Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc

Ciorba de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii, coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou, sare, piper negru, chimen si orez.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 3/4 […]

Bors de salata

Bors de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez. Ingrediente: 4-5 bucati salata proaspata 150 g ccostita afumata 1 1/2 l apa bors dupa gust cateva fire de ceapa verde 2-3 fire de usturoi 3 oua 60-70 g unt sau ulei 2-3 linguri smantana cate […]

Ciorba cu legume si oase

Ciorba cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata sau din conserva 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g albitura 50 ml ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2 […]

Ciorba de loboda (Bors de loboda)

Ciorba de loboda cu iaurt si hrean

Ciorba de loboda cu iaurt si hrean din: loboda, ceapa, morcov, bors, ou, supa, iaurt, hrean, usturoi, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g loboda 1 ceapa 1 morcov 500 ml bors 1 ou 2 l supa 100 ml iaurt 1/2 lingurita hrean ras 6 catei de usturoi 1 legatura leustean sare piper   Mod […]

Ciorbă de curcan cu telina

Ciorbă de curcan cu telina din: aripi de curcan, piept de curcan, pulpa de curcan, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, telina, oua, sare, otet si tarhon. Ingrediente: aripi, putin piept si pulpa de curcan 2-3 morcovi 2-3 patrunjel radacina 1 ceapa mare 1 telina potrivita 2 oua sare 1 lingura de otet tarhon   Mod […]

Bors de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana

Bors de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana din: apa, gaina, ciuperci, morcov, patrunjel, ceapa, unt, bors acru, sare, piper, foid e dafin, verdeata, smantana, faina, oua si sare. Ingrediente: 6 pahare apă ½ găină sau o gaina mai mica 400 g ciuperci proaspete 1 morcov ½ rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 linguri […]

Supa de legume

Ciorbita gustoasa de miel

Ciorbita gustoasa de miel din: carne de miel, bors, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, dovlecel, ardei gras, cartof, bulion, loboda, spanac, stevie, leustean, ulei, smantana, otet, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 kg carne de miel pentru ciorba 1 litru bors (concentrat bors) 1 ceapa 1-2 morcovi 1 pastarnac sau patrunjel 20 g telina 20 g […]

Borş de primăvară cu smantana

Borş de primăvară cu smantana din: loboda rosie, macris, marar, patrunjel, leustean, salata verde, ceapa verde, bors, smantana, sare, piper, orez si condimente. Ingrediente: 3 legaturi de loboda rosie 1 legatura de macris 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 salata verde mica 3 legaturi ceapa verde 1 cana bors acru 1 […]

Ciorba de miel cu orez si rosii

Ciorba de miel cu orez si morcovi

Ciorba de miel cu orez si morcovi din: orez, morcovi, legume uscate, sare, apa, leustean, carne de miel, ceapa, telina si pastarnac. Ingrediente: 50 g orez 3 morcovi potrivit 1 lingura legume uscate sare dupa gust 3 litri de apa leustean verde 1 kg carne de miel 1 ceapa 100 g telina 1 pastarnac   […]

Borş de miel cu lobodă si orez

Borş de miel cu lobodă si orez din: coaste de miel, morcovi, ceapa verde, loboda, orez, bors, leustean, sare, piper, foi de dafin si otet. Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire ceapa verde 2-3 legaturi loboda 1/2 cana orez 1/2 l bors 1 legatura leustean sare piper 2-3 foi de dafin […]

Ciorba de miel cu smantana si patrunjel verde

Ciorba de miel cu smantana si patrunjel verde din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, patrunjel verde, cozi de ceapa verde, sare, orez, galbenus si smantana. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 750 g carne de miel (cap si carne) 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 ceapa patrunjel verde cozi […]

Bors de miel cu orez si smantana

Bors de miel cu orez si smantana din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri de ou, smantana, bors si leustean. Ingrediente: 1 kg carne de miel (coaste si gat) 2 legaturi de ceapa verde 1 ceasca de orez 2 galbenusuri de ou 200 g smantana bors si sare dupa gust leustean   Mod de […]

Bors cu carne de vitel

Bors cu carne de vitel din: carne de vitel, oase, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, untura, castraveti murati, leustean, patrunjel, sare, apa si bors. Ingrediente: 500 g carne de vitel 3-4 oase 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 lingura untura sau 2-3 linguri ulei 2 castraveti murati 1 […]

Ciorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana

Ciorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana din: carne de miel, morcovi, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, sare, leustean si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne miel 2 morcovi 1 ceapa 1 lingura orez 1 litru bors 1 galbenus 100 ml smantana  sare  leustean  patrunjel   Mod de preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se călesc în […]

Ciorbă cu macrou

O reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, dovlecei, morcov, ceapa, ardei, fasole alba, bors, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, orez, paste. Ingrediente: un kilogram macrou doi dovlecei un morcov două cepe doi ardei graşi 200 g fasole albă păstăi 500 ml borş 600 g roşii 200 ml ulei de floarea- soarelui sare piper pătrunjel orez […]

Ciorba de urzici cu usturoi

Ciorba de urzici cu usturoi din: urzici, patrunjel, ceapa, usturoi, oua, bors, ulei si sare. Poate te intereseaza si: Ciorba de urzici Ciorba de urzici cu stevie si loboda Ciorbă de urzici ca in Ardeal   Ingrediente: 600 g urzici 1 radacina patrunjel 1 ceapa 4 catei de usturoi 3 oua 500 ml bors 3 […]

Ciorba cu mai multe feluri de peste

Ciorba de pastrav cu legume

O reteta delicioasa de ciorba de peste cu: praz, morcovi, radacina de telina, supa instant, sofran, sare, piper, patrunjel, pastrav, lamaie, faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g rădăcină de ţelină 600 ml supă instant de legume 1 vârf de şofran sare piper măcinat 1 lingură pătrunjel tocat 350 g file de […]

Ciorba taraneasca cu patlagele rosii si carne

Taie câteva cepe în felii şi pune-le să fiarbă în zeamă de pasăre sau în zeamă de carne, adăugând bucăţele de pasăre sau carne de vacă. Adaugi sare, ardei roşu pisat. Mai adaugi pătlăgele roşii, când sunt, sau prune verzi necoapte, morcovi, frunză de ţelină, leuştean, toate tăiate mărunt. In timpul fiertului, spumezi mereu. Când […]

Ciorba de miel cu smantana si tarhon (varianta)

Ciorba de miel cu smantana si tahron din: piper, morcovi, telina, galbenusuri, ardei iute, ceapa, otet de vin rosu, sare, smantana, carne de miel, orez si tarhon.   Ingrediente: 5 gr piper negru 2 morcovi 1 telina 3 galbenusuri 2 buc. ardei iute 100 gr ceapa 20 ml otet de vin rosu 10 gr sare […]

Supa de gulii cu crutoane

Ciorba de verdeturi cu carne de pui

Ciorba de verdeturi cu carne de pui din: carne de pui, loboda, untisor, stevie, orez, ceapa, morcov, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne (pui, curcan) 4 legaturi de loboda 4 legaturi untisor 2 legaturi stevie 100 g orez 1 ceapa mare 1 morcov 500 ml bors 1 legatura leustean sare piper   […]

Bors cu taitei si aripi de rata

Bors cu taitei si aripi de rata din: aripi de rata, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, ardei gras, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g aripi de rata 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacaina de patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g taitei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: […]

Ciorba de loboda cu usturoi verde si morcov

Ciorba de loboda cu usturoi verde si morcov din: loboda, morcov, ceapa, usturoi verde, ou, faina, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 6 legatura loboda 1 morcov 1 ceapa 1 legatura de usturoi verde 1 ou 1 lingura faina 1 litru bors 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Spălaţi loboda şi rupeţi-o […]

Ciorba cu aripi de pui

Ciorba cu aripi de pui din: aripi de pui, morcovi, telina, ceapa alb, ceapa rosie, ardei capia, dovlece, bors, fidea, pasta de tomate, rosii in suc, ulei, sare, piper, patrunjel, bagheta, smantana si iaurt. Poate te intereseaza si: Ciorba de aripioare de pui cu rosii Ciorba de aripioare de pui si curry Ciorbă de ardei […]

Ciorba de afumatura cu verdeturi

Ciorba de afumatura cu verdeturi din: carne de porc afumata, oase de porc afumate, leurda, orez, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc afumata 1 kg oase de porc afumate 500 g macris sau leurda, lodoba, untisor, spanac, urzici 50 g orez 50 ml ulei 200 ml smantana sare piper   […]

Bors de peste cu zeama de lamaie si patrunjel

Bors de peste cu zeama de lamaie si patrunjel din: peste marunt, peste mare, ceapa, telina, ardei grasi, morcovi, patrunjel, bulion, leustean, zeama de lamaie, sare si piper.   Ingrediente: 1,5 peste marunt (rosioara, biban, caras, oblete, ghibort) 1,5 kg peste mare (crap, somon, morun, stiuca) 1 ceapa mare 1 telina potrivit 2-3 ardei grasi […]

Bors de miel cu orez si legume

Bors de miel cu orez si legume din: ulei, ceapa, sare, orez, bors, morcovi, patrunjel, pastarnac, coasta de miel, cap de miel, gat de miel, pulpa de miel, telina si leustean. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa 1 lingura sare 1 lingura orez 1 kg bors 2  morcovi 2 lingurite baza mancaruri 1  legatura patrunjel […]

Ciorbiţă de porc

Ciorbiţă de porc din: carne de porc, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa alba, ceapa verde, ardei capia, leustean, patrunjel, afumatura, cartofi, bors, pasta de tomate, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 carne de porc 2 morcovi potrivit 1 pastarnac 1 patrunjel 1 telina mica 1 ceapa alba 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia […]

Ciorba cu carne de pui a la grec

Ciorba cu carne de pui a la grec din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, patrunjel, marar, lamaie, smantana, galbenusuri, orez, concentrat de legume si bors. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa mijlocie 2 morcovi potriviti 1 ardei rosu 1/2 telina marar si patrunjel 1/2 lamaie 250 g smantana 2 galbenusuri 3 linguri […]

Ciorba de miel cu usturoi verde si leustean

Ciorba de miel cu usturoi verde si leustean din: bulion, telina, oua, ceapa, sare, ardei capia, cartofi, morcov, capatana miel, oase de miel, leustean, bors si usturoi verde. Ingrediente: 1 ceasca bulion 1 bucata telina 2 oua 1  ceapa 1 varf sare 2  ardei capia 1  cartof 1  morcov 1  capatana miel 2-3 oase miel […]

Ciorba usoara de legume cu taitei

Ciorba usoara de legume cu taitei din: cartofi, rosii, pastarnac, morcovi, ulei, bors, bulion, patrunjel verde, taitei. Ingrediente: 500 g cartofi 3 rosii 1 pastarnac 2 morcovi 1 lingura ulei bors dupa gust 2 linguri bulion 1 legatura patrunjel verde (optional) 1 mana taitei (paste)   Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă […]

Ciorba de cuperci cu ciocanele de pui

Ciorba de cuperci cu ciocanele de pui din: ciuperci, ciocanele de pui, ardei, ceapa, morcovi, usturoi, patrunjel verde, taitei si bors. Ingrediente: 500 g ciuperci mici 500 g ciocanele de pui 1 ardei rosu 1 ceapa mare 2 morcovi 3 catei de usturoi patrunjel verde 100 g taitei bors dupa gust   Mod de preparare: […]

Ciorba de miel cu pastarnac si telina

Ciorba de miel cu pastarnac si telina din: sare, apa, pastarnac, telina, carne de miel, radacina de patrunjel, leustean, patrunjel verde, ceapa verde, bors de putin si ou. Ingrediente: 1 lingurita sare 2000 ml apa 1 buc. pastarnac 1 buc. telina mica 1,5 kg kg carne de miel (gat, partea inferioara a picioarelor, coada) 1 […]