Ciorba de stevie cu smantana

Ciorbă de ştevie cu carne

O reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, radacina de patrunjel, telina, carne de porc, lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o felie de ţelină 600 g carne de […]

Ciorba de pui à la grec

Ciorba de pui a la grec din: piept de pui, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, sare, galbenusuri de ou, smantana, lapte, marar si sofran.   Ingrediente: 1 piept de pui de cca. 1 kg 1 telina mica 2 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 cartofi 100 g orez sare 3 galbenusuri de ou 300 […]

Ciorbe delicioase

Ciorbe delicioase: Ciorba cu scaricica afumata  Ciorba cu scaricica afumata Ingrediente: scăricică afumată (sau oase afumate) 500 ml lapte 1/2 linguriţă busuioc 2-3 morcovi potriviţi 500 ml borş tăieţei de casă ulei   Mod de preparare: Cureţi mor­covul, îl dai pe răzătoarea mică şi îl căleşti în ulei până se înmoaie, adaugi busuiocul, scăricică şi […]

Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi

O reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei, sare, piper negru, rosii, carnaciori si ulei de masline. Ingrediente: 8 cartofi 2 cepe 2 morcovi 2 ardei sare piper negru macinat un kg rosii 4 carnaciori subtiri o lingurita ulei de masline   Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi se […]

Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

O reteta de ciorba de vitel din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, dovlecei, ardei gras, telina, rosii, sare, foaie de dafin, vegeta, bors, smantana si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 dovlecel 1 ardei gras ţelină 2 roşii sare 1 foaie de dafin 1 lingură vegeta […]

Borş de sfeclă roşie

Borş de sfeclă roşie

O reteta delicioasa de bors cu:sfecla, cartofi, morcovi, oua, smantana, verdeata, sare, usturoi, castraveti, bors. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână o legătură de verdeaţă sare usturoi castraveţi doi litri de apă un litru de borş Mod de preparare: Sfecla se curăţă, se spală, […]

Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă – reteta usor de preparat

O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan de vitel, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, otet, galbenus, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet două […]

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

O reteta de ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse din: carne de pasare, corcoduse, kardei, rosii, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, pasta de fasole verde, orez, oua, sare, marar verde, leustean verde, apa si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pasare de curte (piept dezosat) 2 maini de corcoduse verzi 1 ardei galben […]

Ciorba de perisoare olteneasca

Ciorba de perisoare olteneasca

O reteta de ciorba de perisoare olteneasca din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel, ardei, ou si otet.   Ingrediente: circa 350 g carne (amestec vita si porc) 1 ceapa 2 linguri orez 1 morcov 1/2 dovlecel 2 rosii 1 legatura patrunjel verde sau leustean 1 ardei 1 ou 2 linguri otet   Mod […]

Ciorbă de păstăi ardelenească

Ciorbă de păstăi ardelenească

O reteta de ciorba de pastai ardeleneasca din: pastai, morcovi, ceapa, telina, rosii, ardei, usturoi, patrunjel verde, zer, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pastai 3 morcovi 2 cepe 1 radacina telina cu frunze 3 rosii mari 2 ardei 1 catel de usturoi patrunjel verde 500 ml zer proaspat (optional) 200 g smantana […]

Ciorbă de ardei gras cu aripi de pui

Ciorbă de ardei gras cu aripi de pui

O reteta de ciorba de ardei gras cu aripi de pui din: aripi de pui, ardei grasi, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat cu gust de gaina, galbenus, smantana, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg de aripi de pui 6 ardei grasi rosii 2 morcovi mici 1 telina mica 1 ceapa potrivita […]

Ciorba cu dovlecei a la grec

Ciorba cu dovlecei a la grec

O reteta de ciorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei, galbenusuri, supa de oase, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel si marar verde. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei proaspeti 150 g ceapa 50 ml ulei 3 galbenusuri 2 l supa de oase 200 ml smantana 50 g faina 50 g orez […]

Ciorba deasa cu legume

Ciorba deasa cu legume

O reteta de ciorba deasa cu legume din: cartofi, ulei de masline, ardei, morcovi, rosii, varza alba, ceapa, sare, piper, ciolan afumat si marar. Ingrediente: 5 cartofi 2-3 linguri ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 6-8 rosii 200 g varza alba 2 cepe sare piper negru macinat 350 g ciolan afumat o legatura marar […]

Ciorba de salata verde cu crutoane

Ciorba de salata verde cu slanina afumata

O reteta de ciorba de salata verde cu slanina afumata din: salata, slanina afumata, ceapa verde, usturoi verde, ulei, oua, smantana, sare si verdeata. Ingrediente: 4 salate verzi mari 150 g slanina afumata 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 50 ml ulei 3 oua 100 g smantana sare verdeata tocata (marar, leustean, patrunjel) […]

Bors verde

Bors verde

O reteta de bors verde din: stevie, spanac, salata verde, patrunjel, unt, faina, galbenus, smantana, piper, condimente si bors. Ingrediente: 3 legaturi de stevie 500 g spanac 1 salata verde 1 legatura patrunjel 100 g unt 1 lingurita faina 1 galbenus 3 linguri smantana piper, dupa gust 2 lingurite condimente bors, dupa gust   Mod […]

Bors de zarzavat cu orez

Bors de zarzavat cu orez

O reteta de bors de zarzavat cu orez din: morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, cartofi, rosii, orez, smantana, condimente si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ardei gras rosu (gogosar) 2 cartofi 2 rosii mari (sau 2 linguri bulion) 100 g orez 200 g smantana 2 lingurite condimente bors dupa […]

Bors ardelenesc

Bors ardelenesc

O reteta de bors ardelenesc din: dovlecei, ceapa verde, mazare, ardei grasi, frunze de varza, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel verde, leustean, ulei de masline, suc de rosii, sare, piper, tarhon si bors. Ingrediente: 2 dovlecei 1 legatura ceapa verde 100 g mazare boabe proaspata 2 ardei grasi (unul galben si unul rosu) 2 frunze de […]

Ciorba de fasole cu urzici

Ciorba de fasole cu urzici

O reteta de ciorba de fasole cu urzici din: fasole boabe, ceapa, morcovi, ardei rgas, ulei, bulion, foi de dafin, urzici si condimente. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 3-4 linguri ulei 1 cana bulion 1 foaie de dafin 1 mana buna de urzici 2 lingurite condimente   Mod […]

Ciorba de stevie

Ciorba de stevie din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, ulei, bulion, bors, sare si leustean. Ingrediente: 4-5 legaturi stevie 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa 4 cartofi 1 mana de orez ulei bulion 300 ml bors sare leustean   Mod de preparare: Ciorba de stevie: Cureti zarzavatul (morcovul, ceapa, pastarnacul). Pui zarzavatul la fiert […]

Bors cu gaina

O reteta de bors cu gaina din: gaina, apa, bors, patrunjel, loboda, sare si fidea. Ingrediente: 1 gaina medie 1 l apa 1 l bors 1 mana de patrunjel 1 legatura loboda 1 varf de cutit de sare 200 g fidea   Mod de preparare: Cureti gaina, o speli si o pui la fiert cu […]

Ciorbă de legume cu lapte bătut

Ciorba de legume

O reteta de ciorba de legume din: cartofi, ceapa, ardei, morcovi, ulei de floarea soarelui, leustean, sare, piper, bors, oua si smantana. Ingrediente: 5 cartofi 2-3 cepe (alba si rosie) 1-2 ardei 2 morcovi 2-3 linguri ulei de floarea soarelui o legatura de patrunjel 3-4 frunze de leustean sare piper 500 ml bors 2-3 oua […]

Supe si ciorbe gustoase

Supe si ciorbe gustoase

Supe si ciorbe gustoase: Supă cu pui fript   O reteta de supa cu pui fript din: ulei de masline, ceapa, morcovi, frunze de cimbru, supa de pui, pui firpt, mazare, iuart gras, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe, tăiate 3 morcovi medii, tăiaţi 1 lingură frunze de […]

Bors cu slanina si varza

Bors cu slanina si varza

O reteta de bors cu slaninca si varza din: carne de os, slanina, morcov, patrunjel, telina, ceapa, varza mica, cartofi, ardei gras, rosii si bors. Ingrediente: 4 litri apa 500 g carne cu os 100 g slanina 1 morcov mic patrunjel 1 telina mica 1 ceapa 1/4 varza mica 3 cartofi 1 ardei gras 5-6 […]

Ciorba cu paste si rasol de vitel

Ciorba cu paste si rasol de vitel

O reteta de ciorba cu paste si rasol de vitel din: rasol de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ardei, paste, ulei de masline, sare grunjoasa si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vitel 2 cepe un fir usturoi 4 morcovi o telina mica frunze+radacina un ardei 100 g paste melcisori o lingura ulei de masline […]

Ciorbă ţărănească cu carne de porc

Ciorbă ţărănească cu carne de porc

O reteta de ciorba taraneasca cu carne de porc din: carne de porc, varza, ardei gras, ceapa, marar verde, bors, sare si piper. Ingrediente: 700 carne de porc – poate fie si afumata 1 varza proaspata 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 ceapa 1 legatura marar verde bors sare piper   Mod de preparare: […]

Ciorbă cu carne de pui

Ciorbă cu carne de pui

O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, praz, rosii, fasole rosie, porumb, ardei gras, morcov, telina, fidea, bors, ulei, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: un pui două fire de praz 4 roşii o conservă fasole roşie 100 g porumb din conservă doi ardei graşi un morcov o ţelină mai mică 100 g fidea […]

Ciorbă cu găluşte din brânză

Ciorba cu galuste din branza din: ceapa, patrunjel, marar, stevie, loboda rosie, leustean, oua, faina, branza, sare, piper, apa, bors si smantana.   Ingrediente: 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 frunze de stevie 10 bucati de loboda rosie 1 frunza de leustean 2 oua 1 pahar faina 50 g branza […]

Bors de telina cu taitei

Bors de telina cu taitei

O reteta de bors de telina cu taitei din: telina, morcovi, ceapa, taitei, ulei, patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 teline potrivite 2 morcovi 1 ceapa mare 200 g taitei 50 ml ulei 1 legatura patrunjel bors sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, apoi tăiaţi ţelinaîn cubulete, morcovul în rondele, […]

Bors de rosii cu ficatei de pui

Bors de rosii cu ficatei de pui

O reteta de bors de rosii cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ceapa, morcovi, rosii in bulion, patrunjel, bors, sare si piper. Roşiile atat de des consumate în toate bucătăriile sunt adevărate rezerve de minerale şi vitamine, hidraţi de carbon, fier, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu, zinc, cupru, nichel, cobalt, brom, iod, vitamina A, […]

Ciorbă de peşte cu leuştean proaspăt

Ciorbă de peşte cu leuştean proaspăt

O reteta de ciorba de peste cu leustean proaspat din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de peste, unt, concentrat de legume, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l concentrat de […]

Ciorba de dovlecei cu iaurt

Ciorba de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, patrunjel, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de ceapa verde 1 legatura de morcovi 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 linguri ulei de masline 2 lamai (zeama) 250 ml iaurt sare piper […]

Bors cu verdeturi

Bors cu verdeturi

O reteta de bors cu verdeturi din: spanac, loboda, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ardie grasi, cartofi, rosii, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g spanac, loboda 1 morcov mare 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 2 cepe 50 ml ulei 2 ardei grasi 2 catofi 4 rosii 1 l bors 1 legatura […]