fir usturoi verde 1 ardei gras 3 linguriţe orez 150 ml suc roşii 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei sare […]

Bors de varza dulce cu orez si marar

Bors de varza dulce cu orez si marar din: varza, ulei, ceapa, morcov, marar, orez, bors, apa, sare.   Ingrediente: 1 varza 4 linguri ulei 3 cepe 1 morcov marar orez bors apa sare   Mod de preparare Bors de varza dulce cu orez si marar: Cureţi varza, o speli şi o tai fâşii. Cureţi […]

Ciorba gustoasa de dovlecei

Ciorba gustoasa de dovlecei din: dovlecei, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ceapa verde, usturoi, verde, rosii, ardei capia, bors, ulei de masline, sare, piper, orez si leustean.   Ingrediente: 4 dovlecei 1 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ceapa alba 2 legaturi de ceapa verde 2 fire de usturoi verde 4 […]

Ciorba cu carnati afumati si legume

Ciorba cu carnati afumati si smantana

Ciorba cu carnati afumati si smantana din: carnati afumati, ceapa, pasta de tomate, otet, ou, smantana, ulei, patrunjel verde, sare, piper.   Ingrediente: 300 g cârnaţi afumaţi 3 cepe 2 linguri pastă de tomate 2-3 linguri oţet 1 ou 2 linguri smântână 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: […]

Ciorba de pui cu bors

Ciorbă de pui à la grec cu verdeata

Ciorbă de pui à la grec cu verdeata din: piept de pui, smantana, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, galbenusuri, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g piept de pui 300 g smântână 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 bucată ţelină mai mică 3 linguriţe orez 2 gălbenuşuri zeama de la o […]

Bors taranesc de vacuta cu legume

Bors taranesc de vacuta cu legume din: piept de vita, burta de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei kapia, pulpa de rosii, bors de casa, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de vită 1 kg burtă de vită prefiartă 1 ceapă 2 morcovi potriviţi 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac […]

Ciorba de pui cu legume si smantana

Ciorba de pui cu legume si smantana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa, patrunjel, leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de pui 2 morcovi 1 gulie mică 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 ou 200 ml smântână 2-3 linguri ulei 3 l apă sare piper   […]

Ciorba de vitel

Ciorba de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, varza acra, rosii in bulion, zeama de varza, lesutean, sare si smantana. Ingrediente: 500 g carne cuburi de vitel, de gatit o ceapa un morcov o radacina patrunjel 200 g varza acra 4-5 rosii in bulion un litru zeama de varza cateva fire leustean sare, […]

Ciorba de fasole cu coriandru

O reteta delicioasa de ciorba cu: fasole boabe, ceapa, ulei de masline, ardei gras, supa de carne, bors, coriandru. Ingrediente: 1 conservă fasole boabe 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 ardei gras roşu 1 I supă de carne 1 l bors 1 legătură coriandru   Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se […]

Ciorba de cartofi cu ciuperci, bacon si maghiran

O reteta delicioasa de ciorba cu: cartofi, bacon, verdeata, chimen, maghiran, unt, ou, ceapa, usturoi, faina, ciuperci, bors. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g bacon 1 legătură de verdeţuri 1/2 linguriţă chimen 2 linguri maghiran 50 g unt 1 gălbenuş 1 ceapă 1 usturoi 30 g făină 100 g ciuperci 1 l bors   Mod […]

Ciorba cu perisoare – usor de preparat

Ciorba cu perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorba, ceapa, ou, orez, bors, patrunjel, leustean, sare si piper.   Ingrediente 500 g carne tocata (pasare, peste, porc sau vita) 500 g zarzavat amestecat pentru ciorbe 1 ceapa 1 ou 50 g orez 1 litru bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod […]

Ciorba de peste cu rozmarin

Ciorba de peste cu rozmarin din: peste, morcov, praz, fasole rosie, cartofi, porumb, ceapa, bors, ulei, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 800 g peste un morcov un fir de praz o conserva de fasole rosie boabe doi cartofi 200 g porumb boabe o ceapa 400 ml bors 100 ml ulei rozmarin sare piper Mod de […]

Ciorbă de găină – usor de preparat

Ciorbă de găină din: carne de pasare, morcov, pastarnac,  ceapa, rosii decojite, patrunjel, leustean, ou, smantana, fidea, bors, sare.   Ingrediente: o găină potrivită 2 mor­covi 1 păstârnac 2 cepe 1 cutie cu roşii decojite 1 legătură de pătrunjel 1 legă­tură de leuştean 1 ou 3 linguri cu smântână 50 g fidea bors sare   […]

Ciorba de somn cu ardei

Ciorbă de somn – usor de preparat

Ciorbă de somn din: somn, ardei capia, morcov, telina, ceapa, ardei iute, rosii, bors, ulei, rosii, bors, ulei, frunza de dafin, marar, sare, piper.   Ingrediente: 800 g somn doi ardei capia un morcov o telina o ceapa un ardei iute 4 rosii 500 ml bors 100 ml ulei 4 rosii 500 ml bors 100 […]

Ciorbă cu macrou si ciuperci

Ciorbă cu macrou si ciuperci din: macrou, ciuperci, dovlecel, morcovi, ardei rgas, ceapa, rosii, orez, ulei, bors, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 800 g macrou 300 g ciuperci un dovlecel doi morcovi un ardei gras o ceapa 3 rosii 50 g orez 100 ml ulei 500 ml bors sare piper rozmarin   Mod de preparare: […]

Ciorba de crap

Ciorba de crap cu legume

Ciorba de crap cu legume din: crapi, morcovi, telina, cartofi, lamaie, oregano, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: doi crapi mari doi morcovi o telina doi cartofi o ceapa o lamaie o lingura oregano uscat 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper   Mod de preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, […]

Bors de curcan cu legume si taitei

Bors de curcan cu legume si taitei din: tacamuri de curcan, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, taitei, bors, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg tacam (gaturi) de curcan 2 cepe 2 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g taitei 1 litru bors 1 legatura patrunjel […]

Ciorba de vita cu zeama de varza

Ciorba taraneasca cu carne de vita

Ciorba taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână de varză albă 6 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini de […]

Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa

Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau.   Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare apă 1½ pahar tăieţei de casă 4-5 ciu­perci uscate […]

Ciorba de urzici cu legume si smantana

Ciorba de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2 […]

Ciorba de legume cu carne de vita

Ciorba cu carne de rata si legume

Ciorba cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina, ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin, piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½ pahar lapte […]

Ciorbă cu fasole albă si ciolan afumat

Ciorbă cu fasole albă si ciolan afumat din: fasole alba, ciolan afumat, ceapa, morcovi, ardei grasi, chimen, cartofi, cimbru, untura, pasta de ardei dulce, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 1 ciolan afumat sau costita afumata 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 lingurita […]

Ciorbă ţărănească cu carne de porc si slanina afumata

O reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: carne de porc afumata, slanina afumata, ceapa, morcov, telina, cartofi, patrunjel, leustean, untura, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc afumată 100 g slănină afumată 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 2-3 cartofi 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 1 lingură cu untură de porc […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean

Ciorbă de potroace cu maruntaie de curcan

Ciorbă de potroace cu maruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou, orez, bos, rosii si leustean. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1/2 lingura orez bors, dupa gust 150 g rosii din conserva o legatura leustean   Mod de preparare: […]

Ciorbă de măruntaie de curcan

Ciorbă de măruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou, orez, rosii, zeama de varza. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1 1/2 lingura orez 100 g rosii din conserva 600 ml zeama de varza   Mod de preparare: Speli măruntaiele […]

Borş de fasole uscată cu legume

Borş de fasole uscată cu legume din: fasole uscata, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, apa, bors, piper, rosii, cimbru, untdelemn, patrunjel si leustean.   Ingrediente: 250 g fasole uscata 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2 1/2 apa bors, dupa gust piper 2 rosii sau 1/2 pahar suc […]

Bors de urzici cu ardei gras

Bors de urzici cu orez

Bors de urzici cu orez din: urzici, zarzavat pentru ciorba, bors, ceapa, orez, sare, leustean.   Ingrediente: 1/2 urzici 2 linguri de zarzavat pentru ciorba 1 l bors 1 ceapa 1/2 ceasca de orez sare 1 legatura leustean   Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape, apoi le toci şi le […]

Bors de zarzavat cu orez

Bors de ciuperci cu zarzavat

Bors de ciuperci cu zarzavat din: ciuperci, zarzavat, ceapa, patrunjel verde, orez, sare. Ingrediente:   1 kg ciuperci zarzavat de supă 2 cepe pătrunjel verde 1 ceşcuţă de orez sare     Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul şi ceapa, se spală şi apoi se taie. Se pun la fiert cu 4L apă şi sare. […]

Bors cu carne de vita

Bors cu carne de vita din: carne de vita, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, orez, galbenus, smantana, ulei, tarhon, ceapa verde, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vită 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 2 linguri de orez un gălbenuş 100 ml smântână 2 linguri ulei tarhon ceapă verde sare […]

Bors cu carne de iepure

Bors cu carne de iepure din: carne de iepure, morcov, ceapa, bulion, tarhon, slanina afumata, verdeata, bors.   Ingrediente: şiră şi coaste de iepure 2 morcovi 1 ceapă mare o lingură bulion de roşii frunze de tarhon 100 g slăninuţă afumată (feliuţe) multă verdeaţă bors   Mod de preparare: Din carnea de iepure (frăgezită înainte) […]