Ciorba de porc

Ciorba de porc din: burta de porc, ceapa, ardei gras, morcovi, radacina de telina, patrunjel, rosii in bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente: 800 g burta de porc o ceapa mare un ardei gras verde un ardei gras rosu 2 morcovi o felie radacina telina o radacina patrunjel o cutie rosii in bulion 1/2 […]

Ciorbita de fasole

Ciorbita de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, boia dulce, boia iute, bors, patrunjel si leustean. Ingrediente: 400 g fasole uscata o ceapa rosie 2-3 fire ceapa 3 ardei 2 morcovi sare piper boia dulce boia iute 100 ml bors o legatura patrunjel 3-4 frunze leustean   Mod de preparare: […]

Supa din carne de gasca afumata

Ciorba frantuzeasca cu zarzavat si pui

Ciorba frantuzeasca cu zarzavat si pui din: morcov, patrunjel verde, telina, praz, ceapa, varza, copane de pui, mazare, salata, unt, zahar, sare si bulion. Ingrediente: 1 morcov mare 1 legatura patrunjel verde 1/2 telina 1 praz 1 ceapa 1/4 varza mica 3 copane mici de pui sau aripi si maruntaie mazare 1 salata mica 1/2 […]

Bors calugaresc

Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel

Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel din: cartofi, ceapa alba, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean, patrunjel verde, piper si ulei.   Ingrediente: 2 cartofi o ceapa alba 500 ml bors un dovlecel 2 morcovi o telina 100 g fasole verde 2 ardei 6 rosii 4-5 frunze varza […]

Borş cu sfeclă roşie si manzat

Borş cu sfeclă roşie si manzat din: sfecla rosie, carne de manzat, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, varza rosie, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi, ulei extravirgin, zahar tos, pasta de rosii, zeama de lamaie, smantana, faina si patrunjel.   Ingrediente: 400 g sfecla rosie 300 g carne de manzat 1 ceapa rosie 2 […]

Ciorbă de cârnaţi cu tarhon

Ciorba de carnati cu tarhon

Ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura orez 200 g iaurt […]

Ciorbă ţărănească din Maramureş

Ciorbă ţărănească din Maramureş

Ciorbă ţărănească din Maramureş din: costita afumata de porc, carnati afumati de casa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel, telina, frunze de telina, leustean, ardei, ardei iute, cartofi, fasole verde, mazare verde, varza dulce, sare, piper, boia de ardei, galbenus si smantana. Ingrediente: 250 g costita afumata de porc de casa 250 g […]

Bors de legume cu costita afumata

Bors de vita cu legume

Bors de vita cu legume din: carne de vita, fasole pastai, mazare, morcov, ceapa, radacina de telina, cartofi, taitei, bors si leustean. Ingrediente: 500 g carne de vita o mana de fasole pastai 200 g mazare 1 morcov 1 ceapa 1 radacina de telina 2 cartofi 100 g taitei 1 l bors leustean   Mod […]

Bors de pui cu legume

Bors de pui cu legume din: tacamuri de pui, morcov, pastarnac, ceapa, cartofi, pastai de fasole, rosii, sare, bors si patrunjel. Ingrediente:  tacamuri de pui 1 morcov 1 pastarnac 1 cepa 2 cartofi cateva pastai de fasole 2 rosii sare 1 litru de bors patrunjel   Mod de preparare: Cureţi legumele, pui ceapa cu 2 […]

Reteta zilei: Ciorba cu oase de porc

Ciorba cu oase de porc din: oase de porc, morcovi, ardei, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, bulion, zeama de varza, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg oase de porc 2 morcovi 1 ardei rosu o telina medie 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 2 cepe 150ml bulion 400 ml zeama de varza patrunjel sare   […]

Ciorba de vitel cu bors

Ciorba de vitel cu smantana

Ciorba de vitel cu smantana din: piept de vitel, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, tarhon, sare si unt. Ingrediente: 1 kg piept de vitel 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 linguri cu orez 1 l bors 1 galbenus 50 ml smantana tarhon sare unt   Mod […]

Ciorbă de varză acră – Reteta gustoasa

Ciorbă de varză acră – Reteta gustoasa din: varza acra, afumatura, cartofi, ardei gras, rosii in bulion, varza, marar si ulei. Ingrediente: 1/2 varza acra 250 g afumatura 4 cartofi un morocv un ardei gras o cutie mica rosii in bulion un litru zeama de varza 1/2 legatura marar o lingura ulei   Mod de preparare: […]

Ciorbă de curcan

Ciorbă de curcan din: aripi de curcan, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, telina, rosii, ceapa, pasta de tomate, ardei gras, leustean, patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 3 aripi de curcan 2 morcovi 2 cartofi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 telina mica 3 rosii 2 cepe 2 linguri cu […]

Ciorbă de varză cu paprica

Ciorbă de varză cu paprica din: cartofi, ceapa, ulei de rapita, supa, ardei grasi, rosii, boia dulce, sare, piper, boabe de ienupar, usturoi si varza murata. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei de rapita 500 ml supa 2 ardei rgasi rosii 1 conserva rosii (850 ml) 2 linguri boia dulce (paprica) sare […]

Ciorbă ca în Bihor

Ciorbă ca în Bihor din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g albitura ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2 oua 100 g ardei gras 100 […]

Ciorba de fasole cu ciolan

Ciorba de fasole cu ciolan – Reteta delicioasa

Ciorba de fasole cu ciolan din: fasole boabe, ciolan, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ardei, pasta de rosii, tarhon, cimbru si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 1 ciolan (poate fi si afumat) 1 ceapa 1-2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac 1/2 ardei pasta de rosii tahgon cimbru sare   Mod de preparare: Pui fasolea la […]

Ciorbă moldovenească

Ciorba moldoveneasca cu carne de porc

Ciorba moldoveneasca cu carne de porc din: carne de porc cu os, orez, ceapa, faina, boia de ardei, bors, smantana, ou si patrunjel verde.   Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 200 g orez 1-2 cepe 2 linguri faina un varf cutit boia de ardei bors dupa gust 100 ml smantana (optional) 1 […]

Ciorba de cartofi cu carne afumata

Ciorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata

Ciorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata din: apa, cartofi, oase afumate, morcovi, patrunjel, pastarnac, bors si bulion. Ingrediente: 5-6 l apa 500 g cartofi oase afumate (cu carne) 3-4 morcovi 2 bucati patrunjel 1 pastarnac sau 1 telina mica bors dupa gust 2-3 linguri bulion   Mod de preparare: Fierbi întâi carnea afumată (oa­sele). […]

Caldeirada

Caldeirada din: peste, miez de scoici, cozi de creveti, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ardei iute, boia dulce, ulei de masline, rachiu, patrunjel, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 1,5 kg peste marunt, albitura (aterina, guvid, babusca sau oblete) 3-4 kg peste mare si de mare, ales (chefal, ton, dorada, peste sabie sau anghila) 300 […]

Ciorba de mazare

Ciorba de mazare din: os de porc, mazare, ceapa, telina, morcov, pastarnac, cuscus, bors, verdeata, condimente si piper. Ingrediente: 1 os de porc cu mai multa carne sau costita 200 g mazare congelata 1 ceapa 50 g telina 1 morcov 1 pastarnac 4 linguri cuscus bors dupa gust verdeata: patrunjel, leustean, marar condimente piper   […]

Ciorba de ciuperci cu carnati picanti

Ciorba de ciuperci cu carnati picanti din: ciuperci, ceapa, usturoi morcovi, sare, piper, unt, faina, carnati picanti, telina si patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura ceapa 2 catei usturoi 3 morocvi sare piper 50 g unt o lingura faina 2 carnati picanti o telina cu frunze o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă […]

Ciorba de dovlecei cu iaurt

Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt

Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt din: dovlecei, ulei de masline, ceapa verde, morcovi, marar, patrunjel, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3-4 linguri ulei de masline 2-3 legaturi ceapa verde o legatura morcovi o legatura marar o legatura patrunjel zeama de la 1-2 lamai 300 ml iaurt sare piper […]

Ciorba de ceapa

Ciorba de ceapa din: ceapa alba, ceapa rosie, telina, ardei, morcovi, sare, piper, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, slanina afumata, bagheta integrala, ceapa verde si patrunjel.   Ingrediente: 6 cepe albe 1-2 cepe rosii o telina un ardei 2 morcovi sare piper boabe 100 g seminte de floarea soarelui o lingurita ulei de […]

Ciorba de curcan a la grec

Ciorba de curcan a la grec din: carne de curcan, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei rgas verde, ulei, smantana fermentata, lamaie, patrunjel, sare si piper. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Ciorba din coada de vitel a la grec (VIDEO) Ciorba de peste a la grec cu lamaie si patrunjel Ciorba de peste a la […]

Zăruscă ciobănească

Zăruscă ciobănească din: cartofi, ceapa, usturoi, zer, pastarnac, marar verde, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 350 g cartofi 1 ceapa mare 1 legatura usturoi verde 1 litru zer 1 radacina pastarnac 1 radacina patrunjel 1 legatura marar verde 4 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în […]

Ciorba de rosii cu legume

Ciorba de rosii cu legume din: rosii in bulion, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, oua, ulei, radacina de patrunjel si sare.   Ingrediente: 800 g rosii in bulion 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 oua 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare     Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi […]

Legume cu carne tocata la tigaie

Ciorba de varza cu ciolan afumat

Ciorba de varza cu ciolan afumat din: ciolan afumat, varza acra, ceapa, rosii in bulion, orez, faina, ulei, smantana, cimbru, marar verde, sare si piper.   Ingrediente: 300 g ciolan afumat 1 kg varza acra 2 cepe 400 g rosii in bulion 1 lingura orez 2 linguri faina 50 ml ulei 100 ml smantana 1 […]

Ciorbă din măruntaie de pui

Ciorbă din măruntaie de pui din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ulei, oua, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g maruntaie de pui (pipote, inimi) 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ardei gras rosu 50 ml ulei 2 oua bors dupa gust 1 legatura leustean sare piper   Mod […]

Ciorba in crusta de paine

Ciorba in crusta de painedin: piept de pui cu os, ceapa, ardei, ciuperci, morcovi, marar, suc de rosii, dovlecei, sare, piper boabe macinat, paini rotunde si ulei de masline. Ingrediente: 2 piept de pui cu os 2 cepe 2-3 ardei 200 g ciuperci 3 morcovi 1-2 legaturi marar 300 ml suc de rosii 2-3 dovlecei […]

Ciorba cu rasol de vita si legume

Ciorba cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, morcovi, telina, ceapa, dovlecel, porumb, rosii, patrunjel, sare, piper, boia dulce, bors, suc de rosii, smantana si leustean. Ingrediente: un rasol alb de vita 4 morcovi o telina 2 cepe un dovlecel porumb 2-3 rosii o radacina de patrunjel sare piper o lingurita boia […]

Ciorbă de potroace

Ciorbă de potroace cu orez si verdeata

Ciorbă de potroace cu orez si verdeata din: maruntaie de pasare, tacamuri de pasare, apa, suc de rosii, zeama de varza, ulei, praz, morcovi, patrunjel, telina, orez si leustean. Ingrediente: 750 g măruntaie de pasăre (inimi, pipote) 750 g tacâmuri de pasăre (aripi, gâturi, gheare) 3 l apă 1 l suc de roșii 4 l […]

Bors asortat

Bors asortat din: dovlecei, ardei grasi, ceapa verde, ceapa, cartofi, frunze de varza, mazare, telina, patrunjel, paste, leustean, concentrat, ulei, bors si piper.   Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi o legatura ceapa verde 1 ceapa mica 2 cartofi doua frunze de varza 50 g mazare la conserva 1/4 dintr-o telina 1/4 radacina de […]