Bors de rosii

Bors de rosii

O reteta de bors de rosii din: ceapa verde, morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina paturnjel 2 cartofi 800 g rosii proaspete sau in bulion 50 ml ulei 500 ml bors 1 legatura patrunjel, leustean sare piper   […]

Ciorba de vita cu ardei iute

O reteta de ciorba de vita cu ardei iute din: ardei capia, ceapa rosie, morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei capia 2 cepe roşii 2 morcovi o ţelină un litru suc de roşii 200 g fasole albă păstăi 2 linguriţe ulei de măsline […]

Borş de legume umplute

Borş de legume umplute

O reteta de bors de legume umplute din: carne, oase, oua, ardei grasi, rosii, dovlecel, orez, rosii cherry, ceapa, bors, leustean, patrunjel, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne 1/2 kg oase 2 oua 3 ardei grasi 1 dovlecel 3 rosii tari 2 linguri orez 8 rosii cherry coapte 2 cepe 1/2 l bors […]

Ciorbă de praz cu cartofi

Ciorbă de praz cu cartofi

O reteta de ciorba de praz cu cartofi din: praz, cartofi, morcovi, apstarnac, gulie, ulei, bulion si leustean. Ingrediente: 600 g praz 4-5 cartofi 5 morcovi 250 g pastarnac 1 gulie mijlocie 30 ml ulei 150 g bulion sau pasta de rosii 1 legatura leustean   Mod de preparare: Se curata morcovii, pastarnacul, gulia si […]

Borş de păstrăv

Borş de păstrăv

O reteta de bors de pastrav din: pastrav, morcov, telina, ceapa, ardei grasi, stevie, orez, bors, apa, leustean si sare. Ingrediente: 1 pastrav de circa 700 g 1 morcov 1 radacina de telina 2 cepe 2 ardei grasi rosii 1 legatura stevie sau macris 50 g orez 500 ml bors 1,5 l apa 1 legatura […]

Ciorbă de legume cu lapte bătut

Ciorbă de legume cu lapte bătut

O reteta de ciorba de legume cu lapte batut din: apa, fasole verde, mazare, morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, rosii, lapte batut, marar, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 l apa 200 g fasole verde congelata 200 g mazare congelata 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 cepe 4 cartofi 200 g rosii 1 l lapte batut […]

Bors de ouă cu stevie

Bors de ouă cu stevie

O reteta de bors de oua cu stevie din: oua, taitei, cartofi, morcovi, ardei gras, pastarnac, telina, rosii, bors, ulei, sare, piper si stevie. Ingrediente: 8 oua 100 g taitei 4 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 pastarnac 100 g telina 2 rosii 500 ml bors 100 ml ulei sare piper 1 legatura stevie […]

Ciorbă de urzici ca în Ardeal

Ciorbă de urzici ca în Ardeal

O reteta de ciorba de urzici ca in Ardel din: urzici, sunca afumata, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut, apa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici 100 g sunca afumata 2 cepe mari 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri faina 1 litru zer dulce (sau bors) […]

Borş cu perişoare din dovlecei

Borş cu perişoare din dovlecei

O reteta de bors cu perisoare din dovlecei din: morcovi, radacina de patrunjel, ardei, ceapa, bors, patrunjel, dovlecel, oua, branza dulce, gris, marar si sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 radacina de patrunjel sau pastarnac 1 ardei 1 ceapa 3 rosii 400 ml bors 1 legatura patrunjel pentru perisoare: 1 dovlecel mic 2 oua 200 g […]

Ciorbă de lobodă

Ciorbă de lobodă

O reteta delicioasa de ciorba de loboda din: ceapa, morcov, telina, ulei, loboda, orez, oua, otet, tarhon, patrunjel, sare, piper si faina. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei 8 legaturi loboda 2 linguri orez 3 oua 2 linguri otet 1 legatura tarhon 1 legatura patrunjel sare piper faina   Mod de […]

Ciorba de loboda cu ceapa verde

Ciorba de loboda cu ceapa verde

O reteta de ciorba de loboda cu ceapa verde din: apa, bors, loboda, ceapa verde, morcovi, patrunjel, orez, marar, leustean, ulei, sare, piper si ou. Ingrediente: 1 ½ apa 500ml bors 5 legaturi de loboda 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire) 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri de orez ½ legatura de […]

Ciorbă de cartofi cu pui

Ciorbă de cartofi cu pui

O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, ceapa, morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: un pui 2 cepe 5 cartofi 4 roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură cu pastă de tomate 500 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare […]

Ciorbă scoţiană

Ciorbă scoţiană

Ciorba scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în întreaga lume. Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea trebuie să fie […]

Ciorba de vara

Ciorba de vara

O reteta delicioasa de ciorba din: morcovi, radacina patrunjel, telina, mazare, rosii, ardei gras, ceapa, suc de rosii, paste, ulei, sare, piper, patrunjel, santana. Ingrediente: 200 g morcovi baby o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină 200 g mazăre 5 roşii doi ardei graşi două cepe 200 ml suc de roşii 200 g paste […]

Ciorba olteneasca de loboda

Ciorba olteneasca de loboda

O reteta de ciorba olteneasca de loboda din: loboda, morcov, ceapa, usturoi, ou, faina, bors, leustean, smantana, sare si piper. Loboda conţine cantităţi mari de vitamina A, K si C: există 120-140mg de vitamina C la 100 g plantă. Este de aproape 2 ori mai concentrată decât kiwi şi lămâia în această vitamină. Pentru a […]

Ciorba dulce cu afumatura

O reteta de ciorba dulce cu afumatura din: rasol de porc afumat, rosii, ceapa, morcov, pastarnac, leustean, ardei gras si orez. Ingrediente:  2 rasoale de porc afumate 3-4 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac leustean 1 ardei gras 2 cesti de orez   Mod de preparare: Rasoalele se spala si se taie in bucati. […]

Ciorba de oase de porc cu tarhon

Ciorba de oase de porc cu tarhon

O reteta de ciorba de oase de porc cu tarhon din: oase de porc, morcovi, ceapa, albitura, telina, orez, otet, sare si tarhon. Inrgediente: 200 g. oase de porc 100 g. morcovi 40 g. ceapa 60 g. albitura 60 g. telina 30 g. orez 10 ml. otet sare tarhon   Mod de preparare: Se spala […]

Ciorbă de peşte cu legume

Ciorbă de peşte cu legume

O reteta delicioasa de ciorba din: macrou, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, arpagic, praz, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ulei, lamaie, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g trunchiuri de macrou un morcov o rădăcină de pătrunjel păstârnac un sfert de ţelină 200 g arpagic un fir de praz doi ardei graşi 4 roşii o […]

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba cu ciuperci si legume

O reteta de ciuperci si legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, vin rosu, frunze de dafin, boia, sos de soia, sare de mare si piper. Acest amestec de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se obtin 6 cani.     Ingrediente: 60 […]

Ciorba de pepene

Ciorba de pepene

Ciorba de pepene din: coaja de pepene, ceapa, morcov, patrunjel si marar, sare, ulei, corcoduse si smantana. Ingrediente: 1 farfurie adanca cu coaja alba de pepene verde 2 cepe 1 morcov 1 legatura patrunjel verde si marar sare 50 ml ulei 200 g corcoduse 200 g smantana sau iaurt   Mod de preparare: Cureţi ceapa […]

Ciorba de legume cu paste

Ciorba de legume cu paste din: dovlecei, ardei gras, praz, morcovi, ceapa, usturoi, telina, frunze de telina, paste, sare grunjoasa, piper si ulei de masline.   Ingrediente: 2 dovlecei un ardei gras galben un ardei gras roşu un fir praz 2 morcovi o ceapă 2 căţei usturoi o ţelină rădăcină frunze de ţelină 150 g […]

Ciorbă de perişoare a la grec

Ciorbă de perişoare a la grec

O reteta de ciorba de perisoare a la grec din: carne tocata de porc, orez, ou, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, smantana, galbenus de ou, marar si sare. Ingrediente: 500 grame de carne tocată de porc o ceaşcă de orez un ou întreg pentru perişoare 2 morcovi o ţelină 2 cepe un ardei gras roşu […]

Bors de peste

Bors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi, telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors, sare si piper. Ingrediente: capul şi coada de la un somn şi de la un crap patru bucăţi de biban şalău sau roşioară cinci morcovi o ţelină două cutii de roşii decojite trei cepe câte o […]

Ciorba olteneasca de pui

Ciorba de pui cu legume si paste

O reteta de ciorba de pui cu legume si paste din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, paste fainoase, piept de pui, ulei, leustean, patrunjel, sare, bulion si ulei. Ingrediente: doi morcovi o rădăci­nă de pătrunjel o jumătate de ră­dăcină de ţelină două cepe o mâană de paste făinoase un piept de pui 2-3 linguri de ulei […]

Bors de miel pentru masa de Paşti

Bors de miel pentru masa de Paşti

O reteta de bors de miel pentru masa de Paşti din: coaste si carne de miel, ceapa, morcovi, ardei, telina, leustean, bors, rosii, otet, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: un kilogram coaste şi carne de miel 3 cepe 3 morcovi un ardei o ţelînă 2 legături leuştean un litru borş 2-3 roşii o linguriţă oţet […]

Ciorba de miel

Ciorba de miel

O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 litri de apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1 ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat 1/4 ceasca cu patrunjel […]

Ciorbă de peşte (macrou)

Ciorbă de peşte (macrou)

O reteta delicioasa de ciorba: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5 roşii, un ardei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o lingură de pastă de tomate 300 ml borş […]

Ciorbă de miel pentru masa de Paşti

Ciorbă de miel pentru masa de Paşti

O reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde, leustean, patrunjel, bors, orez si galbenus de ou. Ingrediente: un kg carne de miel 5 legături de ceapă verde o legătură de leuştean o legătură pătrunjel o jumătate de litru de borş o lingură de orez un gălbenuş de […]

Ciorba de vara

Ciorba de vara

O reteta gustoasa de ciorba din: carne de vita, ceapa, morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, telina, dovlecei, ardei, sos de rosii, leustean, zeama de lamaie, zare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ceapă albă potrivită 2 fire ceapă pentru servit 1 morcov 3 cartofi 2 roşii mari 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 […]

Bors de miel

Bors de miel cu lobodă

O reteta de bors de miel din: carne de miel morcov, pastarnac, telina, cartofi, orez, loboda, ceapa verde, leustean, bors, suc de rosii si sare. Ingrediente: 400 g de carne de miel 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mijlocie 3 cartofi 2 linguri de orez 4 legături de lobodă 2 legături de ceapă verde 1 […]

Ciorba de pasare cu usturoi

Ciorba de pasare cu usturoi

O reteta delicioasa de ciorba din: carne de pasare, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, orez, faina, smantana, patrunjel, usturoi, oua, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g carne de pasăre 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 50 g orez 1 lingură de făină 200 g smântână 1 legătură verdeaţă (leuştean sau pătrunjel) 1 căpăţână usturoi […]

Ciorbă cu lapte bătut

Ciorbă cu lapte bătut

O reteta delicioasa de ciorba cu: ceapa, morcov, radacina de patrunjel, rosii, fasole verde, mazare, cartofi, sare, marar, patrunjel, piper, lapte batut. Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 3-4 roşii o mână păstăi de fasole verde o mână de mazăre 3 cartofi sare 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel piper 1 l lapte […]