Borş cu perişoare din dovlecei

Bors cu perisoare de peste si legume

Bors cu perisoare de peste si legume din: peste, crap, ceapa, morcov, ardei gras, orez, paine, ou, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de crap 2 cepe 2 morcovi 2 ardei graşi 3 linguri de orez 2 felii de franzelă 1 ou 2 lingură pastă de tomate ulei sare […]

Bors cu hribi

Bors cu hribi uscati si ceapa

Bors cu hribi uscati si ceapa din: hribi, ceapa, ulei, faina, orez, leustean, sare, piper. Ingrediente: 200g hribi uscaţi 2 cepe 100 ml ulei 1 lingură făină 4 linguri orez 1 I borş 1 leg. leustean sare piper     Mod de preparare Bors cu hribi uscati si ceapa: Puneţi hribii la înmuiat pentru 2-3 […]

Bors de miel cu legume si orez

Bors de miel cu legume si orez din: miel, ceapa, patrunjel, telina, morcovi, ardei gras, bors de tarate, sare, piper, orez si leustean. Ingrediente: un kg bucati miel 2 cepe o raacina patrunjel 1/2 raacina telina un morcov un ardei gras un litru bors de tarate sare piper 4 linguri orez cateva fire leustean   […]

Ciorba de peste cu legume (crap)

Ciorba de peste cu legume din: peste, apa, orez, telina, patrunjel, ceapa, ardei dulce, rosii, bors, usturoi, foi de dafin, sare, piper, leustean si verdeata. Ingrediente: peşte 600-800 g – crap 6 pahare apă 3 linguri de orez ½ rădăcina ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 3 cepe 1 ardei dulce 4 roşii 2 pahare de […]

Ciorba de pui cu porumb si omleta

Ciorba de pui cu porumb si omleta din: apa, stiulete de porumb, oua, unt, pui, morcovi, radacina de patrunjel, verdeata, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 8 pahare apă 1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de porumb fiert sau conservat 2 ouă 2-3 linguri de unt ½ pui 1 morcov ½ rădăcină pătrunjel 1 lingură […]

Ciorba cu carne de porc si fasole

Ciorba cu carne de porc si fasole din: apa, carne de porc, fasole alba, cartofi, ceapa, morcovi, radacina patrunjel, radacina de telina, rosii, ulei, bors, foi de dafin, sare, piper, leustean si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de porc 1 pahar fasole albe 4 cartofi 1 ceapă 1 morcov ½ rădăcină pătrunjel […]

Bors cu verdeturi de primavara

Bors de porc cu verdeata si smantana

Bors de porc cu verdeata si smantana din: apa, carne grasa de porc, varza, ceapa, bors acru, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper negru boabe si verdeata.   Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2 cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de […]

Ciorbita de vita cu smantana

Ciorba cu carne de vita, usturoi si smantana

Ciorba cu carne de vita, usturoi si smantana din: apa, carne de vita, cartofi, ceapa, rosii, patrunjel, morcovi, smantana, bors, usturoi, foi de dafin, piper, sare, leustean si marar. Ingrediente: 6 pahare de apă 500 g carne de vită de la piept 3 cartofi 2 cepe 2 roşii 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi ½ […]

Ciorbă rădăuţeană cu smantana – reteta originala

Ciorbă rădăuţeană cu smantana din: pui, telina, morcovi, radacina de patrunjel, smantana, galbenusuri, usturoi, otet, sare, piper si patrunjel.   Ingrediente: 1 pui mare, de casa 1 telina 3 morcovi 3 radacini de patrunjel 1 kg smantana 3 galbenusuri 1 capatana de usturoi otet dupa gust sare piper 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: […]

Ciorba cu carne de oaie, fasole si legume

Ciorba cu carne de oaie, fasole si legume din: apa, carne de oaie, fasole, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, rosii, bors acru, sare, ardei iute, leustean si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de oaie 1 pahar fasole alba 2 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel ½ rădăcină de ţelină […]

Ciorbă de legume cu carne

Ciorba cu carne de oaie, legume si smantana

Ciorba cu carne de oaie, legume si smantana din: apa, carne grasa de oaie, cartofi, ceapa, patrunjel, telina, varza, castarvete murat, ardei gras, rosii, ou, smanana, foi de dafin, sare, piper, ardei iute, leustean si verdeata.   Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne grasă de oaie 4 cartofi 4 cepe 2 rădăcini de pătrunjel […]

Ciorba de miel dreasa cu smantana

Ciorba de miel dreasa cu smantana din: coaste de miel, apa, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, orez, galbenus, smantana, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 l apă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 4 cartofi 1 ceapă 3 linguri cu orez 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână 1 […]

Retete de ciorbe

Bors de miel cu leustean si smantana

Bors de miel cu leustean si smantana din: carne de miel, ceapa, morcovi, orez, bors, leustean, sare, piper, smantana si galbenusuri. Ingrediente: un kg carne de miel 1-2 legături ceapă 2-3 morcovi  o ceşcuţă orez 500 borş  leuştean  sare  piper 300 smântână 4 gălbenuşuri   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi mai mici, se curăţă de pieliţe, se […]

Bors de miel cu loboda si stevie

Bors de miel cu loboda si stevie din: carne de miel, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei gras, ardei iute, zahar, stevie, loboda rosie, leustean, bors, orez, rosii in bulion si oua. Ingrediente: 800 g carne de miel pentru bors 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 1 pastarnac 1 ardei gras 1 ardei iute 1/2 […]

Ciorbă de miel

Ciorba de miel cu smantana

Ciorba de miel cu smantana din: carne de miel, ceapa verde, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, unt, bors, smantana, galbenus, patrunjel si leustean. Ingrediente: 600 g carne de miel cu os (piept, coastă, gât) 1 legatura ceapă verde 100 g morcovi 100 g păstârnac şi pătrunjel rădăcină 1 ţelină potrivit de mare 50 g unt 500 ml borş 200 ml smântână 1 gălbenuş […]

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorbă de zarzavat dietetică (pentru hepatici)

Ciorbă de zarzavat dietetică din: varza, sfecla, cartofi, morcovi, telina, rosii, unt, smantana, sare de lamaie, sare, verdeata si apa. Ingrediente: 100 g varza 50 g sfecla 50 g cartofi 10 g morcovi 10 g telina 50 g rosii 10 g unt 30 g smantana sare de lamaie (dupa gust) sare verdeata 400 ml apa […]

Bors de spanac cu costita si smantana

Bors de spanac

Bors de spanac din: spanac, apa, bors, morcovi, cartofi, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, costita afumata, rosii, ulei, sare, piper, leustean si patrunjel. Ingrediente: 500 g spanac 2 l apa bors dupa gust 2 morcovi 1 cartof 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 100-150 g costita afumata 2-3 rosii sau 1 pahar de […]

Ciorba de fasole cu urzici

Ciorbe pentru masa de Paşti

  Ciorbe pentru masa de Paşti:   Ciorba de miel cu tarhon Ciorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml […]

Rosii si ardei pentru ciorba

Ciorbe pentru masa de Paşte

Ciorbe pentru masa de paste:   Ciorba cu costita de miel Ciorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper 1 ceapă 4 morcovi […]

Ciorba cu costita de miel

Ciorba cu costita de miel

Ciorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe […]

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ciorbă de primăvară

Ciorbă de primăvară din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, leurda, slanina, sare, piper, boia dulce, oua, lapte, faina, marar si otet. Ingrediente: 1 kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura leurda 5-6 bucati de slanina sau kaizer sare piper boia dulce 5 oua lapte faina marar 1 lingurita otet   […]

Ciorbă de pui de tară

Ciorbă de pui de tară din: pui, cartof, morcovi, ceapa, radacina de telina, orez, ardei gras, bors, patrunjel, leustean si sare.   Ingrediente: 1 pui de tara 1 cartof mare 2 morcovi 1 ceapa 1/2 raacina telina 1 lingura orez 1/2 ardei gras bors dupa gust cate o legatura de patrunjel si leustean sare   […]

Ciorba de miel cu tarhon

Ciorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare.   Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare   Mod de preparare: Punem carnea […]

Ciorbă de mărar

Ciorbă de mărar din: marar, lapte, ulei, faina, oua, smantana, sare, condimente, zahar si otet.   Ingrediente: 2 legaturi marar proaspat 1 pahar mare lapte putin ulei 1 lingura faina 4 oua fierte 20 ml smantana sare condimente de legume putin zahar otet   Mod de preparare: Tai mărunt mărarul şi îl căleşti în ulei. […]

Ciorba de miel cu smantana, bors si legume

Ciorba de miel cu smantana, bors si legume din: carne de miel, morcov, telina, albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors. Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei gras rosu 2 cepe 3 oua 300 gr smantana 1 legatura leustean 1 litru de bors   Mod […]

Varza acra cu berbec

Ciorba de varza cu costita de porc – usor de preparat

O reteta delicioasa de ciorba cu: varza, ceapa, ardei gras, rosii, telina, costita de porc, ulei.   Ingrediente: 1 varză de 2 kg 1 ceapă mare 4-5 ardei graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de porc 1 cescută mică cu ulei   Mod de preparare: Costiţa, tăia­tă, spălată, o pui […]

Ciorbă cu carne de oaie si legume

Ciorbă cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov, ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente:  1-1,2 kg carne de oaie 0,5 pahar de ulei de vegetal 2 cepe 1 morcov 1 ardei dulce 1 ardei iute 0,5 de pahar de crupe de grîu […]

Bors cu carne de porc si varza

Bors cu carne de porc si varza din: apa, carne de porc, varza, ceapa, bors, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2 cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii 4-5 căţei de usturoi […]

Supă de pesmet prăjit

Ciorbă de cartofi cu ouă întregi

Ciorbă de cartofi cu ouă întregi din: cartofi, ceapa, oua, orez, morcov, ardei gras, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, patrunjel verde, leustean, sare si ulei. Poate te intereseaza si: Ciorba de cartofi cu cimbru Ciorba de cartofi cu mazare Cum se prepara Ciorba de cartofi cu zeama de varza (VIDEO) Ciorba de cartofi […]

Bors de cocos cu taitei de casa

Bors de cocos cu taitei de casa din: carne de cocos, morcovi, telina, patrunjel, telina, ceapa, ardei, suc de rosii, bors, patrunjel, leustean, sare, ou, faina. Ingrediente: carne de cocos (maruntaie: aripi, spata cu gat) 2 morcovi 1 bucatica telina 1 raadcina patrunjel 1 ceapa 2 ardei 200 ml suc de rosii 1 l bors […]

Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre

Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre din: pasare, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, ou, faina, smantana, sare, patrunjel si bors. Ingrediente: 1 pasare mijlocie 2 cepe 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 2 linguri orez 2 ou 1 lingurita rasa faina 2 linguri smantana sare 1 legatura patrunjel bors dupa gust   Mod de preparare: […]

Bors de miel cu spanac

Ciorba de miel cu bors si smantana

Ciorba de miel cu bors si smantana din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, verdeata, cozi de ceapa verde, sare, piper, orez, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 2 litri apa 1 litru borş 1 kg carne miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă  verdeaţă  cozi de ceapă verde  sare  piper 3 linguri orez 1 gălbenuş 4 linguri smântână 1 legatura […]