Ciorba delicioasa de legume

Ciorba delicioasa de legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, ulei, suc de rosii, patrunjel verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 sfecla potrivite ca marime 3 morcovi 3 radacina de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri ulei 250 ml suc de rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie […]

Ciorba cu polonezi

Ciorba cu polonezi din: polonezi, ceapa, pastarnac, morcov, telina, ou, smantana, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 250 g polonezi 1 ceapa mare 1 pastarnac 1 morcov mare 1 bucata de telina 1 ou 1 cutie mare smantana 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele şi […]

Ciorba banateana

Ciorba banateana din: fasole alba, cartofi, ceapa rosie, morcov, ardei, suc de rosii, boia iute, carnati de casa, patrunjel si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 4 cartofi 1-2 cepe rosii un morcov 1-2 ardei 500 ml suc de rosii o lingurita boia iute 300 g carnati de casa picanti 2 […]

Ciorba de salata cu costita afumata si smantana

Ciorba de salata cu costita afumata si smantana din: supa de pui, ceapa, zarzavat, salata, costita afumata, oua, smantana, iaurt, bors, usturoi verde, marar verde si sare. Ingrediente: 2 l supa de pui 1 ceapa medie 100 g zarzavat 1 capatana mare de salata 200 g costita afumata 6 oua 150 g smantana 100 g […]

Bors de loboda cu orez si verdeata

Bors de loboda cu orez si verdeata din: apa, bors, loboda, ceapa verde, morcov, radacina de patrunjel, orez, marar, patrunjel verde, leustean, unt, ou si sare. Ingrediente: 1 ½ l apă ½ l borș 5-6 legături lobodă 4 fire ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 3 lingurițe orez 3 lingurițe mărar tocat 3 […]

Zeamă de ciuperci de pădure

Zeamă de ciuperci de pădure din: morcovi, ciuperci, ceapa, patrunjel, telina, ou, iaurt, usturoi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi ciuperci 1 ceapa 1 patrunjel 1 telina mica 1 ou iaurt 1 catel de usturoi frunze de patrunjel   Mod de preparare: Dai zarzavaturile, curăţate şi spălate, pe răzătoarea mică. Le pui într- un […]

Ciorbita cu porumb, rosii si ceapa verde

Ciorbita cu porumb, rosii si ceapa verde din: rosii si ceapa verde din: porumb, paine, rosii, ceapa verde, unt, ulei, sare, piper si lapte. Ingrediente: 200 g porumb 200 g paine 100 g rosii 1 legatura ceapa verde 30 g unt 30 ml ulei 20 g sare, piper 30 ml lapte   Mod de preparare: […]

Bors de urzici

Bors de urzici cu iaurt si hrean

Bors de urzici cu iaurt si hrean din: urzici, ceapa, usturoi, orez, iaurt, bors, leustean, piper, sare, ou si hrean. Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 1 că­pă­țână de usturoi 1 lingură orez 200 ml iaurt 1 l borș leuștean piper sare 1 ou 1 linguriță de hrean ras   Mod de preparare: spală urzicile, […]

Ciorba gustoasa de burta

Ciorba gustoasa de burta din: burta de vita, rasol de vita, ceapa, telina, morcovi, ardei gras, smantana, usturoi, sare grunjoasa, otet de mere si patrunjel. Ingrediente: un kg burta de vita prefiarta o bucata rasol de vita 2 cepe mari o telina 2 morcovi un ardei gras 5 oua 300 ml smantana o capatana usturoi […]

Hribi cu smantana

Bors de hribi cu smantana

Bors de hribi cu smantana din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa, ardei kapia, ardei gras, rosie, patrunjel, bors de putin, smantana si sare. Ingrediente: 500 g hribi uscati 2 morcovi 2 cartofi 1 pastarnac 1 ceapa 1 ardei kapia 1 ardei gras 1 rosie 1 legatura patrunjel bors acru de putina 100 ml smantana groasa […]

Reteta zilei: Ciorba de cartofi cu bacon si busuioc

Ciorba de cartofi cu bacon si busuioc din: bacon, unt, faina, telina, morcov, ceapa, usturoi, supa de pui, lapte, cartofi, frunze de busuioc, cimbru, oregano, rozmarin, sare si piper.   Ingrediente: 4 felii de bacon 2 linguri unt 4 linguri faina 2 tulpini de telina, cuburi 1 morcov, cuburi 1 ceapa, tocata marunt 3 catei […]

Bors oltenesc cu praz si slaninuta

Bors oltenesc cu praz si slaninuta din: praz, morcovi, ardei, rosii, cartofi, fasole, slanina, boia iute, bors, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 fire de praz 3 morcovi 2 ardei 3-4 rosii 3 cartofi 200 g fasole fideluta 250 g slanina cu boia 1 praf boia iute bors sare piper patrunjel   Mod de preparare: […]

Ciorba de rosii cu rozmarin

Ciorba de rosii cu rozmarin din: suc de rosii, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sare, piper negru, rozmarin, patrunjel, ulei de masline si paine prajita. Ingrediente: 50 ml suc de rosii 2 morcovi o radacina patrunjel o radacina telina un dovlecel o ceapa rosie 2-3 catei de […]

Ciorbă ţarănească de văcuţă

Ciorba de vacuta cu legume si leustean

Ciorba de vacuta cu legume si leustean din: antricot de vita, rasol de vita, cartofi, ceapa, radacina de patrunjel, morcovi, telina, leustean, mazare, bors si sare. Ingrediente: 600 g antricot de vita 1 rasol de vita 2 cartofi 1 ceapa 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 telina mica 1 legatura leustean 100 g mazare boabe […]

Bors de porc cu zeama de varza

Bors de tarhon cu carne de porc si legume

Bors de tarhon  cu carne de porc si legume din: carne de porc, oase, ceapa, morcov, telina, patrunjel, tarhon, sare, bors, ou, smantana si apa. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g oase 2 cepe 1 morcov 1 felie de telina 1 radacina patrunjel 1 legatura tarhon sare 3/4 l bors 1 ou 150 […]

Bors pescaresc dres cu ou

Bors pescaresc dres cu ou din: peste, ardei grasi, rosii, hrean, patrunjel, apa, oua, bors, patrunjel verde, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peste mare (crap sau somn) 2 ardei grasi 4-5 rosii 1 radacina hrean 1 radacina patrunjel 2 1/2 l apa 2 oua bors dupa gust patrunjel verde leustean (suplimentar) sare piper […]

Bors de miel

Bors de miel cu smantana, tarhon si leustean

Bors de miel cu smantana, tarhon si leustean din: miel, legume, leustean, tarhon, smantana, galbenus de ou, bors si suc de rosii. Ingrediente: un miel (intre 10-15 kg) cap de miel, ficat, rinichi, splina, burta, mate, gat, rasoale legume – ceapa verde, morcov, telina, pastarnac – cate 100 de grame din fiecare leustean o legatura […]

Ciorba ruseasca cu smantana

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie si varza murata

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie si varza murata din: sfecla rosie, varza murata, ceapa, rosii in bulion, ardei gras, cartof, cub de vita, marar, taitei, unt, ulei si sare. Ingrediente: o sfecla rosie cruda o jumatate varza murata o ceapa 3-4 rosii in bulion un ardei gras verde un cartof mediu 1,5 l supa din […]

Ciorba taraneasca cu rasol de vita si legume

Ciorba taraneasca cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vita (un kg) o telina mare un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper […]

Ciorbă de pui cu omletă

Ciorbă de pui cu omletă din: pui, oua, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, cartofi, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui 6 oua 2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 3 cartofi 1 l bors 2 legaturi leustean sare   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, porţionaţi-o şi spălaţi-o, apoi puneţi-o la fiert […]

Ciorba de varza alba cu ciolan afumat si sos

Ciorba cu varza acra, ciolan afumat si piure

Ciorba cu varza acra, ciolan afumat si piure din: varza acra, ceapa, faina, untura, telina, morcov, praz, ciolan afumat, sare, piper, cartofi, unt si lapte.   Ingrediente: 1 kg varza acra 2 cepe 2 linguri faina 1 lingura untura sau ulei 1 telina mica 1 morcov 1 fir de praz 1 ciolan afumat sau 300 […]

Gasca salbatica cu masline, arpagic si napi

Bors de legume cu smantana si ardei iute

Bors de legume cu smantana si ardei iute din: bors, sfecla, patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, varza, cartofi, ardei iute, leustean, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 l bors 200 g sfecla 1 telina mica 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 cepe 2 morcovi 1 varza mica 3 cartofi 1 ardei iute 1 legatura […]

Ciorba de varza cu carne de porc

Ciorba cu zeama de varza si carne de porc

Ciorba cu zeama de varza si carne de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza si patrunjel.   Ingrediente: 800 g carne de porc 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 4-5 cartofi 1 litru zeama de varza limpede 1 legatura patrunjel   […]

Bors cu sfecla rosie si carne

Bors cu sfecla rosie si carne din: piept de vita, sfecla rosie, bors, ulei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, cartofi, varza alba, usturoi, piper negru, foi de dafin, smantana, patrunjel, marar, sare si verdeata.   Ingrediente: 500 g piept de vita 300 g sfecla rosie 2 linguri ulei bors dupa gust 100 g rosii 2 […]

Ciorba de pui si paste

Ciorba de pui si paste din: tacamuri de pui, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei gras, paste fainoase, bors de tarate, sare si patrunjel. Ingrediente: o tavita tacamuri de pui 2 morcovi o ceapa un pastarnac un ardei gras 150 g paste fainoase, dupa gust un litru bors de tarate sare cateva fire patrunjel   Mod de […]

Bors cu mazare si paste

Bors cu mazare si paste din: mazare, telina, boabe de porumb, cartofi, morcovi, rosii, ardei, ceapa, sare, piper, bors, paste, ulei si leustean. Ingrediente: 300 g mazare o telina 200 g boabe de porumb 4 cartofi 4 morcovi 500 g rosii 2 ardei 2 cepe sare piper bors dupa gust 50 g paste 4 linguri […]

Ciorbă cu usturoi şi sparanghel

Ciorbă cu usturoi şi sparanghel din: sparanghel, morcovi, ceapa, usturoi, radacina de telina, cartofi, sare, piper macinat, ardei, patrunjel, bors si smantana vegetala.   Ingrediente: 500 g sparanghel 2-3 morcovi 2 cepe 4 catei de usturoi o radacina de telina 3-4 cartofi sare piper macinat 2 ardei o legatura patrunjel bors dup gust 200 g […]

Bors taranesc

Bors taranesc cu praz

Bors taranesc cu praz din: praz, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel, cartofi, telina, ulei, sare, piper, patrunjel, frunze de telina, ardei iute murat si bors. Ingrediente: un fir de praz o ceapa alba 2-3 ardei 2 morcovi un dovlecel 3 cartofi o telina mica 2-3 linguri ulei sare piper o legatura patrunjel o legatura frunze de […]

Bors de fasole cu praz

Bors de fasole cu praz din: fasole alba si rosie, ceapa, praz, morcovi, piept afumat, ardei capia, sare, piper, suc de rosii, bors si boia iute.   Ingrediente: 400 g fasole boabe alba si rosie 2 cepe un fir praz 2 morcovi 300 g piept afumat 1-2 ardei capia 2 linguri ulei sare piper 300 […]

Ciorba de rosii si conopida – Usor de Preparat

Ciorba de rosii si conopida din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii si bors.   Ingrediente: 500 g conopida o legatura ceapa verde 3-4 catei de usturoi 2-3 gogosari un ardei capia sare piper macinat o lingura boia dulce 3-4 linguri ulei un litru suc de […]

Bors cu smantana

Borş de pui cu smântână – Reteta gustoasa

Borş de pui cu smântână din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras, morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean.   Ingrediente: 800 ml supa de pui 200 ml concentrat de pui, obtinut dintr-un cub de pui 1 ardei gras, taiat fasii 1 morcov, dat pe razatoare 1 ceapa, tocata 1 […]

Ciorbă ardelenească cu carne

Ciorbă ardelenească cu carne din: carne slaba de porc, morcovi, patrunjel, untura, cartofi, ardei grasi rosii, orez, buchetele de conopida, concentrat de gaina, sare, piper, sare de lamaie, smantana si galbenusuri. Ingrediente: carne slaba de porc sau de vitel 3 morcovi mari 2 radacini de patrunjel 2 linguri ulei sau untura 2 cartofi 2 ardei […]