Ciorba de porc cu varza

Ciorba de porc cu varza din: carne de porc cu os, ceapa, morcovi, telina, cartofi, verdeata, zeama de varza, sare. Ingrediente: 500 g carne de porc cu os o ceapă 2 morcovi o felie ţelină 3-4 cartofi 500 ml zeamă de varză verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Carnea bine spălată se pune la […]

Bors cu slanina si varza

Bors de linte cu carnati

Bors de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, morcov, gulie, cartofi, boia, ulei, sare. Ingrediente: 250 g linte 2 cârnaţi afumaţi o ceapă un morcov o gulie 2 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se încinge uleiul în oala de fiert şi se rumenesc cârnaţii tăiaţi felioare. Se […]

Ciorba ruseasca cu varza

Ciorba ruseasca cu varza din: varza, morcovi, ceapa, telina, smantana, cimbru, pastarnac, ulei. Ingrediente: 1/2 căpăţână de varză acră 2 morcovi o ceapă o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel un ou 150 ml smântână o linguriţă cimbru o lingură ulei   Mod de preparare: In oala de fiert se […]

Bors de sfecla cu cartofi

Bors de sfecla cu cartofi din: sfecla, cartofi, ceapa, morcovi, telina, ardei, ulei. Ingrediente: 2 rădăcini sfeclă 2 cepe 2 morcovi o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 3-4 cartofi 4 linguri ulei 500 ml borş sare 3-4 fire ceapă verde   Mod de preparare: In oala […]

Ciorba de pui cu taietei

Ciorba de pui cu taietei din: carne de pui, ceapa, morcov, ardei, zeama de varza, taietei, sare. Ingrediente: 2 spinări de pui 2 ciocănele 2 aripi o ceapă un morcov un ardei gras o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel 500 ml zeamă de varză tăieţei, după gust sare   […]

Bors cu perisoare si legume

Bors cu perisoare si legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, pesmet, ou, paste, fasole, rosii, bors. Ingrediente: 500 g carne tocată de viţel o ceapă mică 2 căţei usturoi 75 g pesmet un ou 100 g paste 1/2 legătură mărar un morcov 200 g fasole păstăi congelată 4-5 roşii mici 2 cuburi concentrat de […]

Ciorba de cartofi cu scarita afumata

Ciorba de cartofi cu scarita afumata din: cartofi, scarita, ceapa, morcovi, telina, dafin, smantana, ou, otet. Ingrediente:  500 g scăriţă afumată un kg cartofi o ceapă 2 morcovi o felie dintr-o rădăcină de ţelină o legătură tarhon proaspăt o foaie dafin 200 g smântână un ou oţet pentru acrit   Mod de preparare: In 3 […]

Bors moldovenesc de fasole

Bors moldovenesc cu fasole – Reteta Gustoasa

Bors moldovenesc cu fasole din: ceapa, ciuperci, fasole, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole cu bob mic 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Fasolea spălată bine […]

Ciorba de linte cu carnati

Ciorba de linte cu carnati

Ciorba de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, morcov, gulie, cartofi, boia, ulei, sare. Ingrediente: 250 g linte 2 cârnaţi afumaţi o ceapă un morcov o gulie 2 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ciorba de linte cu carnati: încinge uleiul în oala de fiert şi se rumenesc […]

Ciorba de cartofi cu carne afumata

Ciorba de cartofi cu carne afumata

Ciorba de cartofi cu carne afumata din: cartofi, carne afumata, ceapa, morcovi, telina, dafin, smantana. Ingrediente:  500 g carne afumată 1 kg cartofi o ceapă 2 morcovi o felie dintr-o rădăcină de ţelină o legătură tarhon proaspăt o foaie dafin 200 g smântână un ou   Mod de preparare: In 3 litri de apă se pune […]

Bors de zarzavat cu orez

Bors moldovenesc cu ciuperci – usor de preparat

Bors moldovenesc cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, fasole, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă sare   Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă rece. Când începe să se […]

Ciorba de varza cu ardei

Ciorba de varza cu ardei din: varza, ceapa, morcovi, ardei, telina, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg varză acră o ceapă 2 morcovi un ardei gras o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină ţelină o conservă roşii în bulion 2 linguri ulei o foaie dafin 10 boabe piper 300 ml zeamă […]

Ciorba de varza acra cu rosii

Ciorba de varza acra cu rosii 

Ciorba de varza acra cu rosii din: varza, ceapa, morcovi, ardei, telina, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg varză acră o ceapă 2 morcovi un ardei gras o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină ţelină o conservă roşii în bulion 2 linguri ulei o foaie dafin 10 boabe piper 300 ml zeamă […]

Ciorba de loboda cu fidea 

Ciorba de loboda cu fidea din: loboda, morcov, ceapa, telina, fidea, bors, sare. Ingrediente: 4 legături lobodă 1 morcov 2 fire de ceapă 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel o mână de fidea 1/2 l borş câteva fire de pătrunjel şi câteva de  leuştean sare condiment (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi şi tai […]

Ciorba de fasole cu urzici

Ciorba de fasole cu urzici

Ciorba de fasole cu urzici din: fasole, ceapa, morcovi, ardei, ulei, bulion, foi de dafin, urzici. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 3-4 linguri ulei 1 cana bulion 1 foaie de dafin 1 mana buna de urzici 2 lingurite condimente   Mod de preparare: Căleşti bine ceapa cu ardeiul […]

Ciorba de perisoare cu bors si orez

Ciorba de perisoare cu bors

Ciorba de perisoare cu bors si orez din: carne, ceapa, morcov, rosii, ardei, bors, orez, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie mărunt, într-o oală […]

Bors de cocos cu fidea

Bors de cocos cu fidea din: cocoş, morcov, astarnac, ceapa, rădăcină de pătrunjel, telina, ardei fidea, sare, bors, pătrunjel verde, mărar, leuştean.   Ingrediente: 1 cocoş 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ardei 50 g fidea sare 1 l borş proaspăt câte 1 legătură de pătrunjel verde, mărar şi […]

Ciorba de fasole cu arahide

Ciorba de fasole cu arahide

Ciorba de fasole cu arahide din: arahide, fasole uscata, ceapa, telina, rosii, ulei, sos tabasco, sare si piper alb.   Ingrediente: 150 g arahide 100 g fasole uscată 100 g ţelină 100 g ceapă 100 g roşii 30 ml ulei 10 ml sos tabasco 20 g sare 2 g piper alb   Mod de preparare: […]

Ciorba de burta in paine

Ciorba de burta in paine din: burta, nucsoara, boia, ghimbir, piper, bulion, paine.   Ingrediente: un kg burtă prefiartă 200 g amestec de praz, morcov, ţelină şi pătrunjel 750 g oase de vită o linguriţă nucşoară o linguriţă boia iute o linguriţă ghimbir o lingură măghiran 10 boabe piper o conservă mică bulion 4 pâinici […]

Ciorba de soia cu verdeata

Ciorba cu iaurt de soia

Ciorba cu iaurt de soia din: fasole, telina, ceapa, pastarnac, morcov, cartofi, rosii, otet, marar, patrunjel, sare, iaurt de soia. Ingrediente: 250 g fasole păstăi o felie dintr-o rădăcină de ţelină un morcov o ceapă un păstârnac o rădăcină pătrunjel 2 cartofi 2 roşii în bulion o lingură oţet o legătură mărar sare iaurt de […]

Bors de sfecla cu bulion

Bors de sfecla cu bulion

Bors de sfecla cu bulion din: sfecla, morcovi, ceapa, telina, ardei, cartofi, ulei, bors, verdeata. Ingrediente: 4 bucăţi sfeclă 2 morcovi o ceapă o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 4 cartofi 2 linguri ulei un litru borş o lingură bulion sare verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Ceapa […]

Ciorba de cartofi cu varza dulce

Ciorba de cartofi cu varza dulce din: cartofi, varza, morcovi, ceapa, bulion, ulei, telina, sare, lamaie. Ingrediente: 5 cartofi 1/2 varză tăiată mărunt 2 morcovi tăiaţi cubuleţe 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 cană bulion 2 linguri pastă de ardei 1 linguriţă concentrat de legume 1 linguriţă sare 2 linguri ulei frunze de pătrunjel verde […]

Ciorba de gasca cu smantana

Ciorba de gasca cu bors

Ciorba de gasca cu bors din: piept de gasca, morcovi, telina, broccoli, bors, sare, piper. Ingrediente: 250 g piept de gâscă 1 legătură mare pătrunjel 1 l supă de pui 2 morcovi 2 tije ţelină 100 g broccoli 250 ml borş sare piper   Mod de preparare: Se taie cozile mai groase ale pătrunjelului şi se […]

Ciorba de fasole cu rosii cherry

Ciorba de fasole cu rosii cherry din: fasole, ceapa, cartofi, morcov, praz, rosii, ardei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole 1 ceapă, tocată 1 morcov, tăiat cubuleţe 2 cartofi pătrunjel tocat ceapă verde tocată praz tocat 150 g roşii cherry 1 ardei gras, feliat 200 ml suc de roşii 1 lingură pastă de rosii 500 […]

Bors de gasca

Bors de gasca din: piept de gasca, morcovi, telina, broccoli, bors, sare, piper.   Ingrediente: 250 g piept de gâscă fără piele, tăiat fâşii 1 legătură mare pătrunjel 1 l supă de pui 2 morcovi tăiaţi cuburi de 1 cm 2 tije ţelină tăiate cuburi de 1 cm 100 g bucheţele broccoli 250 ml borş […]

Ciorba de perisoare cu bors si orez

Ciorba de perisoare cu orez si bors

Ciorba de perisoare cu orez si bors din: carne, ceapa, morcov, rosii, ardei, bors, orez, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne amestec (porc+vită) tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia roşu pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş proaspăt de putină 1 linguriţă făină albă   Mod de preparare: Se […]

Bors verde

Ciorba de linte cu praz

Ciorba de linte cu praz din: linte, ceapa, praz, telina, rosii, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 1 l supă de legume 1 ceapă 1/2  praz, partea albă şi puţin din cea verde 1 morcov 1/2 ţelină 1-2 roşii date prin râzătoare 2 căţei usturoi sare piper 1-2 linguri ulei cimbru verde  1 ardei […]

Ciorba de fasole cu praz – usor de preparat

Ciorba de fasole cu praz din: fasole, ceapa, cartofi, morcov, praz, rosii, ardei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole 1 ceapă, tocată 1 morcov, tăiat cubuleţe 2 cartofi pătrunjel tocat, după gust ceapă verde tocată, după gust praz tocat, după gust 150 g roşii cherry, tăiate pe jumătate 1 ardei gras, feliat 200 ml suc […]

Ciorba cu praz si fasole

Ciorba cu praz si fasole din: fasole, morcovi, ceapa, telina, praz, ardei, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 350 g fasole boabe 2-3 morcovi, feliaţi 1 ceapă mărunţită 2 felii de ţelină, cubuleţe 3 fire praz, tăiate rondele 1 ardei gras roşu, cubuleţe 1 legătură pătrunjel, tocat zeamă de lămâie, după gust 2 roşii, feliate 1-2 […]

Ciorba cu fasole verde

Ciorba cu fasole verde

Ciorba cu fasole verde din: ceapa, fasole, telina, cartofi, rosii, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 ceapă 2-3 linguri ulei 400 g fasole verde congelată 1 morcov 1 ţelină 3 cartofi 4 roşii moi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 30 g bulion zeama de la 1 lămâie sare piper 1 lingură făină   Mod […]

Ciorba aromata de castravete

Ciorba aromata de castravete din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare piper iaurt usturoi verdeata   Mod de preparare: Ciorba aromata de castravete: Se curăţă castraveţii, se taie cubuleţe, se sărează şi se lasă 30 minute. Se adaugă in supa un sos preparat din iaurt bătut cu apă, usturoi pisat, verdeaţă tocată […]

Ciorbă de sfeclă şi castraveţi

Ciorba de castravete

Ciorba de castravete din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper.   Ingrediente: 5 castraveţi sare si piper iaurt usturoi verdeata     Mod de preparare: Se curăţă castraveţii, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă 20-30 minute. Se adaugă in supa un sos preparat din iaurt bătut cu […]